background preloader

Mpggrath

Facebook Twitter

Mpg Gr Ath

Mike

Διακύρηξη Αριστερής Πρωτοβουλίας Διαλόγου και Δράσης. Είναι κάποιες εποχές που η ιστορία τρομάζοντας με τα τέρατα τα οποία δημιούργησε κάνει πίσω, σα να στέκεται για να μπορέσει να ανασάνει και να δει τι έχει πράξει.

Διακύρηξη Αριστερής Πρωτοβουλίας Διαλόγου και Δράσης

Είναι οι εποχές αναστοχασμού, και μιας γενικευμένης αμηχανίας, όπου στην επιφάνεια εμφανίζονται τα αδιέξοδα αλλά κάτω από αυτήν κινούνται αργά σεισμογενείς δυνάμεις ικανές να ταράξουν τον κόσμο. Δεν ειπώθηκε τυχαία ότι ζούμε στην «εποχή των τεράτων». Ούτως ή άλλως τα συμβάντα που την ορίζουν είναι πρωτοφανή. Ένας μικροσκοπικός ιός βγήκε από την αδράνεια της ζούγκλας και έγινε πανδημική απειλή για την ανθρωπότητα, πυροδοτώντας τη μεγαλύτερη υγειονομική κρίση και μια νέα, βαθύτερη, οικονομική.

Η Κλιματική Αλλαγή, είναι ένας κίνδυνος που γίνεται όλο και πιο άμεσος και εφιαλτικός, αλλάγια τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους μετατρέπεται σε ευκαιρία βίαιης κοινωνικής αποδιάρθρωσης. Ιεραρχήσεις έξω από τις πραγματικές ανάγκες και… κατακρεούργηση του Τεχνικού Προγράμματος - protionline.grprotionline.gr. Κριτική στον τρόπο διοίκησης της δημοτικής αρχής πάνω σε συγκεκριμένα θέματα, ασκεί μέσω ανακοίνωσής της, η δημοτική παράταξη Μαχητική Προοδευτική Συνεργασία Της Αιγιάλειας.

Ιεραρχήσεις έξω από τις πραγματικές ανάγκες και… κατακρεούργηση του Τεχνικού Προγράμματος - protionline.grprotionline.gr

Η παράταξη του Τάκη Παπακωνσταντινόπουλου αναφέρεται στη χρήση του νόμου που ισχυροποιεί την Οικονομική Επιτροπή με το Δημοτικό Συμβούλιο που εξέλεξαν οι πολίτες, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, να έχει διαπιστωτικό χαρακτήρα… Συγκεκριμένα, τονίζει: ΄΄Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ήρθε το θέμα της 3ης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού, αλλά στην ουσία ήταν τρεις τροποποιήσεις (3η,4η,5η) ενσωματωμένες σε μία. Η αυτοκινητοβιομηχανία σε (νέα) κρίση. Έντυπη Έκδοση Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου του tovima.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Η αυτοκινητοβιομηχανία σε (νέα) κρίση

Αν είστε συνδρομητής μπορείτε να συνδεθείτε από εδώ: Αν θέλετε να γίνετε συνδρομητής μπορείτε να αποκτήσετε τη συνδρομή σας εδώ: Εγγραφή μέλους Ενα νέο, ζοφερό τοπίο για χιλιάδες εργαζομένους στο ευρύτερο πεδίο της αυτοκινητοβιομηχανίας διαμορφώνουν η βίαιη στροφή προς την ηλεκτροκίνηση και ο μετασχηματισμός της παραγωγής εξαρτημάτων και αυτοκινήτων. Τα επίπεδα απασχόλησης απειλούνται συνεχώς, καθώς την ώρα που οι κατασκευαστές αυτοκινήτων και οι προμηθευτές τους προσπαθούν να αποσπάσουν μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους από τις δραστηριότητές τους η οικονομική και λειτουργική διαταραχή από την πανδημία COVID-19 επιδεινώνει τα προβλήματα.

