background preloader

IKT

Facebook Twitter

Källkritik

AnswerGarden » ...- Plant a Question, Grow Answers! Generate a live word cloud with your audience. Christmas, gift, present icon. Redirecting. Number Line by the Math Learning Center. Programmering. Kom igång med programmering – Kodboken. WordArt.com - Word Art Creator. Nätpratskorten – Trygg på nätet. Till nätpratskorten Den här guiden hjälper dig som vuxen att på ett bra sätt prata om nätet med dina barn och bli mer delaktig i deras digitala vardag.

Nätpratskorten – Trygg på nätet

Guiden är framtagen av Telenor och Bredbandsbolaget i samarbete med organisationen Surfa Lugnt. Den baseras på tips, råd och statistik från bland annat Surfa Lugnt, Sverok, Röda Korset, Rädda barnen, och Statens Medieråd. Matematikboken Beta. Jennykodar.se – En webbplats via Webbpedagog. Lgr11. Snabb överblick med whiteboard online – ThereseLinnér. För ett antal år sedan köpte jag in whiteboards till min klass.

Snabb överblick med whiteboard online – ThereseLinnér

Ett väldigt redskap för att få alla elever aktiva och samtidigt ett enkelt sätt att se om alla hade koll på det som jag frågade efter just då, formativ bedömning av gruppens kunskaper. En extra bonus var att det var ett stöd för mig att komma ihåg att vara tyst. Det är så lätt att prata på och inte ge alla den betänketid som de behöver. Genom att eleverna skrev svar ficka alla tänka och jag fick överblick istället. Nu undervisar jag inte längre i ett och samma klassrum utan möter istället grupper med lärare på olika ställen. Whiteboard.fi är en online whiteboard där jag som lärare kan låta eleverna logga in i ett klassrum som jag har skapat. Visualisera med digitala tidslinjer. Kristian Niemi har skrivit ett väldigt uppskattat Skollyftet-inlägg om att undervisa med hjälp av Google Earth och nu bjuder han oss på ett nytt inspirerande inlägg om hur man kan ta hjälp av digitala tidslinjer för att visualisera skeenden över tid.

Visualisera med digitala tidslinjer

Tid. Något det enklaste, och samtidigt mest komplexa. Skeenden över tid är inte alltid det enklaste att förklara; att visa. I allmänhet är det ofta hjälpsamt att kunna illustrera något svårgreppbart med bild eller schema, för att ändå i någon mån kunna konkretisera det abstrakta. Learning Resources. Webbmagistern. Beautiful QR Codes - QR Code Generator. Whiteboard.fi - Online whiteboard for teachers and classrooms. Desmos Classroom Activities. Adventstips: Så här slipper du rätta!

I dessa stressiga tider är det skönt att ha hittat ett sätt som optimerar min och elevernas tid.

Adventstips: Så här slipper du rätta!

Mitt mål denna termin var att lära mig hur jag skulle kunna jobba smartare och samtidigt kunna ge mina elever individuell och snabb feedback. Jag har valt att arbeta med Google formulär och tillägget Flubaroo. Med detta tillägg slipper du rätta. Quizizz: Fun Multiplayer Classroom Quizzes. Bordsplacering och ”name selector” - Rosana Månsson. Ett segregerat klassrum speglar ett segregerat samhälle.

Bordsplacering och ”name selector” - Rosana Månsson

Vårt arbete som lärare mot segregation börjar i klassrummet. Har du stora grupper? Hur sitter dina elever i klassrummet? Free Kids Clip Art by Phillip Martin, Free Clip Art for Kids. Bästa sajterna för att hitta högupplösta bilder. Du kan använda Compfight för att leta efter bilder som du snabbt behöver.

Bästa sajterna för att hitta högupplösta bilder

Om du vill ha slumpmässiga bilder, klicka bara på "Show me what compfight can do? "-knappen. Du kan hitta gratis högupplösta bilder utan copyrightbegränsningar. Nya bilder läggs också upp varje vecka. Tülays IKT-sida. Dag 0. Forskning. Det finns en del forskning runt området IKT i förskolan.

Forskning

Här presenteras en liten forskningsöversikt av det jag har kommit över och som Sara Hvit Lindstrand har sammanfattat i sin forskningsavhandling. Sedan pågår det forskning just nu som inte är färdigställd ännu. Agnetha Ljung-Djärf (2004) studerade datoranvändandets praktik i förskolan. Margrethe Jernes (2013) en studie som syftar till att beskriva, analysera och problematisera samspelsprocesser i digitala förskolekontexter. I studierna ovan framkommer ett sorts dilemmaperspektiv. Anna Klerfelt (2007) har studerat hur barn och pedagoger gemensamt skapar berättelser med datorn som verktyg. Polly Björk-Willén (2011 & 2014) har gjort en studie om förskolebarns datorspelande som estetisk praktik och informellt lärande med fokus på barns samspel och positionsarbete framför datorn. Karin Forsling (2012) har studerat medielek och digital kompetens i en förskolekompetens. Free vectors for download, EPS and AI for Illustrator vectors for download.

FotoFinnaren.se - Hem. Tagxedo - Word Cloud with Styles. Tagxedo - Word Cloud with Styles. Källkritik för vuxna. Verktyg som underlättar min lärarvardag. Att arbeta som lärare är oerhört roligt och inspirerande.

