background preloader

Must

Facebook Twitter

Historia de O. The Filthy Thirteen: From the Dustbowl to Hitler's Eagle's Nest - The True Story of the 101st Airborne's Most Legendary Squad of Combat Paratroopers: Richard Killblane, Jake McNiece: 9781932033465: Amazon.com: Books. «Por qué creemos en cosas raras», de Michael Shermer. Molts lectors, especialment els d’una certa edat, segurament recorden un popular programa de televisió que, allà per l’any 1975, va divulgar les proeses d’un jove Uri Geller que doblegava culleretes, arreglava rellotges i era capaç de llegir la ment (no la seua, sinó la d’altres).

«Por qué creemos en cosas raras», de Michael Shermer

Una enganyifa, òbviament. I no obstant això, a hores d’ara, molta gent continua fermament convençuda que Geller podria, equipat únicament amb els seus poders mentals, destrossar-li la coberteria a qualsevol. I què em dieu de la creença (molt estesa si fem cas d’alguns periodistes) segons la qual un polp és capaç de predir els resultats d’una competició esportiva? Por qué creemos en cosas raras intenta revelar els motius pels quals la gent creu en aquestes i moltes altres coses estranyes, com l’astrologia, els fantasmes, la percepció extrasensorial, els extraterrestres, la telequinesi o la criònica. Les credencials de l’autor són inequívoques. Enrique Font. LA LLAVOR INMORTAL - JORDI BALLO, comprar el libro. SANGRE, SUDOR Y LAGRIMAS: EL DISCURSO QUE GANO UNA GUERRA - JOHN LUKACS, comprar el libro. EL IMPOSTOR - JAVIER CERCAS, comprar el libro.

Resumen del libro He aquí una fascinante novela sin ficción saturada de ficción; la ficción no la pone el autor: la pone Enric Marco.

EL IMPOSTOR - JAVIER CERCAS, comprar el libro

Las leyes de la frontera. Las leyes de la frontera es una novela del escritor español Javier Cercas, correspondiente a su séptimo libro de narrativa.

Las leyes de la frontera

Fue publicado inicialmente en septiembre de 2012 en la colección «Literatura Mondadori» de la Editorial Mondadori.[2] En noviembre del mismo año, la obra fue también publicada en catalán.[5] La novela se centra en las figuras de Gafitas, Tere y el Zarco, tres delincuentes adolescentes que durante el verano de 1978, en plena época de Transición Española, se dedicaron a realizar robos en una Gerona marginal, muy diferente de la actual. El gato negro - Edgar Allan Poe. No espero ni pido que alguien crea en el extraño aunque simple relato que me dispongo a escribir.

El gato negro - Edgar Allan Poe

Loco estaría si lo esperara, cuando mis sentidos rechazan su propia evidencia. Pero no estoy loco y sé muy bien que esto no es un sueño. Mañana voy a morir y quisiera aliviar hoy mi alma. Mi propósito inmediato consiste en poner de manifiesto, simple, sucintamente y sin comentarios, una serie de episodios domésticos. Axolotl. Hubo un tiempo en que yo pensaba mucho en los axolotl.

Axolotl

Iba a verlos al acuario del Jardín des Plantes y me quedaba horas mirándolos, observando su inmovilidad, sus oscuros movimientos. Ahora soy un axolotl. El azar me llevó hasta ellos una mañana de primavera en que París abría su cola de pavo real después de la lenta invernada. L OBSESSIO ANTIAMERICANA - JEAN-FRANÇOIS REVEL, comprar el libro. El cor de les tenebres. El cor de les tenebres (títol original en anglès: Heart of Darkness) és una novel·la curta de Joseph Conrad.

El cor de les tenebres

Es va publicar al principi per capítols el 1899, i en forma de llibre el 1902. La novel·la està ambientada a l'Àfrica, i està inspirada en els sis mesos que l'escriptor va passar al Congo colonitzat pel rei Leopold II de Bèlgica. És, potser, l'obra més coneguda de Joseph Conrad. L'obra ha estat traduïda al català per Montserrat Vancells. V de Vendetta. V de Vendetta (V for Vendetta en l'original en anglès, també coneguda com a V de Venjança) és una novel·la gràfica formada per una sèrie de deu comic books escrits por Alan Moore i il·lustrats majoritàriament per David Lloyd.

