background preloader

VVD: Publieke omroep nog te duur

Facebook Twitter

NOS Teletekst: VVD:publieke omroep nog te... AD.nl: VVD: terug naar twee publi... Jan-Willem Bult: Het complete interview ove... Twitter. Eric Smit: Raad eens waar de vernieuw... NCRVLunch: NPO-voorzitter Henk Hagoor... Henk Hagoort. Hendrik Nicolaas (Henk) Hagoort (Rhoon, 26 januari 1965) is een Nederlandse omroepbestuurder. Sinds 1 juni 2008 is hij voorzitter van de raad van bestuur van de stichting Nederlandse Publieke Omroep (NPO). Tot die tijd was hij algemeen directeur van de Evangelische Omroep (EO). Levensloop[bewerken] Halverwege de jaren tachtig werd hij lid van de politieke partij het CDA. In 1992 ging hij aan de slag bij de Evangelische Omroep, een Nederlandse publieke omroep met een evangeliserende inslag. Naast bovenstaande is Hagoort als schrijver en redacteur bij de totstandkoming van een aantal christelijk(-historische) boeken betrokken geweest. Persoonlijk[bewerken] Werk[bewerken] Externe link[bewerken] Overzicht werken, WorldCat.

Borisham: VVD wil 3de net weg. Opbre... Boris van der Ham. TigchMel: Opheffen van één van de 3... Arieslob: Keuze voor opheffing derde... Arie Slob. Arie Slob (Nieuwerkerk aan den IJssel, 16 november 1961) is een Nederlandse politicus. Hij is vooral bekend als Tweede Kamerlid namens de ChristenUnie. Hij was in februari 2007 de opvolger van André Rouvoet als fractievoorzitter van die partij, nadat deze bewindspersoon werd in het kabinet-Balkenende IV. Ook na het vertrek van Rouvoet uit de politiek in mei 2011, werd Slob weer fractievoorzitter. Na zijn middelbare school volgde hij de lerarenopleiding aan de Evangelische Hogeschool in Amersfoort en aan de Hogeschool Holland in Diemen. Na zijn studie werkte hij lange tijd als leraar maatschappijleer op een middelbare school in Zwolle alsmede één jaar in Amersfoort.

Na de val van het Kabinet-Rutte bereikte Slob op 26 april 2012 samen met zijn collega-fractievoorzitters van VVD, CDA, D66 en GroenLinks een akkoord over miljardenbezuinigingen (het zogeheten Lenteakkoord). De_Pers: 'Onderzoek afschaffen publ... Twitter. Ria Hazenberg: VVD wil einde aan derde tv... Elsevier: Minister boos op VVD: Niet... Marja van Bijsterveldt. Janneke Marlene (Marja) van Bijsterveldt-Vliegenthart (Rotterdam, 27 juni 1961) is een Nederlandse politica. Ze is lid van het Christen-Democratisch Appèl (CDA) en maakte van 2010 tot 2012 als minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap deel uit van het kabinet-Rutte I. Eerder was ze staatssecretaris op hetzelfde departement, voorzitter van het CDA, burgemeester van Schipluiden en wethouder en gemeenteraadslid in Almere. Levensloop[bewerken] Gemeentepolitiek[bewerken] Na haar havo volgde ze een opleiding tot Verpleegkunde-A en werkte Van Bijsterveldt van 1981 tot 1990 in de gezondheidszorg.

Van Bijsterveldt bleef burgemeester tot 1 januari 2003. Partijvoorzitterschap[bewerken] In november 2002 werd Van Bijsterveldt voorzitter van het CDA. Staatssecretaris[bewerken] Na de val van het kabinet-Balkenende IV op 20 februari 2010 volgde minister voor Jeugd en Gezin André Rouvoet minister van OCW Ronald Plasterk op en nam daarbij de portefeuille van staatssecretaris Sharon Dijksma over. FNV KIEM: Blog: Botte bezuiniging op... Pim Vermaat: Wat de VVD ("publieke omro... Bezorgde Omroepmedewerkers. Nrc.nl: Column Marc Chavannes: De... De weinig creatieve destructie van de idee publieke omroep. De publieke omroep-paragraaf van het PVV-verkiezingsprogramma uit 2010 was duidelijk: ,,Avond aan avond paraderen er linksmensen die door linkse omroepen worden uitgenodigd hun politiek-correcte meningen te debiteren.

Dat allemaal op uw kosten.’’ Weg ermee. De VVD pleitte in haar programma voor één publiek tv-net minder. Ook na de toelating door een PvdA-minister van de Telegraaf-omroepen WNL en Powned zijn VVD en PVV, met CDA-minister Van Bijsterveldt als onwillige uitvoerder, bezig de publieke omroep een kopje kleiner te maken. Ruim baan voor de commerciële omroepen.

