background preloader

Google

Facebook Twitter

Γκέιτς: «Αχρηστο για τους φτωχούς το wi-fi αερόστατο της Google» - κόσμος. «Δεν μπορώ να φανταστώ ότι ένα παιδάκι που έχει ελονοσία, με το που δει ένα wi-fi αερόστατο στον ουρανό, θα αισθανθεί καλύτερα», δήλωσε ο πρόεδρος της Microsoft Μπιλ Γκέιτς. Ο 57χρονος Γκέιτς, ιδρυτής και πρόεδρος της Microsoft, της πιο επιτυχημένης εταιρίας λογισμικών, με περιουσία που τον κατατάσσει στις πρώτες θέσεις στις λίστες με τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη, αντιτάσσεται στην πραγματοποίηση του Project Loon της Google, που αφορά τη δημιουργία αερόστατων με ενσωματωμένο πομποδέκτη παροχής ασύρματου ίντερνετ. Ο στόχος είναι φτωχές περιοχές που δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώνουν για να έχουν ίντερνετ, να μπορούν να μπαίνουν σε αυτό μέσω ενός ασύρματου μόντεμ (συσκευή παροχής ίντερνετ) που θα «ίπταται».

Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Microsoft που πλέον ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με τη φιλανθρωπία, δήλωσε πως άλλου είδους προσπάθειες πρέπει να πραγματοποιηθούν προκειμένου να βοηθηθούν οι δοκιμαζόμενες χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου. Google: Ίντερνετ μέσω αερόστατων | Τεχνολογία-Επιστήμη. Ένα «στόλο» από αερόστατα απογειώνει η Google στη Νέα Ζηλανδία, με στόχο την παροχή υπηρεσιών Διαδικτύου σε κτίρια τα οποία βρίσκονται στο έδαφος. Το φιλόδοξο πρόγραμμα περιλαμβάνει 30 μπαλόνια, τα οποία θα ανυψωθούν σε πολύ μεγάλο υψόμετρο, και στη συνέχεια θα κινηθούν σε προκαθορισμένες πορείες. Ο εξοπλισμός τον οποίο φέρουν θα παρέχει ταχύτητες αντίστοιχες δικτύου 3G σε 50 testers στη χώρα. Μακροπρόθεσμα, ο στόχος της εταιρείας είναι η ανάπτυξη ενός μεγάλου στόλου από αερόστατα παροχής Ίντερνετ, που θα παρέχουν αξιόπιστη πρόσβαση σε ανθρώπους που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές.

Επίσης, τα μπαλόνια θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και στο πλαίσιο σωστικών επιχειρήσεων, για την παροχή τηλεπικοινωνιακής κάλυψης σε περιοχές όπου ο επίγειος εξοπλισμός αντιμετωπίζει προβλήματα. Η Google αποκαλεί το όλο πρόγραμμα «Project Loon», και κάνει λόγο για «πολύ πειραματικό χαρακτήρα» σε αυτό το επίπεδο. Google: πώς αερόστατα θα φέρουν το διαδίκτυο σε απομακρυσμένες περιοχές (video) 21 Οκτωβρίου 2013, 12:59 | Εμφανίσεις: 812 Πριν λίγους μήνες η Google ανακοίνωσε την πρόθεσή της να εκτοξεύσει γιγάντια αερόστατα με αέριο ήλιο, τα οποία θα πετούν γύρω από τη Γη σε ύψος 19 χιλιομέτρων και θα στέλνουν με ακτίνες ασύρματο ίντερνετ στο έδαφος. Το θέμα επανήλθε και πάλι στο προσκήνιο μετά τη δημοσιοποίηση video σχετικά με το φιλόδοξο εγχείρημα, που εξηγεί πώς ακριβώς θα καταστεί δυνατή η παροχή Διαδικτύου. Τα αερόστατα της Google θα πετούν σε σμήνη σαν πουλιά, γεγονός που δημιουργεί προβλήματα σε ό,τι αφορά τις κεραίες που θα χρησιμοποιηθούν και οι οποίες δεν θα έχουν καμία σχέση με αυτές των δορυφόρων.

