background preloader

Bokstavsarbete

Facebook Twitter

ABC. ABC. Bokstavskontroll. Kul med Duffton - skriv- och lästräning enligt ljudningsmetoden. Butterfly Alphabet - Bilder på djur och natur, alfabet. Bokstavspiloterna - Välkommen till årskurs 2 i Alviksskolans hörselklassers blogg. Livet i Bokstavslandet: Alfabetet.

Livet i Bokstavslandet: Skönhet. Från A till Ö - en resa orden runt - Avsnitt 1 av 26: Idag ord på A. Butterfly Alphabet - Bilder på djur och natur, alfabet. Barnen och Björnen. Tänk om alla vokaler skulle försvinna!

Barnen och Björnen

Det hände oss den här veckan. Helt plötsligt hade alla vokaler i våra namn försvunnit. Vi fick hjälpas åt för att lista ut vilka namn det var och sätta dit vokalerna igen. Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna samarbete, svenska. Bokmärk permalänken. Bästa bokstaven: A. A kommer först i alfabetet.

Bästa bokstaven: A

När någon ramlar och skriker kan det låta AAaa. Och så börjar ju apa på A. Ja, bästa bokstaven är A! Ett lekfullt program om hur bokstäverna ser ut och låter. Här kan du skapa egna klipp ur programmet Hjälp Stäng. Meka med ABC: A som i Alf. Timpani bor i en gammal fabrik.

Meka med ABC: A som i Alf

Hon hittar ett bo med ägg och plötsligt kläcks ett ägg och ut kommer bokstaven A. Det visar sig att A heter Alf och är en helvild krumelur som låter som en apa, apa som börjar på a. Timpani och Alf sjunger Apelsinlåten. Medverkande: Johan Ulveson och Tuvalisa Rangström. Del 1 av 10. Här kan du skapa egna klipp ur programmet Hjälp Stäng 1. Se en film om hur man skapar klipp. DelaKopiera länken genom att trycka ctrl+C på PC eller cmd+C på Mac.

Bokstavståget A. Att skriva sig till läsning - Bokstavsschema. Att skriva sig till läsning (ASL) är en metod som används i den tidiga läs- och skrivundervisningen.

Att skriva sig till läsning - Bokstavsschema

Eleverna använder datorer eller surfplattor som är utrustade med ljudande tangentbord och talsyntes. På så sätt kan skrivandet utgå från vad eleverna vill uttrycka och inte vad de förmår att skriva ner. Handboken vänder sig till åk 1 och ger struktur i arbetet med ASL genom ett stationssystem med varierande uppgifter där bokstavsscheman ingår som en viktig del. Tanken är att få ett strukturerat arbetssätt som tränar eleverna i samarbete, ansvar för sitt eget arbete, skriv- och läsinlärning, skrivglädje, fin- och grovmotorik, datorhantering på många olika sätt, bildframställning på ett varierat sätt och med huvudmål att nå en god läsförmåga hos samtliga elever. Varje bokstav får sitt eget kapitel med noggranna beskrivningar av alla uppgifter som ingår. Inbladad i boken finns en matris som man kan sätta upp på klassrumsväggen för att få en överblick över de olika bokstavsschemana.

Läsinlärning i 7 steg Grundläromedel Specialundervisning Grundskola år 4-6 Grundskola Liber. Syftet med detta läromedel är att alla nybörjare i skolår 1 ska få en god start i läsinlärningen.

Läsinlärning i 7 steg Grundläromedel Specialundervisning Grundskola år 4-6 Grundskola Liber

Läromedlet riktar sig särskilt till de barn som har en försenad och bristfällig fonologisk utveckling, dvs. som har särskilt svårt med de svårfångade ljuden. De barnen brukar vara i riskzonen för att utveckla läs- och skrivsvårigheter. Läromedlet bygger på en läsinlärningsmetod i 7 steg som är en multisensorisk läs- och skrivinlärningsmetod. De sju stegen är: Steg 1 – Ljudsegmentering dvs. dela upp ett ord i dess minsta enheter, ljuden/fonemen. Steg 2 – Ljudsyntes dvs. kunna höra vilket ord det blir av presenterade ljud. Steg 3 – Bygga eller skriva orden. Steg 4 – Läsa orden. Steg 5 – Samtal om ordens betydelse. Steg 6 – Upprepad läsning av orden i läsövningarna i Läsebok 1 och 2. Steg 7 – Läsläxa, läsövningarna i Läsebok 1 och 2.

Läsebok 1 (16 s.)- Genomgång av bokstäverna O, S, L, R, M, A, E, N, I, V, T, Ä, K, F (14 st). - Läsövningarna bör förberedas med de sju stegen. ASL inspirerat arbete och mycket mer. Mors lilla Olle (med text) Doktor NO: Bland ödlor och ormar. Doktor NO får i uppdrag att jobba som reptilskötare på Spånga Gymnasium.

Doktor NO: Bland ödlor och ormar

Där får han göra rent hos sköldpaddor och ödlor, mata en stäppvaran med levande larver och utfodra en dvärgkrokodil och en kungsboa. Djurvårdaren Jenny Jansson guidar Stephan genom uppdraget och visar hur de olika sysslorna ska genomföras. Vi träffar också leopardgeckon Mimmi som bor i ett litet terrarium hemma hos William. Dessutom får vi följa med till Kina och träffa dinosaurieforskaren Xing Xu som just har grävt upp en Gigantoraptor.

Här kan du skapa egna klipp ur programmet Hjälp Stäng 1. Se en film om hur man skapar klipp. DelaKopiera länken genom att trycka ctrl+C på PC eller cmd+C på Mac. Mors lilla Olle.