background preloader

Some-välineitä

Facebook Twitter

Somen puolesta tukka hulmuten. Mikko Jordmanin mielestä Opetushallituksesta pitäisi tehdä oppimishallitus. Puhuessaan oppimisesta hän ei meinaa pysyä housuissaan. – On mahtavaa nähdä, kun ihmiset oppivat. Koulussa meidän pitää löytää tapa toimia niin, ettei yhdenkään lapsen tai nuoren halu oppia kuole, Jordman julistaa. Hänen mielestään on mahdollista opettaa ilman, että tapahtuu lainkaan oppimista. Oppimista puolestaan tapahtuu riippumatta siitä, onko paikalla yhtään opettajaa. Koulun on aika luopua teollistumisen ajan toimintamallista, jossa ihmisten pitää olla rakennuksessa kun pilli soi ja tehdä samaan aikaan samanlaisia suoritteita, jotta hihna pyörii ja tuotetta syntyy. – Sellaisille ihmisille meillä ei ole enää tarvetta.

Nykynuoret ovat onneksi niin fiksuja, että he eivät suostu nielemään kaikkea, mitä heille syötetään. – Kun minä kävin koulua Kuusankoskella 1960–70-luvuilla, meille riitti, kun sanottiin, että tämä pitää oppia. Mikko Jordman työskentelee rehtorina Nurmijärven yhteiskoulussa.

Piste

Uutta Instagramissa ja muutoksia Iconosquaressa | Viestintä-Piritta. Viestintä-Piritta Instagram-asiantuntija Laura Vuorio-Kuokka kertoo bloggauksessaan, mitä uutta Instagramissa on kevään kuluessa tapahtunut ja mitä muutoksia on käynnissä selaimessa toimivan Iconosquaren suhteen parhaillaan.

Uutta Instagramissa ja muutoksia Iconosquaressa Instagram kehittää toimintojaan nyt vauhdilla ja mielenkiinnolla odotan mitä ominaisuuksia vielä saammekaan käyttöön ennen kuin vuosi taas vaihtuu! Joulukuussa Instagram julkaisi viisi uutta kuvien käsittelyyn tarkoitettua suodatinta eli filtteriä. Maaliskuussa julkaistiin Instagramin oma kuvakollaasi sovellus Layout. Nyt julkaistun uusimman päivityksen myötä Instagram julkaisi kolme suodatinta lisää.

Instagramin suodattimet tarkastelussa Instagramin uudet filtterit ovat oletuksena ensimmäisinä vaihtoehtoina kuvan normaaliversion jälkeen. Mikä ihmeen emoji ja emojit hashtageina Instagram mahdollistaa päivityksen myötä emojien, eli älypuhelimen valikosta löytyvien pikkukuvakkeiden käytön kuvien merkitsemiseen. Tutkimus: ”Huonosti sosiaalista mediaa hyödyntävän yrityksen johto ei käytä palveluita... BoardThing on kätevä! | Kokeellisen opettamisen päiväkirja. Sain neljä päivää sitten betavaiheen palveluun BoardThingiin tunnukset ja talvilomamatkan vuoksi ehdin vasta tänään sitä kunnolla kokeilla. Ihastuin heti. Tein heti kokeeksi psykologian huomista tenttiä varten vähän pohjaa, jota lähdemme yhdessä jatkamaan ja muotoilemaan. BoardThing on yksinkertainen mutta yllättävä monipuolinen. Sen avulla voi kaksoisklikkaamalla tai kirjoittamalla tehdä uuden kortin, joka on siirreltävä.

Kortit voi tehdä värillisinä tai valkoisina. Piirtämiskynä ja kumi ovat käytettävissä ja myös kuvia voi ladata ja lisätä kortteihin. Kortteja voi ryhmitellä niin, että yhdestä kortista tulee otsikko sen alla oleville. Parasta kaikessa on, että voin kutsua tekemälleni boardille mukaan opiskelijoita jakamalla sen osoitteen (lyhensin sen osoitteenlyhentimellä siedettävämmäksi, koska jaettavat osoitteet ovat erittäin pitkiä). Todella usein tulee eteen tilanne, jossa haluan, että opiskelijat ryhmittelevät käsitteitä. Yhteenvetona Boardthingin ominaisuudet: Tykkää tästä: Historiasarjoja: Talvisotaa twiitaten Siilinjärveltä. Talvisotaa twiitaten Siilijärveltä Yleisradion historian nettisivuilla on meneillään talvisotaprojekti, #sota39, jossa sodan tapahtumat ja sodanaikaisen hallituksen keskustelut kerrotaan päivä ... Talvisotaa twiitaten Siilijärveltä Yleisradion historian nettisivuilla on meneillään talvisotaprojekti, #sota39, jossa sodan tapahtumat ja sodanaikaisen hallituksen keskustelut kerrotaan päivä päivältä twiitaten.

