background preloader

Places to go

Facebook Twitter

A scuba diver is suspended in Thingvellir Lake, Silfra, Iceland. Unde ieșim vara asta în Centrul Vechi: recapitularea DESIGNIST. Vara distracția se mută în Centrul Vechi!

Unde ieșim vara asta în Centrul Vechi: recapitularea DESIGNIST

Terasele și-au deschis porțile, muzica răsună, e mare aglomerație! Inima Bucureștiului este cu adevărat în Centrul istoric, așa că se impunea o listă cu cele mai designish locuri pentru a ne da întâlnire cu prietenii. Începem lista DESIGNIST cu câteva locații noi, iar apoi continuăm cu altele despre care ți-am mai povestit, dar o mică recapitulare nu strică niciodată! Sursa: București optimist Local Colonial s-a deschis recent pe strada Covaci la nr.19, cu un design foarte cosmopolit. Vecinii de la Thomas Antique. Pentru un feeling de cafenea de muzeu, nu, nu te invităm la noaptea muzeelor, ci la Thomas Antique. Dacă vrei să te simți cu adevărat ca în Grecia atunci îți recomandăm Meze Taverna.

Plăcile decorative ale pardoselii de la Meze Taverna sunt de la Manolo Manufaktura, produse manual în România. Red Angus te trimite direct în Texas: piele de bovine, șei, motociclete harley și bineînțeles friptura clasică de vită, că doar e un steak house! Edenland - parcul de distractie cu casute in copac unde puteti ramane peste noapte in apropiere de Bucuresti. Persoanele amatoare de distractie si miscare in aer liber au de acum la dispozitie un nou parc de aventura in apropierea Bucurestiului.

Edenland - parcul de distractie cu casute in copac unde puteti ramane peste noapte in apropiere de Bucuresti

Edenland Park se afla in comuna Balotesti si se intinde pe o suprafata de 20 hectare. In parcul de distractie exista 11 trasee in copaci, tir cu arcul, airsoft, paintball, casute in copaci, Eden Jump (saritura in gol de la 15 m), ping pong, loc de joaca pentru copii si inchirieri de biciclete. Partea misto e ca puteti inchiria o casuta in copac ca sa ramaneti peste noapte. Veti avea baie proprie, curent si sistem de incalzire. In Edenland Park exista o zona de relaxare cu mese, banci si foisoare si o zona de food&grill. Traseele pot fi parcurse de copii si adulti. Pentru un bilet de intrare veti plati 50 de lei, 40 de lei pentru copiii cu varste cuprinse intre 10 - 18 ani si 30 de lei pentru cei cu varste cuprinse intre 4 - 10 ani. Sursa foto. Yardini - un restaurant cu o gradina de basm, in apropierea Cismigiului.

Daca mergeti pe Schitu Magureanu, pe langa parcul Cismigiu, pana la intersectia cu Stirbei Voda (cam pe unde era fostul B52), veti descoperi, la numarul 84, restaurantul Yardini, fostul Ça va?

Yardini - un restaurant cu o gradina de basm, in apropierea Cismigiului

Bistro. Yardini este pozitionat intr-o casa veche, cu etaj, insa are si o curte interioara care ne-a furat privirile din prima. Stradivari's, restaurantul italienesc din zona Muncii unde mananci fructe de mare delicioase. In zona Muncii, mai exact pe Bd.

Stradivari's, restaurantul italienesc din zona Muncii unde mananci fructe de mare delicioase

Basarabia, exista cateva restaurante de cartier pentru care merita sa va deplasati din centru (care deja a devenit mult prea aglomerat) - La Copaci si Sabatini sunt doua dintre ele unde am fost deja si unde ne-a placut. Restaurantul Stradivari's se afla pe Basarabiei, la numarul 94, si este un local italienesc unde am fost de curand si pe care putem sa-l adaugam la lista noastre de locuri cu mancare buna din zona Muncii.

Atmosfera si servirea Stradivari's are o terasa micuta, cu mese si scaune albe, asezate sub umbrele mari, si este amplasat intr-o zona plina de verdeata, asa ca veti fi feriti de praf si de agitatia masinilor de pe bulevard. Interiorul restaurantului respecta "regulile" de design specifice localurilor italienesti - multe sticle de vin asezate pe pereti si fete de masa in patratele, insa noi n-am apucat sa-l studiem foarte bine, avand in vedere ca am stat afara. Meniul si ce va puteti comanda Intreg meniul il puteti studia aici. Concluzie. Muzeele din Bucuresti cu intrare libera. Majoritatea muzeelor au intrare, probabil de aceea se inghesuie toti la Noaptea Alba a Galeriilor.

Muzeele din Bucuresti cu intrare libera

Ceea ce nu stiu ei, dar vor afla din acest articol, este ca multe muzee au zile ale lunii in care nu se plateste bilet. Unele sunt in prima miercuri a lunii, altele in prima sambata sau in jurul datei de 26. Iata lista cu muzeele si cu zilele in care ai intrare libera. sursa Muzeul National de Istorie a Romaniei (Calea Victoriei, Nr.12, Sector 3) In fiecare zi de 26 din fiecare luna, atunci cand aceasta nu cade intr-o zi cand muzeul este inchis pentru public (in acest caz – ziua lucratoare imediat urmatoare a lunii).