background preloader

Miakempe

Facebook Twitter

Tiokompisar blommor. Två grundläggande tips vid schemabrytande aktiviteter. Problem med förändring eller nya miljöer kan vara orsaken. Så här i slutet på terminen händer det ofta lite annorlunda saker.

Två grundläggande tips vid schemabrytande aktiviteter. Problem med förändring eller nya miljöer kan vara orsaken.

Vi vill i all välmening avsluta lite lättsamt och med roliga aktiviteter i stället för att ha lektioner när det mesta egentligen är klart. Det är inte lätt och roligt för alla. Men det kan blir för fler om vi vuxna tänker till! Det finns många barn och unga, ja vuxna också förstås, som har svårt att bryta rutiner, vardagsstrukturen. I skolan visar det sig ofta vid så kallade schemabrytande aktiviteter, som kan vara utflykt, fotbollsturnering, temadag, teaterbesök, friluftsdag, avslutning, samlingar i aula, kyrka, på skolgård…, grupparbeten, ja vad som helst som inte är det vanliga.

Det gäller att försöka förstå varför barnet har svårt med detta. Ofta underlättar tydlig kommunikation som ger struktur och förutsägbarhet. 10 krav du bör ställa på ett digitalt läromedel  2017-05-22. I takt med att fler och fler skolor digitaliseras ökar efterfrågan på digitala läromedel snabbt.

10 krav du bör ställa på ett digitalt läromedel  2017-05-22

Just nu står många skolor inför valet av digitala läromedel till hösten. Har du koll på vilka krav du ska ställa på ett digitalt läromedel? Vi har listat de tio viktigaste kraven. Språkutvecklande matematik. På Marbäcksskolan arbetar vi just nu med ett utvecklingsarbete för att stärka elevernas språkliga kompetens i alla ämnen.

Språkutvecklande matematik

Mina erfarenheter är att det matematiska samtalet i klassrummet är grundläggande för att undervisningen ska vara effektiv, tillgänglig och för att eleverna ska få en matematisk grundläggande förståelse. Här är några exempel på hur vi har arbetat med olika språkutvecklande aktiviteter. Övningarna är bland annat hämtade från Pauline Gibbons bok ”Stärk språket Stärk lärandet. I denna blogg beskriver jag ett par aktiviteter som vi har arbetat med i matematiken. Med lasning som mal. Storstadsmamman Blogg. Grodan. Kyss en groda och det blir en prins.. eller hur var det nu?

Grodan

En liten varelse som fascinerar, som dyker upp i sagor och myter världen över. Högre lön och mindre undervisning på nya jobbet. Det blir vanligare att lärare loopar, det vill säga byter arbetsgivare och sen byter tillbaka igen.

Högre lön och mindre undervisning på nya jobbet

Med högre lön. När Cecilia Flodqvist bytte Skövde mot Falköping var hennes första tanke att hon snart skulle återvända. Mamma till barn med typ 1-diabetes: ”Gör jag en miss kan hon dö” – Det handlar om mitt barns överlevnad.

Mamma till barn med typ 1-diabetes: ”Gör jag en miss kan hon dö”

Missar jag att sköta henne på rätt sätt kan hon dö eller få fruktansvärda följdsjukdomar senare i livet. Andrea Reich sitter vid sitt köksbord i lägenheten i Alingsås och berättar med tårar i ögonen. Hon är helt utmattad efter ännu en natt där hon inte fått sova mer än någon timme i sträck. Hennes dotter, Leocadia 5 år, har nämligen typ 1-diabetes och hennes blodsockernivåer kan variera kraftigt och snabbt, även nattetid. Läraktiv - FLIPPA KLASSRUMMET OCH/ELLER JOBBA SMART. Written by Jan Hylén Category: Blog Created: Monday, 15 May 2017 07:23 Jag är en av de lataste lärarna i landet och har precis skrivit en bok som heter "Jobba smart - din vägledning som lärare".

