background preloader

Castellers

Facebook Twitter

Terrassa comptarà aviat amb un monument dedicat als castells | DiariCasteller.cat. El singular monument en homenatge als Castellers de Sants. Terrassa comptarà ben aviat amb un monument casteller. Després de la brillant temporada castellera en general i dels Minyons de Terrassa en particular, el consistori ja ha fet les primeres passes per dedicar un espai important de la ciutat als castells i al 4de10 amb folre i manilles. Tal com informen diversos mitjans terrassencs, el regidor Amadeu Aguado va recollir la reivindicació del món casteller en una sessió ordinària de la comissió de Cultura, Innovació i Projecció de la Ciutat. Serà la Junta de Portaveus l'encarregada d'avançar els passos, ja que tot fa preveure que comptarà am el consens polític dels diversos partits.

Qui incidirà directament, però, en l'elaboració del monument seran les dues colles de la ciutat, els Minyons i els Castellers de Terrassa. Resum 2015: colles de deu. Tallest Human tower (Failed Attempt) -- Video of the Week 11th April -- Guinness World Records. Irreverents i pioners, la clau de l’èxit dels Minyons de Terrassa. Ara fa una setmana els Minyons de Terrassa van trencar un altre sostre casteller i van fer possible un dels castells que molta gent encara considerava impossible, el quatre de deu amb folre i manilles. I venien d’haver descarregat poca estona abans el tres de deu, per quarta vegada aquesta temporada, en la diada de la colla, a la Plaça Vella de Terrassa.

Dos castells de deu en una sola diada, una fita inèdita fins aleshores. La colla de la camisa malva ha esdevingut la gran dominadora de les construccions de deu en la temporada més espectacular dels més de dos-cents anys d’història dels castells, en un frec a frec històric amb els Castellers de Vilafranca i la Colla Vella dels Xiquets de Valls. Irreverents, trencadors, metòdics, pioners, els Minyons de Terrassa han signat algunes de les actuacions històriques del món castellers, segurament les més transcendentals. La primera diada d’aquestes característiques fou el 1993. Pioners en la incorporació de la dona al castells.

Photos by Rafael Aroztegui Peñarroya. Diada dels Minyons de Terrassa. La plaça Vella de Terrassa veu un castell inèdit, el 4 de 10 amb folre i manilles, en una gran diada dels Minyons. Història viva dels castells. El 22 de novembre del 2015 sempre més serà recordat com el dia en què es va afegir un nou castell al repertori casteller. Els Minyons de Terrassa han aconseguit el que tothom esperava però ningú s'atrevia a predir. Han descarregat el 4 de 10 amb folre i manilles, una construcció mai vist fins ara. Els Minyons han començat la Diada de casa amb molt bon peu. Han descarregat el seu quart 3 de 10 amb folre i manilles de la temporada. Amb la confiança del 3de10fm, els Minyons han encarat el repte en la segona ronda. Són quatre minuts històrics: Els de la camisa malva havien intentat el 4 de 10 amb folre i manilles en la mateixa diada de l'any passat, però el castell va caure només començar a sonar les gralles.

A la tercera ronda, els Minyons s'han endut una petita decepció. Els Minyons de Terrassa han estat ben acompanyats per dues colles de Barcelona. Els Castellers de Sants han començat la diada descarregant el 3 de 9 amb folre a la primera ronda. Cinc anys de Patrimoni de la Humanitat, en un vídeo | DiariCasteller.cat. Castells, Torres humanas de Catalunya. Temporada 2015. Comencem. Amb tu, TOT! LA CONTRACRÒNICA. Girona és malva. Sant Narcís’15 | WebCasteller. Diria que les últimes onze temporades de castells, les mateixes que fa que sóc al 3Rondes, he anat a cobrir la Diada de Sant Narcís.

Gairebé sempre hi he arribat a hora justa, quan ja començaven a sonar gralles i fins i tot un any quan una colla ja havia fet el primer castell. Alguna vegada també hi he arribat a l’hora, és a dir, una mica abans de començar, amb temps per anar a fer un tallat al bar on esmorzen els Minyons i l’oportú rierol que et permet passar tres hores llargues dret sense angúnies. La veritat, anar a veure castells fins a Girona sempre m’ha fet una mica de mandra; és massa lluny si surts de Cubelles, i encara més lluny si, mentrestant, a Valls és Santa Úrsula. Però aquesta temporada em vaig proposar arribar-hi aviat i tenir temps de fer petar la xerrada amb algú de les colles, que és quan de veritat fas més periodisme casteller.

La Plaça del Vi de Girona és una bona plaça castellera si ens mirem la història que arrossega. La plaça del Vi de Girona, referent en el mapa casteller. La plaça del Vi de Girona va viure ahir una diada castellera d'aniversaris i, tal com correspon, va respondre a les expectatives. I és que fa vint anys, tal dia com ahir, en una diada castellera de Sant Narcís, un grup de nois i noies van plantejar la possibilitat de crear una colla gironina. Per què no? I dit i fet: un o dos mesos després de la proposta, gent de Salt i Girona, sobretot, i també d'altres municipis gironins, van fer la seva primera actuació amb el nom de Marrecs de Salt. Ahir van iniciar un any d'actes commemoratius, i no ho podien fer d'una manera més reeixida, ja que en la primera ronda van carregar i descarregar un cinc de vuit per segona vegada en la seva història.

L'altre motiu de celebració va tenir els Minyons de Terrassa com a protagonistes. Els Minyons de Terrassa no van poder carregar una torre de vuit sense folre ni manilles –era la primera vegada que ho intentaven a plaça– en segona ronda. Vídeo | L'espectacular 3de10fm dels Minyons de Terrassa a Girona - Festadirecte.cat-Castells. Sant Narcís, la gran cita castellera del nord del país | DiariCasteller.cat. 3 de 10 amb folre i manilles descarregat el 2014 pels Minyons de Terrassa. Foto: Minyons de Terrassa 1998-10-25 Girona, Fires i festes Sant Narcís 1999-10-24 Girona, Fires i festes Sant Narcís 2000-10-29 Girona, Fires i festes de Sant Narcís 2014-10-26 Girona, Fires i Festes de Sant Narcís La diada castellera de la Fira de Sant Narcís de Girona s'ha fet un lloc entre les diades més destacades del calendari casteller.

Sense colla castellera pròpia, els Marrecs de Salt, localitat veïna, s'han fet seva la plaça i exerceixen d'amfitrions. Els Capgrossos de Mataró han participat a la diada des de l'any 2006, però els Minyons de Terrassa ho fan des de 1995. Després de portar-hi d'altres construccions, com el 5de9f o el 4de9fa, els terrassencs van descarregar la temporada 2014 el 3 de 10 amb folre i manilles, convertint Girona en la tercera localitat que veu descarregar un castell de deu pisos, després de Terrassa i Vilafranca del Penedès. Sentim els minyons. Els Minyons s'inventen una nova diada i porten a la Vella de Valls | La torre del Palau.