V de Vendetta

Aquest últim també faria tasques de suport en el concepte i en el guió. És un còmic de ciència-ficció i intriga. Ambientat l'any 1997, en una època posterior a una hipotètica III Guerra Mundial. Anglaterra s'ha convertit en un Estat feixista. En aquesta situació, apareix un misteriós personatge que se fa anomenar "V" i que ataca als interessos i agents de l'estat, tot creant el caos amb l'objectiu de enderrocar el govern i incitar a la població a adoptar una societat anarquista. Provinença[modifica | modifica el codi] Els primers episodis de V de Vendetta van ser originalment publicats en blanc i negre entre el 1982 i el 1985 a Warrior, publicats per Quality Comics. Watchmen. Watchmen ("Vigilants", en anglès) és un còmic de superherois, guionitzat per Alan Moore i dibuixat per Dave Gibbons, ambdós britànics.

Watchmen

És considerat com una de les obres més importants del còmic nord-americà. Va ser publicat per primera vegada com una sèrie limitada de 12 números per DC Comics entre els anys 1986 i 1987. Katz Editores: La ética de la identidad, Kwame Anthony Appiah. De la brevedad de la vida. Este libro, dedicado a Paulino -quien probablemente fue cuñado de Séneca-, es quizás es el que más influencia ha ejercido en la posteridad, sobre todo en los autores españoles del Siglo de Oro.

De la brevedad de la vida

En él, Séneca afirma que la vida, aunque lo pueda parecer, no es breve, sino que es el individuo quien hace que así lo sea. Uno de los motivos por los cuales se considera que la vida es corta, es porque no se sabe aprovecharla. Reflexión[editar] Els Viatges de Gulliver. Els Viatges de Gulliver (títol complet Viatges a diverses nacions remotes del món, en quatre parts.

Els Viatges de Gulliver

Per Lemuel Gulliver, un cirurgià especialista primer, a continuació, un capità de diversos vaixells) és una obra de l'escriptor i clergue irlandès Jonathan Swift de 1726 (revisat el 1735). Narra els viatges fantàstics de Gulliver, i és alhora una sàtira dels costums anglesos de l'època de l'autor i de la naturalesa humana en general, i una paròdia del gènere literari de les narracions de viatges de l'època. És l'obra llarga més coneguda de Swift i tot un clàssic de la literatura en anglès. Les aventures de Tom Sawyer.

Les aventures de Tom Sawyer és una novel·la de l'escriptor nord-americà Mark Twain publicada el 1876. El llibre relata uns mesos en la vida d'aquest nen que viu en una ciutat petita prop del riu Mississipí, criat per la seva tia Polly, que se l'estima molt però que a la vegada és estricta. Tom contempla el món d'una manera molt diferent a la dels adults amb qui ha de conviure. Més rebel encara és el seu amic Huckleberry Finn, el company ideal de Tom que és envejat pels altres a causa de la forma de vida que porta. Aquests dos nois, Tom i Huckleberry Finn, viuran aventures de tot tipus, fins que finalment acabaran creixent i deixaran de ser nens per arribar al món dels adults. Mark Twain. La reina de les neus. La reina de les neus és un conte de Hans Christian Andersen publicat el 1845 i que ha estat adaptat en diversos formats pel seu èxit. És un conte dividit en set parts o capítols.

Argument[modifica | modifica el codi] Primera part: uns trolls fabriquen un mirall màgic, que fa que tot mostri la seva pitjor cara. Volen pujar-lo al cel perquè els àngels es decebin del Paradís i abandonin Déu, però en intentar enlairar-lo més enllà dels núvols, el mirall es trenca em mil bocinets.Segona part: mestrestant dos nois creixen com a veïns a un petit poble, cuidant junts un jardí de roses.

Ell es diu Kai i viu amb la seva àvia, qui sempre li diu que vigili amb la reina de les neus. Anàlisi[modifica | modifica el codi] Andersen recull molts elements dels contes de fades, com la bruixa que viu enmig del bosc (igual que a La caseta de xocolata), el nombre tres (si arriba a patir el tercer petó, Kai hauria mort) i el final feliç que acaba amb la parella reunida. Erich Fromm. Anthony Galasso Fahrenheit 451. MUndoFeliz.