Kyseessä on sosiaalisen median projekti, jonka tarkoituksena on osallistaa yleisöä. Siilinjärven lukion historiakurssin oppilaat lähtivät mukaan luomalla omia hahmojaan kuten lottia ja sotilaita, joiden kautta he tutustuvat talvisodan tapahtumiin. Seuraavassa ohjelmassa haastatellaan historianopettaja Aira Roivaista ja Siilinjärven lukion opiskelijoita. Lisää Sarja liikkuu asiantuntijoiden kanssa Helsingin syntysijoilla ja selvittää miten varsin vaatimattomasta pikkukaupungista Vantaanjoen suulla tuli ihan varteenotettava eurooppalainen ...

Maallikkosaarnaajan poika Eino S. BoardThing. Online whiteboard & online collaboration tool | RealtimeBoard. 12 Good Tools for Gathering Real-time Feedback from Students. Chatrooms and polling services provide good ways to hear from all of the students in a classroom. These kind of tools allow shy students to ask questions and share comments. For your more outspoken students who want to comment on everything, a feedback mechanism provides a good outlet for them too. This summer I tried out a few new tools for gathering real-time feedback from students. Those new tools are featured at the top of my updated list of backchannel and informal assessment tools. Newer tools on the block... 81 Dash is a nice backchannel platform that I learned about during the "Smackdown" at Hack Ed 2014. 81 Dash provides a place for teachers to create chat rooms to use with students to host conversations and share files.

EverySlide is a free (for educators and students) service that allows you to share your slides directly to the iPads, laptops, Chromebooks, and Android devices used by members of your audience. Lapset ja nuoret netissä sekä WhatsAppin ja Instagramin käyttö Koulukiusaamisen rakennemuutos - Kohinaa. 6 asiaa mitä ei kannata tehdä somessa | Anna yläfemma.

Huomenta! Jaan teille pienen kuuden kohdan muistilistan, jota itse noudatan sosiaalisessa mediassa. Muitakin kohtia varmasti olisi, mutta listaan tähän ne tärkeimmät, joita itse vältän somessa. Kohdat eivät ole tärkeysjärjesteyksessä. 1. Sulkeutuneisuus Et kerro mitään kenellekään, et keskustele, et seuraa uusia henkilöitä Twitterissä, et kutsu uusia henkilöitä yhteydeksi LinkedInissä, olet toisin sanoen täysin näkymätön. Koko sosiaalisen median toimintaan kuuluu avoimuus ja jakaminen. 2. Jos keskustelet somessa, on sinun syytä varata aikaa myös keskustelulle. 3. Väitän, että jos et tiedä miksi olet somessa, et saa siitä juurikaan mitään irti. 4. Kukaan ei tietenkään halua tehdä virheitä, mutta niitä vain joskus sattuu. 5. On selvää, että kaikki ihmiset eivät voi olla asioista samaa mieltä. 6.

Jos et ole varma saako jotain tiettyä asiaa jakaa, kannattaa se jättää jakamatta. Loppuun vielä muistutus, että sosiaalinen media on muutakin kuin Facebook. Ps. Taneli Ps. Tykkää tästä: Tykkää Lataa... Miksi rakensin ”Päivän Tolvasen?” Ajatukseni somesta. En tiedä mitä ihmiset minusta ajattelevat. Olen luonnollisesti asiasta osittain kiinnostunut, mutta kiinnostavampaa olisi, jos mielipidettä asioista kysyttäisiin eikä vain arveltaisi. Hyväksytään sekin osana ihmisyyttä. Kukaan ei ole vielä kysynyt mitä mieltä olen sosiaalisesta mediasta. Kirjataan muutamia asioita aiheesta. En suosittele omaa toimintamalliani suoraan kenellekään. Olin vuosituhannen vaihteessa töissä Radiolinjalla ja sittemmin Intervisiossa tekemisissä sisältöjen, uusien liiketoimintamallien ja ns. cross-median kanssa. Näin 2007 valtavan muutoksen. Olin opiskellut Yhdysvalloista integroitua markkinointiviestintää sekä suoramarkkinointia. On aivan yhdentekevää onko palvelun osoite Twitter, Facebook, Linkedin, Slideshare, Pinterest vai XYZ.

