background preloader

Krönika

Facebook Twitter

Bästa Beatrice Ask. Det är många saker som skiljer oss åt.

Bästa Beatrice Ask

Du är född i mitten av 50-talet, jag i slutet av 70-talet. Du är kvinna, jag är man. Du är politiker, jag är författare. Men det finns vissa saker som kopplar oss samman. Vi har båda pluggat internationell ekonomi (utan att ta examen). Därför blev jag förvånad när du i torsdags fick frågan av ”P 1 Morgon” om du som justitieminister känner dig oroad över att personer (medborgare, skattebetalare, röstare) hävdar att de har blivit stoppade av polisen och frågade på pass enbart på grund av sitt (mörka, icke-blonda, svarthåriga) utseende. . – Upplevelsen av varför någon har frågat mig kan ju vara väldigt personlig. Intressant ordval: ”tidigare dömda”. Jag skriver till dig med en enkel önskan, Beatrice Ask. I 24 timmar lånar vi varandras kroppar. Att vara sex år och landa på Arlanda, i vårt gemensamma hemland. Det är jag som är Pippi. Jag kände det.

Det är jag som är Pippi.

Det är jag som är Pippi. Jag kände det.

Jag kände det. Jag visste det. Direkt. Jag skulle också utmana makten och normer. Jag bestämde mig också för att alltid tänka positivt, som Pippi: Det är inte synd om rasister. Jag läser analyserna efter v­alet och min blick falnar.

Det är inte synd om rasister

Många verkar vara överens: det är synd om Sverige­demokraternas väljare. De som bara röstar av rädsla, men som ä­ndå kallas för rasister. Dilsa Demirbag–Sten: Bakom framgången finns alltid hårt arbete. Den 19 juni publicerade Svenska Dagbladet en nyhetsartikel som började med följande stycke: ”Ungefär 35 procent av Sveriges pensionärer får allmänna ersättningar som ligger under fattigdomsgränsen på 10 800 kronor i månaden.

Dilsa Demirbag–Sten: Bakom framgången finns alltid hårt arbete

Nästan varannan kvinna ligger under gränsen mot var fjärde bland männen, enligt en undersökning från Pensionsmyndigheten.” Jag var tvungen att läsa inledningen två gånger för att ta till mig innehållet. Raderna krossade mitt hjärta. En ny generation som vill glida genom livet. Emil Jönsson.

En ny generation som vill glida genom livet

Jag skulle vilja tala en stund om Emil Jönssons lår. Om hans rygg, hans armar och kanske framför allt hans huvud. Liksom hela svenska folket har jag vid det här laget sett den märkliga sprintfinalen minst 20 gånger. Hur Ustigov, Hellner och Glöersen faller i kurvan som fått namnet Helvetet, och hur Jönsson plötsligt har chans på det omöjliga. Jenny Strömstedt: En riktig man gör vad fan han vill.

Riksdagskvinnor och skvallerstoff Det finns något kittlande med alla dessa svenska riksdagskvinnor som plötsligt blir hetstoff i skvallerpressen när deras gener paras med världskändisar.

Jenny Strömstedt: En riktig man gör vad fan han vill

Tidigare hade vi före detta migrationsminister Barbro Holmberg som har barnbarn med Tiger Woods, via dottern Elin. Krönika mall - Skriva krönika. Krönika mall - Skriva krönika Vill du skriva en krönika?

Krönika mall - Skriva krönika

Krönikor - Ung Konsument. Varför tar man skolan för givet?

Krönikor - Ung Konsument

Celeste funderar på varför det är som många svenska barn och ungdomar som struntar i skolan, när det finns unga i andra länder som inte ens har en skola att gå till. Läs Celestes krönika Fjortonde gången gillt Vad gör en lägenhet till ett hem? För Celina sitter alla känslor kvar i väggarna, vilket ibland gör det oerhört svårt att lämna – men ibland bara fantastiskt skönt att kunna stänga dörren och gå vidare. Dagens ideal är inte sunda Överallt bombarderas unga tjejer med lättklädda modellbilder så som reklambranschen tycker att kvinnor ska se ut, och Emma funderar på vad man kan göra för att ändra på det här sjukliga idealet. Läs Emmas krönika Steget mot framtiden. Linda Skugge: Jobbkrisen är en bluff. – Ge mig tjugo minuter så ska jag fixa ett jobb!

Linda Skugge: Jobbkrisen är en bluff

Så sa jag till Fredrik Eddahri (Big Fred) när han intervjuade mig för jobbgrillen.se. Säger man så blir folk jätteupprörda. För det finns ju inga jobb, sägs det. Det finns inget som gör mig mer upprörd än unga som säger att politikerna måste skapa fler jobb. Det är så sorgligt att vi bor i ett land där så många på fullaste allvar tror att någon annan kan skapa jobb. Jobb är ingenting du får – utan något du skapar och skaffar dig själv.

Lyser stjärnorna i ditt tak? I taket lyser stjärnorna Vi kommer att arbeta med ett textutdrag ur boken I taket lyser stjärnorna av Johanna Tydell.

Lyser stjärnorna i ditt tak?

Förmågorna vi tränar är lyssna, samtala, strategier och att skriva. Malinsklipp genre krönika och förslag på ämne att skriva om. Naturligt urval och onaturlig sortering. Övrigt | Publicerad 18 februari 2015 22.36. Rebeccas Arkiv - Christer. Skrivmall krönika » Meningar med elever. Vad är en krönika? - www.plugga24.se. Var finns de vuxna när barnen behöver prata? Att det ska behöva vara så förbannat svårt att vara barn i det här landet.

I alla fall att vara ett barn som har det jobbigt och behöver någon att prata med. En unge som behöver stöd och pepp från en annan vuxen än föräldrarna. Eftersom det kanske är just föräldrarna som är problemet. De kanske dricker för mycket. Har hamnat i något slags livskris som gör att de inte kan ­fokusera på sitt föräldraskap för tillfället. En väninna är gudmor till just en sådan unge. Den här lilla vilsna tjejen känner sig övergiven, ensammast i världen och kan inte uppbåda energi till att varken orka gå i skolan, sköta sitt liv eller ens äta ordentligt.

Min väninna ringde till bup och berättade om läget, att den här flickan behöver komma och prata med någon, få lite stöd.