background preloader

Architecture

Facebook Twitter

Compact Karst House / dekleva gregorič arhitekti. Compact Karst House / dekleva gregorič arhitekti Architects Location Project Team Aljoša Dekleva u.d.i.a., M.Arch.

Compact Karst House / dekleva gregorič arhitekti

(AA Dist),Tina Gregorič u.d.i.a., M.Arch. (AA Dist), Lea Kovič, u.d.i.a., Vid Zabel štud. arh. Area 83.0 sqm Project Year 2014 Photographs Client Borut Pertot Site Area 336 m2 From the architect. Following this tradition determined the design of small compact stony house corresponding to the needs of the young family and current technological principles. Ground floor operates mostly as public or semi-public space with multiple grand landscape views as on the other hand the upper floor stands very private with sky views only. The house has three large square windows which open views towards hilltop church in Italy to the west, forest to the south and entrance platform to the east.

A house within a house: Historic Sant Cugat's hidden gem. Creating a comfortable family home that effectively deals with site restrictions and a sensitive cultural and historical context - while remaining innovative and aesthetically consistent - is a challenge for any architect.

A house within a house: Historic Sant Cugat's hidden gem

And yet, Barcelona-based Josep Ferrando's latest house in Spain's Sant-Cugat - a Catalan town known for its rich cultural heritage - does just that. Casa Sant-Cugat is a hidden gem within a historical hub. The architect kept the existing street façade and it is only when entering the house that the contrast between old and new becomes visible. With this project, construction and preservation issues were present from the word go, and it seemed that a constant battle between finding structural solutions and creating a beautiful home would be inevitable. The house's external façade and roof were listed, so no changes were possible there. Edgeland House / Bercy Chen Studio. Architects: Bercy Chen Studio Location: Austin, Texas, USA Design Team: Thomas Bercy, Calvin Chen, Dan Loe, Ryan Michael, Brad Purrington, Agustina Rodriguez Area: 0.0 ft2 Project Year: 2012 Photographs: Paul Bardagjy From the architect.

Edgeland House / Bercy Chen Studio

In an increasingly generic and de-natured world, we are interested in producing architecture tuned to the specificity of a place. The Edgeland residence is commissioned by a science fiction writer enthralled with 21st century human habitation in the urban frontiers of abandoned industrial zones. Not unlike Col Charles Goodnight's first dug out at the JA ranch in 19th century Texas, the design is inspired by the vernacular of the “pit house”, one of the oldest housing typology in North America used by Native Americans through the ages. We collaborated with the Lady Bird Wildflower Center to reintroduce over 40 native species of wildflowers and grass to preserve the local ecosystem. Renhouse / MTKarchitects. Architects: MTKarchitects Location: Ina, Nagano Prefecture, Japan Architect in Charge: Akira Metoki Structural Engineer: Hidemasa Nagata Area: 163.0 sqm Project Year: 2014 Photographs: Yuko Tada From the architect.

Renhouse / MTKarchitects

I am always aware of harmony with the surrounding environment and neighborhood, and relations between buildings and nature when I start to design. The timber housefor 2 generations located in Nagano Prefecture, Japan is sited in a quiet and rich natural environment and has wonderful views to the Ina Valley. Castle Rock Beach House / HERBST Architects. RGT House / GBF Taller de Arquitectura. Architects: GBF Taller de Arquitectura Location: Tapalehui, espacio de retiros y talleres, Morelos, Mexico Project Area: 85.0 m2 Project Year: 2014 Photographs: Luis Gordoa Design Team: Sergio R.

RGT House / GBF Taller de Arquitectura

Salas, Francisco Ramírez Díaz, Pedro Estrada Herrera. Collaborators: Alberto Ayala Aranda, Eric Pérez Navarro, Efraín de la Cruz Villalba, Miguel Alarcón Aviña, Laura Ortega Díaz, Karla Duran Montero. A Concrete Residence Reflecting The Lush Surrounding Landscape. Architect studio ZD+A designed a concrete family residence reflecting the surrounding landscape.

