background preloader

Matematik

Facebook Twitter

Einführung Umkehraufgabe. Butterfly Fractions: an Easily Remembered Strategy for Adding and Subtracting Fractions Using Cross Multiplication. Butterfly Fractions To add or subtract fractions the butterfly way, 1.

Butterfly Fractions: an Easily Remembered Strategy for Adding and Subtracting Fractions Using Cross Multiplication

Write the fractions side-by-side as usual and draw two wings along the diagonals made by the numerator of one fraction and the denominator of the other fraction and draw an antenna on each wing. 2. Additionssnurra nr 2. Subtraktionssnurran. Multiplikationssnurra. Uppgifter till multiplikationssnurra. Uppgifter till subtraktionssnurra. Uppgifter till additionssnurran. Multiplication Chart 1-100. Kims matematik - Hem. Bråk, division. Geometriska figurer. Skapligt Enkelt matematiskt: Problemlösning. Det finns massor av ställen där man kan hitta matteproblem för elever att lösa, så det kan kanske kännas onödigt med ett sådant ställe till, men här samlar jag de problem som jag gillar och som jag tycker fungerar i mina klasser.

Skapligt Enkelt matematiskt: Problemlösning

Vill du använda dem - var så god! Problemen finns i pdf-format. Samma problem finns två gånger per sida. Jag brukar låta eleverna limma in problemen på en sida i sitt räknehäfte och lösa problemet i häftet, därför har jag anpassat problemen till det. De är också i svart-vitt, så att man kan skriva ut och kopiera. Jag ska försöka sortera problemen efter svårighetsgrad, men det är inte helt lätt. Tanken med problemen är att de ska kunna träna på de förmågor som läroplanen anger. Det handlar alltså inte bara om att komma fram till rätt svar, utan att lära sig olika strategier, att träna på att berätta hur man tänkte, att fundera över om svaret är rimligt och att i förlängningen kunna skriva ner sin lösning matematiskt.

Swedish Maths Teaching Resources. Where applicable, use the links to download Swedish versions of resources.

Swedish Maths Teaching Resources

Maths Resources in Swedish Shapes display banner (Ref: SB3725) Colourful printable banner for your (2D) ‘Shapes’ display. 3D shape posters (Ref: SB1199) A set of 7 A4-sized printable posters featuring common 3D shapes. Values to 6 bingo (Ref: SB7990) A set of bingo boards and matching cards with values from 1 to 6 represented in different ways. Tangram. Lektion se 23090 Tiokamraterna i word. Farglagg_0_100. Taluppfattning : LärandeLek. Taluppfattning kan kort beskrivas som viljan och förmågan att förstå och använda tal i olika situationer.

Taluppfattning : LärandeLek

För att väcka ett intresse för matematikens värld är det bra om ditt barn redan i tidig ålder börjar lägga grunden till en god taluppfattning. Taluppfattning består av flera delar som ditt barn utvecklar succesivt. Genomgång av: Uppställning subtraktion – subtraktionsalgoritmen. Montessoriinspirerad matematik. Hundrabrädets B-uppgifter handlar om att lägga enstaka brickor på hundrabrädet (eller att skriva talen på en tom hundraplatta).

Montessoriinspirerad matematik

Brickorna bildar alltid ett mönster. Om du har ett barn som inte gillar övningen kan du be dem att göra övningskort till kamraterna, brukar vara en uppskattad övning (speciellt om barnet även får skriva in talen på datorn). Detta är ett kort med facit (röda siffror). Alla mina talradsstenciler utgår från samma mall. Tangram... Fraction Circles Template – Printable Fraction Circles – 11 Worksheets.

LÄTT ATT LÄRA! En sida med massor av länkar till animationer, spel, filmer och självtester! Gör skolarbetet både lättare och roligare! - Barnsidan. Matte, klockan, svenska och engelska. Tycker ditt barn att det är tråkigt att träna på multiplikationstabellen och de andra räknesätten?

LÄTT ATT LÄRA! En sida med massor av länkar till animationer, spel, filmer och självtester! Gör skolarbetet både lättare och roligare! - Barnsidan. Matte, klockan, svenska och engelska.

Här hittar du massor av roliga länkar, till övningar och roliga mattespel! Klicka nedan på den blåfärgade texten för att komma till önskat område. Tangrams. Montessoriinspirerad matematik. Minnesarmband. På en amerikansk skolsida såg jag hur en lärare gjort pappersarmband med multiplikationstabellerna.

Minnesarmband

Jag tänkte att den idén kunde man ju använda till mycket, så jag gjorde några armband på datorn och som jag sedan skrev ut. Här finns breda armband att skriva ut.Här finns smala armband att skriva ut. SMaL - Länkar. Mattelänkar att kolla och sortera. Online-aktiviteter och spel i matematik. Sidor med mattespel, (tack Ulrika Ryan i Södra Sandby för tips och inspiration)CoolmathArcademicskillbuildersPrimarygamesNLVMKunskapsstjärnanWinzellGyldendalBBC NumbertimeSudoku onlineURBBC education TAL OCH RÄKNING Hitta par som hör ihop, bra med bråktal, procent Klicka på alla bråk i blandad form, sedan de som är lika med eller större/mindre än 1 och en halv, bra och rolig träning om bråktal.

Online-aktiviteter och spel i matematik

Klicka på par av bråktal som tillsammans blir 1 Ordna decimaltalen i storleksordning Träna multiplikationstabellen (enkel funktion, bra!) Matematik spel. Spel som lär dig siffror och att räkna.

Matematik spel

Öva upp den grundläggande taluppfattningen med en abakus eller öva på de fyra räknesätten. Du lär dig matematik genom lek i dessa spel. Här har vi samlat alla spel inom ämnet Matematik. Spelen passar förskolan, grundskolan och ändå upp till gymnasiet. Bråkspel. Öva matte på Nomp. Intensivträna digitalt. Online-aktiviteter och spel i matematik. Förslag på Diamantdiagnoser per årskurs - Kopia.docx. Bråk. Målarbilder - fyrans multiplikationstabell.

Förslag på Diamantdiagnoser per årskurs - Kopia.docx. Kreativ Matte - goeasy. Hittasnabbtmatematik. Tables of 6, 7, 8 and 9 in your hands. Spagetti, makaroner, hundra miljoner. Spagetti, makaroner, hundra miljoner riktar sig till förskoleklass och årskurs 1 och är en pedagogisk fortsättning av ”Katten, musen, tiotusen”.

Spagetti, makaroner, hundra miljoner

Makaroner är en liten italiensk kvarterskrog någonstans i Sverige. Den drivs av servitrisen Bibbi och Kocken som har en förmåga att röra till det både i matlagningen och i matematiken. Att gästerna har speciella önskningar gör inte saken lättare. I restaurangköket finns också Mattemusen som bor på en hylla vid spisen och har ett och annat att göra med lösningen på dagens matematiska problem. Men det förstår varken servitrisen eller kocken. De tio korta avsnitten är tematiskt uppbyggda med en handling som kretsar kring begrepp som antal, dubbelt och hälften, tid, mönster och volym.

Handledning till serien hittar du här. Mattespel. Kreativ Matte - goeasy. Matte med fingerkansla.