background preloader

Miaevaluoto

Facebook Twitter

MTV: Perussuomalaiset eivät koe saavansa medialta tasapuolista kohtelua. Perussuomalaiset kokevat, että tiedotusvälineet kohtelevat heitä muita puolueita paljon kriittisimmin.

MTV: Perussuomalaiset eivät koe saavansa medialta tasapuolista kohtelua

Perussuomalaisten piirihallitusten jäsenistä peräti 97 prosenttia on sitä mieltä, että puoluetta kohdellaan mediassa joko selvästi tai jonkin verran kriittisemmin kuin muita puolueita. Tämä käy ilmi MTV:n Corefinerilla puolueiden piirihallitusten jäsenille teettämästä kyselystä. Muutkaan puolueet eivät ole täysin tyytyväisiä tapaan, jolla he tulevat kohdelluiksi julkisuudessa. PS-Nuoret tukee katupartioiden perustamista. Perussuomalaisten Nuorten ensimmäinen varapuheenjohtaja Aleksi Hernesniemien mielestä on järjenvastaista, että esimerkiksi sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg vaatii kieltämään kansalaispartiot. – Kansalaisten liikkumisvapautta ei saa rajoittaa.

PS-Nuoret tukee katupartioiden perustamista

Nerg voisi perustella, haluaako hän kieltää ahdistelusta ilmoittamisen poliisille vai esimerkiksi ryhmässä liikkumisen. "Naisten ei pidä muuttaa lenkkipolkujaan – poliisi turvaa, eivät katupartiot" Kansanedustaja ja kokoomusnaisten puheenjohtaja Sofia Vikman sanoo, että kenenkään ei pidä sietää väkivallantekoja, ahdistelua tai niiden yrityksiä.

"Naisten ei pidä muuttaa lenkkipolkujaan – poliisi turvaa, eivät katupartiot"

Tuoreet luvut viime vuodelta: Lähes puolet turvapaikanhakijoista veti hakemuksensa pois. Oikeuskansleri: Eduskunta jätti tekemättä Stubbin oikeudellisen arvion. Oikeuskansleri Jaakko Jonkka sanoo, että kanteluja ratkaistaessa oli kolme keskeistä "pointtia".

Oikeuskansleri: Eduskunta jätti tekemättä Stubbin oikeudellisen arvion

Ensiksikin se, että Stubb antoi eduskunnan kyselytunnilla paikkansapitämätöntä tietoa valmisteilla olevan hallintarekisteri-uudistuksen lausunnoista. – Toiseksi jouduimme kuitenkin toteamaan, ettei pystytä osoittamaan, että ministeri olisi tarkoiteukselliseesti pyrkinyt harhauttamaan eduskuntaa. Ja kolmas asia mikä on tässä hyvä huomata on se, että eduskunnassa käydyn keskustelun arviointi kuuluu ensisijaisesti tietysti edsukunnalle itselleen. Eduskunta arvioi Stubbin ja hallituksen poliittisen luottamuksen välikysymyksellä, mutta Stubbin puheiden ja aseman juridista arviota ei eduskunnan perustusalakivaliokunnassa sen sijaan koskaan tehty.

Se vaikutti myös oikeuskanslerin ratkaisuun. Sisäministeri: Olen tyytyväinen poliisin toimintaan uutenavuotena. Sisäministeri Petteri Orpo (kok.) sanoo olevansa tyytyväinen siihen, miten poliisi onnistui toiminnassaan uutenavuotena. – Sen suhteen minulla ei ole huomautettavaa, päinvastoin ehkä kiitettävää poliisin toiminnasta, Orpo toteaa Ylelle.

Sisäministeri: Olen tyytyväinen poliisin toimintaan uutenavuotena

Helsingin poliisi tiedotti tänään torstaina, että Helsingin keskustan asematunneliin kokoontui uudenvuodenaattona noin tuhat, mahdollisesti irakilaista turvapaikanhakijaa. Poliisi sanoi poistaneensa paikalta kymmeniä henkilöitä ja ottaneensa kiinni useita. Uudenvuodenaattona poliisi myös pidätti kuusi miestä Aavarannan vastaanottokeskuksessa, rikoksiin kehottamisista epäiltyinä. Heidät vapautettiin muutaman päivän päästä. Presidentti Halonen katupartioista: Ei pidä provosoitua. Presidentti Tarja Halonen torjuu maahanmuuttovastaisten katupartioiden perustamisen.

Presidentti Halonen katupartioista: Ei pidä provosoitua

Halonen sanoi TV1:n Ykkösaamussa olevansa katupartioista samaa mieltä kuin poliisiviranomomaiset, jotka näkevät turvallisuudesta huolehtimisen kuuluvan viranomaisille. – Tässä lainaisin presidentti Mauno Koivistoa. Tasa-arvoministeri Rehula: Ahdistelusta pitää tehdä heti ilmoitus. Tasa-arvoministeri Juha Rehulan mielestä turvapaikanhakijoiden syyllistyminen naisten ahdisteluun on asia, joka pitää sanoa ääneen ja josta on voitava puhua.

Tasa-arvoministeri Rehula: Ahdistelusta pitää tehdä heti ilmoitus

Eikö tälläista ilmiötä ole tunnettu Suomessa aikaisemmin? – Meillä on pitkä historia siitä, että olemme tehneet töitä naisiin kohdistuvan väkivallan estämiseksi. Kun katsoo kymmeniä vuosia taaksepäin, niin on onnistuttukin. On kyetty lainsäädännöllisin keinoinkin vähentämään naisiin kohdistuvaa väkivaltaa. Mutta se, että viimeisen puolen vuoden aikana meille on tullut turvapaikanhakijoita maahan, on uusi ilmiö. Perussuomalaiset vastustaa Lapin pilkkomista. Kannanotossaan Lapin perussuomalaiset vastustavat sitä, että Lappia ollaan pilkkomassa Perämeren alueen politiikoille tehdyllä kyselyllä.