A Concrete Residence Reflecting The Lush Surrounding Landscape

The 'PN House' is located in the Lomas de Chapultepec neighborhood of Mexico City and the height of the building provides calming views of the tall trees around it. Inspired by nature, the goal was to work with the unique topography. The building consists of two stacked boxes with huge windows as well as a bridge and rooftop terraces. Park Corner Barn / McLaren Excell. Architects: McLaren Excell Location: Chilterns End, Henley-on-Thames, Oxfordshire RG9 1SQ, UK Project Year: 2011 Photographs: Courtesy of McLaren Excell From the architect.

Park Corner Barn / McLaren Excell

Set amongst beech-wooded farmland high in the Chiltern Hills, Park Corner Barn was originally part of the neighbouring farm estate and was used as an agricultural threshing and cattle barn until the mid-1990s. Built in traditional brick and flint in the late eighteenth century, the barn was enlarged to twice its original size thanks to a Victorian addition in 1864- resulting in the building which stands today. Our client purchased the barn in 2009, twelve years after the first residential conversion of the building, with the intention of stripping the building back to its basic structure and starting again. Through conversation, we agreed on a strategy to create a series of light, open spaces, Scandinavian in feel, with a sense of calm continuity. vPPR transforms an old taxi garage into the award-winning Vaulted House. The result of an extreme architectural makeover, this four-bedroom family home, replacing a former taxi garage, is the work of London-based architects vPPR.

vPPR transforms an old taxi garage into the award-winning Vaulted House

The plot, located in Hammersmith, London, had been designated as contaminated land when the architecture team took it on. This didn't stop them. Armed with an inspiring new design, vPPR completely transformed the site, which now, tucked away behind its original garage doors, hosts the award-winning Vaulted House. In order to de-contaminate the site, a deep excavation was needed. During this process, all 1.5 metres of dug up soil had to be tested and then carefully disposed of. Take an Interactive Tour of Vaulted House. Theo van Doesburg Back view of the Van Doesburg House 29 rue Charles Infroit Meudon Val Fleury 1930 Photo The Netherlands Institute for Cultural Heritage.

The Tank House Loft by Brian Messana. Lapin top. Roomroom. Dublin National Concert Hall 3XN plusMOOD 6. House 3 / Coy Yiontis Architects. A Concrete Summer House By BAK Arquitectos. BAK arquitectos constructed the AV house, a concrete summer home in the forest of Mar Azul in Argentina.

A Concrete Summer House By BAK Arquitectos

Surrounded by the lush natural landscape, the architects' goal was to design a building that integrates into the maritime environment through its shape and use of materials. The exterior is made of exposed concrete and the large windows capture the light that passes through the trees. Additionally, the interior is completely made of concrete, which regulates the thermal insulation. Kengo Kuma Designs Cultural Village for Portland Japanese Garden. Plans have been unveiled for Kengo Kuma's first public commission in the US.

Kengo Kuma Designs Cultural Village for Portland Japanese Garden

The Portland Japanese Garden has commissioned Kuma to design a new "Cultural Village" to accommodate the garden's growing popularity. Based off the Japanese tradition of monzenmachi (gate-front towns), where activity exists just outside the gates of shrines and cultural sites, the village will provide a "free-flowing" courtyard space for events and educational activities, as well as multi-purpose classrooms, galleries, a library, tea cafe, and more. In addition to this, a new visitor entrance will be built on an existing site at the bottom of the hillside site on Kingston Avenue, just on the outskirts of downtown Portland. Naman Retreat the Babylon / Vo Trong Nghia Architects. Architects: Vo Trong Nghia Architects Location: Ngũ Hành Sơn, Da Nang, Vietnam Architect In Charge: Vo Trong Nghia Design Team: Nguyen Viet Hung Area: 2480.0 sqm Project Year: 2015 Photographs: Hiroyuki Oki Master Plan: Vo Trong Nghia Architects Contractor: Thanh Quan JSC Client: Thanh Do Investment Development and Construction JSC Site Area: 1517 m2 Beside the main linking road between Danang city and Hoi An old town, Naman retreat resort, a qualified coastal resort is located 16 km away from Danang international airport.

The concept of resort is providing physical and mental treatment for the long stay guests by the nature friendly environment and healthy activities such as spa, yoga, beach sports and so on. To achieve a perfect atmosphere that enable the guests a maximum body and mind purification and relaxation, the resort was designed by harmonious mix of greenery, natural stone and bamboo. Future brooklyn1. Dezeen Wadi Rum by Oppenheim Architecture 17. Dezeen Wilderness Embodied by Iris van Herpen 17.

