background preloader

בלוגים

Facebook Twitter

Digital Whisper :: קישורים/כלים. דצמבר | 2007 | לראות שונה. The following post is going to be written only in the English language. This is the short version of the story, and is missing few things, so this is one of the reasons you will not find any of the names of anybody involved in this post. I’m a freelancer at the field of VoIP and Asterisk industry. When I find the time, I also contribute to some open source communities. At October, after several clients of mine started to request a client side applications on specific platform to be used instead of web applications (due to several reasons I will not get into), I decided to order a development license to that specific platform.

להמשיך לקרוא יש לי בעיה (טוב עוד בעיה) עם תכנות (אפליקציות) מבוססות web. עד היום השתמשתי בהרבה טכנולוגיות מ HTML 3.2 (עוד שרק השתעשעתי עם הרעיון, והזמן הזה לא נכלל) ועד לרובי (בלי מסילות), מסדי נתונים וחיבור מסוים לאפליקציות רשת אחרות. להמשיך לקרוא בחלק הקודם דיברתי על קוד PHP אשר גרם לי להרבה שקט. אז מה עושים ? אני בחרתי באפשרות הרביעית וכתבתי את הדבר הבא: break; פשוט. רברס עם פלטפורמה. בלוגים ופורומים מומלצים על אבטחת מידע והאקינג | גיבוב ממולח.

לא בטוח - בלוג אבטחת המידע של איתן כספי - הכי פצצות? לגבות. BinaryVision - בלוג טכנולוגי של קבוצת חברים. צפיה בפורום - אבטחת מידע :: Whatsup - לינוקס, תוכנה חופשית וקוד פתוח בעברית. ביטחון צומת. Podcast Addict • Popular podcasts. חושב אחרת על אבטחת מידע. בלוג אבטחת מידע. הבלוג של Dancho Danchev - זרמי תודעה של ידע בנושא אבטחת מידע. לומד לדבר. Jack In The Box. DC9723. Intellect or Insanity | יהונתן קלינגר | משפט, טכנולוגיה, חיים ומוסר. האוצר של קפטן מורגן, הזהב השקוע של הנאצים, יהלומי הכתר האירים, ועכשיו גם האוצר של אפק זרד. לא מעט אוצרות הלכו לאיבוד לאורך השנים ולא התגלו, ואיש לא יודע מתי ימצאו. כרגע, אחרי הרשעת אפק זרד בגניבה של 75,000 מטבעות דאש (בזמן הכתיבה: כמעט 1% ממחזור המטבעות, בערך 14 מיליון דולר), הפך אפק זרד לעוד … 0. הבעיה: לשלוט בתשלום הסוגיה אינה תיאורטית. יש אנשים שנזקקים לכסף, ומעליהם יש תעשיה מסוכנת, נצלנית עם זיקה משמעותית לארגונים שחותרים תחת שלטון החוק וכשיש סיכוי רב שהכסף שעובר ישמש לפשיעה, טרור או גורמים מזיקים.

הבעיה הזו זהה בשני מקרים שצצו השבוע: העברת כספים לרצועת עזה לשיקום התושבים מבלי שהכספים יגיעו לשלטון החמאס הרצחני, וסגירת … בשבוע האחרון, הרבה בגלל פרויקט פגסוס שחשף חשדות על כך שהטכנולוגיה של חברת NSO הישראלית היתה בשימוש למעקב אחר עיתונאים ופעילי זכויות אדם, עולה שאלה רצינית לגבי המוסריות של המגזר. המאגר הביומטרי דלף. כל מהפכן טוב יודע שכדי לארגן הפיכה בדיקטטורה צריך לתפוס את אמצעי הייצור, ואת תחנת הטלויזיה שמשדרת את התעמולה של הדיקטטור. בוא נתחיל בלהסביר מה זה NFT, כי כולם שואלים. 0. בלוג אבטחת מידע | גיבוב ממולח. 0x3d5157636b525761 - היפוך, חתולים, כיף. משרות QA / מבחן מפתח - הצפת מחסנית.

