background preloader

New books 2015

Facebook Twitter

A fradi piros fehérben - A ferencváros labdarúgói a rákosi korszakban - Rózsaligeti László. Wayne Rooney - Az isteni ördögfióka. Wayne Rooney neve már hosszú évek óta fogalom a modernkori futballban.

Wayne Rooney - Az isteni ördögfióka

A Manchester United és az angol válogatott történetének egyik legnagyobb ikonja góljaival folyamatosan bizonyítja rátermettségét, azonban viselkedésével sorozatosan sikerül aláásnia saját nimbuszát. Egyéni kvalitásai és a pályán mutatott teljesítménye viszont megkérdőjelezhetetlen, mint ahogy az is, hogy nemcsak a Vörös Ördögöknél, hanem a nemzeti együttesben is ő lesz hamarosan a legkiválóbb mesterlövész. A Formula 1 világbajnokai - 1950-2014. "Harmadik Formula 1-es könyvemben kísérletet teszek arra, hogy e sportág összes világbajnokának (Giuseppe Farinától Lewis Hamiltonig bezárólag) életét, karrierjét és eredményeit a lehető legtöbb aspektusból is bemutathassam.

A Formula 1 világbajnokai - 1950-2014

Apró nüanszokon múlott csak, hogy egy 33. világbajnok is a könyv részét képezze, amivel Graham és Damon Hill után egy újabb apa-fia világbajnok párossal gazdagodhatott volna a Grand Prix-k történelme. Azonban Nico Rosbergnek még várnia kell arra, hogy véglegesen is az apja nyomdokaiba lépjen. Ki tudja, talán az idei, 2015-ös szezonban megadatik neki is a végső titulus? Sok nagy versenyző nem lehetett részese ennek a könyvnek, noha többet tettek le az asztalra, mint egyes világbajnokok. Nekik nem volt szerencséjük. Sport - Kecskeméti sikerek a XV. Messzi István Emlékversenyen. Hétvégén rendezték meg a XV.

Sport - Kecskeméti sikerek a XV. Messzi István Emlékversenyen

Messzi István Emlékversenyt, melyen a Kecskeméti TE versenyzői remekül szerepeltek. A versenyek között megemlékezések, könyvbemutató és díjátadás színesítette a programot. A rendezvényt Bogasov István Kecskemét Megyei Jogú város képviselője a Sportmunkacsoport vezetője nyitotta meg. Köszöntötte Messzi István családját, majd emlékplakettet adott át Herczeg Antal szakosztályelnöknek és Bálint Csaba edzőnek. Könyv jelent meg az I. kerület olimpiai bajnokairól - Kultúra. Bereczky Attila - Dombi Tibor: A bombázó - Dombi Tibi történetei - Új Könyvek Könyváruház.

Ambrus Péter, dr. A könyv szereplőit az élet tragikus sorsokkal, sérülésekkel sújtotta, majd emberfeletti akaratuknak és kitartásuknak köszönhetően sportsikerekkel, örömökkel ajándékozta meg.

Ambrus Péter, dr.

Életükről, napi küzdelmeikről, vágyaikról, álmaikról őszintén beszélnek e kötetben, melyben megszólalnak edzőik, sportvezetőik is. Ez a könyv hiányt pótol, közelebb hozza az olvasóhoz e nagyszerű embereket, példaképpé emelve őket. Sorsukon keresztül bepillantást nyerünk a hazai parasport mindennapjaiba is. Wayne Rooney (Margitay Richárd - Margitay Zsolt) A vadászat nemes élvezete (Chernel István) Chernel Istvánt (1865-1922) jobbára ornitológusként, Herman Ottó munkatársaként ismeri az utókor, pedig vadászkultúránk ápolásában is elévülhetetlen érdemeket szerzett.

A vadászat nemes élvezete (Chernel István)

Irodalmi igényű vadász-cikkeiből, -naplóiból és útleírásaiból válogat a születésének 150. évfordulójára megjelenő kötet.Chernel István felelős, öko-tudatos szemléletét és magatartását kellőképp méltányolni kellaz utókornak: már az 1880-as években szól a természeti környezet és a kipusztuló fajok védelméről, ember és élővilág harmóniájáról. Tartása, hozzáállása, mesterségbeli tudása és viselkedése ma is, mindig minta lehet honi vadászaink számára. Budapest, VII. kerület Könyvpalota 5 db alatt Budapest, XIII. kerület Duna Plaza Bevásárlóközpont Összes bolt mutatása.

Foci - Matricák - Poszter - Kifestő. Leo Messi - A bolha (Michael Part) Cristiano Ronaldo - A győztes (Michael Part) Labdarúgó alapismeretek gyerekeknek (Ferenczi Attila) Minden labdarúgó amikor visszavonul a 30. életéve után elmondja, hogy milyen jó focista lett volna, ha 18 évesen annyit tudott volna a fociról, mint visszavonulásakor.