Läraktiv - FLIPPA KLASSRUMMET OCH/ELLER JOBBA SMART

Forss Webservice - Samtalsmatta. Metoden Samtalsmatta Svensk version av TalkingMats Samtalsmatta gör det möjligt för personer i olika åldrar och med olika typer av kommunikativa och kognitiva svårigheter att uttrycka åsikter och delta i planering och beslutsfattande.

Forss Webservice - Samtalsmatta

Samtalsmatta gör att man kan tänka på saker på nya sätt och reflektera över vad man själv tycker. Metoden kan användas i olika situationer, verksamheter och miljöer. ”Kollegial reflektion” minskade lärarnas stress. Inom ramen för sin forskning blev folkhälsopedagogen Marie Nilsson kontaktad av en kommun i Skåne som i sina medarbetarenkäter sett att lärarnas mående blivit allt sämre.

”Kollegial reflektion” minskade lärarnas stress

Hon blev intresserad och hennes avhandling kom att handla om vad som ger välbefinnande i lärares vardag och hur man kan öka välmåendet. Avhandlingen består av flera studier och Marie Nilsson har genomfört intervjuer, fokusgruppssamtal och enkäter bland lärare om vilka faktorer som leder till lärares välbefinnande. Läraren: "Många arga barn" - Östergötland. Gratis material till förskola: Livscyklar djur. Steg att ta för att få en klass att fungera, alla artiklar A-L. Steg att ta för att få en klass att fungera, alla artiklar A-L IntroduktionGör problemet till ditt egetFokusera på det du skall göra!

Steg att ta för att få en klass att fungera, alla artiklar A-L

Behåll ditt lugn och din låga puls, och gör inget förhastat! Examensarbete. Att starta en lektion på effektivt sätt. Att ha startuppgift i början som är skriftlig är ett bra sätt att starta en lektion på, men ibland hinner jag inte med det. Jag vill hinna med andra förmågor och upplever ibland att skrivuppgiften kan ta hela lektionen i anspråk. Vi har som mål att ha startuppgifterna skriftliga kanske jag ska tillägga.

I love språk - samtal: Hur startar man en språklektion? - UR Skola. En kursportal från Årstaskolan. Goliat. Ledarskapsutbildning lyfter Malmös lärare. Av totalt 26 grundskolor fick 13 stycken grönt ljus i Skolinspektionens regelbundna tillsyn. Majoriteten av dessa ligger i utsatta områden. Skolor som fick hård kritik under motsvarande inspektion 2011 och utbildning som dömdes ut som ”ett stort misslyckande” av dåvarande generaldirektören för Skolinspektionen, Ann-Marie Begler. – Malmö har gjort en kraftfull förbättring i förhållande till förra inspektionen.

Kom igång med programmering – Kodboken. Free Kids Clip Art by Phillip Martin, Free Clip Art for Kids. Fortsättning på signalord. Vi skriver räknehändelser med genretänk. Idag kom fortsättningen på signalordslektionerna. Blogg inlägg: Genretänk i matten… Vilka ord signalerar vilket räknesätt? Vi har haft två signalordslektioner, även om jag bara bloggat om ett. Bedömningsstödet, som vi gör nu i åk 1, visade att vi inte jobbat tillräckligt mycket med räknehändelser.

Det måste vi ändra på! Fem lärarröster om coachning i klassrummet - Pedagog Stockholm. – Det är en utmaning att vara lärare och att våga prova olika metoder för att se vad som fungerar. Det är klart att man kan bli primitiv i sitt agerande när det är jobbigt i klassrummet. Men med en coach i klassrummet kan man också få ett kvitto på att det man gör är rätt, säger Hasse. Han tillhör den grupp lärare som blev coachade i den allra första omgången. Anledningen var att skolledningen på Sundbyskolan ville att avgångsklasserna skulle nå bättre resultat.