Συλλογή υπογραφών για την απεργία-αποχή. "Ο δάσκαλος που θα υποχρεωθεί να καταπνίξει τη σκέψη του, θα γίνει διπλά σκλάβος ή θα καταντήσει ένας ψυχικά ανάπηρος άνθρωπος, ανίκανος να μορφώσει άλλους".

Συλλογή υπογραφών για την απεργία-αποχή

Για τρίτη σχολική χρονιά ήδη σε συνθήκες πανδημίας, βιώνουμε καθημερινά την αδιαφορία της κυβέρνησης για την προστασία της υγείας και της ζωής εκπαιδευτικών, μαθητών/τριών και των οικογενειών τους. Ταυτόχρονα η εξελισσόμενη επίθεση στα μορφωτικά δικαιώματα της νέας γενιάς (ελάχιστη βάση εισαγωγής, τράπεζα θεμάτων, συγχωνεύσεις τμημάτων κ.ά.) συμπληρώνει και ενισχύει τη συνολικότερη κυβερνητική επίθεση στα κοινωνικά δικαιώματα (υγεία, ασφάλιση κ.ά.), το εισόδημα των εργαζόμενων (αυξήσεις ΔΕΗ κ.ά.), τα συνδικαλιστικά δικαιώματα (νόμος Χατζηδάκη) και τις πολιτικές ελευθερίες. Αξιολόγηση σχολείων made in USA: Τι θέλει η Κεραμέως; Το παρακάτω άρθρο είναι ένα αποκαλυπτικό κατηγορώ της εκπαιδευτικής πολιτικής των κυβερνήσεων Μπους και Ομπάμα προερχόμενο από την υπεράνω υποψίας υφυπουργό παιδείας του Μπους.

Αξιολόγηση σχολείων made in USA: Τι θέλει η Κεραμέως;

Η Diane Ravitch είναι ιστορικός της εκπαίδευσης, ακαδημαϊκός και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων για την εκπαίδευση. Όταν το 1991 ανέλαβα καθήκοντα υφυπουργού Παιδείας στην κυβέρνηση του Τζορτζ Μπους πατρός, δεν είχα κάποια κατασταλαγμένη άποψη για το ζήτημα της «ελεύθερης επιλογής» στην εκπαίδευση ή για το πώς θα καταστούν οι εκπαιδευτικοί «περισσότερο υπεύθυνοι». Σταματήστε να κατηγορείτε τους εκπαιδευτικούς για τα χαμηλά αποτελέσματα, δείξτε τους εμπιστοσύνη και δώστε τους χρόνο για να διδάξουν. Το παρακάτω άρθρο αναφέρεται στη συζήτηση που ξέσπασε πριν 5 χρόνια στην Αυστραλία όταν αυτή έπεσε στα αποτελέσματα της διεθνούς κατάταταξης των επαιδευτικών συστημάτων.

Σταματήστε να κατηγορείτε τους εκπαιδευτικούς για τα χαμηλά αποτελέσματα, δείξτε τους εμπιστοσύνη και δώστε τους χρόνο για να διδάξουν

Οι εκπαιδευτικοί ήταν για ακόμη μια φορά ο αποδιοπομπαίος τράγος σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που επί δεκαετίες εφάρμοζε όσα σήμερα παρουσιάζονται ως η τελευταία λέξη της μόδας στα εκπαιδευτικά συστήματα: Αξιολογήσεις επί αξιολογήσεων, άπειρες φόρμες και ρουμπρίκες, δυσβάσταχτο γραφειοκρατικό φορτίο που μετέτρεπε τον εκπαιδευτικό, από δάσκαλο της τάξης, σε λογιστή/υπάλληλο γραφείου που συμπληρώνει εκθέσεις και αναφορές προς τους ανωτέρους του.