Labdarúgó alapismeretek gyerekeknek (Ferenczi Attila)

Sokszor lerágott bölcs gondolat, hogy "A futballt fejjel játsszák, a végrehajtás eszköze a láb". A labdarúgók döntő része úgy készül fel felnőtt pályafutására, hogy elméleti képzést nem kapnak. A kiadvány ezen a hiányon próbál segíteni, hogy ismerteti azokat a legfontosabb elméleti tudnivalókat, amiket ismernie kell a 6-12 éves játékosnak. A könyv lépésről-lépésre, színes ábrákon keresztül mutatja be a labdarúgás elméleti alapjait. Az információk elsajátítását oktató versekkel segíti a mű. Extrém sportok. Zlatan Ibrahimović. PárbajtőrPaganiniKulcsár Győző. Egészségedre! - Egészséges életmód gyerekeknek. A legfontosabb, amit gyermekeinknek kívánhatunk - az egész, ami a teljes testi, lelki és szociális jól lét állapotát jelenti.

Egészségedre! - Egészséges életmód gyerekeknek

Ez olyan valami, amit nem tudunk megvenni nekik, csak is megóvni, valamint megtanítani őket, hogyan vigyázzanak rá ők is. Könyv Mező Ferencről - Kanizsa Újság. Vásárhely: a Magyar Úszó Szövetség szívének közepe - Galériával! „Hódmezővásárhely nagy feladat előtt áll, hiszen 2016-ban a városban lesz megrendezve az ifjúsági Úszó Európa-bajnokság” – mondta Almási István polgármester a vásárhelyi Gyarmati Dezső Sportuszodában tartott sajtótájékoztatón.

Vásárhely: a Magyar Úszó Szövetség szívének közepe - Galériával!

Kiderült, hogy az uszoda többek között bemelegítő medencével és konditeremmel is bővülni fog. A vásárhelyi Gyarmati Dezső Sportuszodában, a Jövő Bajnokai Régiós Felmérő Úszóversenyhez kapcsolódóan tartottak sajtótájékoztatót szombaton, amelyen Bán Sándor, a régió vezetőedzője, Almási István Hódmezővásárhely polgármestere, Kiss László szövetségi kapitány mellett részt vett Hargitay András utánpótlás kapitány, a program patrónusai közül Czene Attila olimpiai bajnok úszó, valamint több település polgármestere is. Bán Sándor elmondta, hogy egy év után újra kiemelt helyszínként szerepel Vásárhely, így a régió negyedszer lett kiemelve, amely egy elismerés a Magyar Úszó Szövetségtől. Tóth Tamara, a Szegedi Úszó Egylet versenyzője 100 méter női hátúszáson indult. Magyar Olimpiai Bizottság - Könyv készül a lovas olimpikonokról. A '72-es müncheni olimpia díjugrató versenyének résztvevője, Széplaki Pál lehet az egyik vendége a várhatóan hamarosan megjelenő Lovas olimpikonok című kiadványnak, melynek szerzője Győr Béla, a MOB Emlék- és Hagyományőrző Bizottságának és a Magyar Olimpiai Akadémia Tanácsának tagja.

Magyar Olimpiai Bizottság - Könyv készül a lovas olimpikonokról

A szerző a lovas olimpikonnal a hétvégi Uniqa Lovas Világkupán találkozott. "Örömmel üdvözöltem Széplaki Pált a világkupán. Ismeretségünk Pali honvédos lovardai munkája idején kezdődött, amikor segítségemre volt az adataival Lovas olimpikonok című könyvem kéziratához. Pali időközben nyugdíjba vonult, de továbbra is aktív lovaséletet él. Fiatal lovasoknak igyekszik átadni tudását, versenybíráskodik, hetvenedik életévében is nagyon sportos, fiatalos, a lovas rendezvények állandó résztvevője. Meghalt Petrovits László - Sport24. Petrovits Lászlót, aki évtizedeken át volt az MTI fotószerkesztőségének munkatársa, január 16-án érte a halál, temetéséről később intézkednek.

Meghalt Petrovits László - Sport24

Az 1927-es születésű fotóriporter pályafutását 1951-ben kezdte az MTI Fotó jogelődjénél, a Magyar Fotó Vállalatnál. Négy évtizeden át fáradhatatlanul követte kamerájával a magyar sportélet eseményeit, a magyar és nemzetközi sportélet kiválóságait: több tízezer felvétellel gazdagította az MTI képarchívumát. A magyar sporttörténet jelentős részét össze lehet állítani fotóiból.