background preloader

Ikt

Facebook Twitter

Hållbar utveckling F-6. Frölunda Data - leverantör av hjälpmedel sedan 1985. Filmmaker Gear. Lgr 11 och digital kompetens. Stativgänga för iPad padda tablet (montera iPad på kamerastativ) - Kaffebrus. Detta kit gör att du kan montera en tablet / padda / iPad direkt på ett kamerastativ.

Stativgänga för iPad padda tablet (montera iPad på kamerastativ) - Kaffebrus

Universalmodell som passar i stort sett alla plattor! Enkel modell där du ställer längden och klämmer åt. Edu_base. Legala handboken - En digital guide i internetdjungeln för lärare och studenter. Leripa.se. ABC. Utbildning – iPad i utbildning – Resurser. Julkalender 2014 - Google Docs. GoodReader's text-to-speech lets you turn any PDF or TXT document into an audiobook. GoodReader, the popular document reader app developed by Good.iWare, has just received another significant update.

GoodReader's text-to-speech lets you turn any PDF or TXT document into an audiobook

Within the past couple of months, GoodReader received a couple of updates that brought iOS 8 compatibility, iPhone 6 optimizations, iCloud Drive integration, Touch ID support, and more. Now, the latest update to GoodReader introduces more improvements, most notably a new Speak feature that effectively turns any PDF or TXT document into an audiobook. To enable this new feature, just press on a blank section of a supported document and tap the new Speak option, whereupon GoodReader automatically begins reading the document aloud. You can also set GoodReader to read a specific section of the document by highlighting the section and selecting the Speak command.

To ensure that you don’t lose your place in the document while its Speak command is enabled, GoodReader highlights words as they’re read in real time. Mixlr is a simple way to share live audio online. Broadcast using ... Facebookgrupper skola. Fake Convos - Fake Facebook Conversation Generator. Imovie i förskolan. Kungsbacka Delar. SlidePlayer - Ladda upp och dela mig sig av dina PowerPoint presentationer.

Www.itlresearch.com/images/stories/reports/21cld learning activity rubrics 2012.pdf. Riktlinjer för hur vi dokumenterar och kommunicerar i Google apps för skolan i Umeå - elev. How can I find additional royalty-free music, s... You can find a large number of sound effects and music beds in iMovie.

How can I find additional royalty-free music, s...

These are all available to you and are royalty free. However, if you need additional music and sound effects, there are several sources. This is not an exhaustive list, so if you know other good sources, please add them! For sound effects, try For music, try. VERKTYG FÖR LÄRANDE. Svenskarna och internet 2014. Den första aktiviteten de minsta barnen ägnar sig åt på internet är att se på film och video.

Svenskarna och internet 2014

Nästan alla (94%) i åldrarna 2 till 3 år som använder internet gör detta. Hälften (51%) prövar på att spela något spel på internet. Tttteaching.

Bloggar

Appar för studenter med till exempel adhd som behöver hjälp med koncentrationen. 1.

Appar för studenter med till exempel adhd som behöver hjälp med koncentrationen

Simplynoise: Generar så kallat vitt brus, ett ljud som liknar det som en tv gör när den står på under “myrornas krig”. Forskning visar att för många hjälper den här typen av ljud till att öka koncentrationsförmågan. Svenska spel. Spel som lär dig läsa och skriva.

Svenska spel

Behärskar du bokstäverna och kan du ordningen mellan bokstäverna i alfabetet? Med dessa lekfulla spel övar du upp din kunskap i svenska språket. Här har vi samlat alla spel inom ämnet Svenska. Spelen passar förskolan, grundskolan och ändå upp till gymnasiet. Flash card apps: All 148 apps for iPhone, iPod Touch and iPad. AirServer. Åhhhh!

AirServer

Det är så roligt! Blev nyfiken på detta eftersom att jag älskar min iPad, men tycker att det är liiiiite jobbigt att hålla i adaptersladden. Många har hittat på fiffiga lösningar med gummisnoddar etc, men jag hade redan börjat tröttna på att vara fast i projektor. För några dagar sen kom de en diskussion på fb ang AirServer och jag blev nyfiken på det, eftersom jag suktat efter en appletv ett tag. Sagt och gjort! Laddade hem trialversionen och satte igång och testade lite grann. Ett enkelt sätt att använda Minecraft i matematiken. Ett enkelt sätt att använda Minecraft i matematiken Om du som pedagog gärna vill börja använda Minecraft som pedagogiskt verktyg så kan jag tipsa om ett enkelt lektionsupplägg för att komma igång.