Omroeppolitiek is vervelend, ik gaap er ook altijd bij. Behalve als je bedenkt hoe de televisie er uitziet in landen met alleen maar commerciële omroep. De PVV beveelt RTL 1, 2, 3 en 4 en SBS 6, 7 en 8 als ideaal omroepdieet van harte aan. En dan moet je nog beginnen de programma’s te inventariseren die ergens over gaan en mensen als klant, burger, reiziger, patiënt of rechtzoekende ondersteunen. Geplaatst in: column media. Marc Chavannes. M.E. (Marc) Chavannes ('s-Gravenhage, 20 september 1946) is een Nederlandse journalist en publicist. Was van 2006 tot 2012 tevens hoogleraar journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen. Is opgevolgd door Jeroen Smit. Werk (keuze)[bewerken] Frankrijk achter de schermen: de stille revolutie van een trotse natie, 2004Op de as van goed en kwaad: Amerika achter de schermen, 2006Niemand regeert: de privatisering van de Nederlandse politiek, 2009 Prijzen[bewerken] Persoonlijk[bewerken] In 1972 trouwde hij met kunsthistorica en hoogleraar Claudine Chavannes-Mazel (1949).

Externe links[bewerken] De Volkskrant: De Publieke Omroep moet be... Gemma Franke: Hoe moet het verder met de... Gepuzzel met de publieke omroep en mogelijke fusie van mediafondsen. Koortsachtig beraad en geslepen messen kenmerken de sfeer rond de bezuinigingen in omroepland en in de kunstwereld. Protestschreeuwen helpen niet, niet op het schouwburgplein en niet op de televisie, nu de regering haar poot lijkt stijf te houden als het gaat om linkse media en elitaire kunst.

{*style:<b>Tweehonderd miljoen bezuinigen </b>*}In Hilversum, om met de belangrijkste stad van het land te beginnen, heeft de Publieke Omroep te verstaan gekregen dat de bezuinigingen écht zijn en gehaald moeten worden. Het ronde bedrag van tweehonderd miljoen is in het regeerakkoord voor de landelijke Publieke Omroep ingeboekt. Inmiddels gaat de minister ervan uit dat dit bedrag geldt voor de hele mediabegroting van de overheid, maar daarin vormen de landelijke publieke omroeporganisaties veruit de grootste post. Vijftig miljoen zou er volgens de omroepen en de raad van bestuur nog wel gevonden kunnen worden, door de organisatie nog efficiënter in te richten. {*style:<b>Fusies van omroepen. Radiofreak: Bestuursvoorzitter publiek... Publieke Omroep vreest voor onafhankelijke positie | NPO Organisatie. Henk Hagoort laakt de pogingen van politieke partijen om invloed te krijgen op de programmering en roept op tot een nieuwe internationaal georiënteerde omroeppolitiek.

Bestuursvoorzitter Hagoort vraagt aandacht voor Nederlands product in internationale media-omgevingHenk Hagoort - voorzitter van de Raad van Bestuur van de Publieke Omroep - vreest voor de onafhankelijkheid van de Publieke Omroep, zo liet hij vandaag weten in zijn nieuwjaarstoespraak. Hij laakt de pogingen van politieke partijen om met moties invloed te verkrijgen in de programmering of om met wetgeving omroepen te bestrijden vanwege hun maatschappelijke kleuring. 'Den Haag zou zich moeten verdiepen in de echte thema's van de toekomst', aldus Hagoort, 'zoals de toegankelijkheid van Nederlands aanbod in een omgeving die door grote internationale mediagiganten wordt bepaald.' Typisch publieke omroep - Archief. Victordponten: RT @stefanvdbgrd: Toch gra... Wat kost de publieke omroep? NPO bezuinigt maar PowNed smijt met geld (video) Wie de laatste maanden een krantenbericht over de publieke omroep las, ontkwam daarbij niet aan de bezuinigingen. 200 miljoen euro gaat er van het jaarlijkse budget af.

Overal klagen omroepen over slinkende budgetten. Maar PowNed neemt het er nog even van. Sterker nog, de omroep smijt met geld in het nieuwe programma House Ibiza, vanaf vrijdag te zien op Nederland 3. Dure champagne wordt rijkelijk verspild, zoals valt te zien in de eerste beelden. Opmerkelijk is dat socialist Ronald Plasterk er met een big smile bijstaat. House Ibiza, gepresenteerd door Rutger Castricum, laat zich het snelst uitleggen als een Villa Felderhof maar dan voor de jongere kijker. “Bezuinigingen bij de publieke omroep? Bekijk de beelden: Zie ook: - Rutger Castricum presenteert PowNeds Villa Felderhof - Jokertje in nieuw PowNed-programma House Ibiza.

