background preloader

Debatt

Facebook Twitter

Debattartikel. IRENA POZAR: Det kommer inte vara enkelt att ge alla människor ett drägligt liv, men vi måste försöka. 160 000 människor.

IRENA POZAR: Det kommer inte vara enkelt att ge alla människor ett drägligt liv, men vi måste försöka

Så många väntas söka asyl i Sverige innan årets slut. Etthundrasextio tusen människor av kött och blod som kommer till Sverige för att starta ett nytt liv. Vi måste försöka hjälpa dem. Bilden på ett litet drunknat barn skakade om svenska folket i grunden. Matris%20argumenterande%20text%20sv. Rektorn gjorde rätt – ta barnens mobiler med våld. Det är en vacker dag idag för människor som älskar att kalla andra människor teknikfientliga.

Rektorn gjorde rätt – ta barnens mobiler med våld

Gör med mig vad ni vill, jag tycker att rektor Mona Bloms beslut att förbjuda mobiler på raster är uppfriskande som ett nakendopp i Klarälven. Jag, och säkert också rektor Monika Blom tycker om både teknik, utveckling och framtiden. Jag, och säkert också rektor Monika Blom vet och respekterar att barnen lever sina liv på internet. Svenska. "Nej Linda Skugge, jobbristen är ingen bluff" Debatt Ottilia Tuneroth, 20, svarar på Linda Skugges debattartikel om att unga är lata.

"Nej Linda Skugge, jobbristen är ingen bluff"

"Allt jag önskade var bara ett jävla jobb. Vad som helst. " Linda Skugge skriver en (förvisso ganska gammal) artikel på Aftonbladet debatt där hon i princip säger att bristen på jobb i Sverige är en "bluff" och att ungdomar bara är "lata" och "bortskämda". Hon menar på att unga har för höga krav när det kommer till arbete och vill inte ta vilket "skitjobb" som helst. Artikeln är skriven för fyra år sedan men är minst lika aktuell i dag. Jag är fortfarande i mina *yngre* år och kan räkna alla mina tidigare jobb på en hand. När jag tog studenten för ungefär ett år sedan gick jag flitigt och sökte alla jobb jag kunde hitta. Efter en hel höst och en halv vinter utav just detta sökande utan svar (samt en skrivare med låg bläcknivå) kände jag mig deprimerad och jävligt nere och gav i princip upp letandet. Det var då jag förstod på riktigt att det verkligen inte är mig, eller er det är fel på. Mobbning – ett svek från vuxenvärlden.

DEBATT.

Mobbning – ett svek från vuxenvärlden

Skolan kan vara en fantastisk plats. Ett barn som packar sin ryggsäck för första gången förbereder sig för ett av livets största äventyr. Kunskapen man får med sig kommer bära en genom livet, lärarna öppnar dörrar till världar man inte visste fanns och vänner kommer forma ens uppfattning om mänskligheten. Niklas Orrenius: Självkritik ­viktigare än att förbanna ­rasistsajterna. Svenska. Bedömning av skrivuppgift: ”skriva insändare/debattartikel” – Fröken Wastesons svenska. Bedömning av insändare/debattartikel.

Bedömning av skrivuppgift: ”skriva insändare/debattartikel” – Fröken Wastesons svenska

Joakim Lamotte: Var är flyktingkvinnorna? - Krönika. De vandrar mil efter mil på torra grusvägar.

Joakim Lamotte: Var är flyktingkvinnorna? - Krönika

Trötta föräldrar som bär hungriga barn och ungdomar som stöttar sina småsyskon. ”Därför är de flesta flyktingar män” - Opinion. Läxfri skola höjde betygen. Skola slopade läxor – gav rekordhöga betyg. När eleverna på Norrevångsskolan i Karlshamn slapp läxor – då sköt betygen i höjden.

