background preloader

SD

Facebook Twitter

Snart har SD bara ett argument kvar – hatet mot muslimer. En kort men skojig debatt har rasat i den borgerliga pressen till frågan om vem som är mjukast mot Sverigedemokraterna.

Snart har SD bara ett argument kvar – hatet mot muslimer

En tanke som nämligen vädrats på sina håll är att de borgerliga partierna skulle kunna ta över regeringsmakten med hjälp av just Sverigedemokraterna. Rent mate­matiskt vore det fullt möjligt. SD-kandidaternas band till nazismen. Sverigedemokratiska kandidater till valet har deltagit i nazistmarscher, varit medlemmar i Nationaldemokraterna och beställt från nazistiska skivbolag.

SD-kandidaternas band till nazismen

Expo kan tillsammans med Expressen avslöja en rad Sverigedemokrater med vit makt-bakgrund. Alla kandidater som ställer upp i valet för Sverigedemokraterna måste lämna in en så kallad vandelsförsäkran till partiet. I den ska kandidaterna bland annat uppge om de tidigare haft något politiskt engagemang. Trots det har Sverigedemokraterna flera kandidater med en bakgrund i vit makt-miljön. SD-ledningen höll tyst trots larmet från de egna. ○ Inför valet 2010 slog SD:s syddistrikt förgäves larm till parti­ledningen, inklusive Jimmie Åkesson: Michael Rosenbergs bakgrund kan skada partiet. ○ Vid samma val godkände Sverigedemokraternas partisekreterare Björn Söder att partivännen Michael Rosenberg dolde sin bakgrund som grov brottsling. ○ Söder skrev under Rosenbergs försäkran om att han var ostraffad – trots att han kände till fängelsedomen.

SD-ledningen höll tyst trots larmet från de egna

SDU ger efter för trycket. Idag meddelade SDU, Sverigedemokratisk Ungdom, att de lämnar det Europeiska samarbetet YEAH (The Young European Alliance for Hope) där ungdomsförbunden till Vlams Belang (Flandern), Front National (Frankrike) och FPÖ (Österrike) ingår.

SDU ger efter för trycket

Enligt SDU själva motiveras deras utträde med att moderpartiet har valt att inte samarbeta med de partier vars ungdomsförbund är med i YEAH. Sverigedemokraternas intåg i Europaparlamentet med nästan 10% av rösterna bakom sig visar att det blåser en vind för förändring genom vårt land. Samtidigt visar partiets agerande, där de hellre söker ett samarbete med brittiska Tories än med Front National att partiet inte klarar av att navigera ute i Europa. SD:s val av samarbetspartners är antagligen partiets största svek mot sina väljare hittills, även om varken Tories eller UKIP verkar vilja ta i dem med tång.

Sverigedemokraterna är dock inte det enda parti som agerat märkligt efter valet. SD ljuger om invandrarkostnader - Statskontoret säger ifrån. Gång på gång bevisar Sverigedemokrater att de har svårt för det här med siffror och fakta.

SD ljuger om invandrarkostnader - Statskontoret säger ifrån

Ja, matematik kan vara väldigt tråkigt, och det är självklart betydligt mer underhållande att använda sin fantasi och skapa en egen fiktiv värld än att förhålla sig till verkligheten. Speciellt när man får fylla sin värld med vad man vill, av fullständigt egennyttiga skäl. I detta fall har SD Vara hittat på en helt egen budgetkalkyl för hur mycket en ”nyanländ invandrarkvinna som är arbetslös och har tre barn” får i ekonomisk ersättning. Såhär tyckte den Sverigedemokratiska matematikern i Vara att det såg ut: Det är här det riktigt roliga sker.

Sverigedemokraternas 33 punkter av rasism. 1 procent har ”mycket stort förtroende” för Annie Lööf. Uppdaterad i dag 13:48.

1 procent har ”mycket stort förtroende” för Annie Lööf

Publicerad i dag 11:16 Fakta: Förtroendet för partiledarna 1. Fredrik Reinfeldt (M) • Mycket stort — 19 procent • Ganska stort — 28 • Ganska litet — 14 • Mycket litet — 21 Övrigt är vet ej, varken eller och känner ej till. 2. . • Mycket stort — 13 • Ganska stort — 31 • Ganska litet — 12 • Mycket litet — 13. SDU kritiserar moderpartiet efter EU-valet. Sverigedemokraternas ungdomsförbund SDU kritiserar partiledningen för att den väljer grupplöshet i EU-parlamentet framför att samarbeta med franska nationella fronten. ”Jag är besviken”, säger William Hahne, vice ordförande i SDU, till DN.

SDU kritiserar moderpartiet efter EU-valet

I måndags meddelade SD:s partiledare Jimmie Åkesson och partisekreteraren Björn Söder att det nyblivna EU-partiet hellre väljer att vara grupplöst i EU-parlamentet än att samarbeta med franska Nationella fronten. I höstas träffade Nationella frontens ledare Marine Le Pen Jimmie Åkesson i Stockholm på sin rundresa för att försöka skapa en ny partigrupp i EU-parlamentet. Men Marine Le Pen får alltså nobben, även om Åkesson i SVT:s Aktuellt i måndags kväll inte uttryckligen uteslöt ett samarbete. – Om man väljer att bli grupplösa framför att samarbeta med Frankrikes största parti tar man fel beslut. Kritik mot SD: "Byggt på egna antaganden" Sverigedemokraterna får på nytt svidande kritik för sitt sätt att räkna.

