background preloader

Gevolgen

Facebook Twitter

Banken. Zoals we ondertussen allemaal weten, gaat niet goed met Griekenland.

Banken

Griekenland bevindt zich momenteel in een zware financiële crisis. Nu is dat niet alleen erg voor Griekenland (en haar burgers), maar het beïnvloedt de hele wereldeconomie en dan met de name de economie voor de eurolanden. Banken in Nederland voelen de crisis ook, maar kunnen bij een onjuiste aanpak van het probleem het nog veel meer gaan voelen. Als Griekenland geen financiële steun krijgt, dan zal het land snel niet meer aan haar verplichtingen kunnen voldoen. De gevolgen zijn dan dat de Griekse banken failliet gaan. Negatief voor banken in Nederland Dit alles heeft negatieve gevolgen voor de banken in Nederland.

Crisis 2012. Crisis 2012 Allereerst de felicitaties naar de euro.

Crisis 2012

De euro bestaat nu namelijk 10 jaar! Als we gaan terugblikken zien we dat veel Nederlanders wel enthousiast waren over de euro. Nu zijn veel Nederlanders dan toch minder enthousiast over de euro, maar dit ligt meer gelegen aan het feit dat veel Nederlanders de euro de schuld geven van de economische crisis. Is dit terecht? Euro 10 jaar De euro bestaat nu 1o jaar en kent nu al een rijkelijke geschiedenis. Maar ook horen we tegengeluiden. Banken in Nederland zijn gul voor Griekenland. Het gaat niet goed met Griekenland.

Banken in Nederland zijn gul voor Griekenland

Eigenlijk gaat het niet goed met Europa, want wanneer het niet goed gaat met één van de landen in Europa, dan merken de andere landen dat ook. Ook de banken in Nederland merken dat het niet goed gaat met Griekenland. Al eerder heeft Griekenland steun gevraagd aan de banken. Ook de banken in Nederland werden door de overheid gevraagd om steun.

De vrijwillige bijdrage van de banken bedroeg ongeveer 40%. Nieuwsuur: Video: Grieken willen naar... Nederlandse burgers. Kleine ondernemers geraakt... Ondernemers steeds meer in de bijstand... Kinderopvang, vrouwen krijgen minder kinderen... Is dat een groot probleem? Is dat eigenlijk een slechte zaak Mondiaal gezien niet, mondiaal hebben we meer dan genoeg mensen, en in Nederland zelf ook.

Is dat een groot probleem?

Het is het gevolg van het uitsluitend financieel willen waarderen van bepaalde taken in de maatschappij en andere niet (hoe essentiëler de taak, hoe minder er vaak voor betaald wordt, en vrijwilligers doen dan vaak ook heel belangrijk werk), en ook al decennialang te drammen dat iedereen zo’n betaalde taak moet uitvoeren omdat de anders ‘niet niet meedoet’ en omdat een betaalde baan toch zo goed voor je is. Je eigen kinderen opvoeden is geen betaalde taak. Andermans kinderen opvoeden echter wel. Het gevolg is dat mensen voor een belangrijk deel van de tijd niet meer hun eigen kind opvoeden maar dat uitbesteden aan iemand anders terwijl ze zelf dat toch oh zo nuttige betaalde werk gaan doen. Netto zijn de kosten van het zelf opvoeden van je kind deels verplaatst naar de kinderopvang. Hoe dat laatste economisch zit begrijp ik nog steeds niet.

Politie krijgt probleem door bezuinigingen... Artikel » Chaos bij Politieacademie: honderden examens uitgesteld. Bezuinigingen basispakket zorg. Het kabinet is gisteren akkoord gegaan met een groot aantal voorstellen van minister Schippers om de kosten in de zorg terug te dringen.

Bezuinigingen basispakket zorg

En dat gaan we voelen. Wat staat ons te wachten? Volgens het kabinet zijn maatregelen nodig omdat de zorguitgaven elkaar jaar fors toenemen. Dat komt onder andere doordat er steeds meer patiënten zijn die langer leven en daardoor langer zorg nodig hebben. Door medisch-technologische ontwikkelingen zijn er veel nieuwe en innovatieve – maar wel vaak dure – behandelingen mogelijk. Een positieve ontwikkeling die ook een keerzijde heeft, is dat steeds minder ziektes dodelijk zijn. . * Fysiotherapiebehandelingen worden vanaf 2012 pas vergoed bij meer dan 20 behandelingen per aandoening. Voor wie zich zorgen maakt: er is nog hoop, want de Tweede Kamer moet nog over de voorstellen stemmen.

Bron: Ministerie van VWS Lees ook:Welke maatregelen in de zorg staan ons te wachten? Betalen voor ouder worden. Martinterelst: Koopkracht nederlandse hui...