background preloader

CAAC

Facebook Twitter

La Pegatina & Fundació El Maresme - "Jo sóc com tu" (Coreografia) Experiències compartides d'aprenentatge cooperatiu. Inauguració de les Jornades | Foto: Xarxa Khelidôn Les Jornades han reunit 150 mestres de 22 centres que estan introduint, generalitzant o consolidant l’aprenentatge cooperatiu a partir del model Cooperar per Aprendre/Aprendre a Cooperar (CAAC), desenvolupat pel Grup de Recerca en Atenció a la Diversitat de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya.

Experiències compartides d'aprenentatge cooperatiu

La inauguració va anar a càrrec de la directora adjunta dels Serveis Territorials del Maresme-Vallès Oriental, Lourdes Gil; l’alcalde de Sant Esteve de Palautordera, Daniel Fernández; i el coordinador de la comissió executiva de la Xarxa Khelidôn, José Ramon Lago. En aquell moment es van apuntar tres idees per aprofundir: Mitjançant la presentació de pòsters, durant el matí de la primera jornada les escoles van intercanviar, els avenços que han fet durant aquests dos anys i les noves dificultats que s’estan trobant. Compartint experiències en els tallers de la jornada | Foto: Xarxa Khelidön. “El joc cooperatiu és una gran eina de transformació col·lectiva i social” Quan es va crear el Centre de Recursos (CeDRe) i amb quin objectiu?

“El joc cooperatiu és una gran eina de transformació col·lectiva i social”

El CeDRe té una història de 25 anys donant a conèixer la cultura de la pau. Els primers materials van venir de l’Associació de Pacifistes i Objectors de Consciència, que en desaparèixer –quan es va posar fi a l’obligatorietat del servei militar– va deixar el seu llegat a la Coordinadora d’ONG Solidàries. Aquesta herència i l’obtenció de la beca Joaquim Franch per l’edició d’uns fulletons sobre pacifisme i solidaritat van ser l’embrió del CeDRe. Actualment s’ofereixen de forma gratuïta audiovisuals, exposicions, jocs de taula i de gran format, maletes pedagògiques. LA EVALUACIÓN COOPERATIVA: TRABAJO EN EQUIPO Y DIVISIÓN DE RENDIMIENTOS (STAD) La evaluación cooperativa siempre es una de las grandes dudas para la aplicación del Aprendizaje Cooperativo.

LA EVALUACIÓN COOPERATIVA: TRABAJO EN EQUIPO Y DIVISIÓN DE RENDIMIENTOS (STAD)

Debatir, comentar y hacer visibles modelos contrastados es uno de los los grandes retos que se plantea a esta metodología, para demostrar que no iguala por la media, que no ralentiza ni frena el ritmo de aprendizaje y que no perjudica al alumnado más capaz. Aprenentatge entre iguals. Projecte ARMIF 2016 Docència compartida: com a instrument d'atenció a l’alumnat de primària i com a instrument d'aprenentatge entre mestres.

Aprenentatge entre iguals

IV SYMPOSIUM CAAC - PALMA. III Jornades - SALT. SEGUNDO SIMPOSIO CAAC - Sant Sebastià. Treball cooperatiu 2.html. <table width=90% cellpadding=10><tr><td bgcolor=ff4447><span><h1>WARNING:</h1><b>JavaScript is turned OFF.

Treball cooperatiu 2.html

None of the links on this concept map will <br />work until it is reactivated. <p><a href=" If you need help turning JavaScript On, click here. </a></p></b></td></tr></table> Aquest mapa conceptual conté informació relacionada amb: Treball cooperatiu 2, Plantilles ???? Adaptacions, Avaluar el treball en equip ???? Rúbriques, COHESIÓ de GRUP Dinàmiques de grup Importància i eficàcia del treball en equip, Tècniques ???? Cooperació entre alumnes, cooperació entre professors. El cambio en el enfoque del proceso de enseñanza y aprendizaje que propugnamos supone hacer una opción clara y decidida por enseñar en equipo (a favor, pues, de una estructura cooperativa de la actividad docente) y para aprender en equipo (a favor, por lo tanto, de una estructura cooperativa de la actividad de aprendizaje del alumnado dentro y fuera del aula).

Cooperació entre alumnes, cooperació entre professors

Sólo así se puede hacer frente al reto de la atención a la diversidad, sólo así se puede atender a todo el alumnado en las aulas comunes, favoreciendo -además de la interacción del profesorado con el alumnado- la interacción entre los alumnos trabajando en equipo, para que todos puedan ayudar y ser ayudados y, así, aprendan más y mejor. Efectivamente, por un lado, la incorporación a la vida adulta de una persona con un desarrollo cognitivo, emocional y social equilibrado, ajustado y suficiente para adaptarse a situaciones diversas, es más factible si ha aprendido de forma cooperativa y ha aprendido a cooperar.

APRENDIZAJE COOPERATIVO HOY: UNA PARADOJA Y TRES INTERROGANTES. “Solo podré alcanzar mis objetivos, si y solo si, tú consigues el tuyo“ El Aprendizaje Cooperativo puede pasar por ser la metodología más veces nombrada por los docentes en sus programaciones pero una de las menos desarrollada en la realidad de las aulas.

APRENDIZAJE COOPERATIVO HOY: UNA PARADOJA Y TRES INTERROGANTES

Cooperar no es una actividad extraña. Desde siempre las personas nos hemos unido para lograr objetivos comunes, como manifestación clara de la vertiente social del género humano. Quizás, para algunos docentes, pueda resultar más innovador la idea de cooperar como metodología para aprender. Es decir, todos los grandes estudiosos e investigadores de la pedagogía del último siglo hacen un guiño positivo hacia la idea de que, como señala y resume la doctora Leonor Prieto, en su libro, titulado El Aprendizaje Cooperativo, (editado por PPC, en 2007): Intentando encontrar explicación a esta paradoja , me formulo tres interrogantes: ¿Hay suficiente investigación y evidencias de esta metodología para aprender?

“Només si treballem junts aprendrem a conviure junts” Haga del aprendizaje una aventura! La evaluación en el aprendizaje cooperativo.