background preloader

Matematik

Facebook Twitter

Volym, vikt, längd, tid

Bråk. Tid, året, klockan. Matematik filmer. Träna digitalt. Concept Cartoons. Concept cartoons är ett bedömningsstöd och inspirationsmaterial för de naturorienterande ämnena i årskurs 1-9.

Concept Cartoons

Materialet bygger på teckningar där elever uttrycker sina tankar om olika fenomen eller sammanhang i vardagen. Meningen är att de ska väcka intresse, skapa diskussioner och stimulera naturvetenskapligt tänkande. Skolverket har i ett avtal med utgivaren i England, Millgate House Education Ltd, fått rättigheter att översätta Concept Cartoons till svenska och erbjuda materialet för lärare som undervisar i de naturvetenskapliga ämnena. Materialet är därför lösenordsskyddat och finns i Skolverkets bedömningsportal. Ladda ned materialet För att ladda ner Concept cartoons nedan krävs användarnamn och lösenord. Ladda ned Concept cartoons Skolverkets bedömningsportal Nedan hittar du en lathund för hur du packar upp och startar programmet.

Ladda ned lathund för installation av Concept cartoons (275 kB) S Julmatte. Gångertabellen på-5-veckor (1)pdf. Dubblor. Feta Frågor i BFL. Räknestrategier i addition. Huvudräkning: addition 0-20. Matematikpapper. De kopieringsunderlag du finner här kan du fritt använda i din undervisning.

Matematikpapper

Har du önskemål, förslag eller synpunkter, hör av dig till Lena.Trygg@ncm.gu.se. Välkommen till Mattecentrum – Mattecentrum, gratis läxhjälp i matematik för alla. Språk- och kunskapsutvecklande arbete - matematik. Bäst på matte! Instruktionsfilm till matteuppgift. Matematiska problem - Kims matematik. Matematikmaterialet. Räkna och färglägg. Problemlösning. För mycket information? Studieteknik – gångertabell. Vi har fortsatt vårt jobb med att lösa problem.

Problemlösning. För mycket information? Studieteknik – gångertabell.

Den här gången lämnar vi programmeringen åt sidan men vi ska ändå hitta på lösningar för att ta oss till målet. Idag är det inga Bluebotar som ska ta sig till ett mål utan vi ska nå målet att lösa problemet. Det finns dock fortfarande många vägar att gå… Problemlösning med kamratbedömning. Lektionen ägnades åt mattelyftets problem om kattmammorna.

Problemlösning med kamratbedömning

Den här gången ville jag att eleverna skulle rita tydligt hur de tänkt. Jag ville också att de skulle skriva svar med enhet, den här gången var det kattungar. Vi jobbade som vanligt enligt EPA dvs enskilt, par, alla. De strategier vi jobbar med just nu är PUNKT, STOPP, RITA vilket innebär att eleverna ska läsa till första punkten och sedan stoppa och rita. -Berätta! i matten.  Vi har jobbat med strategin: Punkt, stopp, rita när vi jobbat med problemlösning i matematiken.

-Berätta! i matten. 

Jag fick till mig genom en kollega i mattelyftet att be eleverna att berätta vad det stod i uppgiften. Inte läsa utan berätta! Berätta för mig vad det stod. Free Printable Math Worksheets. Why U. Ninamatik. Här kan du lära dig om dubbelt.

Ninamatik

Just i den här filmen handlar det om bussar men dubbelt finns överallt. Fundera över vad mer som kan vara dubbelt. Här kommer ett exempel: Genomgång av: Uppställning addition – additionsalgoritmen. I huvudet på en helt vanlig lärare...: Häxan Hexagon goes Blåkulla #blogg100 28/100. Så var inspelningen klar och konverterade till QR-koder.

I huvudet på en helt vanlig lärare...: Häxan Hexagon goes Blåkulla #blogg100 28/100

Skyndade på lite grann då det snart är påsklov och inte så hett värde efter lovet=) Här hittar du mina anteckningar till uppdragen (där uppgifterna står nedskrivna...) Lägger upp filmerna här för de som inte har möjlighet att scanna in koderna. Jag tänker lägga ut qr-koderna i några påskägg som barnen får leta efter och sedan komma in och lösa. Julkalender 2014. Facebook. Annas Klassrum. Idag har en ny PP fått ta plats på väggen.

Annas Klassrum

Vi börjar ett nytt arbetsområde i matte då vi ska utvidga vårt talområde ända upp till 20. Räkneramsor - Unga Fakta. Mattesmedjan. Matematikåk1-2. Mattegömmor - Kul Matematik HB. Språk- och kunskapsutvecklande arbete - matematik. Tiokompisar av Digitalt Hjärta AB. Automatisera inlärning av tiokompisar Tanken med Tiospelen är att göra matematiken mer lättillgänglig och lustfylld, så att grundläggande kunskaper ska kunna få fäste på ett roligt sätt.

