background preloader

Yleistä maailmanparannusta

Facebook Twitter

Kaikki pysähtyi kärrynpyörään jumppatunnilla – lue 11-vuotiaan taistelu Kelaa vastaan. Oli tavallinen koulupäivä viime syksynä, tarkalleen ottaen liikuntatunti. 11-vuotias Elsi Huttunen lähti tekemään kärrynpyörää ja oli jalat ylhäällä, kun toinen tyttö törmäsi häneen vahingossa. – Tasapaino petti sillä seurauksella, että tyttö tuli otsa edellä lattiaan ja niska vääntyi.

Kaikki pysähtyi kärrynpyörään jumppatunnilla – lue 11-vuotiaan taistelu Kelaa vastaan

Samaan aikaan jalat olivat vielä ylhäällä, kertoo Elsin äiti Miia Huttunen. Tutkimuksissa selvisi, että tytön ylimmät niskanikamat ovat kiertyneet suhteessa toisiinsa. Kova ehdotus hallitusneuvotteluissa: Ammattikoulututkinto kaksivuotiseksi. Yle Uutisten saamien tietojen mukaan hallitusneuvotteluissa suunnitellaan ammatillisen koulutuksen lyhentämistä kahteen vuoteen.

Kova ehdotus hallitusneuvotteluissa: Ammattikoulututkinto kaksivuotiseksi

Käytännössä tämä saattaisi tarkoittaa, ettei ammattikoululaisilla olisi mahdollisuutta hakea tutkinnollaan korkeakouluopintoihin. Taustalla olisi ammattikoulun tutkintojen laajuuden kaventuminen. Abitreenit. Matkalla tulevaisuuteen -nettiohjelmassa pohditaan tulevaisuuden työelämää. Matkalla tulevaisuuteen -nettiohjelman neljännessä talk show’ssa keskustellaan tulevaisuuden työelämästä: työllistymisen tavoista, työajoista, työhön liikkumisesta ja siitä, mitä työ tulee ylipäätään olemaan.

Matkalla tulevaisuuteen -nettiohjelmassa pohditaan tulevaisuuden työelämää

Mukana Tuomas Enbusken vetämässä keskustelussa ovat rap-muusikko ja protestilaulaja Karri ”Paleface” Miettinen, Elinkeinoelämän valtuuskunnan johtaja Matti Apunen, tulevaisuudentutkija Mika Pantzar ja innovaatiomuotoilija Juhani Risku. Suomenlinnan lautalla kuvattu jakso julkaistaan keskiviikkona 25.2. ohjelman omalla nettikanavalla. Googlen työntekijät pääsevät toteuttamaan itseään – tuloksena lukuisia salaperäisiä projekteja. Evan Apunen vastaa Riku Rantalalle: Valtio on itsekäs ja juonikas - Pääkirjoitukset - Pääkirjoitus - Helsingin Sanomat.

Julkisuushahmo Riku Rantala vei näyttävästi muovikassillisen rahaa verottajalle, koska halusi "tukea hyvinvointivaltiota".

Evan Apunen vastaa Riku Rantalalle: Valtio on itsekäs ja juonikas - Pääkirjoitukset - Pääkirjoitus - Helsingin Sanomat

Hän sai höynäytettyä samaan hupiin joukon muita. Begins kids coding push with Bitesize and TV shows. Rajana kaksi tuntia: Edes runsas liikunta ei suojaa lapsia liiallisen viihdemedian käytön riskeiltä. Tietokonepeleihin, television katsomiseen ja muuhun viihdemediaan käytetty aika huolestuttaa monia vanhempia.

Rajana kaksi tuntia: Edes runsas liikunta ei suojaa lapsia liiallisen viihdemedian käytön riskeiltä

Nyt ruudun katsomisen vaikutuksista lasten terveyteen on saatu myös tutkittua tietoa. Itä-Suomen yliopiston Lasten liikunta ja ravitsemus -tutkimuksessa on seurattu 512 kuopiolaislapsen elintapoja jo seitsemättä vuotta. Pelialan kehitysvauhti haastaa oppilaitokset – "Tämä on kilpajuoksua opettajan osaamisen ja maailman muutoksen välillä" Team Jolly Roger -yrityksen toimitusjohtaja Niklas Saari valmistui Kajaanin ammattikorkeakoulun pelialanopinnoista 2012.

Pelialan kehitysvauhti haastaa oppilaitokset – "Tämä on kilpajuoksua opettajan osaamisen ja maailman muutoksen välillä"

Saaren omat tuntemukset opiskelusta ovat olleet pääsääntöisesti kiitettävät, mutta koulutuksesta käytiin myös kriittistä keskustelua. – Aina löytyy asioita, joihin tarttua. Tutkija suosittaa lapsen nettivimmaan kännykkäparkkia. Netti on tullut jäädäkseen ja nyt on opittava elämään netin kanssa, elämättä netin ehdoilla, sanoo Marjorita Sormunen.

Tutkija suosittaa lapsen nettivimmaan kännykkäparkkia

Hän työskentelee parasta aikaa hankkeessa, joka testaa ja kehittää menetelmiä lasten ja nuorten terveyden edistämiseksi. Jo nyt on havaittavissa, että lapset ja nuoret voivat tulla riippuvaisiksi netin ja yhteisöpalveluiden käytöstä. Esimerkiksi nuorten suosima WhatsApp on erityisen koukuttava, ja tästä riippuvuussuhteesta voi olla vaikea päästä eroon, kertoo Sormunen. Tällä hetkellä maailmaan on kasvamassa ensimmäinen nettisukupolvi. Oppimisen motivaatio ja oma ura voivat löytyä pelaamalla. Lautapeli on suunnattu peruskoulun päättäville ja ammattiopintojaan aloittaville.