Ett enkelt sätt att använda Minecraft i matematiken

Låt eleverna skapa en ny värld som är ”super flat” (vilket betyder att världen är helt platt, utan till exempel byar, berg och hav). Exempel 1 (area) - Säg till eleverna att de ska bygga en vägg som är till exempel 2 block hög och 4 block bred. Support - Kontrollera din rätt till service och support. IKT-skafferiet. Vinnare i skapande av berättelser. Har nu haft möjligheten att använda ipads och datorer i min undervisning.

Vinnare i skapande av berättelser

Jag provar mig fram då det fortfarande är nytt för mig och för eleverna. Det senaste projektet vi startade var att under bilden skapa en egen sagofigur. Därefter fick de skriva en berättelse om denna sagofigur. De började med att skriva den i sin skrivbok och många kom igång, några riktigt bra andra knappt. Nästa lektion valde jag att berätta att vi skulle fortsätta med detta och det blev lite negativa ord om att. Better Assessment. Better Learning. Ipad/mobilen som ett alternativt verktyg 15/9.

Hur använder jag ipaden/mobilen på bästa sätt för min elev ?

Ipad/mobilen som ett alternativt verktyg 15/9

Detta är en fråga som jag ofta får av pedagoger. På denna kursen kommer vi att titta på möjligheterna för elever med läs och skrivsvårgheter. Vi tittar på dessa appar: Tala Markering- detta är en talsyntes som ingår i alla ios enheter (iPad, iPhone mm) för att få detta att fungera måste man ställa in ipaden. IWB Scandinavia AB.

DJEEO Education är ett unikt dataspel som förenar IT med fysisk aktivitet kombinerat med träning i kommunikation och socialt samspel på ett sätt som tidigare ej varit möjligt i Sverige. I Danmark har man med stor framgång spelat DJEEO sedan 2008 och i dagsläget spelar över 200 000 elever regelbundet DJEEO runtom i landet. Låt dina elever bli ”agenter” och lösa problem utomhus tillsammans. För att hitta till uppgifterna krävs kommunikation med ”kontrollrummet” där lagkamraterna sitter och via Google maps, GPS sändare, och mobiltelefoner lotsar agenterna till rätt plats. Det gäller att svara på frågorna och återvända till basen innan tiden går ut…

MULT. Icloud Drive: Så använder du Apples Dropboxdödare. Du har säkert hört talas om Icloud Drive, en ny funktion som är en av höjdpunkterna i både IOS 8 för Iphone och Ipad och OS X Yosemite som släpptes i slutet av förra veckan. Innan Yosemite kom hade funktionen inte riktigt aktiverats ordentligt på IOS-sidan och vi rekommenderade användare som ville fortsätta synka filer mellan Mac och IOS att vänta med att aktivera den, men nu ska allt vara igång och du kan börja använda den ordentligt förutsatt att du gått över till IOS 8 och OS X Yosemite på alla dina enheter.

Så vad är då Icloud Drive och hur använder du den? Mer frihetDen största orsaken bakom att Apple har utvecklat Icloud Drive är att många användare aldrig använde Iclouds gamla dokumentsynkronisering och istället använde Dropbox, Box, Google Drive eller Onedrive. Som du säkert förstår kan du numera göra detta även med Icloud och det gör Apples molnlagring betydligt mer jämbördig med de andra tjänsterna. Trådlösa datornätverk - Strålsäkerhetsmyndigheten.

Strålsäkerhetsmyndigheten bedömer att allmänhetens exponering för radiovågor från trådlösa datornätverk inte innebär några hälsorisker. Liknande bedömningar gör i stort sett alla strålsäkerhetsmyndigheter i hela världen, inklusive ansvariga myndigheter i våra nordiska grannländer och Världshälsoorganisationen (WHO). Anledningen är att den som vistas i närheten av ett trådlöst datornätverk endast exponeras för mycket låga nivåer av radiovågor. Det finns inte heller något övertygande vetenskapligt bevis för att svaga radiovågor innebär några hälsorisker. Strålsäkerhetsmyndigheten har mätt exponeringsnivån i skolmiljö där trådlösa datornätverk används. De mätningarna visar att exponeringsnivåerna är mycket låga. Trådlösa datornätverk sänder som en mobiltelefon Både routern och datorns nätverkskort sänder radiovågor. Radiovågornas styrka minskar mycket snabbt med avståndet till sändaren.