Tiokompisar av Digitalt Hjärta AB

Genom att automatisera räknandet i så hög utsträckning som möjligt, blir det lättare för barnet att förstå matematik även senare i livet. Så här tänker vi. Hur tänker du? Rikaproblem. Mattemästaren. Mönsterlektioner i algebramodulen! Starters har blivit ett nytt begrepp som jag använder allt oftare för att komma på banan.

Mönsterlektioner i algebramodulen!

I mönsterundervisningen kom vi nu fram till en uppgift med bord och stolar, fantastisk möjlighet till prealgebra. Med fullt fokus skulle vi ta oss an uppgiften tillsammans med eleverna och det var en härlig arbetsmotivation från start. Genomgång och diskussion om mönster och vad ett mönster är inledde lektionen. Matteboken - goeasy. Tessellation.

Subraktionsbingo. Begreppskort i matematik Ma F-6 torg Kampanjer Liber. Barnsidan. Matte, klockan, svenska och engelska. Tycker ditt barn att det är tråkigt att träna på multiplikationstabellen och de andra räknesätten? Här hittar du massor av roliga länkar, till övningar och roliga mattespel! Klicka nedan på den blåfärgade texten för att komma till önskat område.

Du och ditt barn kommer inte att bli besvikna! Det finns även lite länkar till spel och övningar om klockan. Matematik. Mattekort.se. Synliggöra bedömningen av förmågorna. Ny pedagogisk planering i Taluppfattning och tals användning har idag introducerats i klassen. Jag har den här gången försökt att ta ännu ett steg mot att förtydliga bedömningen av förmågorna. Vi bedömer eleverna i kunskapskrav och centralt innehåll men det görs genom förmågorna. Multiplikationssånger – att lära gånger med sånger. Moava.no. Introduction to Coordinate Graphing. Introduce elementary students to coordinate graphing through seasonal coloring activities. Kreativ Matte - goeasy. Vinna mark. För 2-4 spelare Ni behöver 2 tärningar, rutigt papper och pennor i olika färger (överstrykningspennor är bra!)

Förbered spelet genom att rita upp en spelplan på det rutiga papperet. En lagom storlek är en rektangel som är 20 x 15 rutor stor. Ju fler spelare desto större spelplan. Multiplikation – Sång till 3:ans tabell. Matematik. Med James Nottinghams tankar från boken Utmanande undervisningen snurrande i huvudet började jag detta läsår med ny tjänst, ny skola och ny kommun. Som jag skrivit tidigare så har jag ju jobbat mycket med matriser i åk 1-3 och hade också funderingar hur jag skulle fortsätta det jobbet i åk 4 som jag undervisar i nu.

Nu har halva höstterminen gått och var har jag landat? Vi har ju Lgr 11 med alla förmågor, det centrala innehållet och kunskapskraven. Skolplus - Digitala läromedel för grundskolan. Öva matte på Nomp. Skapligt Enkelt matematiskt. Elevspel.se - Kunskapsspel för barn. Josefins matte. Annelis matteböcker. The Mathematics Education Project. NCM:s och Nämnarens webbplats. Mattesmedjan. GeoGebra. Matematik. Gångertabellen-på-5-veckor.docx. Guess My Rule Game. This function machine game was created to give students practice in saying and writing the rule, given an input/output table.

One student has the rule which the other student has to guess. Swedish Maths Teaching Resources. Svart mall. Vit mall. Paper Math Games: Fractions and Multiplication. Matematik spel. Spel som lär dig siffror och att räkna. Öva upp den grundläggande taluppfattningen med en abakus eller öva på de fyra räknesätten. Du lär dig matematik genom lek i dessa spel. Mattenauterna. Have Fun Teaching. Bråkspel. Här pluggar du matematik! – Matteboken. Fysikaliska Leksaker -Matematiska pussel.

Kreativ Matte - goeasy. Montessoriinspirerad matematik. Syftet med övningarna är att barnet ska bli säker på uppdelningen av talet 10. Övningar: Matematik på flera språk. Uppgiftsbok - PRIM-gruppen. Kängurun. Stjärnmatte -uppdrag matematik.

Nämnaren på nätet. Mattenauterna. Skapligt Enkelt Matematiskt. Prinskorvar, häxor, chiffer och qr-koder…allt är matematik! Visst är det ljuvligt med inspiration!? Kors och tvärs får jag inspiration av härliga pedagoger på twitter, facebook etc…och det gör att jag orkar lite till…och ändå lite till…fast detta inlägg kommer inte bara vara en lovsång till det utvidgade kollegiet utan kanske inspiration till någon av er som läser detta inlägg. Under veckan som gått har min etta haft elevens val i ämnet matematik. Skolfröken fräken. Tallinje_0-100.pdf. På begäran: #flipsv och #GAFE för yngre elever i samarbete med @SwensonAnna L... Vi hade en planerad hangout idag, @sarabruun3, jag och ett helt gäng som hänger på twitter och ventilerar, planerar, delar och delar och delar.

Strävorna. Räknebok. M = matte - UR.