Taustalla vaikuttaa paljon isompi asia. On naurettavaa että Suomen parhaiden brändien valinta on arpajaiset verkossa. Ihmiset voivat auttaa nyt toisiaan helposti. Päätin esimerkin vuoksi toimia täysin päinvastoin. Etusivu - KTK:n Tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön kurssien Wiki. Kurssin laajuus on 3 op, josta: 1 op on lähiopetusta: 10h luentoja ja 20h harjoituksia 2 op on itsenäistä- ja ryhmätyöskentelyä (n. 50h) Opintopistemäärässä on siis huomattavan paljon itsenäiseen ja ryhmätyöskentelyyn painottuvaa mitoitusta.

Kurssilla tehtävät online-harjoitteet (esim. case-tehtävät) ovat osa kurssisuoritusta ja niiden tehtävänä on auttaa teitä kytkemään harjoitteita osaksi opettajan työtä, mutta myös tehdä teidät tietoiseksi ryhmäprosesseista.… Työmatkastani johtuen D-periodin neljäs luento toteteutaan itsenäisenä työskentelynä. TEE nämä neljä tehtävää: Varmista että olet ilmoittanut kolmen (3) hengen ryhmäsi Marika Koivuniemelle (marika . koivuniemi at oulu . fi). Ryhmän jäsenten tulee olla samasta pienryhmästä, muista ilmoittaa pienryhmä! Täytä kurssin alkukysely -tehtävä: (vie n. 5-10min) Hei! 1. Tervetuloa tietotyön pedagogisia haasteita kurssille! Luennot löytyvät omilta alasivuiltaan "luennot" sivun alta. Hei! Somenlukiokurssi - home. Evernote CEO Phil Libin Interview: Evernote Business, Coal Mines And 'The Nike Of The Well-Ordered Mind'

If there's one thing that hasn't got much simpler at work in the last 15 years, it's remembering things. Or, at least, remembering to remember them. While the amount of digital information we generate has increased exponentially with the birth of email, cloud document editing and the hideous resilience of the Powerpoint presentation, our ability to share what's useful - and record the stuff that really matters - hasn't improved much at all. Phil Libin thinks he might be able to help. As the CEO of Evernote, a note taking and sharing productivity suite which has been winning rave reviews - and 41 million users - since it was launched five years ago, he's well placed to understand the problem.

Now Evernote has announced a version of its service specifically designed for businesses, and is making a renewed push into the physical world with its Evernote Moleskine notebooks (which also made it onto our 2012 gift list). This Q&A was conducted by phone, and has been lightly edited for space. 4 Ways I Document My Own Learning in Class. There is a lot written about documenting student learning. How do we capture what happens as they acquire knowledge? But these days there is another person who is learning in the room – me. With a new focus on authentic learning – and the push to incorporate technology - I am often ‘learning’ more than they are. So how do I record, for me, what is happening? Organizing - This year, as I have blogged, I am trying out Evernote to capture my own learning.

The ability to access my files from anywhere has been great. Photos – I have become a big proponent of visually capturing what goes on in class. Audio – Audio clips of students at work are being added to my ‘files’. PDFs – I use my computer as many do to teach/review content. For me, the portfolio approach of audio, visual and written lesson documenting is invaluable and provide a better experience for the next group of students. Welcome to Flubaroo. Mediakirjasto. SimCityEDU Is Coming Soon To A Classroom Near You. Added by Jeff Dunn on 2013-01-20 Remember SimCity? Me too. I loved it. I adored it. So you can imagine my excitement when I heard that Electronic Arts is developing SimCityEDU . SimCityEDU will fit into the U.S. Details are still scarce at this point but the screenshot above via The Verge should whet your appetite like it did mine.