Oppimisen motivaatio ja oma ura voivat löytyä pelaamalla

Sitä pelataan nostamalla pohdinta- ja elämänkortteja, vastataan ja tehdään valintoja. Voittaja on se joka kerää eniten pisteitä, eli tekee hyviä valintoja ja elää muutenkin hyvää elämää. Pisteitä voi tulla edistymisestä pelin opinnoissa, tai ne voivat olla hyvinvointi-, motivaatio tai rahapisteitä. Rahapisteitä taas saa vaikka pelin kesätyöpaikasta. Teini–suomi-sanakirja: Tiesitkö nämä? Opettajien tablet-koulutukseen tunkua. Itä-Suomen aluehallintovirasto järjestää opettajille iPad -koulutusta.

Opettajien tablet-koulutukseen tunkua

Sivistystoimen ylitarkastaja Kari Lehtola kertoo, että esimerkiksi Joensuussa järjestetty koulutustilaisuus täyttyi ilmoittautuneista nopeasti. – Koulutuspaikat täyttyivät toisena ilmoittautumispäivänä, Lehtola kuvailee suurta koulutustarvetta. Itä-Suomessa on noin 7 000 perusasteen ja toisen asteen opettajaa. Koulutuksen järjestäminen vaatii ponnisteluja, sillä yhteen koulutusluokkaan mahtuu noin 30 opettajaa. Uutisluokka. 1) Aluksi Ilmoittaudu mukaan Uutisluokkaan tällä lomakkeella.

Uutisluokka

Voit olla mukana Uutisluokassa koko lukuvuoden, mutta myös kesken vuotta on mahdollista tulla mukaan. Saat vahvistusviestin ja tarkempia ohjeita Uutisluokasta ja oman alueesi uutiskummista. Käsinkirjoitus vähenee – miten se vaikuttaa meihin? Kirjoitamme yhä vähemmän käsin. Tietokoneella kirjoittaminen on korvannut käsinkirjoituksen jopa siinä määrin, että kouluissa ollaan luopumassa sidosteisen käsialakirjoituksen opettamisesta. Kahdet kirjasintyypit ja tietotekninen kirjoittaminen ovat opetusuunnitelmiin yksinkertaisesti liikaa. Poliisin nettiurkinta paljon luultua laajempaa. Hallitus lupasi ensimmäisen vuoden oppikirjat lukiolaisille ilmaiseksi. Opetusministeri Krista Kiurusta (sd) ei näkynyt väsymyksen merkkejä, kun hän esiintyi Ylen aamu-tv:n haastattelussa perjantaina ennen aamuseitsemää. - Henkilökohtaisesti tämä on ilon päivä, Kiuru säteili. Hallitus päätti eilen myöhäisiltaan venyneessä istunnossa, että oppivelvollisuutta pidennetään vuodella nykyisestä 16 ikävuodesta 17:ään, juuri niin kuin Kiuru oli esittänyt. - Kaikki mikä opintoihin liittyy, pitää olla maksutonta.

Aivan niin kuin peruskoulussa, huomauttaa Suomen ammattiin opiskelevien liiton Sakin puheenjohtaja Aleksej Fedotov. Irtisanotut ihmeissään työvoimatoimiston byrokratiasta. Japanilaisomisteinen Renesas Mobile Corporation ilmoitti viime viikolla sanovansa irti kaikki Suomen 808 työntekijää. Oulusta irtisanottaville 566 työntekijälle järjestettiin torstaina ensimmäinen työvoimatoimiston tukitilaisuus. Ensi kertaa työnhakuun Erikoisosaajille ei juuri töitä pystytä tarjoamaan. Erityisen iso haaste työllistämisessä on myös se, että erittäin moni irtisanotuista joutuu nyt ensi kertaa hakemaan töitä. Vaikka työkokemusta saattaa olla takana jopa reilut parikymmentä vuotta ensin Nokiassa ja sen jälkeen sen työtä jatkaneessa Renesasissa, ei varsinaiseen työnhakua ole tarvinnut koskaan pohtia. Hullu juttu: 24.06.2013 09.00. N lausunto Avoin tieto -työryhmän raporttiluonnoksesta. Avointa dataa Ylen verkkopalveluiden käytöstä. Olemme tänään avanneet kaksi Google-dokumenttia, joihin syötetään automaattisesti Yleisradion digitaalisten palveluiden käytöstä kertovaa anonyymia dataa. 1.

Järkeä tekijänoikeuslakiin - Kansalaisaloitepalvelu. Esityksen pääasiallinen tavoite on korjata voimassa olevan lainsäädännön ylilyönnit verkkovalvonnan ja vahingonkorvausten osalta. SOUL BIOGRAPHIES  Nokian ex-pomo pestattiin Suomen pelastajaksi - Talous. "Mie­tin het­ken. Liian vähän muskeleita - Talous. Mari Puoskari pinkaisi takaisin - Kaupunki. Sei­nän ko­koi­nen Twit­ter ja vä­hem­män jaa­rit­te­lua. Suomesta on lähes mahdotonta saada työtä - Mielipide. Vartiainen Ylelle: Yleiskorotuksista luopumista harkittava - Palkat. Isän ja pojan harrastuksesta tuli kokopäivätyötä - Talous. Tik­ka­kos­ke­lai­sen Pun­na­lan per­heen jou­lun­alus on ol­lut vauh­di­kas, jos­kin tiis­tai­na al­koi jo hel­pot­taa.