background preloader

My communities

Facebook Twitter

Etwinninghungary. Find and sell teaching resources. Országos Állatvédőrség Alapítvány ‹ Bejelentkezés. Országos Állatvédőrség Alapítvány Regisztráció | Elfelejtett jelszó?

Országos Állatvédőrség Alapítvány ‹ Bejelentkezés

← Országos Állatvédőrség Alapítvány Üdvözöljük az Országos Állatvédőrség Alapítvány felelős állattartás oktatással foglalkozó oldalán! Az oktatas.orszagosallatvedorseg.hu oktatási intézmények és közintézmények számára készült, amennyiben Ön állatvédelmi szervezet tagja vagy civil érdeklődő, kérjük Önt látogasson el a anyagok.orszagosallatvedorseg.hu weboldalra (regisztráció után érhetőek el az oktatási anyagok azon a portálon is).

A tudásbázis regisztráció után érhető el! Please Login. A Nyelvtudásért - Országos Nyelvoktatási és Nyelvvizsgáztatási Szakmai Egyesület. International User Disclaimer. Üdv a Tankönyvek blogon! - Tankönyvek. Bajuszt rajzoltál a szereplőkre?

Üdv a Tankönyvek blogon! - Tankönyvek

Aláhúztad a lényeget? Egyáltalán kinyitottad? Vagy érdekes képek voltak benne? Izgalmas volt? Netán jól tanulható? Van, "amihez mindenki ért". A blogot indító Történelemtanárok Egylete (TTE) fontosnak tartja, hogy a bármely tankönyvről mindenki kifejthesse véleményét. A képen az új, kísérleti 9. évfolyamos tankönyv borítója Az OFI által készített új történelemtankönyvek szakmai elemzését egy vitával kezdtük. "A X. századi állapotot ábrázoló térkép valamennyi mai, nagy kelet- európai víztározót feltünteti. Ezt követően egy másik elemzés 23 oldalas elemzésben vágott bele a "lecsóba".

"Még az új tankönyveket morális alapon kritizáló kollégák, illetve a közvélemény sem biztos, hogy szembesült a kötet ilyen mértékű szakmai hiányosságaival – nem csoda, mert magunk sem hittük volna, mielőtt a mikroszkóp lencséje alá nem helyeztük a kötetet. " Vajon igaza van a szerzőknek? Közösségi taneszközfejlesztés. A 2003-ban az Országgyűlés által elfogadott Nemzeti Alaptanterv (NAT) tartalmában és jellegében az EU-s irányelveknek és a modern pedagógia alapelveinek megfelelő közoktatási képességfejlesztési célokat tartalmazott, anélkül, hogy korlátozta volna az iskolai tevékenységek szervezését (például nem írta elő a tantárgyi felosztást).

Közösségi taneszközfejlesztés

Sajnos azok a taneszközök, amelyeket 2003 után hivatalosan a NAT-tal kompatibilisnek minősítettek, többnyire ennek ellenére nem ezeknek a képességfejlesztési céloknak a szellemében születtek, nem alkalmazkodnak a modern pedagógiai módszerekhez, és a tantárgyak szerinti szervezést is kőbe vésték. Az EU által támogatott, a modern kívánalmaknak megfelelő taneszközfejlesztések jórészt nem jutottak el a bevezetés fázisába. A fejlesztett taneszközök szerkesztés után teljesen nyilvánosak lesznek. Mint említettük, a fejlesztett taneszközöknek tartalmilag a 2003-as NAT képességfejlesztési céljaihoz kell igazodniuk. Minden egységnek modulokból kell felépülnie. Infotér.eu - Informatika a Társadalomért Egyesület információs portálja.

Magyar Nők Szövetsége. Euroexam. Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet. A Nemzeti Pedagógus Kar honlapja. Moodle, Mahara, ePortfolió közösség és konferencia) Ismét az Óbudai Egyetemen kerül megrendezésre a hazai eLearning immár hagyományosnak nevezhető konferenciája a MoodleMoot.

Moodle, Mahara, ePortfolió közösség és konferencia)

A számos megszokott dolog mellett ez alkalommal egy kellemes meglepetéssel is szolgálunk: Ebben az évben a konferencia előadásain való részvétel ingyenes (előzetes online regisztráció szükséges). Az elmúlt években a Moodle Magyarország leggyakrabban alkalmazott eLearning keretrendszerévé vált. Gazdag eszközkészlete, sokoldalú integrációs lehetőségei, valamint a korszerű pedagógiai módszerek támogatása megerősítette a felsőoktatásban betöltött helyét és egyre nagyobb érdeklődést vált ki a közoktatás valamint a vállalati szektor részéről is. Kilencedik alkalommal hívjuk tanácskozásra (moot-ra) a magyar Moodle közösség tagjait és az érdeklődőket. Célunk az, hogy mindazt a tapasztalat, amely eddig felhalmozódott a különböző szakmai műhelyekben, közkinccsé váljon.

Átalakulóban van a digitális tanulás világa és ez nem hagyja érintetlenül a keretrendszereket sem. Független Pedagógiai Intézet – pedagógusképzés; továbbképzés, oktatás, tanácsadás, szupervízió, pedagógia, tankönyv, tankönyvcentrum, kiállítás, rendezvény. iTEC Directory - Not logged in. Neteducatio Kft. tanároknak. Pedagógus továbbképzés távoktatásban. Videotanar. Köztisztviselőknek, közalkalmazottaknak, a közszolgálat iránt érdeklődőknek szóló hírek, információk. K-12 Education & Learning Innovations with Proven Strategies that Work.

Tanárakadémia.hu. Partners in Learning Network. Salesforce.com - Customer Secure Login Page. Ildikó Tokaji. Tokaji Ildikó. Iskolatáska. Index.php. Nyitólap. Agóra Oktatási Kerekasztal. Mi az Agóra Oktatási Kerekasztal?

Agóra Oktatási Kerekasztal

Az Agóra Oktatási Kerekasztalt több szakmai civil szervezet azért hozta létre, hogy megalkosson 2013 szeptemberéig egy olyan közoktatáspolitikai koncepciót, amely magába foglalja az egymással kompromisszumos módon egy platformra hozható, meghatározó szakmai és szakmapolitikai elképzeléseket, miközben semmilyen pártpolitikának nem veti alá magát.

Széles alapokon nyugvó, a politika szabályaival is számoló, az oktatás igazgatásának kérdéseire is reagáló, a társadalom működése más szféráinak törvényszerűségeit is figyelembe vevő, a demokratikus részvétel feltételeinek létrejöttét is támogató oktatáspolitikai elképzelés megalkotása tehát a cél. Az Agóra létrehozóinak meggyőződése, hogy Magyarországnak hosszú távon működőképes, a politikai választások viharainak nem kitett, stabil alapelveket tartalmazó, a politikai erők által elfogadott oktatáspolitikai stratégiára van szüksége. IATEFL-H.