background preloader

Mariamihaela

Facebook Twitter

Sapunariu Maria Mihaela

Proiect

Apa%20grea%20nr6. ORGANIZAREA ERGONOMICA A MUNCII IN BIROU. 1.1.

ORGANIZAREA ERGONOMICA A MUNCII IN BIROU

Ergonomia - ştiinţă interdisciplinară Esenţa managementului contemporan o constituie relaţiile cu oamenii, cu grupul uman şi cu fiecare individ. Ergonomia muncii referat. In cadrul managementului resurselor umane, organizarea si amenajarea locului de munca, limitele capacitatii omului sint puse in corelatie cu munca de catre erggonomie.

Ergonomia muncii referat

Ca urmare a revolutiei tehnico-stiintifice, o data cu sporirea considerabila a complexitatii muncii, dar si a cerintelor umane, umanizarea muncii, perfectionarea si fundamentarea organizarii si conducerii productiei si a muncii pe baze rationale au devenit esentiale. Amenajarea locului de munca presupune o cooperare multidisciplinara, care are ca scop adaptarea reciproca a omului si muncii. Termenul de ergonomie provine din limba greaca unde eron=munca si nomos=lege, fiind adoptat la Oxford in anul 1949. DEFINITIE: Ergonomia reprezinta ansamblul integrat de stiinte susceptibile sa furnizeze cunostintele asupra muncii umane, necesare adaptarii rationale a omului in munca si a muncii la om. Aceste definitii pun in evidenta doua idei principale: Ce este ergonomia? Scris de Dr.Tache Georgiana-Ozana5864 afisari12:19:27, Marti 31 August 2010 Ergonomia este ştiinţa conceperii şi construirii unui loc de muncă, instalarea unui echipament adecvat şi definirea spaţiului de lucru destinat angajatului.

Ce este ergonomia?

Designul corect ergonomic urmăreşte prevenirea îmbolnăvirilor sau rănirilor de pe urma efortului repetitiv, care poate dezvolta, în timp, o suferinţă, afecţiune, incapacitate sau dizabilitate pe termen lung. Ergonomia - după definiţia dată de Asociaţia Internaţională de Ergonomie (A.I.E.) - este ştiinţa care studiază interacţiunile dintre oameni şi elementele unui sistem, dar şi riscurile presupuse de practicarea profesiei, aplică teorii, principii, informaţii sau cunoştinţe şi metode de design pentru a optimiza starea de bine a oamenilor în timpul muncii, precum şi a asigura performanţa în ansamblu a sistemului angajat-loc de muncă.

A.I.E împarte ergonomia în trei mari domenii: Comentarii. Cuvinte cheie. Îmbunătăţirea ergonomiei la postul de lucru în cadrul linei de asamblare cablaj habitaclu. CMP. CMP. CMP. CMP.