background preloader

Verktyg för läraren

Facebook Twitter

Enkel schemaläggning. Upload, Share, and Discover Content on SlideShare. En blogg om skola, skolutveckling och samhällsfrågor. När du är aktiv på nätet, i sociala medier mm så märker du snart att du hittar massor med bra tips, länkar, bilder, filmklipp mm som du vill spara för att du någon gång i framtiden kommer att ha nytta av dem.

En blogg om skola, skolutveckling och samhällsfrågor

När du senare vill hitta länken/bilden/filmklippet så minns du inte var det var du såg den. Var det en favorit i twitter eller favoritmarkerade du sidan i din webbläsare eller var det någon annanstans du såg länken/bilden/filmklippet? Nedan följer olika program och tjänster som kan hjälpa dig att organisera digitalt material som du vill kunna hitta tillbaka till. Många av tjänsterna fungerar även bra för att samla länkar till eleverna när du jobbar med ett ämnesområde i skolan. Padlet Gratistjänst. Pearltrees www.pearltrees.com/ Gratistjänst där du samlar och organiserar det du gillar på nätet i en struktur med pärlor som sammanbinds med varandra. Symbaloo www.symbaloo.com/ Visuell ”desktop”, d v s arbetsyta där du lägger in det du vill ha åtkomst till. EDU-versionen av Symbaloo.

Twitter utvecklar lärare i arbetet. – Den största vinsten för barnen är att jag får kompetensutveckling varje dag, säger Marie Kadestam, som är klasslärare i årskurs tre på Norrbackaskolan i Märsta.

Twitter utvecklar lärare i arbetet

Twittrande lärare banade vägen För några år sedan tittade lärarkollegorna snett på Anna Kaya, lärare i svenska som andraspråk, när hon twittrade på personalmötena. Men en dag hände något. – Vi hade arbetslagsmöte och diskuterade en formulering i läroplanen som vi hakade upp oss på. Jag twittrade då till Skolverket och frågade hur de tänkte och fick svar under själva mötet, berättar Anna Kaya.

Kollegorna blev imponerade och många fick upp ögonen för nyttan av de sociala medierna. Likaså på Twitter diskuteras skolfrågorna flitigt. Språkutvecklande övningar med Kahoot! Med anledning av mitt förra inlägg där vi använde oss av Kahoot i elevernas språkutveckling har jag fått frågor om hur man kan använda Kahoot, om det behövs inloggning för eleverna mm.

Språkutvecklande övningar med Kahoot!

Därav skriver jag det här inlägget som enbart handlar om Kahoot och hur man kan använda sig av det i sin undervisning. Precis som alla andra verktyg tycker jag personligen inte att användandet av verktyget ska vara ett självändamål utan Kahoot bör ses som en resurs i lärandet som pågår. Använd Kahoot i det arbetsområde ni jobbar med! Hoppas det här inlägget ger svar på de frågor som uppstod i och med mitt förra inlägg! Länk till förra inlägg: Kahoot är en webbresurs där du skapar ett konto (gratis) för att sedan skapa interaktiva frågesporter så kallade Quiz. Vad behöver eleverna? Eleverna kopplar sedan upp sig till Kahoot (Kahoot.it) samtidigt fyller i den gamepin som genereras när du startar spelet och besvarar sedan frågorna i den quiz du valt att spela.

Kan jag använda befintliga Kahoot? Hur gör jag?

Pearltrees - spara länkar i olika mappar, dela och ta del av and

Thinglink. Calameo - publicera bok.