background preloader

Mittskapande

Facebook Twitter

Marie Freij

SLÖJD

Blog. Dubbelstickning. Adventssockan: Del 1. Lucka 2. Lucka 1. Datorn i skolan. Vänskapslekar » LEKDATABASEN. Projekt. Ljusboll. Det senaste jag har producerat är en virkad boll.

Ljusboll

Den är virkad efter det här mönstret (på finska!). Jag var mäkta stolt efter att jag lyckats tyda det finska mönstret. För att några dagar senare hitta det översatt till både engelska och svenska. Ja, ja! Den virkade bollen dränktes alltså i trälim blandat med vatten och träddes på en ballong som jag blåste upp och bollen fick sedan torka. DATE23rd januari, 2016 CATEGORIESHantverk och pyssel TAGShantverk , virkning. Recept. Smörgåstårta à la club sandwich. VickningNordisk 2 paket bacon (à 140 g) 1 grillad kyckling 10 soltorkade tomater i olja 1 dl majonnäs 3 dl matyoghurt (10 %) 1 dl finskuren gräslök 1 tsk dijonsenap 1/2 tsk salt 1 krm peppar 18 stora skivor formbröd (gärna fiberrikt) 400 g färskost av philadelphiatyp (rumsvarmt) 1 dl körsbärstomater (gärna gula och röda) ruccola till garnering Close Bra att veta när du ändrar antalet portioner Detta recept är gjort för 10 portioner.

Smörgåstårta à la club sandwich

När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. Stek baconet knaprigt i en stekpanna. För alla Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd.Gör laktosfri: välj laktosfri matyoghurt och laktosfritt färskostalternativ. Tips Tårtan vinner på att stå i kylen över natten. Sätt tandpetare i smörgåstårtan innan du täcker den med plastfolie så håller den stilen. Cheeseburgare med coleslaw - City Gross. GÖR SÅ HÄR:1.

Cheeseburgare med coleslaw - City Gross

Blanda ihop gräddfil, chilisås, pressad vitlök och vinäger i en stor skål. Strimlavitkål. Skala och skiva rödlöken tunt. Grillad fläskfilé med rabarberchutney - City Gross. Munkhätteskolan. DAMTRÖJA MED FLÄTA OCH HÅLMÖNSTER. Papiliomossa. Logga in. Mexican pulled chicken - City Gross. Betyg – så funkar det! Det här är en film för vårdnadshavare i grundskolan om hur betygssättning går till.

Betyg – så funkar det!

Den fungerar bra att visa på föräldramöten eller för föräldrar att titta på hemma. Filmen är helt fri att visa och sprida på det sätt ni tycker är lämpligt. Creative Commons-licensen finns längst ner på sidan. Svensk, arabisk, somalisk och engelsk textning går att slå av och på med "Subtitles/CC" nere till höger i videofönstret. Ett samarbetsprojekt pågår nu för att översätta till fler språk. Filmen finns också i en teckenspråkstolkad version. Filmen bygger på de frågor om betyg och kursplaner som Anna Karlefjärd (lärare och betygsforskare) och andra lärare har fått från elever och föräldrar. Det här tar filmen upp: Nytt skolspråk Nya styrdokument för skolan gör att skolspråket förändras en del och det kan göra att det blir svårare för elever, vårdnadshavare och lärare att förstå varandra. Varför ny läroplan och ny betygsskala?

Kunskapskrav Kommunikativ kursplan Hur sätter vi betyg? //Uppdatering maj 2016// Sticka en halsduk- i en låda. Sticka en egen halsduk i höst.

Sticka en halsduk- i en låda

Utan att egentligen kunna sticka. Hemligheten ligger i en skokartong. Tycker du som jag att stickning verkar svårt? Då ska du kolla in det här! Jag blev själv eld och lågor när jag såg den här filmen där en kinesisk dam visar hur enkelt man kan sticka en halsduk med hjälp av en låda. Principen bygger på den gamla klassiska fingerstickningen, som jag var helt besatt av i lågstadiet. Du behöver: Kartong typ skokartong eller för pappersnäsdukarGarnSaxTejp Gör så här: Klipp ca tre cm djupa jack med två centimeters mellanrum runt hela kartongen. Klipp bort varannan "pinne". Hon skivar 1 kg potatis och tar sedan fram muffinsformen. Resultatet? Detta gör jag nästa fest! • 45 gram smält smör • 25 gram parmesanost • 3 gram vitlökspulver • Salt, peppar och lite timjan • Ungefär 1,5 kilo potatis Sätt ugnen på 190 grader.

Hon skivar 1 kg potatis och tar sedan fram muffinsformen. Resultatet? Detta gör jag nästa fest!

Smörj 12 stycken muffinsformar med smör eller margarin och ställ dem åt sidan. Skala potatisen och skär den sedan i tunna skivor. Lägg all potatis i en stor skål. Sedan adderar du smält smör, parmesanost, timjan, vitlök, salt och peppar. Gör det mesta av julskinkan – 3 läckra restrecept! 1.

Gör det mesta av julskinkan – 3 läckra restrecept!

Pasta carbonara 4 personer 500 g tagliatelle eller spagetti 300 g strimlad julskinka 1 gul lök 4 ägg 2 dl grädde salt, svartpeppar 1/2 dl riven parmesanost Så här gör du: 1 Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. 2. Hacka löken och stek den så att den blir mjuk. Tilltugg till champagne - 6 tips och hur du gör de. Att använda champagne som drinkbas har länge varit populärt.

Tilltugg till champagne - 6 tips och hur du gör de

De första tryckta recepten på champagnecocktails går tillbaka så långt som till 1800-talet. Vill du gå back to basics, så tycker vi att du ska börja med någon av dessa tre klassiska bubbeldrinkar: French 75. En drink som dateras tillbaka till första världskriget. ExamensarbeteS.