background preloader

FUTURE PARK és VR

Facebook Twitter

AR és VR: ilyen lesz a jövő – vagy ez már a jelen? - E-volution - DigitalHungary. Hová vezet a mai AR és VR hype? Lesznek új szolgáltatások, amelyek átformálják az üzleti életet és a fogyasztói mindennapokat? Vagy az AR és a VR is a 3D tévék vagy a CD-k sorsára jut és szinte kihal, kikerül a fősodorból. Cikkünk az AR és VR trendeket vázolja fel. Sok szó esik majd az AR és a VR trendekről október 18-án Budapesten a Mobile Hungary konferencián a Hotel Heliában.

Előadó: Pásztor Tamás (Instar films) Előadó: Turányi-Vadnay Szabolcs (Fantastigo) Előadó: Herold Yank János Ha azt gondolnánk, hogy világújdonság, akkor jó, ha tudjuk: technológiai értelemben már az ötvenes években megjelent a Virtualh Reality (VR) előképe, majd a kilencvenes években a digitális változat – természetesen az amerikai hadseregben – de persze az áttörés pár éve következett be. Összességében tehát még – az egészen más megközelítésű: szemet letakaró, a valóságot kiiktató – virtuális valóság (VR, virtual reality) mibenléte előbb „volt meg” az utca emberének. Egy kis VR visszatekintés Egy kis AR történelem. Tech-Tudomány - Elmentem a vidámparkba, arcon köpött egy dinoszaurusz. Sokaknak nagy szívfájdalom, hogy Budapesten nem lehet vidámparkba menni. Pedig a vidámpark tényleg csodálatos hely, elég annyi, hogy az embert egy látszólag roskatag székben felhúzzák 25 méter magasra, és a nagy izgalomtól azonnal megtalálja Istent vagy valami felsőbb hatalmat.

Ahogyan az is csak ilyen helyeken fordulhat elő, hogy képesek vagyunk tetemes pénzösszeget költeni egy olyan élményre, aminek már első másodpercétől kezdve a végét várjuk, majd mindenkinek azt hazudjuk, hogy nagyon jó volt, próbálják ki ők is. Ennek az időnek vége, ugyanis a Nyugatinál az egykori Szikra moziban újra van vidámpark, még ha virtuális is, ahol bárkinek hasonló élményekben lehet része, még úgy is, ha tudja, hogy bár lezuhanni nem fog, simán összehányhatja magát hullámvasutazás közben. A VR-játéktermek nem új keletű dolgok, Budapesten is lehetett találni ilyet, de a VR-vidámparknak nem az a fő erőssége, hogy 2000 négyzetméteres. Kinek jó? Galéria: VR Park BudapestFotó: VR Park Budapest Mit lehet csinálni? VR Park – VR Park. PlayVR Event. „Írassák a sírkövükre: éltek 75 évet, ebből 19-et online” – beszélgetés Limpár Imre pszichológussal mindennapi időzavarainkról.

Egy napban 86 400 másodperc van, ugyanúgy, mint 100 vagy 1000 éve. De a 21. század nagyon felpörgetett minket, úgy érezzük, mindent csak félbehagyunk, semmit nem tudunk befejezni. Az idő rohan, és egyre kevésbé vagyunk lépést tartani vele, elborítanak valós és vélt dolgaink, kötelességeink. Van-e ebből kiút? Erről beszélgetünk Limpár Imre tanácsadó szakpszichológussal. - Amikor néhány évtizede beindult a legújabb technológiai forradalom, sokan azt jósolták, hogy az új eszközök révén rengeteg időt spórolunk majd meg, és lesz időnk sok hasznos, értelmes dolgot csinálni. Jelenünk azonban nem ezt mutatja. . - Mindig felhívom a figyelmet arra, hogy az idővel való kapcsolatunk szubjektív műfaj, de az a kifejezés, hogy „időgazdálkodás”, az objektivitás látszatát kelti.

Mondok erre egy nagyon profán példát: tartok egy előadást, és látom, hányan telefonoznak közben, mert a Facebook, ha belépnek, feldobja, hogy éppen hol nincsenek. Régen a könyveket befejeztük, ma a blogokat csak félbehagyjuk. A világ legmodernebb tudományos játszóterével nyit az Andrássy Élményközpont Budapesten. Hol szeretünk sétálni a fővárosban? Hová szervezünk kirándulást? Hová megyünk randizni? Kiválasztottunk a kedvenceink közül néhányat. Kérünk, írd meg a te kedvenceidet, azokat a helyeket, amelyeket imádsz Budapesten. 1. A Városligeti tó és a Vajdahunyad vára Budapest egyik legnagyobb parkjának területéről már a tatárjárás idején írtak.