Τα αποτελέσματα ήταν κατακόρυφη πτώση στα μαθησιακά αποτελέσματα, φυγή εκπαιδευτικών από τα σχολεία, μείωση του επιπέδου και της ποιότητας της διδασκαλίας.Οι εκπαιδευτικοί, αντί να διδάσκουν, αξιολογούσαν. Ο χρόνος τους αφιερώνονταν σχεδόν αποκλειστικά σε αυτό. Τι είναι η «αξιολόγηση» και τι κρύβεται πίσω από την «ανεστραμμένη τάξη», εργαστήρια δεξιοτήτων, αυτονομία της σχολικής μονάδας. Ένα διαφωτιστικό σημείωμα για την αξιολόγηση με ερωτήσεις και απαντήσεις κυκλοφόρησε η Β΄ΕΛΜΕ Έβρου για τους γονείς και τους μαθητές Προκειμένου να σας ενημερώσουμε, συγκεντρώσαμε τις πιο συχνές ερωτήσεις και απορίες σας και θα εξηγήσουμε τι ακριβώς πρεσβεύει η διαβόητη “Αξιολόγηση” που προωθεί η κυβέρνηση μέσω του Υπουργείου Παιδείας και τι κρύβεται πίσω από ελκυστικές λέξεις όπως: «ανεστραμμένη τάξη, εργαστήρια δεξιοτήτων, καινοτομία, σχολείο του μέλλοντος, αυτονομία της σχολικής μονάδας» κλπ. 1.

Τι είναι η «αξιολόγηση» και τι κρύβεται πίσω από την «ανεστραμμένη τάξη», εργαστήρια δεξιοτήτων, αυτονομία της σχολικής μονάδας

Ποιος είναι ο κύριος και πραγματικός στόχος της αξιολόγησης, που προσπαθεί με βίαιο τρόπο να επιβάλει η κυβέρνηση, παρά την καθολική αντίδραση των εκπαιδευτικών; Η περαιτέρω μείωση των δαπανών για την δημόσια Παιδεία, η αντικατάσταση της γνώσης με πληροφορία και δεξιότητες, που επιβάλλουν όχι το όφελος του μαθητή αλλά η αγορά εργασίας. The Working Class. Φτάνει Ευρώπη το κινεζικό ηλεκτρικό με την αυτονομία των 1.000 χλμ. Η Nio επιταχύνει τη δραστηριοποίησή της στη Γηραιά Ήπειρο, μετά το έντονο ενδιαφέρον που έχουν εκδηλώσει οι Ευρωπαίοι οδηγοί.

Φτάνει Ευρώπη το κινεζικό ηλεκτρικό με την αυτονομία των 1.000 χλμ.

Μεγαλόπνοα είναι τα σχέδια της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας Nio, η οποία αποβλέπει να κυριαρχήσει στο νέο καθεστώς της ηλεκτρικής κινητικότητας. Οι βλέψεις της, μάλιστα, δεν περιορίζονται αποκλειστικά εντός των εγχώριων συνόρων, αλλά αφορούν και το διεθνές στερέωμα. Youtube. Όλοι οι «άριστοι», μια εταιρία! Μπένος, Σκυλακάκης κλπ. «Η πανδημία μας έκανε να επανεφεύρουμε την εκπαίδευση» «Νομίζω ότι αυτή τη γενιά δεν θα τη θυμόμαστε τελικά ως την Covid generation αλλά ως τη γενιά που επανεφηύρε την εκπαίδευση» λέει στο «Βήμα» ο κ.

«Η πανδημία μας έκανε να επανεφεύρουμε την εκπαίδευση»

Αντρέας Σλάιχερ, γερμανός μαθηματικός, στατιστικός και ερευνητής στον τομέα της εκπαίδευσης, διευθυντής και συντονιστής του προγράμματος του ΟΟΣΑ για τη Διεθνή Αξιολόγηση Φοιτητών και του προγράμματος Δείκτες του Εκπαιδευτικού Συστήματος του ΟΟΣΑ. Ο «αρχιτέκτονας» και υπεύθυνος για την ολοκλήρωση των περίφημων εκθέσεων του «PISA» (Πρόγραμμα για τη διεθνή αξιολόγηση των μαθητών), με τις οποίες μετριέται η αποτελεσματικότητα των εκπαιδευτικών συστημάτων ανά την υφήλιο, ξεκαθαρίζει στο «Βήμα» ότι η εκπαίδευση όπως την ξέραμε τελείωσε: ψηφιοποίηση, νέες κοινωνικές δεξιότητες, κριτική σκέψη και ενσυναίσθηση. Οι 7 πληγές της ανόδου των αντικειμενικών. Από την έντυπη έκδοση Του Γιώργου Παλαιτσάκη gpal@naftemporiki.gr Αναπόφευκτες θα είναι οι δυσμενείς επιπτώσεις που θα έχουν στη ζωή εκατομμυρίων Ελλήνων φορολογουμένων οι αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων από την 1η Ιανουαρίου 2022 στο 55% της ελληνικής επικράτειας.