Alberto Campo Baeza Guerrero house. Ah2. Gallery: Clorindo Testa’s Banco de Londres Through the Lens of Federico Cairoli. Argentine photographer and architect Federico Cairoli has shared photos with us of Clorindo Testa’s Banco de Londres (Bank of London) in Buenos Aires. Testa and his firm SEPRA won a competition in 1959 to design the bank and the Brutalist building was completed in 1966. View Cairoli’s photos after the break and check out more of his work on his webpage and Facebook page. Bamboo Pavilion / DnA_Design and Architecture.

Architects: DnA_Design and Architecture Location: Songyang, Lishui, Zhejiang, China Architect in Charge: Xu Tiantian Project Year: 2015 Photographs: Zhou Ruogu/Savoye Photographer Architecture Design: DnA_Design and Architecture/ Xu Tantian Project Team: Xu Tiantian, Zhang Longxiao, Li Linxin, Hu Mohuai Construction Team: Bamboo Wood Construction / Xu Chaoran Budget: $ 25,000 From the architect. Fasada 4. Black box from arctic wonderland serie by sarah anne johnson 2010. JA House. Ecologic Pavilion In Alsace / Studio 1984. Architects Location Muttersholtz, Alsace, Francia Year 2012 Photography Cortesia de Studio 1984. Chontay House / Marina Vella Arquitectos. The Montreal Metro – Fubiz Media. Subaquatic Water Spider Nests Pavilion – Fubiz Media. Sancaklar Mosque / Emre Arolat Architects.

Sandibe Okavango Safari Lodge / Nicholas Plewman Architects in Association with Michaelis Boyd Associates. Miami Theater Study on Behance. Minimalist Hut in Austrian Forest. Le cabinet d’architecture autrichien Raumhochrosen a réalisé un modèle de cabane minimaliste dans la célèbre forêt de Wienerwald. La construction est faite majoritairement à partir de bois brut, de manière à rester le plus proche possible de la nature, et ce, avec le moins de mobilier possible. Verstas Architects Win Competition to Expand Lapland Central Hospital in Finland. Finnish firm Verstas Architects has been awarded first place in a competition for the expansion of Finland’s Lapland central hospital for their design of a functional complex of “healing architecture.”

The Mill / WT Architecture. Haus Für Julia Und Björn / Innauer-Matt Architekten. Tom's hut. Compact Karst House / dekleva gregorič arhitekti. Scale of PLY / NOJI Architects. International architecture profiles, projects, manufacturers. Utopia Arkitekter Designs Apartment Block with Rooftop Park for Stockholm. The Södermalm district of Stockholm will be receiving a unique new addition to its collection of residential housing.

Utopia Arkitekter has proposed a redevelopment plan along Hornsbruksgatan that will include three apartment buildings and a new metro station. In total, the plan will create 29 units: twelve apartments and seventeen town houses. Rising two to three stories above the street, the connected roofs of each of these buildings will act as an extension to the nearby Högalid Park. Mjölk Architekti's Carbon house features a burnt wood exterior.

Alemanys 5 by Anna Noguera. Asymmetric House in Tourimachi slots between two buildings. Youth Hotel of iD Town / O-office Architects. Apartment No. 1 by AbCT. Tree House / 6a Architects. Cliff House in Nova Scotia by MacKay-Lyons Sweetapple Architects. La Plage du Pacifique Hotel by Kristin Green, images by Peter Bennetts. Subterranean Concrete Orgy / Toki Drobnjakovic and Per Sundberg. Filter House (Kilburn, UK) ← Projects ← Gianni Botsford Architects. 5 Women Changing the Face of Architecture. Pinterest Headquarters by All of the Above and First Office. Shigeru Ban Architects. Ace Hotel Shoreditch by Universal Design Studio. Nikolay Polissky. Google Image Result for. Architecture. Gmeiner Felix - Coop Himmelb(l)au.

Helix Hotel by Leeser Architecture. Detail & hue. Niels Torp as Arkitekter. Zoomlion Headquarters Exhibition Center by amphibianArc. Andrew Clancy resigns as RIAI board member. Restaurants, Bars, Hotels.

House 6x6