background preloader

DIY - Moj Ručni Rad

Facebook Twitter

Mini bure - uradi sam. Ljubitelji ručnih radova vole da imaju sitnice u kući koje su lepe i praktične.

Mini bure - uradi sam

Da bi ste napravili mini bure, koje je jako slatko i korisno, možete koristiti materijale koji su pogodni za recikliranje. Za ovaj mini projekat, potreban vam je sledeći materijal: prazna limena konzerva – možete iskoristiti konzervu od nekih grickalica, slatkiša ili čak od nekog pića,pakovanje drvenih štipaljki,lepilo,makaze,materijal za oblaganje – po vašem izboru. Ukoliko imate ostatke nekog lepog materijala kod kuće, možete da ga iskoristite za ovu kreativnu ideju.kanap,čvršći karton i parče tankog stiropora za poklopac,drveno dugme.

Izmerite koliko vam je potrebno materijala za oblaganje konzerve iznutra i 2-3 cm spolja. Drvene štipaljke razdvojite na dva dela. Papirna kesa kao dekorativna činija - uradi sam. Sigurno ste više puta bili u kupovini gde ste dobili papirnu kesu koju ste bacili ili jednostavno odložili negde i zaboravili na nju.

Papirna kesa kao dekorativna činija - uradi sam

Nama je žao da ovakve stvari koje su odlične za reciklažu i kreativno stvaralaštvo propadaju, te vam zato predstavljamo projekat: Papirna kesa kao dekorativna činija. Da biste napravili ovu činiju od papirne kese potreban vam je sledeći materijal: nekoliko većih papirnih kesa,makaze,mašina za šivenje,lepilo,spajalice.Prvo je potrebno od papirnih kesa napraviti dugačke papirne trake. To ćete učiniti tako što ćete makazama raseći kesu po dužini, savijati je i praviti trake debljine oko 1,5 cm.

Najbolje je da prvo zgužvate papirnu kesu kako bi omekšala, i zatim je savijati u trake. Originalni izvor možete pročitati OVDE. Lebdeće šolje od cveća i zrna kafe - uradi sam. Optička iluzija je super stvar, zar ne?

Lebdeće šolje od cveća i zrna kafe - uradi sam

Obična šolja za kafu i još nekoliko sitnica vam mogu pomoći da napravite dekorativnu optičku varku kako biste ukrasili svoj dom. Jabuka i cimet - poslastica kojoj niko neće odoleti. Jedna od savršenih kombinacija za naše nepce je jabuka i cimet, barem mi tako mislimo.

Jabuka i cimet - poslastica kojoj niko neće odoleti

Da biste napravili ukusne pohovane zalogaje od jabuke, nije vam potrebno ništa više od 20 minuta. Sve sastojke sigurno imate kod kuće, te nije potrebno ništa da dokupite. Ako vaša deca ne žele da jedu voće, imamo prdlog za vas: ispohujte im prstenove od jabuke sa cimetom i šećerom i sigurno će ih pojesti! Uz ovaj kreativni recept se dobro slaže i lep čaj, istog ukusa koji će vas ugrejati i u zimskim i u jesenjim danima.

Srce od filca za majice - uradi sam. U modu se ponovo vraćaju “zakrpe” na rukavima, tačnije na laktovima od majice.

Srce od filca za majice - uradi sam

Dekorativna posuda za dvorište. Ne postoji dvorište ili terasa za koje bismo mogli reći da je završeno i da mu ništa nedostaje.

Dekorativna posuda za dvorište

DIY srce za zaljubljene. Prošlo je naporno vreme praznika, ali nismo se još pošteno ni okrenuli, na vrata nam kuca Dan zaljubljenih ili Valentinovo.

DIY srce za zaljubljene

Desert od srca - pokaži nekome koliko ti znači. Čuli smo više puta da put do ljubavi može da vodi preko stomaka.

Desert od srca - pokaži nekome koliko ti znači

Ukoliko želite nekome da poklonite dodatnu pažnju, to ne uspevate rečima, onda je vreme da pređete na delo i napravite desert od srca. <3 Recept je prilično jednostavan tako da i oni koji nisu preterano vešti u kuhinji, mogu sami da ga naprave. Sve što vam je potrebno za desert od srca je: pakovanje lisnatog testa,kalup za pitu ili okrugla tepsija,modla u obliku srca,2 šolje zamrznutih jagoda, jer ih je sada teško naći u svežem stanju, ali ako ih imate sveže onda je bolje koristiti njih,3 kašike gustina,3 kašike šećera,pola ceđenog limuna i malo izrendane kore od limuna,pola kašičice cimeta (po želji),1 jaje,ukoliko želite da gornji sloj testa sami napravite onda vam je potrebno: 2,5 šolje brašna, 2 kašike šećera, 1 kašičica soli, 1 šolja margarina (ili putera) i malo više od polja šolje kiselog mleka (ili jogurta). Domaće lizalice - uradi sam. Znamo da lizalice nisu najzdravija hrana za decu, ali isto tako znamo da je nemoguće decu odgovoriti da ih jedu.

Domaće lizalice - uradi sam

Pa kada je već takva situacija, zašto im onda ne bismo napravili domaće lizalice umesto kupovnih? Možete dopustiti starijoj deci da učestvuju u pravljenju ove poslastice, ali samo u nekim delovima. Potreban materijal: drveni štapići – možete ih preseći na pola, ako su jako dugački,štipaljke,voda,šećer,staklene tegle ili veće staklene čaše,aroma po izboru. Količina vode i šećera koju ćete koristiti zavisi od toga koliko želite da napravite lizalica. Drvene štapiće namočite u vodu i zatim ih uvaljajte u kristalni šećer. Tegle ostavite na svetlo i osunčano mesto gde ih niko neće dirati. Mašna za kosu DIY - uradi sam. Devojčice kao devojčice, sve vole mašnice i mašne.

Mašna za kosu DIY - uradi sam

DIY svetleći tepih. Dom u kom živimo skoro pa nikada nije završen i dekorisan do kraja. Uvek postoji još ta jedna sitnica koja se može dodati kako bi ulepšala prostor. DIY 3D crteži - uradi sam. Decu je uvek potrebno animirati, potrebno je sa njima stvarati, igrati se i podsticati ih da razvijaju maštu. Jednostavno im posvetite kvalitetno vreme stvarajući zajedno. U tom smislu vam donosimo ideju za pomalo neobično crtanje – DIY 3D crteži. U ovom projektu će deca jako uživati i beskrajno dobro se zabaviti. DIY lopta od čuvarkuća. Dvorište ili terasa predstavljaju neiscrpan izvor inspiracije, barem kada je sadnja biljaka u pitanju. DIY boca od vina kao dekoracija. Sigurno ste tokom života pobacali mnogo staklenih flaša, ili ste ih prosledili nekome ko sprema zimnicu. Činjenica jeste, da ste barem jednom držali u ruci staklenu flašu pitajući se šta biste uradili sa njom. Nadamo se samo da u kući imate barem jednu flašu od vina sa kojom ne znate šta biste.

Ostanite sa nama i pratite fantastične ideje za diy boca od vina kao dekoracija. Ono što nam predstavlja glavni problem prilikom rada sa staklom je svakako način na koji ga možemo obraditi.