Első tudatos rendezése akkor történt, amikor I. A 19. században a területet tovább szárították, feltöltötték, parkosították. 1838-ban az árvíz, 1849-ben pedig a a várost Budáról lövető Hentzi elől menekültek ide a pestiek. A 19-20. század fordulóján olyan épületeket húztak fel a Városligetben, mint a Széchenyi-fürdő vagy a gyönyörű, szecessziós színház - ami a második világháború idején megrongálódott, és amit le is bontottak.

A turisták számára a non plus ultra még mindig a Vajdahunyad vára és a kis tó, jó időben szinte alig lehet lépni a látogatóktól. 2. Hirdetés 3. 4. 5. Mit találsz a Duna-korzón és közelében? A cikk folytatódik a következő oldalon. Digitális Család | Talán a te gyereked is VR-fejlesztő lesz? A „virtuális valóság” technológiát egyre szélesebb körben használják, találkozhatunk vele játékélményként, de a munka vagy az orvosi kezelések világában is. Arra voltunk kíváncsiak, kik állnak a VR-programok mögött, mennyire nehéz megtanulni ezt a technológiát egy érdeklődő középiskolásnak vagy egyetemistának, és fejlesztőként hogy látják a jövőt. Fiatal, magyar VR-fejlesztőkkel beszélgettünk, interjúalanyaink Álovits Márton, Balogh Viktor, Busch Olivér, Petrányi Máté és Varga Bence voltak, az UP2VR cégtől.

Általános programozóként indul valaki, ha a VR/AR terület érdekli, vagy programozói előképzettség nélkül is be lehet lépni ebbe a világba? Nálunk az induló csapatban a 4 főből csak egy embernek volt programozói háttértudása, a többiek teljesen más területről érkeztek, így azt egyértelműen kijelenthetjük, hogy alaptudás nélkül is be lehet lépni ebbe a világba. Fotó: UP2VR Mennyit idő a VR-fejlesztést „kitanulni”? Hogyan indulhat el egy fiatal, ha érdeklődik a VR világa iránt? Tickets | VR Tours. Dear Guest, Thank you for thinking of us and for gifting our product for a loved one! What is the difference between a "Gift Card" and the normal ticket? - The price is not shown on the ticket. - Valid for 1 year from the day of purchase. - The name on the ticket will differ from the billing name, so the recipients name will appear on the ticket.

. - Designed voucher. Guide for the Gift ticket purchase: 1.) 2.) 3.) 4.) 5.) 6.) 7.) If you have any trouble or you have questions please feel free to call us on Phone or E-mail, our colleagues will gladly help you! Thank you, VR Tours team. Grafikus és játékalkalmazások programozása könyv. Tartalom: Ha Önt érdekli, miként készíthet otthoni körülmények között, akár teljesen ingyenesen játékprogramokat asztali számítógépére, androidos okostelefonjára, vagy webes böngészőhöz, akkor ne keresgéljen tovább: ez a könyv Önnek készült! Elsődleges célunk grafikákat megjelenítő és kifejezetten grafikus játékalkalmazások programozásának a bemutatása PC-s, webes és Androidos környezetben.

Mindezt azonban rendhagyó módon, párhuzamosan három programozási nyelv felhasználásával tesszük, így azonnal összehasonlíthatók a programkódok. 4 játékprogram, 46 segédprogram, három programozási nyelv, három platform, öt grafikus megjelenítő rendszer (Windows GDI, GDI+, Flash, HTML5 Canvas, OpenGL) programozása, közel 20000 programsornyi letölthető melléklet. Röviden ezt nyújtja könyvünk. A főbb programozási alapok és környezetek mellett belekóstolunk a Blender, a Flex, a DirectX, az OpenGL, a GDI+ és a HTML5 lehetőségeibe, valamint a VR alkalmazásokba is. Még nem érkezett értékelés a termékre! ENTiTi egy használható AR és VR tartalom készítő platform | ŠkolAR - ARsuli.

Nagyon ígéretesnek tűnik az ENTiTi AR és VR tartalom szerkesztő platform. Az ENTiTi munkafelülete Kapcsolódó bejegyzések aumentaty - az új BuildAR :) Egy újabb AR tartalom-létrehozó programot próbálgatok. A(z) "alkalmazás" kategóriában SCRATCH programozás Táblagépen Végre találtam egy olyan alkalmazást az Androidos táblagépre, mely segítségével megoldott a SCRATCH-ben való programozás.Az alkalmazás neve ScratchDuino, mely a Scratchduino robot vezérlését is lehetővé teszi (nem ismerem, nem használtam a robotot). Saját készítésű AR alkalmazás AR applikáció létrehozása Unity és VUFORIA platform segítségével. Tagged with: 3D, alkalmazás, app, AR, AR tanulási környezet, kiterjesztett valóság, táblagépalkalmazás, AR tanulási környezet, kiber objektum, kiterjesztett valóság, program, táblagép, virtuális valóság, VR kategória.