Οι 7 πληγές της ανόδου των αντικειμενικών

Συνολικά αναμένεται να προκληθούν 7 σοβαρές παρενέργειες που θα συμπιέσουν την οικονομική κατάσταση πολλών νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Κατ’ αρχήν οι αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών θα εκτοξεύσουν στα ύψη 18 φόρους, τέλη και άλλες επιβαρύνσεις στην απόκτηση και την κατοχή ακινήτων. Επιπλέον, θα προκαλέσουν αυξήσεις στα ενοίκια κατοικιών και επαγγελματικής στέγης, καθώς το φορολογικό κόστος διαχείρισης των ακινήτων θα αυξηθεί για εκατομμύρια ιδιοκτήτες.

ΣΕΒ: Ποιο θα είναι το εργασιακό μέλλον. Η εφαρμογή των τεχνολογιών της τεχνητής νοημοσύνης και του αυτοματισμού φέρνει νέα επαγγέλματα, δεξιότητες και τρόπο δουλειάς που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την διατήρηση της τηλεργασίας και μετά το τέλος της πανδημίας, αναφέρει ο ΣΕΒ σε έκθεση για το μέλλον της εργασίας. «Οι τεχνολογίες μετασχηματίζουν τον τρόπο που εργαζόμαστε, αλλά και το περιεχόμενο πολλών επαγγελμάτων. Κάποια επαγγέλματα θα αυτοματοποιηθούν, ενώ κάποια άλλα, ίσως και άγνωστα ακόμα, θα εισέλθουν στην εργασιακή πραγματικότητα. Παράλληλα, η έννοια του χώρου της εργασίας διευρύνεται, καθώς η τεχνολογική εξέλιξη δεν καθιστά πλέον απαραίτητη τη φυσική παρουσία σε αυτό που ονομάζουμε «περιβάλλον γραφείου», τονίζει ο Σύνδεσμος. Σύμφωνα με τον ΣΕΒ η τηλεργασία, η εξ αποστάσεως πραγματοποίηση μιας σειράς επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, η απομακρυσμένη πρόσβαση στα λειτουργικά συστήματα των επιχειρήσεων και η επέκταση των ψηφιακών συναλλαγών έχουν προσδώσει στον χώρο εργασίας μια ψηφιακή διάσταση, πέραν της φυσικής.

ESTIA 15-5-2021. Νέα ισχυρά όπλα στην εργοδοσία για να τσακίζει τους εργαζόμενους. Πόλεμο ενάντια στην εργατική τάξη κήρυξε η κυβέρνηση με την επίσημη παρουσίαση, χτες, ενός νομοσχεδίου - πραγματικού οδοστρωτήρα σε ό,τι έχει απομείνει όρθιο από τα εργασιακά δικαιώματα. Στην πυρά της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, και με την επίκληση των «καλών ευρωπαϊκών πρακτικών», ρίχνεται το 8ωρο, επιβάλλεται 10ωρη απλήρωτη δουλειά με το πιστόλι στον κρόταφο των εργαζομένων (ατομικές συμβάσεις), αυξάνονται και φθηναίνουν οι υπερωρίες, επεκτείνεται και μονιμοποιείται η τηλεργασία, καταργείται σε ακόμα περισσότερους κλάδους η Κυριακή αργία, χτυπιέται παραπέρα το δικαίωμα της απεργίας, τίθεται υπό διωγμό η συνδικαλιστική δράση.

