background preloader

Ravitsemus

Facebook Twitter

Rasvan laatu - Suomen Sydänliitto ry. Ruokatieto Yhdistys. Hiilihydraatit ryhmitellään kolmeen pääryhmään: sokerit, tärkkelykset ja ravintokuidut.

Ruokatieto Yhdistys

Hiilihydraattien tehtävät elimistö saa hiilihydraateista nopeasti energiaa säästävät proteiineja elimistön tärkeisiin tehtäviin hiilihydraatteja tarvitaan rasvojen hajottamisessa ylimääräinen hiilihydraatti varastoituu glykogeeniksi tai rasvaksi, jota voidaan myöhemmin käyttää energiaksi Hiilihydraattien tarve teoriassa Hiilihydraateista suositellaan saatavan 45 - 60 % päivän energiasaannista. Lisäksi ravintokuitua olisi hyvä saada 25 - 35 g (murrosikäiset ja aikuiset) päivässä. Hiilihydraatteja tarvitaan noin 200 - 400 g päivässä. Hiilihydraattien tarve käytännössä Terveen ihmisen on turha laskea grammoja ravintoaineiden saannissa. Lisäät kuitupitoisten hiilihydraattien saantia (täysjyvävija, kasvikset) Vähennät sokeripitoisten hiilihydraattien saantia (esim. makeiset, sokeroidut hillot ja mehut, makeat vanukkaat ja leivonnaiset) Syöt monipuolisesti lautasmallin mukaan. Food Detective - Etusivu. Ruokayliherkkyys voi aiheuttaa mm. turvotusta, väsymystä, kutinaa,ummetusta, ripulia, päänsärkyä, unettomuutta ja paino-ongelmia.

Food Detective - Etusivu

Jos olet kärsinyt tällaisista oireista, Food Detective™ voi auttaa sinua löytämään niitä aiheuttavat ruoka-aineet. Food Detective™ testaa reaktiosi 59 tavalliseen ruoka-aineeseen vain 40 minuutissa. Jos reagoit joillekin ruoka-aineille, sinulla on mahdollisuus parantaa elämänlaatuasi yksinkertaisesti poistamalla ne ruokavaliostasi. Voit tehdä testin helposti kotona tai yhdessä ravitsemusneuvojasi kanssa. Tuotepaketti sisältää kaikki tarvikkeet testin tekemiseen sekä kattavan tietopaketin avuksi ruokavalion suunnitteluun. Mitä Food Detective mittaa? PRONUTRITIONIST. Makeinen, vaahtokarkki, vaahtokaramelli - Fineli. Ravitsemuskatsaus 1-2012 — Kansanterveys. Ravitsemuskatsaus 2-2012 — Lapset, nuoret ja ravitsemus.

Košer. Košer (hepreaksi ‏כָּשֵר‎, kelvollinen, puhdas) on käsite, joka yhdistetään pääasiassa juutalaisten säädösten mukaan valmistettuun ja tarjottuun ruokaan.

Košer

Myös muihin juutalaisen uskonnon esineisiin kuten Toorakääröön, mezuzaan, tefillineihin tai mikveen liittyy erityisiä košer-sääntöjä. Näitä säädöksiä kutsutaan yhteisellä nimellä kašrut (hepreaksi ‏כַּשְרוּת‎). Aineet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä] Ruoka-aineet jaetaan Tooran lakien mukaan kolmeen pääryhmään: basari eli lihatuotteet mukaan lukien lintujen liha, chalavi eli maitotuotteet sekä parve tai pareve eli neutraalit tuotteet: kasvikset, hedelmät, kala, munat ja hunaja. Maaeläimiä koskeva tärkein sääntö sallii syötäväksi vain märehtivät sorkkaeläimet. Vedessä ruokailevista ja lisääntyvistä eläimistä sallittuja ovat vain ne, joilla on sekä evät että suomut.

Sallittujenkin eläinten käyttämistä ruoaksi rajoittaa vielä vaatimus oikeasta teurastustavasta (paitsi kalojen kohdalla). Tältä 200 kilokaloria näyttää eri ruokalajeina – Katso kuvat! Infografiikat. Ajankohtaista. Uusien pohjoismaisten ravitsemussuositusten keskeiset kohdat julkistettiin 3.10.2013 Pohjoismaisen Ministerineuvoston järjestämässä tilaisuudessa Kööpenhaminassa.

Ajankohtaista

Suositukset muodostavat pohjan kaikkien Pohjoismaiden kansallisille ravitsemussuosituksille ja toimivat ravitsemustieteen opetuksen perustana. Uudistustyötä on ohjannut Pohjoismaisen Ministerineuvoston alainen työryhmä. D-vitamiinin ja seleenin saantisuositukset nousivat hieman, hiilihydraattien ja rasvojen saannissa painottuu laatu Lajissaan viidensien suositusten sisällössä ei ole suuria muutoksia aikaisempaan suositukseen. D-vitamiinin saantisuositusta on hieman nostettu yli 2-vuotiailla ja aikuisilla sekä iäkkäillä henkilöillä. Suositusten pääkohdat • Kertatyydyttymättömien rasvahappojen suositus energiansaannista (E%) on 10 – 20 (ennen 10-15 E%) • Muiden rasvahappojen osalta suosituksia on hieman tarkennettu. Ruokatieto Yhdistys. Hyppää pääsisältöön Palaute Tekstiversio Hakulomake EtusivuPikaopasTiedä mitä syötAjassaTiedonnälkäänRuokafaktaNäyttöä vastuustaRuokakulttuuriOsa identiteettiämmeKeittokirjaHyvää lautaselleRuokakasvatusEi oppi pataan kaada Ruokatieto YhdistysYhteystiedot Etusivu / Ruokakasvatus / Pelit ja testit Pelit ja testit.