Verktyg som underlättar min lärarvardag

Att också få lov att arbeta med den digitala tekniken i lärandet och undervisningen gör att ens arbete blir än roligare. Det tycker i alla fall jag. Jag försöker hålla mig uppdaterad i den nya tekniken och jag försöker lära mig olika program och appar som på olika sätt kan bidra till att min undervisning skapar ökade förutsättningar för alla att lyckas. Jag tänkte här nedan kommer med några tips på program och appar som jag har stor nytta av i min undervisning och som jag hoppas du också kan ha nytta av.

CC Search. Fria bilder - IT i skolan. CC Search. Jag hittade en bild, som jag vill använda på min blogg. Aldiko™ - eBook Reader Application for Android. Bädda in bilder som du får använda. Bildbyrån Getty Images har släppt 35 miljoner bilder fria för användning till bloggare.

Bädda in bilder som du får använda

Så här använder du dessa. Getty Images, en av världens största bildbyråer, gjorde härförleden 35 miljoner av sina bilder fria för användning till bloggare och andra sociala medier-användare. Bilderna kan du hitta på gettyimages.se och läggs in genom inbäddning (samma teknik som du använder för att exempelvis lägga in ett Youtube-klipp). Med inbäddningen följer också en Getty Images-logga samt fotografens namn. Bilderna är till för icke-kommersiellt bruk. Sök upp din bild på gettyimages.seTryck på bilden. Aldiko™ - eBook Reader Application for Android.

Creator. Processing ...

Creator

Storyjumper. Josef Sahlin. SLI.SE. Printable Back-to-School Worksheets. STW Filing Cabinet Logged in members can use the Super Teacher Worksheets filing cabinet to save their favorite worksheets. Quickly access your most commonly used files AND your custom generated worksheets! Please login to your account or become a member today to utilize this helpful new feature. :) [x] close This document has been saved in your Super Teacher Worksheets filing cabinet. Here you can quickly access all of your favorite worksheets and custom generated files in one place! Click on My Filing Cabinet in the menu at the upper left to access it anytime! Untitled.

Game-based blended learning & classroom response system. Kahoot! Idag tänkte jag ge ett konkret tips på ett roligt och användbart verktyg i undervisningen, nämligen Kahoot. Har du aldrig spelat Kahoot så kan man bäst förklara det genom att säga att det är en interaktiv frågesport, där du som lärare skapar frågor och svarsalternativ och där sedan eleverna kopplar upp sig mot spelet och spelar tillsammans. Kahoot kan t.ex användas för att kolla av vilken förförståelse eleverna har inför ett arbetsområde, det kan användas för att se om eleverna förstått flippen, genomgången eller texten de läst. Tyskläraren i mitt arbetslag sa direkt att detta är något som hon hade kunnat tänka sig att använda för att snabbt kolla glosor eller ha som mindre läxförhör. Så hur fungerar det då? Popplet.

Svenska språkappar för barn. Sammanställning över populära språkappar med svensk text och/eller tal – appar för att lära sig svenska. För barn, utlandssvenskar, nyanlända, invandrare, SVA/SFI. På denna sida hittar du tips på språkappar med svensk text och/eller tal. Vi har testat och recenserat dessa appar utifrån ett barnperspektiv men apparna kan givetvis även kan användas av vuxna. Tänkt målgrupp är barn, utlandssvenskar, nyanlända, SVA/SFI. Elevspel.se - Kunskapsspel för barn. Phrase.it: Gör pratbubblor på dina bilder. Account Log In. Popplet. Webbstjärnan. Animoto - Make & Share Beautiful Videos Online. Källkritik.

Min första bok. Kreativ Pedagogik. Kunskapsplattan. Bilder och vektor gratis för nedladdning. Hem > Föremål. Bilder - upphovsrättsguide för lärare. Kolla Källans idélåda. Forsta-hjalpen-for-kallkritik-pa-internet. Första hjälpen för källkritik på internet. Multimediabyrån - Skolverket. Skrönmaskin. V4:or: IT-läxa. Nästa vecka ska ni 4:or få åka till sop- och återbruksutställning på Nordiska museet. Den här IT-läxan har att göra med sopor. Ni ska få spela rena skräpspelet. Det är ett spel om återvinning och återbruk där man får testa vad man kan om detta samt kan lära sig en hel del nytt. Spelet utspelas i öriket Recyklomera där alla återvinner, förutom på den minsta och mest avlägsna ön, Alotawaste.

Din uppgift som spelarens är att bygga ett sophanteringssystem på ön bestående av en förbränningsanläggning, ett reningsverk, ett insamlingssystem för deponigas, en återvinningsanläggning, en komposteringsanläggning och en biogasanläggning. Genom att klicka på detaljer i spelet, exempelvis himlen, floden och skogen dyker det upp informationsrutor om vad som påverkar respektive plats. Du kan spara och fortsätta en annan dag. Spelet är ganska klurigt, men jag tror att ni klarar det. Klicka på länken ovan för att komma till spelet.

PhotoPeach - Fresh slideshows to go! V4:or: www-lektion: Fyrorna tänker framåt igen! V4:or: Powerpointberättelser. Storybird - Artful Storytelling. ISSUU - Digital Publishing Platform for Magazines, Catalogs, and more. Free Website Builder. EDU: A complete educational solution for digital and mobile teaching and learning. Exempel på IT i undervisningen. Här är några exempel på skolprojekt där vi använt IT:Tack Sandra för den utmärkta idén att ha en sådan här flik på sin pedagogblogg Örnkoll - ett arbete i svenska om faktatexter. Eleverna redovisade faktan på Glogsteraffischer. Affischerna länkades från en Wixsida.