Οι διατάξεις του νομοσχεδίου που παρουσιάστηκε τελικά είναι ακόμα χειρότερες από όσες διαρροές είχε κάνει η κυβέρνηση τις προηγούμενες μέρες. Και άρθρο προς άρθρο όλο το νομοσχέδιο, που παίρνει τη σκυτάλη από τα αντεργατικά μέτρα των προηγούμενων κυβερνήσεων, φιλοδοξεί να κάνει «νόμο» την εργασιακή ζούγκλα. 21ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ. Στην ερώτηση - απάντηση «Για την εργατική αριστοκρατία, τη διαφοροποίηση και διαστρωμάτωση της εργατικής τάξης» στο 20ό Συνέδριο ο εποπτικός ή όχι χαρακτήρας της εργασίας είναι ένα από τα κριτήρια για την ένταξη εργαζομένων στην εργατική αριστοκρατία, η οποία αντιμετωπίζεται ως διαστρωμάτωση εντός της εργατικής τάξης. Στο 1ο τεύχος της ΚΟΜΕΠ του 2008, στο άρθρο «Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΡΙΖΑ ΤΟΥ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΥ: "ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ", ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ», που υπογράφεται από τον Μάκη Παπαδόπουλο, γίνεται κριτική στη θεώρηση των Μηλιού - Οικονομάκη διότι τοποθετούν εκτός εργατικής τάξης όσους μισθωτούς «υλοποιούν μορφές διοίκησης - επιτήρησης της εργασίας».

Ομως, όπως αναφέρει το κείμενο, «ευτυχώς, η μαρξιστική θεωρία μάς προφυλάσσει από παρόμοια ατοπήματα». 21ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ. Ιδεολογήματα που κυριαρχούν στις αναπτυγμένες καπιταλιστικές κοινωνίες συχνά έχουν ως αποτέλεσμα το να τίθενται οι μισθωτοί εργαζόμενοι ακόμα και σε μεταξύ τους αντιπαράθεση. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της λειτουργίας του ιδεολογήματος της αναγκαιότητας κίνησης της αγοράς, υπό την πίεση του οποίου οι εργαζόμενοι καταλήγουν να θεωρούν τους ίδιους ως κύριους υπεύθυνους για την επίτευξη της μείωσης του κόστους παραγωγής.

Η χρήση της μικροηλεκτρονικής έγινε προσπάθεια, τόσο από αστικές όσο και από οπορτουνιστικές δυνάμεις, να παρουσιαστεί ως διεύρυνση των δυνατοτήτων των μισθωτών, μέσω της εξασφάλισης σε αυτούς περισσότερων δυνατοτήτων δημιουργίας και αυτονομίας. Στόχος της εφαρμογής νέων τεχνολογιών στη δεκαετία του 1980 ήταν κυρίως η αξιοποίησή τους για την παρακολούθηση της παραγωγικής διαδικασίας.

''Στη σχέση μητέρας και κόρης παίζεται ένα παιχνίδι της ζωής με το θάνατο'' Mother and daughter - Vladimir Makovsky, 1886 «Υπάρχουν πολλά περισσότερα πράγματα, Οράτιε, μεταξύ γης και ουρανού απ' αυτά που η φαντασία σου μπορεί να συλλάβει». Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Implants. Διευθετήσεις καί κοινωνική συνοχή.

ΔΕΝ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙΤΑΙ πρώτη φορά τό ζήτημα τῆς διευθέτησης τοῦ χρόνου ἐργασίας στόν ἰδιωτικό τομέα ἐπί ΝΔ Τέθηκε πρώτη φορά στήν ἀτζέντα τῆς κεντροδεξιᾶς παράταξης ἐπί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλῆ καί ἐπί Ὑπουργίας Πάνου Παναγιωτόπουλου τό 2005 στήν βάση τοῦ κυβερνητικοῦ προγράμματος Σουφλιᾶ σέ πολύ διαφορετικό οἰκονομικό κλῖμα, βεβαίως. Τό μέγα θέμα τῆς ἐποχῆς ἐκείνης –καί ἔν τινι μέτρῳ καί τώρα– ἦταν ἡ αὔξηση τοῦ ὡραρίου στίς ἐξαγωγικές βιομηχανικές ἐπιχειρήσεις ἐντάσεως ἐργασίας σέ περίοσο αὐξημένης ζήτησης καί ἐκτέλεσης παραγγελιῶν, καί ἡ ἀνάλογη μείωσή του σέ περιόδους πού ἡ ζήτηση «ἔπεφτε».

