background preloader

Lukulista

Facebook Twitter

Miljoonien huijauksista epäilty Helsingin opetusviraston entinen päällikkö vapautettu - Kaupunki. Miljoonien eurojen huijauksesta epäilty Helsingin opetusviraston entinen tietohallintopäällikkö Hannu on vapautettu tutkintavankeudesta.

Miljoonien huijauksista epäilty Helsingin opetusviraston entinen päällikkö vapautettu - Kaupunki

HS:n tietojen mukaan Suoniemi on päästetty vapaaksi tutkinnanjohtajan päätöksellä 24. helmikuuta. Tapauksen tutkintaa johtaa Helsingin poliisin talousrikosyksikkö. Rikostarkastaja Ismo Siltamäki suostu kommentoimaan asiaa millään tavalla. ”En pysty kommentoimaan tähän asiaan tutkinnallisista syistä yhtään mitään”, Siltamäki sanoi HS:lle torstaina. Siltamäki sanoo, että poliisi tiedottaa asiasta, kun se pystyy tutkinnan häiriintymättä niin tekemään. Näin kansalaisjärjestöt loikkaavat tulevaisuuteen. Kiinnostaako ketään enää sitoutua vapaaehtoistoimintaan?

Näin kansalaisjärjestöt loikkaavat tulevaisuuteen

Kyllä, mutta se vaatii kansalaisjärjestöiltä uudistumista ja ennakointia. Tässä jutussa kolme asiantuntijaa ruotii suomalaista järjestötoimintaa. Pitkän pöydän ääressä puhutaan tulevaisuudesta. Median seksisisallot ja mediakasvatus. Näkökulma 26: Nuorten hyvinvoinnin tukemiseen tarvitaan monta kanavaa - Nuorisotutkimusseura ry. Sanna Aaltonen Lue Näkökulma 26 pdf-tiedostona täältä.Lue Näkökulman julkaisutiedote.

Näkökulma 26: Nuorten hyvinvoinnin tukemiseen tarvitaan monta kanavaa - Nuorisotutkimusseura ry

Verkkoympäristöjen jatkuva monimuotoistuminen ja laajeneminen on yksi nuorten hyvinvointiin vaikuttavista megatrendeistä (VicHealth & CSIRO 2015). Yhtäältä verkkoympäristö ja sosiaalinen media avaavat mahdollisuuksia yhteydenpitoon, itsensä kehittämiseen ja identiteetin rakentamiseen. Hs. Fakta Tänä syksynä Suomen peruskouluissa siirryttiin uuden opetussuunnitelman mukaiseen opetukseen.

hs

Opetussuunnitelma ei sisällä mediakasvatusta omana oppiaineenaan. Opetussuunnitelmassa on määritelty varsinaisten oppiaineiden lisäksi seitsemän laaja-alaisen osaamisen aluetta, joita pyritään opettamaan oppiaineiden lomassa. Näihin sisältyvät muun muassa ”kulttuurinen osaaminen, vuorovaikutus ja ilmaisu” sekä ”monilukutaito”. Dialoginen verkostotyö. Dialoginen verkostotyö Julkari JavaScript is disabled for your browser.

Dialoginen verkostotyö

Jokeriportaali. Mielenterveysongelmat ja oppiminen Se, mitä kulloinkin pidetään ”normaalina”, määrittyy aina paitsi yksilöllisten kokemusten perusteella, myös yhteisöllisesti ja yhteiskunnallisesti.

Jokeriportaali

Teinit: sosiaalinen media on niin eilistä, mutta yhteisöllisyys kaikki kaikessa. Amanda Chantal Bacon Food Diary - How the Founder of Moon Juice Eats Every Day. Courtesy Amanda Chantal Bacon When juggling busy careers and lives, it's not always easy to find the time to hit the gym or prepare a healthy meal.

Amanda Chantal Bacon Food Diary - How the Founder of Moon Juice Eats Every Day

For inspiration, we're asking influential women in a variety of industries to share a typical day of eats and fitness, to see just how they balance a healthy lifestyle with their jam-packed schedules. Valokuvaaja vietti kymmeniä tunteja poikamiesluolissa – syntyi kuvasarja nuorten toimettomuudesta - Valokuvaus - Kulttuuri. Mun haaveet on aika perussettii.

Valokuvaaja vietti kymmeniä tunteja poikamiesluolissa – syntyi kuvasarja nuorten toimettomuudesta - Valokuvaus - Kulttuuri

Työnteko ei kyl oo niitä. Tai miten mä, ku ei mulla oo elämässä mitään rutiineita, ei oo ikinä ollu. Näin kertoo Mikko, 28. Vuodesta 2016 ennustetaan podcastien vuotta – tässä 20 kuunteluvinkkiä joulunpyhiksi - Podcast - Kulttuuri. ”2016 on podcastien vuosi Suomessa ja jos ei muuten, niin siksi että minä päätän niin”, väittää vapaa toimittaja ja podcastien fani Olli Sulopuisto.