En strålningsfri skola och förskola — Mattebageriet. Bättre på huvudräkning med matteapp. I ett pilotprojekt på Lilla Alby skola i Sundbyberg fick två klasser i årskurs två använda matteappar i undervisningen i stället för matteboken. Eleverna fick göra ett diagnostiskt test både före och efter studien, där de fick lösa 36 additionsuppgifter och 36 subtraktionsuppgifter på tid. Resultatet visar att nästan alla elever förbättrade sig till sluttestet. Och deras lärare Lotta Nilsson har också märkt en stor förbättring hos sina elever. Canva och årshjul. Har nu testat Canva ett par gånger och är helt såld! Har tittat på Canva tidigare men inte hunnit med att kika vidare utan den blev liggande i min "testa-sen"-mapp. Men för några veckor sen tipsade Niclas Vestlund i fbgruppen "IKT-verktyg", som jag har startat, om Canva och jag kikade på hans instruktionsvideo och kände genast att jag fick flytta upp denna på prioritetslistan =D Canva.com är grymt!

Man kan göra posters, inbjudningar, facebookcovers osv, det finns färdiga mått att välja mellan, men man kan också välja egna mått på bilden. Prezi - IKT på Sjödalsgymnasiet. Presentation Software that Inspires. Att googla – är det så enkelt? Mina 7or har fått varsin dator. Är det bra så? Sätt igång och jobba? Nej, vi måste faktiskt lära dem använda den också. iPad & flerspråkighet. Flerspråkiga appar Jag har använt apparna t ex för nyanlända barn, där kan det vara en trygghet att få höra något som sägs på modersmål.

Även för flerspråkiga barn som kan svenska kan det vara kul att få höra sitt modersmål och det kan bli många roliga samtal när barnen ska förklara för mig och de andra barnen vad de säger. Man kan alltså med hjälp av apparna även väcka ett intresse för andra barns modersmål i barngruppen. Och det finns naturligtvis en rad andra sätt att använda apparna på! Skapa ljudböcker med iPad. Kontakta Apple. Studieknep - Läs och stava (PC) - Softogram Shop.

Studieknep Läs och Stava, tränar användarens lästeknik, läsförståelse, stavning och studieteknik. Man kan läsa texter, besvara frågor, stava, lyssna på och öva uttal samt återberätta texter muntligen eller skriftligen. Google Apps Learning Center v4. Denna WordPress.com sajt är tänkt att inspirera till nytänkande och skapande! Voice Samples. Acapela Box : create your text to speech messages. 1. Your Acceptance of Terms. Nyskapande skolteknik hindras av PUL - Lin Education.

Logitech Ultrathin Keyboard Cover i5 iOS-specific function keys - Logitech FAQ. Meraki - Cloud Managed Networks that Simply Work. Centralized Cloud Management. The Meraki Story. iPad Studiecirkel. PedagogiskaBloggar. Appar - med möjligheter. Appar - med möjligheter. IKT i skolan, del 19: Hitta appar till iPad som du kan använda i undervisningen. Många skolor satsar på att köpa in iPads till eleverna. Lexin - Bildteman. Appar med specialpedagogiskt fokus för iPod, iPhone och iPad - skoldatateketsodertalje.

Tillägget AppWriter: Utmärkt talsyntes till Google Chrome. Det är många skolor som köper in Chromebooks till sina elever. Inkludering utan att specialanpassa för enskilda elever: Minska mängden intryck, öka strukturen och minska stressen i klassrummet.Liten insats, stor skillnad. Diskussionen poppar upp hela tiden, om hur vi tidigt ska hitta eleverna i behov av särskilt stöd. Avaktiverad ipad fixa ta bort lösning itunes. Specialpedabloggen. iPad-appar i skolans värld. Film Pages - iPad i skolan. APPS. Viralgranskaren. Nya Apps - iPhone/iPad - Svenska Apps. Pixabay - Gratis bilder.

Våra appar i åk1. Deployment Programs. Skärminspelingar - Skapa en skärminspelning på din iPad. SFI-appar öva svenska del1. Appar för lärande – Appar för SFI. Book Creator Support : Support. IKT i skolan.

Lärarmaterial. Se aktuella föreläsningar gratis via nätet. Exit Ticket i Google Formulär. Respons med Jing. Integritet och upphovsrätt på nätet. Mitt Flippade Klassrum. Här är tipsen som gör ditt googlande lättare. Konvertera PDF till Word med ClaroRead « robertgranlund. ICTML:Digital Didactics. 2013 ECTEL-ijV5-Poster-V3-withref. Skolporten - IKT-GUIDEN. Länkar « robertgranlund. Fingle - Samarbeta och träna finmotorik. Didaktikens verktyg. IKT. Lärplatta.