Ἡ κεντρική ἐσωτερική συζήτηση μεταξύ τοῦ Πρωθυπουργοῦ καί τῶν ὑπουργῶν Οἰκονομικῶν καί Ἐργασίας τῷ καιρῷ ἐκείνῳ ἀφοροῦσε τόν ρόλο τοῦ ἀστικοῦ κράτους ὡς διαιτητῆ τῶν ταξικῶν συγκρούσεων ἀπό τόν Διαφωτισμό ἕως τίς μέρες μας, τήν ἐπικαιρότητα ἤ μή τῶν ἀπόψεων τοῦ Κέινς καί τοῦ Φρίντμαν, τήν ἔκταση ἐφαρμογῆς τοῦ διευθυντικοῦ δικαιώματος κ.ἄ. Άμεση μείωση του χρόνου εργασίας στις 30 ώρες τη βδομάδα, διότι… Παντιέρα αντικαπιταλιστική ενημέρωση. U.S. Bureau of Labor Statistics. «Αmazon» Το όργιο εργοδοτικών πιέσεων έβαλε «σφραγίδα» στην ψηφοφορία για συνδικάτο.

Μαύρη Θάλασσα - Η Σύμβαση του Μοντρέ, του 1936. Η συζήτηση για το καθεστώς που διέπει τα στενά του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων, με βάση τη Συνθήκη του Μοντρέ, αναθερμαίνεται στο έδαφος ανταγωνισμών που οξύνονται στην περιοχή. Θυμίζουμε ότι η Συνθήκη (του 1936) μεταξύ άλλων ρυθμίζει τους όρους διέλευσης των πλοίων από τα «Τουρκικά Στενά», που συνδέουν τη Μαύρη Θάλασσα με το Αιγαίο και τη Μεσόγειο, ενώ περιλαμβάνει μια σειρά από ρήτρες σχετικά με το είδος και τον αριθμό των πολεμικών πλοίων που μπορούν να περνάνε προς τη Μαύρη Θάλασσα. Για παράδειγμα, προβλέπει ότι τα πολεμικά πλοία μη παρευξείνιων κρατών που διέρχονται τα Στενά πρέπει να έχουν εκτόπισμα μικρότερο από 15.000 τόνους, δεν επιτρέπεται να περάσουν περισσότερα από 9 πολεμικά πλοία μη παρευξείνιων κρατών τη φορά, συνολικής χωρητικότητας που δεν υπερβαίνει τους 30.000 τόνους, και επιτρέπεται να παραμείνουν στη Μαύρη Θάλασσα για χρονικό διάστημα που δεν υπερβαίνει τις 21 μέρες.

Οι περιορισμοί αυτοί θέτουν εμπόδια στις επιχειρήσεις και στα σχέδια του ΝΑΤΟ. Πολλών «ταχυτήτων» η διεθνής ανάκαμψη. Μπαράζ επενδύσεων για πρώτες ύλες από την Κίνα σε όλο τον κόσμο. Εξαγοράζοντας ξένες εταιρείες, η Κίνα αυξάνει συστηματικά τις επενδύσεις της σε πρώτες ύλες ανά τον κόσμο, ώστε να μειώσει την εξάρτησή της από τις εισαγωγές και να ενισχύσει τη θέση της στο διεθνές εμπόριο. ΗΠΑ: Η Boeing ζητά διαχωρισμό του εμπορίου από τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κίνα. Η αμερικανική εταιρεία παραγωγής αεροσκαφών Boeing Co παρότρυνε χθες, τις ΗΠΑ να διαχωρίσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και άλλες διαφωνίες, από το πλαίσιο των εμπορικών τους σχέσεων με την Κίνα, προειδοποιώντας ότι η ευρωπαϊκή ανταγωνίστριά της, η Airbus, θα επωφεληθεί, αν η αμερικανική εταιρεία αποκλειστεί από την κινεζική αγορά.