Vuodesta 2016 ennustetaan podcastien vuotta – tässä 20 kuunteluvinkkiä joulunpyhiksi - Podcast - Kulttuuri

Ehkä asia ei ole ihan noin vain päätettävissä, mutta ainakin Sulopuisto on nähnyt vaivaa sen eteenpäin, että vuonna 2016 yhä useampi suomalainen löytäisi podcastit: hän on perustanut Jakso.fi-sivuston, jolla suositellaan podcasteja. Jakso.fi-sivustolla Sulopuisto pitää myös listaa suomalaisista podcasteista. Lista syntyi, kun podcast-suosituksia kysyttiin kerta toisensa jälkeen. Niitä on tällä hetkellä noin neljäkymmentä. Luku ei vielä toistaiseksi huimaa päätä, mutta sisältö on monipuolista jo nyt.

Huoneentaulu

Suomi ei houkuttele huippuosaajia EU:n ulkopuolelta – eniten erityisasiantuntijoita tulee Intiasta - Maahanmuutto - Ura. Suomi ei aktiivisesti yritä saada eikä Suomi myöskään houkuttele kansainvälisiä korkeasti koulutettuja huippuosaajia muuttamaan EU:n ulkopuolelta töihin Suomeen, käy ilmi Euroopan muuttoliikeverkoston EMN:n tekemistä kolmesta selvityksestä.

Suomi ei houkuttele huippuosaajia EU:n ulkopuolelta – eniten erityisasiantuntijoita tulee Intiasta - Maahanmuutto - Ura

Vaikka esimerkiksi Viro on ottanut käyttöön monia keinoja houkutella maahan erityisosaajia, Suomi ei ole mukana samassa kilpailussa. Suomi on jäänyt houkuttelevuudessa myös jälkeen muista EU-maista. Sukupuolittava ympäristö on vahingollinen. Yliopistonlehtori Pekka Räihä ja opiskelija Kaisa Mattila kirjoittivat (HS Vieraskynä 3. 10.) huolestaan sukupuolen merkityksen katoamisesta peruskoulun opetuksesta. Kirjoittajat korostivat erityisesti biologisen sukupuolen merkitystä oppilaan vahvuuksissa. Loppukaneetissaan he kuitenkin huomauttivat, että sukupuoli on muutakin kuin biologiaa. Kirjoittajien mielestä sukupuolten välinen tasa-arvo toteutuu ainoastaan korostamalla perinteistä sukupuolidikotomiaa samalla sulkien ulos inter- tai muunsukupuoliset lapset. Tekstistä paistoi läpi vääristynyt ajattelu, jossa tulkitaan kaikkien oppilaiden olevan sukupuolensa perusteella osa jotakin homogeenista ryhmää: tyttöjä tai poikia.

The Cluetrain Manifesto. Suorat lähetykset yleistyvät vauhdilla sosiaalisessa mediassa – jo nyt voi seurata Anssi Kelaa soittamassa tai Ricky Gervaisia rapsuttamassa kissaansa - Sosiaalinen media - Kulttuuri. Facebookissa notkujat pääsevät kohtaamaan tätä nykyä yhä useammin yllätyksiä kesken somesessionsa. Facebookissa on nimittäin voinut nähdä viime viikkoina yhä useammin julkkiksen pitämässä omaa, henkilökohtaista suoraa lähetystään.

Tällä viikolla esimerkiksi muusikko Anssi Kelaa Facebookissa seuraavat pääsivät näkemään, kuinka Kela soitti ja lauloi omalla työhuoneellaan, livenä. Facebook-käyttäjät kirjoittivat Kelalle kommentteja ja toivoivat kappaleita. Kela toteutti toiveita lennosta. Kappaleiden välissä hän luki kommentteja ja puhui muun muassa aiemmin samana päivänä kirjoittamastaan FB-päivityksestään.

Seuraavana päivänä Facebookissa taas saattoi seurata, kuinka brittikoomikko Ricky Gervais rapsutteli suorassa lähetyksessä omaa Ollie-kissaansa. Streamauspalveluita on ollut olemassa jo aiemminkin. Mutta nyt streamaus on tullut vahvasti mukaan myös sosiaaliseen mediaan. Sovelluksen avulla onnistuu maksimissaan tunnin mittaisten suorien lähetysten tekeminen Facebookissa. Mitä 16-vuotias saa tehdä? Vertaa kasvatusoppejasi asiantuntijoiden ajatuksiin. Mitä 16-vuotias saa mielestäsi tehdä? Vastaa kyllä tai ei, ja katso mitä mieltä asiantuntijat ovat väittämistä. Väittämiin ovat vastanneet psykologi Kati Raikamo, lääketieteen tohtori, lastenpsykiatri Jari Sinkkonen ja Kajaanin seurakunnan erityisnuorisotyönohjaaja Tarja Vehkaoja. Heidän ajatuksensa näkyvät kunkin kysymyksen alla, kun olet vastannut. Asiantuntijat. Hei hei Facebook! Tällaisen sosiaalisen median nuoret saivat tilalle. Kello 18:15 Nuori nainen nousee bussiin Kuopion Pirtissä, puolen tunnin matkan päässä keskustasta. Hän istuu penkille ja kaivaa laukusta puhelimen.

Whatsapp on auki. Instagram on auki. Snapchat on auki. Finlandssvenska hemlisar. Vi bad några skribenter inspireras av Finlandssvenska hemlisar och skriva en novell, på basis av en hemlis som någon av er skickat in.