Enheten för elevhälsa och utveckling - Enheten. 20150628 Slutrapport Stockholms Stad Lärarcoacher. Här kan du få tips om hur du kan börja med programmering. Informationsmaterial starkt digital kompetens i skolans styrdokument. Ladda ner Lilla Viralgranskaren – lärarhandledning i källkritik. Oljemålningar & Canvastavlor - Konstlagret. Flickorna måste få hjälp med situationen i klassrummen. Kaosteknik. Superkraft. Stor guide: 15 sätt att använda appar i klassrummet. Forskaren: Fyra saker en lärare måste kunna. Help us save our Linnea. Elevmaterial om näthat - Barn, unga och medier. En helt vanlig ovanlig familj - september. Våra barn och de sociala medierna. - Ponnymamman. Magsjuka och diabetes typ 1 – Every Diabetic. Föräldrarnas curlande gör barnen oanställningsbara. Unga som är ovana att ta ansvar och arbeta självständigt blir oanställningsbara, skriver Günther Mårder och Hanna Cederqvist.

Saboterar vi våra barns skolgång? Dagens föräldrageneration kallas ofta helikopterföräldrar – sådana som ständigt hovrar över sina barn, redo att dyka ned och lägga tillvaron till rätta. En ny undersökning från Lärarnas Riksförbund visar att sju av tio lärare har blivit kontaktade av föräldrar som på olika sätt har försökt påverka undervisning, läxor, studieplaner och betyg. Lussebullar – Every Diabetic. ”Lärarna har fått för mycket att göra” Observationsschema v 08. Världsnyheten som ger diabetiker ett nytt liv - Streama TV4 Play. Runskrift2016 Ammi Arbetshäfte. Math Trainer - Multiplication. Quizizz: Fun Multiplayer Classroom Quizzes. Det är ihärdighet – inte IQ – som gör skillnaden. Kort om barnkonventionen webb. Sökresultat: 189482,192217,191194 - UR Skola. Laxor en forskningsoversikt. T och N. Halloween Numbers Song for Kids. Är The Big Five betygskriterier? - Ställ frågor till Skolverket om bedömning och betyg.

Ingen tackar dig för att du jobbar dig sjuk. Inspirationsträff om ClassNotebook och OneNote. 21 Svenska träd med namn.mov. "Eleverna måste veta vad som förväntas av dem för att lyckas" Free Kids Clip Art by Phillip Martin, Free Clip Art for Kids. Klockor med siffror. Gustav Fridolin, skäll på dig själv. Nya skolor glöms bort när bostäder byggs. Matematikmaterialet. Sprid inte desinformation om adhd och autism - Tidningen Syre. Nordeniskolen. UR Samtiden - Researched: Myter om lärande och utbildning - UR Skola. För Föräldrar - No Hate Speech Movement : No Hate Speech Movement. Wittingmetoden. Chicken Tikka med gurksallad. Alignment och matris i matten åk 1 med grund i Bedömningsportalen, Favoritmatematik och Livet i mattelandet. Fjällvandra — Hotell Kittelfjäll. Undervisning med hjälp av läromedel som ett verktyg!

Första skolåret blev en mardröm - Sydsvenskan. Expert: Så kan Sverige utbilda fler mattetalanger. Vad behöver jag fortbilda mig i inom it? (del 3) Omvärldsbloggen – Skolans digitalisering. FREE Swedish Teaching Resources. FREE Swedish Teaching Resources. Education Edition Early Access - Minecraft Education Edition. Går det att träna upp förmågan att skapa inre bilder? Fokusera på lösningen – spara tid. ”Skolan ska ha fler timmar med undervisning” Whiteboard.fi - Online whiteboard for teachers and classrooms. Struktur: Multisvar – Kooperativt Lärande. Nordiska däggdjur - Svenska Djurskyddsföreningen. Bästa Matte-filmerna. Nya bedömningsstödet i taluppfattning för åk 1.

Skapa egna Jeopardy-spel. Schemabilder (C) KEO´s illustrationer. Amanda längtar: Våren - UR Skola. Yrken h%C3%A4fte. Research%20and%20Results. Iis lararhandledning scratch 151022. Ladda Ner. Zaption - så funkar det! Matematiska%20begrepp. Svensk författningssamling 2016:100 Förordning (2016:100) om statsbidrag för höjda löner till lärare och vissa andra personalkategorier. TIMSS missar.