כך שיפרתי את הפרודקטיביות שלי - מאיה כותבת אלגוריתמים. זמן קריאה: 9 דקות לאחרונה שמתי לב להמון שיחות בנושא של פרודקטיביות וכלי פרודוקטיביות. אני לא בטוחה למה, אבל זה כנראה קשור לכך שפתאום כולנו עובדות מהבית. אנחנו נמצאות כל היום מול המחשב, ורק מנסות לוודא שנצליח להתרכז בזמן שהמציאות מתמוססת לנו מול הפנים. כיוון שכך, החלטתי לכתוב פוסט שמדבר על שלוש התופעות שהכי פוגעות בפרודקטיביות שלי, ועל שלושת הכלים שמשמשים אותי לפתור אותן – אחד שאני משתמשת בו כבר כמה שנים, אחד שבדיוק חוגג אצלי שנה, ואחד שאני משתמשת בו רק כמה שבועות וכבר לא יכולה לדמיין את חיי בלעדיו. למען הסר ספק אף אחד לא שילם לי ואני לא מכירה אף אחד מהיוצרים של הכלים האלו, אני פשוט משתמשת נלהבת בעיה ראשונה – Context Switchingכלי פרודקטיביות – Amazing Marvin התופעה שהכי פוגעת בפרודוקטיביות שלי, יותר מכל דבר אחר, היא context switching.

אני יכולה לעבוד בריכוז אינסופי על איזו משימה, ואז פתאום לשמוע קול קטן שאומר "היי, הקוד שאת כותבת פה ממש מתאים לפרויקט השני שאת עובדת עליו, אולי תוסיפי אותו גם לשם? " הקול המעצבן הזה הוא המוח שלי שמזכיר לי שהוא פשוט מוצף. בעיה שנייה – FOMOכלי פרודקטיביות – Pocket. סרטים | רנדומלי. הרבה זמן לא כתבתי, אז הנה, הצטברו הרבה סרטים. Brooklyn's Finest סוף עם פוטנציאל טוב: שלושה סיפורים שמתלכדים לאחד. נחמד אך לא משכנע (וגם לא מפתיע) Clash of the titans אוי ואבוי. Cop out ברויס וויליס, מדחי אל דחי Date night מצחיק ומפתיע לטובה Exam עוד סרט דמוי the cube From paris with love רע! Green zone ארה"ב יצאה למלחמה מכל הסיבות הלא נכונות. Kick ass אלטרנטיבה טינ-אייג'רית לסרטי הקומיקס. Lebanon סרט ישראלי מדהים!

Machete לא אהבתי את שני הסרטים הקודמים, לא אוהב גם את זה. Predators cast מרשים לסרט רע. Prince of persia נחמד להעביר את הזמן Repo man מד"ב נחמד Resident evil – afterlife רע! Robin hood איפה הסרט ואיפה הסיפור? Salt מפתיע לטובה. Splice רק נראה מבטיח, לוותר Survival of the dead סרט זומבים ממוצע (עם הברקות פה ושם). The ghost writer לא רע… לא רע בכלל… The lovely bones לא ברור מה קהל היעד של הסרט הזה. The boys are back אחלה סרט. Unthinkable כמה רחוק אפשר ללכת עבור המדינה. Valhalla rising סרט אומנותי. The A-team בדיוק כמו שציפיתי: רע! Telefon צ'ארלס ברונסון, מלחמה קרה, סוכנים רדומים. CISO בלוג אבטחת מידע | הבלוג לנושאי אבטחת מידע ארגוניים/יומן אבטחת מידע. פוסדקסטים שאני מקשיב להם | עברית בלינוקס. בדרך לעבודה אני מנסה לנצל את הזמן ולהקשיב לפודקאסטים.

