background preloader

Leivät ym. suolaiset leipomiset

Facebook Twitter

Kaurahiutalesämpylät | Reseptit | Myllyn Paras. Ihanat kaurasämpylät — KULINAARI. Kiireisen leipurin kaurasämpylät | Suolaiset leivonnaiset | Yhteishyvä. Helppo kaurapeltileipä - Suklaapossu. Peltileipää! Tällaiset peltileivät ovat ihania, sillä niitä ei tarvitse helppoja ja nopeita tehdä. Ne valmistuvat ilman vaivaamista, sillä aineet vain sekoitetaan nopeasti keskenään sekaisin.

Tämän jälkeen taikina levitetään pellille ja annetaan nousta. Pian uunista jo tulvahtaakin uunituoreen leivän tuoksu, ja pehmeä ja kuohkea leipä katoaa parempiin suihin. Tein joskus aikoinaan muutaman kerran samantyyppistä kauraista peltileipää, mutta koska siihen tuli ksantaania, lopetin ohjeen käytön melko pian. Innostuin testailemaan leipäjuuston tekemistä kotona viime syksynä sitten. Leipää varten mulla on kaapissa aina kuivahiivaa. Leipoessani taas peltileipää tässä yksi päivä, olin niin unentokkurassa, että sekoitin hiivan huomaamattani suoraan jauhoihin. Tämän jälkeen tein vielä uuden leipätaikinan ja tällä kertaa muistin laittaa kaikki aineet mukaan. 35 x 40 cm pellillinen, noin 20 palaa Aineet: 7.5 dl vettä 2 pss (á 11 g) kuivahiivaa 2 rkl hunajaa tai sokeria 6 dl kaurahiutaleita 2 tl suolaa. Pehmeä peltileipä. Kantarelli-peltipiirakka | Pizzat ja piirakat, Kasvis, Suolainen leivonta. Juuressämpylät | Valio. Mäskistä leipää ja piirakkaa - VillaNanna. Mehun puristamisesta jää jäljelle kuitua, joka ei enää ole kuitenkaan niin ravintorikasta, sillä ravinteet on valuneet mehuun.

Kuitua ei kuitenkaan ihan heti kannata heittää pois vaan siitä voi myös tehdä kaikenlaista. Tätä yli jäänyttä kuitua kutsutaan mäskiksi. Mäski ei ole mitään herkullista katsottavaa mutta se on hyvä raaka-aine. Tästä omena-raparperimäskistä saa esimerkiksi makean leivät sekä piirakan. Ihan kaikkea muutakin voi kokeilla halutessaan. Vaikka meillä ei juhannuksen vietto sujunut ihan suunnitelmien mukaan, niin yhdestä asiasta pidettiin kiinni ja se oli iltapala laitureilla.

Viime vuonna teimme tämän reissun ensimmäistä kertaa ja kokemus oli niin ihana, että otimme sen meidän yhdeksi juhannusvietto tavaksi. Vuokaleipä mäskistä 6dl vettä noin 4dl mäskiä 2 pss kuivahiivaa 1 rkl hunajaa 2 tl merisuolaa 7-8 dl vehnäjauhoja 1. 2. 3. 4. 5. Nopsa kakku 2 munaa 3dl sokeria 75g voita, sulatettuna 2 1/2 dl vehnäjauhoja Koristeluun: mäskiä ja kanelisokeria mäskin joukkoon: noin 2dl sokeria 2. Mäskistä leipää ja piirakkaa - VillaNanna. Mäskistä leipää ja piirakkaa - VillaNanna. Superhelpot kauraleipäset | Onnenpäivä. Tässä eräänä aamuna pääsi käymään niin, että aamiaisleipäpussukka ammotti tyhjyyttään. Näppäränä vaimona kietaisin leivontanutturan päälaelle ja pyöräytin pellillisen kauraleipiä alle kahdenkymmenen minuutin. Kauraleivät ovat ainakin teoriassa helppoja tehdä ja vaadittavat ainekset löytyvät kaapista oikeastaan mihin vuorokauden- tai vuodenaikaan tahansa.

Kauraleipäset 2,5 dl vehnäjauhoja2,5 dl kaurahiutaleita (mieluummin niitä isoja ja paksumpia kuin pika)2,5 tl leivinjauhetta1 tl suolaa50 g voita2,5 dl maitoa (vesi ja piimä kelpuutetaan ja!) 1. 2. 3. 4. 5. 6. Niin helppo, nopea ja idioottivarma kuin ohje onkin, onnistuin silti turaamaan puoli keittiötä siivouskuntoon voita sulattaessani. Käännyin salamana ympäri ja juuri samalla hetkellä, kun kiskaisin mikron oven auki, kuului pamaus, joka lennätti sulan voin paitsi pitkin mikron seiniä, myös pitkin hellaa ja vaatteitani.

Voittajafiilis. Tykkää tästä: Tykkää Lataa... | Suomen suosituin leivontayhteisö. Kauraleipäset | Valio.