'Publieke omroepen gaan toch fuseren' Erwin: Eerst meer omroepen, nu mi... De Volkskrant: VARA-leden ook akkoord met... YoSearch: Het fusiebedrijf van de VA... Politiek Next: B: CDA: Bonus bij fusie om... NLM_N: MAX wil 400.000 leden om f... Jan-Hein Visser: Standpunten minister met b... Minister ziet graag groter basispakket televisie. 30 september 2011 Minister Marja van Bijsterveld van het CDA heeft op het nationaal omroepcongres in Hilversum gesproken over de toekomst van het Nederlandse medialandschap.

Naast de fusie van de publieke omroepen die volgens haar écht moet gaan plaatsvinden, uitte ze haarstandpunten over een groter basis tv pakket bij alle tv-aanbieders en de rol van programmaraden hierbij. Het belangrijkste speerpunt was dat de publieke omroepen, zoals eerder aangekondigd, echt moeten gaan fuseren. Er mogen er nog maar 8 blijven bestaan op termijn om een sterkere publieke omroep te krijgen. Over programmaraden is volgens de minister veel te doen geweest maar ze sprak wel haar waardering uit en signaleert een spanningsveld. Geschreven door: Jan-Hein Visser Recent nieuws.

Twitter. CoenAbbenhuis: Verenigingsraad #NCRV stem... Michielveenstra: Mijn omroep NPS fuseert pe... Michiel Veenstra. Arjan Michiel Sander Veenstra (Almelo, 6 maart 1976) is een radio-dj voor de NTR op 3FM. Hij maakt elke maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 12.00 uur het programma MetMichiel. Veenstra maakte zijn eerste radioprogramma in 1992 bij een zendpiraat. Twee jaar later kreeg hij zijn eigen programma bij Regio FM, de lokale radio van de gemeente Wierden. Hier presenteerde hij het zaterdagavondprogramma Lucky Night. Verder verzorgde hij voor dit station een dagelijkse ochtendshow: Wierden Wordt Wakker.

Via andere lokale omroepen kwam hij in 1997 terecht bij Radio 538, waar hij allereerst producer werd van Rick van Velthuysen. Later gaat Veenstra ook aan de slag als producer voor onder anderen Erik de Zwart, Wessel van Diepen en Jeroen Nieuwenhuize. In de zomer 2003 keren de kansen voor Radio Veronica als het wordt overgenomen door Sky Radio. Op 1 januari 2014 verhuist Veenstra naar de ochtend van 3FM. Serious Request[bewerken] Trivia[bewerken] Externe links[bewerken] NPO: Fusie-omroepen gaan er wel financieel op vooruit. Omroepen die fuseren gaan er wel financieel op vooruit. Dat stelt de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) vandaag in NRC Handelsblad. Na het mediadebat, waar de omroepen weinig winst wisten te behalen, stelden vier omroepen de voorgenomen fusie af te blazen omdat de fusie te weinig meeropbrengst zou hebben.

KRO en NCRV gooiden overigens niet de handdoek in de ring en willen nog steeds samengaan. NPO-baas Henk Hagoort rekent nu voor dat een fusie wel degelijk miljoenen kan opbrengen. De Avro en de Tros krijgen momenteel samen 64 miljoen euro. Daar moet de bezuinigingen nog overheen. Minister Marja van Bijsterveldt (Media) wil het geld en de zendtijd voortaan verdelen over de omroepen op basis van hun ledenaantallen, zonder daar een maximum aan te verbinden zoals nu nog het geval is bij 400.000 leden.

Hagoort hekelt de opstelling van de omroepen die hun fusieplannen in de ijskast willen zetten. Hagoort laat na NCRV en KRO het geluid horen dat fuseren onomkoombaar is. JoelVoordewind: Publieke omroepen moeten e... Joël Voordewind. Joël Stephanus Voordewind (Sleen, 9 juli 1965) is een Nederlandse politicus voor de ChristenUnie. Levensloop[bewerken] Politiek[bewerken] Voordewind diende in januari 2007 samen met PvdA-collega Jet Bussemaker de motie in die leidde tot een algemeen rookverbod in de horeca. Ook was hij in september 2009 samen met Martijn van Dam (eveneens PvdA) indiener van de motie die een einde maakte aan de missie Task Force Uruzgan.

Hij zorgde er verder voor dat Nederlandse bedrijven die gebruikmaken in de productieketen van kinder- of dwangarbeid een boete krijgen en dat zij geen enkele steun of subsidie meer ontvangen van de overheid. Ook zette hij zich in voor een nationale Preventieplan tegen zelfdoding en de financiering voor de een hulptelefoon 113. In februari 2008 viel Voordewind op doordat hij een pleidooi hield voor het boycotten van de openingsceremonie van de Olympische Spelen dat jaar in China. Bestuur Dorcas[bewerken] Persoonlijk[bewerken] Bibliografie[bewerken] Ben ik nou gek?