background preloader

IKT

Facebook Twitter

Verktygslåda. 22 Appar för att öva engelska! Jag får ofta frågan om appar för att öva engelska.

22 Appar för att öva engelska!

Det har varit ganska magert utbud på dessa men nu när jag grävde lite mer har det faktiskt kommit flera bra appar att testa. Här kommer 22 appar i olika svårighetsgrader. Ett flertal av apparna är gratis, och det kan räcka långt. I en del av dem har du också möjligheter att köpa fler övningar så kallat in-app-purchase. Har du fler förslag eller favoriter kommentera gärna inlägget. I mitt nästa inlägg kommer webbsidor där du kan öva engelska både på dator och via surfplatta, håll utkik! About flipping. Blog Archive Programmering på papper - Mattebloggen.

Fler och fler människor lär sig att programmera, vilket är bra, för fler och fler bra programmerare behövs.

Blog Archive Programmering på papper - Mattebloggen

Collaboration Web Tools. Create, How to... Digitala verktyg. DIGITALFIKA. Välkommen till Digitalfika i Mälardalen!

DIGITALFIKA

Är du nyfiken på hur digitala verktyg kan bidra till att utveckla lärandet i förskola och skola? Vill du hitta inspiration till din egen pedagogiska verksamhet? Digitalisering, skola - SKL. Flippa. Flippat att läsa/forskning. Flippat föräldramöte – 100% positivt. Under ganska lång tid har jag funderat på hur jag ska göra föräldramötena mer intressanta och värda den tiden som det innebär både för mig och för föräldrarna.

Flippat föräldramöte – 100% positivt

Det har inneburit att jag har haft föräldramötena med en del information och en del genomgång av något slag. Förmågorna i läroplanen, betyg, matematikstrategier eller något annat som passat. Men ändå har jag inte varit helt nöjd. Flippat klassrum hos mattelärare på Videdalsskolan. Flipped. Flipped classroom infos. FLIPPED Toolbox. Hajar. Hälsoprojekt med IKT. IKT. IKT som verktyg i undervisningen. Mitt uppdrag som förstelärare handlar om att utveckla IKT som ett pedagogiskt verktyg i skolan.

IKT som verktyg i undervisningen

Jag börjar med att förklara vad IKT står för då jag har insett att det finns både kollegor och rektorer som inte vet vad det betyder. IKT som ett pedagogiskt verktyg betyder Information – och KommunikationsTeknologi som pedagogiska verktyg, hjälpmedel. "IKT–pedagogik är alltså en vidareutveckling av begreppet IT där ”K” står för kommunikation. Det statiska lärandet med en lärare som berättar/föreläser är under förändring och kommunikationen och interaktionen är bärande delar i pedagogiken.

Samtidigt kommer tekniken in som verktyg" taget från Kreativ Pedagogik. IKT som verktyg i undervisningen. Kostenlose Bilder - Pixabay. Här finns en del av mina tankar runt skolutveckling, kurser jag går och IKT. Kritiskt tänkande. Det tillhör skolans uppdrag att stimulera kritiskt tänkande.

Kritiskt tänkande

Men vad är då kritiskt tänkande? Och hur hänger kritiskt tänkande och kunskapsdjup ihop? Nedan presenteras en modell över fyra nivåer av kritiskt tänkande att träna i skolan. Lgr11 och webbpublicering stodmaterial. Lärare underutnyttjar digitala resurser. Lärmodul "Dina digitala verktyg" - Kvutis. Lärmodulen syftar till att ge dig en introduktion i arbetet med digitalt lärande i Svedala.

Lärmodul "Dina digitala verktyg" - Kvutis

Du kommer att få använda och bli förtrogen med dator, projektor och några olika digitala verktyg. I denna fortbildningsmodul ligger fokus främst på verktyg som du kan använda själv samt verktyg som du kan använda med en projektor i undervisningen. Moment A - individuell förberedelse Digital kompetens såväl som förmågan att lära sig att lära är två av Europas åtta nyckelkompetenser och i Svedala görs idag stora satsningar på att digitalisera klassrummen. Målet för dessa satsningar är att förbereda eleverna för ett digitaliserat samhälle samtidigt som vi utvecklar arbetssätt för att öka elevernas lärande. Europas åtta nyckelkompetenser Nyckelkompetenserna för livslångt lärande är en kombination av kunskaper, färdigheter och rätt attityd till olika sammanhang. Nyckelkompetenser bör förvärvas av Åtta nyckelkompetenser Europa.eu. Mallar. Nya testmiljöer för digitalisering i skolan. VINNOVA gör en satsning på digitalisering för framtidens skola och i denna omgång ges planeringsbidrag för att skolor, forskare, företag och andra organisationer tillsammans ska kunna skapa testmiljöer för att testa IT-system och digitala arbetssätt i skolan.