Kritik mot SD: "Byggt på egna antaganden"

I sitt kampanjmaterial påstår partiet att kostnaderna för "fortsatt massinvandring" är 118 miljarder kronor - en siffra som tidigare sågats av experter. – Den här siffran, 118 miljarder, har de byggt i stora drag på helt egna antaganden som ingen annan gör, säger Li Jansson, arbetsmarknadsekonom på Almega. I det kampanjmaterial som Sverigedemokraterna i dagarna börjat skicka ut i hushållen hänvisar partiet till sin tidigare uträkning om att regeringen lägger 118 miljarder kronor på "massinvandring" under fyra år. Siffran presenterades i samband med att partiet lade fram sin budget förra hösten. Bylund: "Man måste tänka på politiken på hemmaplan" Brittiska Ukip säger att ett samarbete med Sverigedemokraterna är "osannolikt".

Bylund: "Man måste tänka på politiken på hemmaplan"

Samtidigt förhandlar Dansk folkeparti vidare med den konservativa gruppen i EU-parlamentet. Men SD kommer inte att samarbeta med Front national. – Man måste tänka på politiken på hemmaplan, särskilt om man är sverigedemokrat, säger Linus Bylund, stabschef på SD. I förrgår gav SD:s partiledare Jimmie Åkesson besked i Aktuellt.

Partiet kommer att söka samarbete med Dansk Folkeparti och brittiska Ukip i Europaparlamentet. Om SD får nobben blir partiet grupplösa, meddelade Åkesson. Sverigedemokraterna. 1988 Material från SverigedemokraternaI februari 1988 bildades Sverigedemokraterna.

Sverigedemokraterna

Grundarna till kom bland annat från Bevara Sverige Svenskt, BSS. Flera hade anknytning till skinnskallekretsar. En av de mer kända, Leif Zeilon, hade tidigare haft kontakter med det nazistiska Nordiska Rikspartiet. En annan av grundarna, Sven Davidsson, hade tidigare varit ordförande för fascistorganisationen Nysvenska Rörelsens Stockholmsavdelning. Identitära rörelsen.

Ideologi och framväxt[redigera | redigera wikitext] Den identitära rörelsen började formeras inom fransk extremhöger. Begreppet skall ha kommit från en i rörelsen inflytelserik teoretiker, Guillaume Faye. Faye tillhör som filosof den franska nya högern, vilken bidragit till begreppets innebörd. Parallellt med begreppets införande i teoretiska diskussioner växte en politisk rörelse fram, som genom aktioner och politiska kampanjer kom att popularisera begreppet "identitaires". Bloc identitaire är en av de större franska organisationerna som förknippas med rörelsen. Krigsförklaring från Sverigedemokraternas ungdomsförbund. Främlingsfientligt samkväm med (från vänster) Gustav Kasselstrand (förbundsordförande, SDU), Udo Landbauer (bundesobmann, RFJ, Ring Freiheitlicher Jugend), Tom van Grieken (Voorzitter, VBJ, Vlaams Belang Jongeren) och Julien Rochedy (directeur national, FNJ, Front National de la Jeunesse).

Foto: Henrik Montgomery / SCANPIX Gustav Kasselstrands blick. Rakt in i kameran. Den pumpande musiken. SDU kritiserar moderpartiet efter EU-valet. Pooma : Kan ju inte vara en slump att ... IRM listar Linus Bylunds sjukaste kommentarer angående "muslimska våldtäktsstraff" Hur rimmar detta uttalande med Sverigedemokraternas nolltolerans mot rasism? – Det är inte rasism. Det är ju fakta. Interasistmen : Helvetet va folk det är som... Nazisternas kamp mot det ”organiserade tiggeriet” 1933.

Sverigedemokraternas kampanj för ett nationellt förbud mot tiggeri väcker många känslor. En del jämför det direkt med 30-talet och nazisters politik. På detta svarar en del att det är att ”överdriva”. Det är det inte, det är korrekt, och jag ska förklara varför. Instagram. Tema: Sverigedemokraterna. Polisförbundet tar avstånd från SD. Polisens fackförbund Polisförbundet har beslutat att man inte kan vara förtroendevald i organisationen och samtidigt aktiv inom Sverigedemokraterna. 12:03 SVERIGE. Fi kuppar SD:s dag under Almedalsveckan. Kärrtorpsnazister knyts till våld och mord - Uppdrag Granskning.

December 2013 gick maskerade män till attack mot en antirasistisk demonstration i Stockholmsförorten Kärrtorp. Pressmeddelande - Expertsvar. Hur placerar man Sverigedemokraterna (SD) på den politiska skalan när de enligt dem själva varken är höger eller vänster? ”Jag är Linus – ingen robot” Bylund (SD): "Är man idiot, bonnläpp och rasist så..." Expressen avslöjade i dag hur flera SD-partimedlemmar uttalar sig anonymt på nätsajter. På tisdagen lämnade SD-poltikerna Marie Stensby, 54, och Mikael Rahm, 56, alla sina uppdrag i partiet.

Politiska förslag

Nazisterna. Bevakning av Sd. Strategier. Homofobi. Skattepolitik. Opinion. Yttrandefriheten. Kriminalpolitik. Landsdagar 2013. Till Kent Ekeroth, ­riksdagsledamot för SD. Borzoo Tavakoli kom till Sverige från Iran för 25 år sedan. Han har arbetat som controller på ett stort svenskt företag. I dag skriver han ett brev till Kent Ekeroth, som nu åter ingår i SD:s innersta krets. Tårtan.