אני מוריד כמה למכשיר שלי, וככה אני יכול לשים את המכישר שלי במצב שינה ובכל זאת להנות מ”בידור”. מה גם שלא תמיד יש חיבור אינטרנט זמין (למשל רכבת ישראל). אני משתף כאן רשימה של פודקאסטים שאני מקשיב להם, אולי מישהו יתן לי משהו חדש להקשיב לו בתמורה: רברסים פלטפורמה – קבוצה של ישראלים מדברים על טכנולוגיה. יותר מדי טכנולוגיות ווב, אבל התוכן די סביר. RSSהפילוסופיה של הקוד – פודקאסט ישראלי מאוד טכני, חבל שלא ממשים אותו. שאלה לקוראים: אני רוצה תוכנה שרצה על מכשיר סלולרי… וגם תיתן לי אפשרות להקשיב (ולסנכרן את הרשימה) במחשב. הבלוג של Symbol/Skyance | סתם עוד בלוג תכנות… תוכנה חופשית בעברית | מיומנו של חבר בקהילת התוכנה החופשית בישראל. הבלוג של שימי | עוד בלוג בים הבלוגינג שברשת. על פקצות, לינוקס, ומה שבינהם! | the world revolves one way – around me! CamelCase - בלוג פיתוח תוכנה מאת אמיתי שטרן ודוד וינברג. האודישן – פינת הקפה.

את הסינון הראשוני עברתי בקלות. בחור עם ניסיון בתחום. נורמלי עם שריטה קטנה, עובר מסך טוב. נראה לי שבהפקה אפילו סימנו אותי כמתמודד עם פוטנציאל להגיע לחצי גמר ואולי אפילו לגמר. למזלי, לפני שהלכתי נזכרתי להגיד להם שאני מסורתי, ככה שלא יפילו עלי באודישן משהו שיגרום לי בעיות. רק מילים טובות. בשבועיים שלפני האודישן המצולם עשיתי בינג' על שלוש העונות האחרונות.

ראיתי מה השופטים אהבו יותר, ומאיזה דברים צריך להיזהר. בלילה שלפני האודישן דווקא ישנתי מצוין. האודישן היה הרבה יותר מלחיץ ממה שחשבתי. כמובן שגם החוקים של האודישן מסבכים את המצב. איך אני אמור לייצר סיפור עם כל המילים האלה? ניסיתי להתחיל מרשימת המילים, למרות שבעונות הקודמות כמעט כל מי שעבד ככה לא עבר. התחלתי לקשקש משהו על סוכנת חשאית חרדית בשם שדמה, שלובשת רק חצאית אדומה, ונשלחת למשימה בלתי אפשרית לגנוב טבעת שמשובצת בה אבן אזמרגד מרוזנת עשירה בשם מרימבה. בדיוק בשלב הזה המפיקה החליטה לעבור להציג דווקא את המסך שלי על המסך המרכזי, שהקהל והשופטים רואים. אמנם הקריאה העיוורת של השופטים מתבצעת רק על הטקסט הסופי. סיימתי! את הסינון הראשוני עברתי בקלות. כלים ואתרים מומלצים למתכנתי ווב | MeCoder. ארכיטקט בכפכפים • ארכיטקטורת תוכנה - כל מה שרצית לדעת, ואפילו העזת לשאול - אבל לא היה את מי. VSCODE - חברו הטוב ביותר של המפתח - הבלוג של גו-קוד.

אחד מהיתרונות הגדולים ביותר של VSCode על פני עורכי טקסט או IDEs הוותיקים ממנו בשוק הוא ההיצע המדהים של תוספים - Extensions - שפותחו עבורו, והופכים אותו תוך שניות לכלי רב עוצמה. במאמר הזה אנסה לסקור את האפקטיביים יותר, לפחות עבורי, ובתקווה שגם עבורכם. התקנת התוספים מאוד פשוטה - כניסה לחלק ה Extensions בתפריט הצד, חיפוש התוסף ו Install. לאוהבי הקיצורים: Ctrl (CMD on MAC) + P -> ext install EXTENSION_NAME אז ל VSCode יש מנהל גרסאות די בסיסי. GitLens ext install eamodio.gitlens אחד התוספים הכי מוכרים וחזקים בתחום.