Σουέζ : Οι εταιρείες αναζητούν εναλλακτικές διαδρομές του εμπορίου για την αποφυγή της διώρυγας. Παρότι έχουμε συνηθίσει να θεωρούμε ότι ο σύγχρονος κόσμος έχει αρχίσει να «απεδαφικοποιείται», με συμβολική συμπύκνωση το διαδίκτυο και την μέσω αυτού επικοινωνία ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων και όλων των μορφών τηλεδιάσκεψης και τηλεργασίας, στην πραγματικότητα εξακολουθούμε να εξαρτιόμαστε πάρα πολύ από τις «εδαφικές» διαδρομές προϊόντων και πρώτων υλών. Όμως, αυτές οι διαδρομές του παγκόσμιου εμπορίου είναι αντιμέτωπες με πλήθος κινδύνων: από ατυχήματα μέχρι φυσικές καταστροφές και φυσικά το ενδεχόμενο να επηρεαστούν, όπως έχει γίνει αρκετές φορές στο παρελθόν από τοπικές και περιφερειακές συγκρούσεις.

Η Διακήρυξη του ΚΚΕ για τα 200 χρόνια από το 1821, του Δημήτρη Μπελαντή* Το κείμενο της Διακήρυξης ξεκινά από μια διαπίστωση ορθή και βάσιμη, στην πολύ αφηρημένη της μορφή, σχετικά με τον ταξικό χαρακτήρα της Επανάστασης του 1821. Βασίλης Κρεμμυδάς: Οι μύθοι της επανάστασης του 1821. Το tvxs.gr, με αφορμή την επέτειο της συμπλήρωσης 200 ετών από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης του 1821, αναδημοσιεύει συνέντευξη του Βασίλη Κρεμμυδά, καθηγητή ιστορίας και συγγραφέα, που έφυγε από τη ζωή το 2017. Η συνέντευξη, είχε δοθεί το 2016, στον δημοσιογράφο Θοδωρή Αντωνόπουλο, σχετικά με το βιβλίο του κ. #Μόλυνση με κορονοϊό παρά το εμβόλιο; #Η 4η βιομηχανική επανάσταση και το κοινωνικό συμβόλαιο στη Δύση. Οι ΗΠΑ θα παραμείνουν πιο πλούσιες από την Κίνα για τα επόμενα 50 χρόνια   ESTIA 26-3-2021. Γιατί μνημονεύουμε το ‘21.

Θερμοκρασία Υπολογιστή - Πώς να τη Μετρήσουμε. Η ανάγκη για υψηλότερους ελάχιστους μισθούς. Αυξάνονται τα Πρότυπα και τα Πειραματικά Σχολεία σε όλη τη χώρα. Πιθανώς διπλή ως το 2035 η κινεζική οικονομία. Παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου: Κίνα, ηλεκτροκίνηση & Covid-19 - Η Κίνα σηκώνει το όπλο των ορυκτών κόντρα στις ΗΠΑ. Η Κίνα έγινε ο πρώτος εμπορικός εταίρος της Ευρώπης, αλλά το κλειδί θα είναι οι επενδύσεις.

Για πρώτη φορά η Κίνα προσπερνά τις ΗΠΑ ως κύριος εμπορικός εταίρος της Ευρώπης. Η επόμενη μέρα από τη λαϊκή «κατάληψη» της Wall Street. Αντ΄ αυτών στις εξετάσεις με 150 ευρώ. H Kίνα αλλάζει τα δεδομένα και στην κινηματογραφική αγορά. Είναι αυτή η χρονιά του γουάν; Κίνα - ΗΠΑ σε τροχιά... πολέμου λόγω της οικονομίας. Full Text: Special Address by Chinese President Xi Jinping at the World Economic Forum Virtual Event of the Davos Agenda. «Μαστίγιο και καρότο» από τον Σι Τζινπίνγκ στο Φόρουμ του Νταβός.