Skola slopade läxor – gav rekordhöga betyg

Nu hoppas rektorn Patrik Johnsson att fler skolor tar efter. – Jag är helt övertygad om att detta är rätt väg. Vi kommer fortsätta med det här, säger han. I fjol införde rektorn för Norrevångsskolans årskurs 7-9 ett experiment med en totalt läxfri skolgång för eleverna. Det kallas för "totalskola", vilket innebär att man erbjuder eleverna frukost på morgonen och vidare finns det möjlighet att stanna efter skoltid för att få extra studiestöd eller ägna sig åt sport- och fritidsaktiviteter. – Det är mycket i skolan som inte fungerar: hög frånvaro, dåliga resultat och färre som väljer att läsa språk.

Han har tittat tillbaka på resultat över 15 år tillbaka i tiden och inte lyckats hitta ett lika högt meritvärde som årets. . – Jag tror man med gott mod kan säga att detta är det bästa resultatet nånsin. Björklund (FP) vs Baylan (S) om betyg från fyran: SVT. Svenska debatt om mobil i skolan. Argumentation - Google Docs. Hanna Fahl: Det är dags att lyssna på oss som har tröttnat på den här skiten. Krönika.

Hanna Fahl: Det är dags att lyssna på oss som har tröttnat på den här skiten

Att ställa upp för flyktingar och hjälpa asylsökande har blivit en folkrörelse. Här möts Lööf och Åkesson om flyktingkrisen. De två partiledarna stod som väntat långt ifrån varandra gällande hur man bäst ska hjälpa de människor som just nu desperat flyr genom Europa. – Vi behöver stå upp för ett jämnare mottagande i EU-länderna.

Här möts Lööf och Åkesson om flyktingkrisen

Sverige tar i dag emot en stor del och fler länder behöver göra mer, sade Annie Lööf (C). – Vi behöver också se till att integrationen funkar betydligt bättre och hjälpa kommuner till ett bättre mottagande och se till att de människor som kommer hit snabbare kommer i jobb, får bostad och lär sig språket. ”Europa måste inte ta emot fler” Jimmie Åkesson å sin sida fortsatte att föra fram Sverigedemokraternas uttalade linje om att rikta om flyktingpolitiken helt och hållet.

Barnfamiljen i tårar – stoppades från konserten med Måns. Sexårige Hugo i tårar – nu tröstas han av Måns Zelmerlöw. Hugo skulle äntligen få se sin största idol Måns Zelmerlöw.

Sexårige Hugo i tårar – nu tröstas han av Måns Zelmerlöw

Niklas Orrenius: Mekanismerna från 1948 lever kvar i vår egen tid. "I dag kan mina böner bli hörda" - NYHETER - Kuriren.nu. Väckarklockan ringer klockan åtta varje morgon. KRÖNIKA: Vi har sökt människan bakom tiggarskålen - nyheter - Kuriren.nu. Nej, vi försöker inte belysa alla aspekter kring tiggeriet. Vi har medvetet valt att försöka lära känna dem som kommit till Norrbotten för att tigga och vi har träffat över hälften av de 30–40 tiggare som finns i Luleå.Under fem veckor har vi suttit med dem utanför Coop, följt med hem till bilarna de bor i, sett sorgen och maktlösheten när bilsidorna blivit insparkade och backspeglarna förstörda.Vi har följt med dem till kyrkan; snackat fotboll, politik och kärlek.

Eller så vardagliga saker som när de laddat mobilen, lagat mat eller tagit en dusch.Tiggarna har berättat om sina drömmar och bekymmer – som de två unga grabbarna som låtsades sova när fulla, svenska ungdomar vandaliserade deras bil. I förra veckan fick EU-migranternas bilar i Piteå sina däck sönderskurna. Och senast igår blev ett par beskjutna medan de sov i sin bil på en parkeringsplats i Boden. Frihet betyder ansvar – även för medieprofiler. Hej, är du sugen på att rösta SD? Hej vännen!