"האשמת משתמשי git" לפי שורהכל שורה שתעמדו עליה תציג לכם את שם המשתמש האחרון ששינה אותה. ההיסטוריה המלאה של כל קובץ ושורההצגה ומעבר בין כל ה commits לקובץ שפתחתם והרלוונטיים לשורה בה אתם נמצאים כעת. טוב, יש עוד מיליון פיצ׳רים אבל נראה לי שכבר די השתכנעתם... Git Graph מי שקצת יצא לו להתנסות ב Sourcetree - הנה פתרון שאולי ימנע מכם לקפוץ כל פעם בין חלונות ולהשאר ב VSCode... ext install mhutchie.git-graph הצגת כל המידע החשוב שלכם בצורת גרף נאה (או פחות.. אנימציה קטנה שתסביר הכל: JavaScript Booster. בלוג ארכיטקטורת תוכנה – Software Architecture Blog. תוכנות מומלצות. פרוייקטים וקוד מקור. Haim Kastner - Software Developer. אסכולת הכורסא – מכבשת המילים של עירא אברמוב. דוא"ל תמיד היה איתנו, עוד לפני ימי הרשתות החברתיות, לפני הבלוגים, אפילו לפני פתיחת המרשתת לציבור, ובהחלט לפני שתקני הצפנה כמו SSL או TLS היו בשטח.

למעשה דואר אלקטרוני הנישא על גבי UUCP או SMTP קיים בצורה די דומה לצורתו הנוכחית כבר במעט חצי מאה. סימן השטרודל בכתובת יחגוג 50 בשנה הבאה, וה-RFC הראשון עוד שלוש שנים. נולד חודש אחרי, הצוציק. מצד אחד זה מראה על יציבות בלתי רגילה. תקנים נכנסו ויצאו, HTTP למשל עבר באותה התקופה שינויים אדירים, התפצל והתאחד, מפלרטט עם UDP, והשתלט על הקשקשת ברשת. פרוטוקולים אחרים לבלבו וקמלו, אבל איכשהו הדוא"ל נשאר איתנו באותה הצורה. נכון שקראנו דרך הדפדפן, אאוטלוק, יודורה, mutt, ועוד מאות תוכנות, אבל מלבד שינויים קלים הבסיס נשאר ונשאר די אמין (מלבד פילטרים חזקים מדי לספאם…). כשאני אומר הצפנה זה לא רק שליחה וקבלה של דוא"ל מוצפן במפתחות ציבוריים, GPG או תעודות X.509 ושאר תקנים מסורבלים, הלוואי שזה היה תופס כראוי (אתם עדיין מוזמנים להתכתב איתי עם GPG דרך Thunderburd+Enigmail אבל אני הראשון להודות שזה מסובך מכדי להיות שימושי). אז מה עשיתי? על טלגרם לא בא לי לדבר. הבייט הלבן | תכנות, מיקרו-בקרים וטכנולוגיה. לפני שנתיים, כשכתבתי על לוח Nano Every מבית ארדואינו (שהיה אז חדש מאוד), שיערתי שלא יהיו לו חיקויים סיניים זולים: גם כי זה לוח פחות מוכר, אך בעיקר מפני שהגרסה הרשמית עצמה זולה יחסית.

הסתבר שטעיתי, וכשגיליתי פתאום בעליאקספרס לוחות “תואמים” מיהרתי להזמין אחד כדי לראות מה בדיוק הם עשו שם. הנה המסקנות. להמשיך לקרוא נקמת הסינים: Nano Every בחצי מחיר פעמיים בעבר ניסיתי ליצור לוח גנרי למיקרו-בקרי PIC קטנים, מעין “אולר שווייצרי” לפרויקטים מזדמנים. הצעת החסות הנוכחית שהגיעה אליי מ-PCBWay – ייצור של מעגל מודפס צנוע תמורת פרסום וביקורת אובייקטיבית – התניעה את הסבב השלישי, עם כמה שינויים בתפיסה ובתכנון. להמשיך לקרוא לוח לכל PIC, כמעט (בחסות PCBWay) מה עושים עם מכסה גלגל של הוברבורד מפורק? להמשיך לקרוא פרויקט: צלחת מעופפת כשמיקרו-בקר פשוט צריך לחזור על פעולה מסוימת הרבה ומהר, עיכובים יכולים לצוץ מכל מיני מקומות מאוד לא צפויים. להמשיך לקרוא העלות הסמויה של struct מבצע מטורף של יצרן PCB נותן לנו הזדמנות לייצר לוח פשוט במחיר שבאמת אין לו תחרות. להמשיך לקרוא PCB בחינם ב-ALLPCB להמשיך לקרוא הבייט הלבן בן עשר. הבלוג של אורי עידן | כתיבה, שייט, תוכנה חופשית ומה שבינהם. קישורים :: Meir Kriheli. מפתח משחקים בישראל | פיתוח משחקים בארץ, כי צריך לדבר על זה.