Nya testmiljöer för digitalisering i skolan

Det är nio projekt som nu får planeringsbidrag med sammanlagt 2,5 miljoner kronor. En annan del av satsningen på digitalisering i skolan består av stöd till innovationsprojekt, beslut inom den utlysningen beräknas komma den 30 september. Projekt som får planeneringsbidrag: Det omvända klassrummet, Rekarne Gymnasiet, SICS Swedish ICT, Nacka kommun, Eskilstuna kommun, Studentlitteratur, Svenska läromedel service AB, Gleerups utbildning, 143 000Att skapa en testmiljö där fler lärare i fler ämnen ska kunna arbeta med och utveckla modellen ”flipped classroom”. PedagogiskaBloggar. Pod. S Blogg: Mitt flippade klassrum. Sheets - create and edit spreadsheets online, for free. Skapa PDF, tidningar och e-böcker. Skolarbetet blir ”på riktigt” när fler läser elevernas bloggar. Dan Åkerlund – Det blir extra tydligt att multimodala texter och nya mottagare för elevers arbete inte går att studera som helt olika aspekter av textproduktion – de hör ihop, säger Dan Åkerlund.

Skolarbetet blir ”på riktigt” när fler läser elevernas bloggar

Läraren var inte mottagaren. Skäl att skynda på skolans digitalisering - SKL. Smarta flipverktyg. Smarta flipverktyg. Sociala medier. Specialpedagogisk Tidskrift ~ Kilskrift. Studenter snickrade app som förenklar slöjdlektion - Teknisk-naturvetenskaplig fakultet - Umeå universitet. Svensk forskning om 1:1 – vilka slutsatser drar vi? (Stockholm) 2014-10-01. Datum: 2014-10-01 Tid: 12:00 - 16:30 Plats: Stockholm Välkommen till ett halvdagsseminarium där svenska forskare presenterar några större studier av 1:1 i svenska skolor.

Svensk forskning om 1:1 – vilka slutsatser drar vi? (Stockholm) 2014-10-01

Därefter diskuterar vi, i ett modererat samtal, perspektiv och resultat, liksom slutsatser, förhoppningar och farhågor inför den fortsatta digitaliseringen av svensk skola. Nu finns forskning, bedriven i Sverige, som belyser olika aspekter av digitaliseringen i skolan. Vi kan därmed börja resonera om de bilder forskningen ger. Teacher's Resources. Tio topplistor du inte vill vara utan. Att listor är populära på internet rådet det ingen tvekan om. Av någon anledning tilltalas vi av att få information färdigförpackad och gärna rangordnad. Jag har tidigare erkänt att jag gillar katter på internet, nu får jag lov att erkänna att jag gärna tittar på olika listor också. I detta inlägg får ni därför en liten hyllning till alla listor som florerar på internet och här har jag samlat tio listor som en geografilärare och SO-lärare verkligen kan ha nytta och glädje av. 1.

Utveckla öppna digitala lärresurser tillsammans. Öppna digitala lärresurser börjar bli allt viktigare i den internationella utbildningspolitiken. OECD, UNESCO och EU är några exempel på aktörer som är aktiva inom området. Deras mål är att skapa ett mer inkluderande informationssamhälle där alla ges möjlighet till ett livslångt lärande som kan främja fortsatt tillväxt och ekonomiskt välstånd. Det förutsätter att den digitala utvecklingen blir en integrerad del av skolans vardag och att pedagoger samarbetar för att utveckla undervisningen.

Web Tools to Use with Bloom's Digital Taxonomy. Wordle - Beautiful Word Clouds.