background preloader

Bridge

Facebook Twitter

(2) SYSTEEMKAART 5-KAART HOOG (2) LES: Reverse bieden. Informatie over lessen. Bied- en speel TIPS - www.bridgedocenttwente.nl. De regel van 1 tot 40.1.

Bied- en speel TIPS - www.bridgedocenttwente.nl

Als de enige uitstaande troef de hoogste is, laat hem dan zitten2. Indien je 2 niet aanliggende honneurs mist, dan is het gewoonlijk beter om eerst de laagste honneur te snijden. Opm.: A, H, V, B en 10 zijn honneurs maar meestal wordt niet over de 10 gesneden3. Bij een competitief biedverloop en de punten zitten ongeveer 20-20, dan laat je het 3 niveau aan de tegenstanders.4. Tracht een 4-4 fit te vinden d.m.v. niet meteen troefsteun voor de 5-kaart te geven.5. Bridge Base Online. Just Play Bridge. B.C. Vier Windstreken. Bridgevraagbaak. De honderd bridgeregels van Ron Klinger (Met dank aan Hans de Fluiter uit Geldrop voor zijn vertaalwerk) Hier laat ik verder Hans de Fluiter aan het woord: Ron Klinger leeft sinds 1946 in Sydney, Australië.

Bridgevraagbaak

Hij gaf zijn carrière in de advocatuur op en maakte carrière in BRIDGE en spendeert zijn tijd met het schrijven over bridge. Hij produceert twee wekelijkse krantenrubrieken en staat continue onder druk om de einddatum van een nieuw boek te halen. Hij neemt deel aan nationale kampioenschappen en indien geselecteerd ook internationaal. Zijn andere hobby's zijn onder meer zwemmen en het kijken naar films. Voor meer informatie over Ron: Klik hier om zijn eigen website te bekijken.

Een van Ron's klassiekers is "100 winning bridge tips for the improving player" uitgekomen in 1988 en in 2003 vernieuwd. Ik (redactie: Hans de Fluiter) heb contact met Ron Klinger en zijn uitgever opgenomen en mag een samenvatting van de regels van Klinger op het web zetten. 1-15 De regel van 1 tot 40 of. Biedsysteem 5 kaart hoog (lessen) Nr.

Biedsysteem 5 kaart hoog (lessen)

Datum Inhoud 542 28-11-13 De 1-opening in een kleur (5-kaart hoog) 543 05-12-13 Waar zijn we naar op zoek tijdens het bieden? Manchebonus De antwoorden op de 1-opening in een kleur. Les 1 - de Opening. Er is natuurlijk geen enkele verplichting om het zo te doen, maar het sluit wel aan bij de ervaringen van het moderne wedstrijdbridge, en waarom zouden wij daaraan twijfelen?

Les 1 - de Opening

Je komt dan natuurlijk wel eens in marginale contracten terecht waarvoor je dan extra goed zult moeten spelen. Riskant, maar het maakt de voldoening ook groter als je toch je contract binnenhaalt. En als het fout gaat? Tja, eigen keuze, nietwaar? Kijk steeds eerst naar de opdracht, beredeneer het het antwoord en kijk dan pas naar de oplossing, door de muis over het diagram te bewegen. Een speelfiguur met 2 kleuren is een stuk gecompliceerder: Nog ééntje dan… Biedsysteem 5 kaart hoog (lessen) IMP Achterkantjes index. Handleiding%20Berry%27s%20vijfkaart%20hoog.pdf. Bridgeclub Schiedam '59 - Cursus Bieden. Schiedam '59 heeft de afgelopen drie jaar bridgecursussen voor beginners georganiseerd.

Bridgeclub Schiedam '59 - Cursus Bieden

Dit was zo succesvol, dat er komend jaar geen ruimte meer is voor een nieuwe cursus. Hieronder vindt u informatie over de tijdens deze cursussen behandelde onderwerpen. De basis Af- en tegenspelen (herhaling en vervolg Starterscursus) Twee lessen worden besteed om de basis van het bieden (hoofdstukken 1 t/m 5) even te laten bezinken. De oefenspellen bevatten behandelde biedsituaties en leerzame af- en tegenspel problemen ("de snit", "oversteken", "plaatjes van korte kant", "lange kleur ontwikkelen" enz.) De 1SA opening De tegenpartij heeft geopend De tegenpartij doet een volgbod 13.

Sterke en zwakke openingen Algemeen - Korte opfris basisbeginselen gehele Starters- en biedcursus - De etiquette aan tafel Data: maandag van 19:45 tot ca. 22:00 (vaak uitloop tot 22:30) Let op: Op cursusavonden kunnen meerdere hoofdstukken worden behandeld. Klik hier voor een samenvatting van de biedafspraken. Bridge Web. Overzicht biedsysteem ACOL. Les 1 - de Opening. Conventies - Bridgedrives.com. Hieronder worden afspraken voor bieden en tegenspelen beschreven die in Bridgedrives om thuis te spelen aan de orde komen.

Conventies - Bridgedrives.com

Hier echter worden ze wat uitvoeriger beschreven. Wilt u direct naar een bepaalde afspraak, (dubbel)klik dan op een bepaald onderstaand item. Vijfkaart hoog of vierkaart hoog? Sterke tweeZwakke tweeMulti 2♦MuiderbergDruryVierde kleur LandyMulti LandyKeycard Blackwood1SA volgbod versus 1SA in de beschermende handLavinthal signaal Vijfkaart hoog of vierkaart hoog? Veel spelers zweren bij de afspraak dat de opening van 1♥ of 1♠ een vijfkaart belooft. Speelt u vijfkaart hoog, wat opent u dan met een 4♠ 4♥ 3♦ 2♣ verdeling? De keuze is gaat tussen dat óf 1♦ op een driekaart geopend kan worden óf dat 1♣ op een dubbelton geopend kan worden.

Voorbeeld: uw partner opent 1♥ en er wordt 2♦ gevolgd. Kan er 1♥ geopend worden op een vierkaart, dan zit u moeilijk. Voorbeeld Dit is een goed voorbeeld van een sterke 2♠-opening. Zwakke tweeDe sterke twee is een prima opening. Hand 4 2♦ ??