Ruokatieto Yhdistys

Ruokapäiväkirja ja ilmainen kalorilaskuri - Kalorilaskuri.fi. Kalaopas - WWF. Kestäviä kalavalintoja Tavoitteenamme on, että vuoden 2015 loppuun mennessä Suomessa on myytävänä vain kestävästi pyydettyä ja tuotettua kalaa.

Kalaopas - WWF

Tähän tavoitteeseen on sitoutunut lähes 50 yritystä ja toimijaa. Katso ketkä ovat mukana Uhanalaiset kalat Suomen kaloista 12 on luokiteltu uhalaisiksi. Lue lisää Maailman kaupallisesti tärkeimpien kalakantojen ennustetaan romahtavan jo meidän elinaikanamme ylikalastuksen takia. Energiajuomat. Syö hyvää - Suolavideo. The great global food gap: Families around the world photographed with weekly shopping as they reveal cost ranges from £3.20 to £320. Snapshots of families' weekly shop from countries around the world shows the food gulf between nations By Daily Mail Reporter Published: 18:32 BST, 5 May 2013 | Updated: 11:18 BST, 9 May 2013 A study of what 30 families living around the world eat in one week shows the huge gulf between the diets of different nations.

The great global food gap: Families around the world photographed with weekly shopping as they reveal cost ranges from £3.20 to £320

Crisps, biscuits and chocolate treats dominate the shopping basket of the Baintons from Britain who spend an average of £155 every week to feed their family of four. Other items on their shopping list include ready meals such as baked beans as well as convenience goods like ketchup, teabags and mayonnaise. These pictures of their weekly food shop shows the sharp contrast between the eating habits of those in the UK and others around the globe. Britain: The Bainton family of Cllingbourne Ducis spend £155 on their weekly food shop. Chad, North Africa: The Aboubakar family from Darfur, Sudan, spend £37 a week on food to feed six people. Foodweb - ateriasovellus. Sanna Ukkola: Sokerilla kyllästetyt lapset. Voi kuinka äidin pylly on levinnyt, langanlaiha nainen valittaa pienelle tyttärelleen ja käännähtelee peilin edessä.

Sanna Ukkola: Sokerilla kyllästetyt lapset

Samaan aikaan hän ostaa lapsilleen lähes päivittäin jäätelöä, karkkia, sipsejä ja limonadeja. Itse hän käy säännöllisesti jumpassa ja syö terveellisesti. En ymmärrä logiikkaa äidin käytöksen taustalla. Miksi itse terveellisesti elävä äiti syöttää lapsilleen jatkuvasti herkkuja? Ja miksi hän samaan aikaan tuputtaa heille omaa vääristynyttä kehonkuvaansa muka liian lihavasta äidistä? Minna on netin anonyymien äitipaheksujien mielestä “hysteerikko”, “mielensäpahoittaja” ja “itsekorostaja”, kun hän yrittää pitää huolta lastensa terveydestä.

Toinen tarina Suomesta. Minna kertoo asiasta Ilta-Sanomille ja esiintyy jutussa vain etunimellään. Netti täyttyy jutun jälkeen äidin valintaa arvostelevien naisten valituksesta: Minna on netin anonyymien äitipaheksujien mielestä “hysteerikko”, “mielensäpahoittaja” ja “itsekorostaja”, kun hän yrittää pitää huolta lastensa terveydestä. 2008-12-04-lola-lollipop-vegan-veganism-vegetarian-food-comics-22.gif (GIF Image, 880 × 376 pixels) 2009-03-12-lola-lollipop-paleolithic-diet-meat-hunting-food-comics-50.gif (GIF Image, 880 × 418 pixels) 2013-02-06-lola-lollipop-the-biggest-loser-on-television-weight-loss-cartoons-252.gif (GIF Image, 880 × 355 pixels) What I eat in a day: Paleo diet. Ruoka ja riippuvuus - Ruoka ja riippuvuus -projekti. SUPERFOODIT. (Arthrospira platensis, Arthospira maxima) Alkuperämaa Suurin osa spirulinasta tulee Hawajilta, Yhdysvalloista, Intiasta ja Aasian maista kuten Thaimaasta ja Taiwanista.

SUPERFOODIT

Yleisimmät lajikkeet Spirulina maxima Spirulina platensis Spirulina pacifica Spirulina azteca Ravintoaineet (/100g) ja bioaktiiviset ainesosat mm. Energia: 293cal/100g Proteiinit: 71.0% Hiilihydraatit: 16.9% Rasvat: 7.0% Saatavilla olevat muodot - Jauheena - Puristeena - Kapselina Käytön hyödyt Spirulina on pakattu täyteen varsinkin urheilijoille ja kasvissyöjille arvokkaita ravinteita.

Spirulina sisältää valtavan määrän kehollemme tärkeitä mineraaleja mm. seleeni, kalsium, rikki. Spirulina sisältää runsaasti varsinkin B-ryhmän vitamiineja (B1, B2, B6, B9), sekä beetakaroteenia, A-, E- ja K-vitamiinia. Spirulina on huikea antioksidanttien lähde ja sillä onkin todettu olevan voimakkaita antioksidatiivisia ja tulehdusta ehkäiseviä vaikutuksia (28).