Perussuomalaiset vastustaa Lapin pilkkomista

Perussuomalaisten mukaan päättäjien mielipidettä muokataan kyselyn avulla Oulun suuntaan. Perussuomalaisten Lapin piirihallitus kysyy, kenen etu on, jos Tornio-Kemin seutukunta siirtyisi osaksi Pohjois-Pohjanmaata. Ulkoministeri Timo Soini katupartioista: "Mitään tunnuksia ei tarvitse olla" Katupartiointia ei ulkoministeri Timo Soinin (ps.) mukaan vapaassa yhteiskunnassa voi rajoittaa, mutta minkäänlaista rasismia ei pidä sallia. – Sellaiset katupartiot eivät ole mahdollisia, missä on rasismia tai väkivaltaan yllyttämistä.

Ulkoministeri Timo Soini katupartioista: "Mitään tunnuksia ei tarvitse olla"

Mitään tällaisia tunnuksia tai muitakaan tunnuksia ei tarvitse olla, enkä minä sellaisia kannata. SDP:n Rinne tuomitsee katupartiot: "Lisäävät pelkoa" Sipilä tuomitsee katupartiot: Järjestyksenpito kuuluu poliisille. Poliitikot huolissaan naisten turvallisuudesta – silti naisjärjestöjen avustuksia leikataan. Matti Virtanen: Terrori-iskuista kotimaan politiikkaan. Viime viikon karmeimmat uutiset tulivat vaihteeksi Nigeriasta.

Matti Virtanen: Terrori-iskuista kotimaan politiikkaan

Islamistinen Boko Haram -terrorijärjestö tappoi ensin jopa 2 000 ihmistä Bagassa lähellä Tšadin rajaa. Seuraavana päivänä se lähetti pommivyöhön puetun kymmenvuotiaan tytön markkinoille Maidugurin kaupungissa ja räjäytti hänet taivaan tuuliin. Useita kymmeniä kuoli. Ette varmaan tekään muistaneet, että Maiduguri on Nigerian koillisen rajamaakunnan Bornon pääkapunki. Noin 1,2 miljoonaa asukasta, saman verran kuin Suomen pääkaupunkiseudulla. Yritän kuvitella: Helsingin Kauppatori, kesäpäivä, tungosta, lokit kirkuvat. Kommentti: Jos 2016 ei tuo tulosta, Juha Sipilän hallitukselta ovat pelimerkit lopussa. Vanha viisaus sanoo, että kaikki vaikeat päätökset kannattaa tehdä hallituskauden aluksi. Mitä kauemmin hallitus istuu, sitä vaikeampaa on päätöksenteko ja sitä heikompi on hallituksen toimintakyky. Ensimmäisenä vuotena hallitus tapaa olla alkutohinoissaan yhtenäinen ja innokas, aivan kuten Juha Sipilä (kesk) hallitus.

Stubb ja Sipilän hallitus jatkavat – saivat eduskunnalta luottamuslauseen. Vasemmistoliiton ja vihreiden välikysymys kaatui eduskunnassa äänin 126–56. Hallitus on kaatunut välikysymykseen viimeksi vuonna 1958. Vasemmistoliiton ja vihreiden välikysymys koski hallintarekisterilain valmistelua. Alexander Stubb useaan otteeseen anteeksi vajaan kolmen viikon takaista kohulausuntoaan. Oikeuskansleri: Stubb ei antanut virhetietoa tarkoituksellisesti - Alexander Stubb - Politiikka. Oikeuskansleri: Stubb ei antanut virhetietoa tarkoituksellisesti Oikeuskansleri Jaakko Jonkka ei ole löytänyt erityistä moitittavaa valtiovarainministeri Alexander Stubbin (kok) menettelystä eduskunnan kyselytunnilla viime marraskuun lopussa.

Myöhemmin virheelliseksi osoittautuneessa lausunnossaan Stubb totesi, että noin 90 prosenttia hallintarekisteriä koskevista lausunnoista on myönteisiä. Vasemmistoliitonjohto vaihtuu. Vasemmistoliitonjohto vaihtuu Vasemmistoliitto sai viime kevään eduskuntavaaleissa 7,1 prosentin kannatuksen ja 12 kansanedustajaa. Tulos oli suuri pettymys puoluetta vuodesta 2009 johtaneelle Paavo Arhinmäelle. Nyt vasemmistoliiton edessä on kiinnostava ja käänteentekevä vuosi. Arhinmäki ilmoitti marraskuussa puoluevaltuuston kokouksessa, ettei hän enää pyri jatkoon. Uusi puheenjohtaja valitaan kesäkuussa puoluekokouksessa Oulussa. Politiikka ei kiinnosta nuoria. Turvapaikkapolitiikan kiristys sai Niinistön tuen - Sauli Niinistö.

Fakta Painava puhe Presidentti Sauli Niinistön uudenvuodenpuhe painottui turvapaikkapolitiikkaan, turvallisuuteen ja talouskriisiin. Niinistö antoi vahvan tuen hallituksen turvapaikkapolitiikalle. Niinistön mukaan Suomi ja Ruotsi voivat merkittävästi edistää Pohjois- Euroopan turvallisuutta. Paavo Väyrynen voi vielä järjestää yllätyksen - Pääkirjoitukset - Pääkirjoitus. Kokoomuksen kannatus on vahva, Stubbin asema horjuu - Kokoomus. Kokoomuksen kannatus on vahva, Stubbin asema horjuu Eduskuntavaaleista 2011 kokoomuksen kannatus on ollut pienoisessa laskussa, mutta heilahdellut vain vähän.