Κίνα προς ΗΠΑ: Ελάτε να συνεργαστούμε, αλλιώς πάμε σε πόλεμο. Χαμηλότερη ανάπτυξη το 2021 προβλέπει η Παγκόσμια Τράπεζα. Νίκος Μαραντζίδης: Πως θα σπάσει το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο. Οι πλούσιοι πλουσιότεροι και εν μέσω πανδημίας. Διευρύνεται η εισοδηματική ανισότητα στις ΗΠΑ. Κείμενο Ομάδας Νομικών: “Στοιχειώδη δικαιώματα υποψήφιων θυμάτων της κρατικής καταστολής” Παντιέρα αντικαπιταλιστική ενημέρωση. Η νέα οικονομική καταιγίδα... Ο Τραμπ έχασε τον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα. Κ. Λαπαβίτσας: Η καινούργια σχέση του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ε.Ε. Νέα μοντέλα τηλεργασίας δοκιμάζουν στη Βρετανία. Τα κινεζικά χρηματιστήρια ανταγωνίζονται Νέα Υόρκη και Λονδίνο.

Πίσω από το ράλι του κινεζικού ηλεκτρικού Ι.Χ. Han ο Μπάφετ. Εργάσιμη εβδομάδα τεσσάρων ημερών δοκιμάζει η Unilever. Τη μεγαλύτερη ζώνη ελεύθερου εμπορίου δημιουργεί η Κίνα. 30-1-2021. Η αξιολόγηση των μαθητών θα “αντανακλά” στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και στελεχών εκπαίδευσης. Σχέδιο Πισσαρίδη - Σε ένα όλα τα επιδόματα. Lockdown : Πώς θα μετακινούμαστε από το Σάββατο - Τα SMS που πρέπει να στείλετε στο 13033.

Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής του Μιζούρι. Πλέον είμαστε κόμμα της εργατικής τάξης. Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής του Μιζούρι: Πλέον είμαστε κόμμα της εργατικής τάξης. Η θεαματική εμπορική αποτυχία του Τραμπ. Η κινεζική Silicon Valley. ΗΠΑ- εκλογές: Είτε χάσει είτε κερδίσει ο Τραμπ άλλαξε τον κόσμο. Δρομολογούνται σαρωτικές αλλαγές στα εργασιακά. Ενισχύεται η εξάρτηση πολυεθνικών από την Κίνα. Γιά αὐτές τίς ἀναστολές γιατί δέν εἴπατε λέξη; Το κλειδί στο παζλ της παραγωγικότητας. Η πρόκληση της «πράσινης Κίνας» για την Ευρώπη. Δύο βόμβες για τα όρια ηλικίας. ΗΠΑ και Κίνα σε τροχιά νέου Ψυχρού Πολέμου.

The Long, Unhappy History of Working From Home. 1952, Λόρδος Λιονέλ Ισμέι, σκοπός του ΝΑΤΟ: «να κρατά τους Αμερικανούς μέσα, τους Ρώσους έξω και τους Γερμανούς κάτω». Τουρισμός για όλους Αρ. Αίτησης 20201200060644. Prosklisi tourismos gia olous. Γιατί η τηλεργασία δεν αφήνει τις ιδέες να... ανθίσουν. Ψηφιδωτά με τον Πούτιν και τον Στάλιν θα διακοσμήσουν ναό: Η εξήγηση της Ρωσικής Εκκλησίας - Sputnik Ελλάδα. Δέκα σημεία για το δυσοίωνο (μεθ)αύριο της εκπαίδευσης. Γ.Μαργαρίτης: Εθνικά ανεξάρτητη Ελλάδα ή απέραντο "hot-spot" Από τη Ρήξη του ’89 στο Άλμα του 2019 Παντιέρα αντικαπιταλιστική ενημέρωση. Επικεφαλής Daimler Benz: Ένας άλλος κόσμος έρχεται σύντομα…