**Want an early look? Comments are closed. SoMy-hankkeet - Sosiaalinen media yleissivistävässä koulutuksessa -koordinointihankkeen kanssa yhteistyössä toimii 22 kehittämishanketta. Open Sankoré | The Free Interactive Whiteboard Software. Magaka - Digital magazines with your face. The top 10 ways to create digital magazines | .net magazine. If you're used to visiting netmagazine.com every day, then you'll notice something a little different about the site you're looking at right now. That's because .net magazine, the print publication that's been the web industry's bible since 1994, is now publishing all its online content via Creativebloq.com. UPDATE: We've migrated around 250 of 1,800 old articles. More are coming online every day. Please bear with us. Where to buy .net magazine The print title remains unaffected - to buy a copy, head here: What's Creative Bloq? Creative Bloq is a multidisciplinary site for designers and creatives of all types.

So where can I go for my daily fix of web news/inspiration? Stay right here! How do I filter out the other stuff? If you want to view general web design articles, then use the web design tab in the nav. In short, at Creative Bloq we're addicted to design - and we're really happy to have you on board. Laker compendium – Designing digital publications in HTML5. Issuu - You Publish. Google Currents: Publishing Platform to Marry Magazines and Mobile | Wired Business. Sample image of Currents Producer.

Courtesy Google Mobile blog Thursday, Google finally launched its long-rumored magazine-style publishing platform for tablets and smartphones. It’s called Currents, and it’s available now in the U.S. for both Android and iOS. In development, it was code-named Propeller. It’s been percolating for most of 2011. Rumors placed it anywhere from a brand-new tablet-first UI for Google Reader to a Flipboard-style social news filtering and recommendation service. It turns out that while Currents contains pieces of all of those, it’s probably thought best primarily as a platform for established and independent publishers to quickly develop magazine-style touchscreen layouts for news stories and other content. “We felt there was an amazing amount of great online content that was not being displayed well when we tried to access it on our phones and tablets,” Google’s Mussie Shore told Andrea Spiegel at Forbes.

How to publish your content to Google Currents. In today’s technology themed post I’m going to explain how to publish content to Google Currents. First though – what is Google Currents? Google Currents is a new product from Google. It’s an application for smartphones and tables running either Android or iOS which allows you to consume content offline in an elegant way – much like Flipboard already does for iOS devices. It’s a bit like an RSS reader, only on some serious steroids. Google Currents main advantage over a traditional RSS reader is the fact that you can pull content from all sorts of different sources, such as a twitter feed or website, and present it all to your readers in one neatly packaged application. Google Currents launched with a heap of big name publishers all on board, ready for consumption. To complete this walkthrough you are going to need a Google account. Note that as of writing the Google Currents application is only available to folks in the US.

Getting started with Google Currents Adding your content. Oppimateriaaleja verkosta. Dikaios CLOUD. E-math. MOOC | MOOC - Massiivinen avoin verkkokurssi. Apps for Education | Official Website. Free education: Learning new lessons. TOP-QUALITY teaching, stringent admissions criteria and impressive qualifications allow the world’s best universities to charge mega-fees: over $50,000 for a year of undergraduate study at Harvard. Less exalted providers have boomed too, with a similar model that sells seminars, lectures, exams and a “salad days” social life in a single bundle. Now online provision is transforming higher education, giving the best universities a chance to widen their catch, opening new opportunities for the agile, and threatening doom for the laggard and mediocre. The roots are decades old. Britain’s Open University started teaching via radio and television in 1971; the for-profit University of Phoenix has been teaching online since 1989; MIT and others have been posting lectures on the internet for a decade.

But the change in 2012 has been electrifying. Two start-ups, both spawned by Stanford University, are recruiting students at an astonishing rate for “massive open online courses” or MOOCs.

Tutkimuksia

Opettaja sosiaalisessa mediassa - Pearltrees - 10 vinkkiä opettajalle. Twitter. Finnish Twitter Census « Counting every Finnish speaking tweep! Asiantuntija: Twitter mullisti sosiaalisen median - Twitter - Kotimaa. Kaikkialla.fi (beta2) - Curriki.