קהילות מפתחי משחקים בפייסבוק 03/12/2015Made using Venny2.0.2 פעם אחרונה שפרסמתי רשימה של קבוצות וקהילות שנוגעות בתחום, הייתה ב2011, מאז קבוצות נפתחו, אחרות נסגרו(כמו הפורום בתפוז), והגיע הזמן לרענן את הרשימה. הפעם אני מוסיף גם נתונים מספריים למתעניינים. במקרה של קבוצות פייסבוק, אני לוקח את הנתונים דרך הגרף של פייסבוק, שמציג רשימה של כל החברים באותה קבוצה, כך אפשר גם לבדוק חפיפה בין חברים בקבוצות שונות. יש לציין שיש הבדל בין המספר המוצג בעמוד הקבוצה, לבין מספר המשתמשים שהגרף מציג, זה תלוי בהרשאות הפרטיות של משתמשים שונים, ותלוי גם במשתמשים שסגרו את חשבון הפייסבוק שלהם. במקרה של קבוצות מיטאפ, אני רק בודק את המספר שכתוב בעמוד של אותה קבוצה. נתחיל בקבוצת הפייסבוק של GameIS, ללא ספק הקבוצה הגדולה ביותר של מפתחי משחקים בארץ, הקבוצות שפורסמו בפוסט מ2011 נסגרו, במקומן נפתחה קבוצה אחרת. בעמוד הקבוצה, נכון לכתיבת הפוסט, מוצג שיש 3,886 חברים.

קבוצת הפייסבוק "Israeli Unity3D Developers"(גילוי נאות: אני אחד האדמינים). קבוצת הפייסבוק "קבוצת דיון – משחקי וידיאו". קבוצת הפייסבוק "Kfar-Saba Indies! ". October | 2013 | Free Software Universe. אינדקס :: Whatsup - לינוקס, תוכנה חופשית וקוד פתוח בעברית. מנועי חיפוש על ציר הזמן - היסטוריה. תחום מנועי החיפוש לא התחיל עם יאהו או גוגל. למעשה, הוא התפתח באיטיות לאורך שנות ה-80 וה-90 של המאה ה-20. הנה כמה נקודות ציון מרכזיות, בתקציר נמרץ.1982: מנוע חיפוש הו-איז (WHOis).

הוא כמובן לא סרק את הרשת, אך איפשר ביצוע שאילתות על מאגרי מידע המכילים משאבי רשת כגון דומיינים וכתובות IP. משמש אותנו עד היום, בעיקר לאיתור כתובות דומיין ומידע נוסף על בעלי דומיינים. 1990: ארצ'י (Archie) נולד. מנוע חיפוש מוגבל ביותר, שאיפשר חיפוש שמות קבצים המאוכסנים על שרתי FTP שונים ברשת. 1991: גופר (Gopher), בדומה לקודמו, ארצ'י, איפשר חיפוש מוגבל של שמות קבצים וכותרות. 1992: וי-ליב (VLib), הספריה הוירטואלית של האינטרנט. 1993: "וונדרר" (Wanderer), רובוט הסריקה האינטרנטי הראשון מושק בשפת פרל. 1993: "דבליו-ת'רי-קטלוג" (W3Catalog), מנוע החיפוש הראשון ברשת. 1993: אליווב (Aliweb), מנוע חיפוש דומה ל-W3Catalog. 1993: ג'אמפסטיישן (JumpStation), אולי מנוע החיפוש האינטרנטי האמיתי הראשון. 1994: יאהו דירקטורי (Yahoo!

1994: אינפוסיק (InfoSeek), אחד ממנועי החיפוש הרציניים ברשת, מושק בהצלחה. Doron Amir [041] יצירת תיקייה וירטואלית בשירות IIS. A fact is a fact, Jack, and believe that. Kumpulan Artikel Judi Online Terbaru.