Οι δορυφόροι βρίσκονται σε συγκεκριμένη γεωσυγχρονισμένη τροχιά με τη Γη, οπότε το μόνο που πρέπει να γίνει είναι τα δορυφορικά πιάτα να «κοιτούν» προς τη σωστή κατεύθυνση. Αντίθετα, τα αερόστατα της Google θα πετούν σε διάφορα σημεία, οπότε δημιουργείται θέμα ως προς το πώς θα καταφέρουμε να λάβουμε το σήμα που θα εκπέμπουν οι κεραίες τους. econews. O CEO της Google, Larry Page, θεωρεί ότι η Facebook κάνει κακή δουλειά με τα προϊόντα της.

Google's Larry Page on Why Moon Shots Matter | Wired Business. Larry Page lives by the gospel of 10x. Most companies would be happy to improve a product by 10 percent. Not the CEO and cofounder of Google. The way Page sees it, a 10 percent improvement means that you’re basically doing the same thing as everybody else. You probably won’t fail spectacularly, but you are guaranteed not to succeed wildly. That’s why Page expects his employees to create products and services that are 10 times better than the competition. This regimen of cheeky aspiration has made Google an extraordinary success story, changing the lives of its users while fattening the wallets of its investors. Of course, it can be challenging working for a boss whose dominant trait is dissatisfaction with the pace of progress.

Page thought big even when he was little—he has said he always wanted to be an inventor, not just to produce gadgetry but to change the world. Wired: Google is known for encouraging its employees to tackle ambitious challenges and make big bets. Page: Of course. Apple News: Sergey Brin: "το Internet είναι μόνο ότι η Google μπορεί να “δει” " Ο Sergey Brin -συνιδρυτής της Google- παραχώρησε συνέντευξη στην Guardian αναφερόμενος στην επίθεση που δέχεται η εταιρεία από «ισχυρές δυνάμεις», όπως κυβερνήσεις και τη βιομηχανία του θεάματος που προσπαθούν να καταπολεμήσουν την πειρατεία αλλά και τις Apple και Facebook, οι οποίες ασκούν σφιχτό έλεγχο στο είδος του λογισμικού που μπορεί να εγκατασταθεί στις πλατφόρμες τους. Ο Brin αναφέρει χαρακτηριστικά ότι αυτές οι δυνάμεις «έχουν παραταχθεί ενάντια του ανοιχτού Internet σε ολόκληρο τον κόσμο».

Η δήλωση αυτή του Brin μπορεί να θεωρηθεί τουλάχιστον αστεία προερχόμενη από μια εταιρεία που τους τελευταίους μήνες. τουλάχιστον, έχει κάνει ορισμένα πράγματα που μόνο «ανοιχτά» δεν μπορούν να χαρακτηριστούν. Ο Brin αναφέρει ότι η Google δεν θα ήταν δυνατό να υπάρξει εάν η Facebook κυριαρχούσε στο Internet. «Πρέπει να παίξεις με τους δικούς τους κανόνες που είναι πολύ περιοριστικοί», είπε. Source: Sergey Brin interviewed at Web 2.0 Summit 2011. Sergey Brin: Apple και Facebook απειλούν την ελευθερία του Internet. Μέσα από τη συνέντευξη του στον Guardian, o co-founder της Google, Sergey Brin, τάχθηκε κατά του ελέγχου που προσπαθούν να επιβάλλουν κάποιοι στο Internet.

Το ανοιχτό web και η ελευθερία που υπήρχε στο Internet πριν από μερικά χρόνια ήταν ιδανικές συνθήκες για καινοτομία. Μέσα από αυτές δημιουργήθηκε και αναπτύχθηκε η αγαπημένη μηχανή αναζήτησης (και όχι μόνο) πολλών. Αυτό το περιβάλλον τείνει σήμερα να αλλάξει και, σύμφωνα με τον Brin, η Apple και το Facebook έχουν μερίδιο ευθύνης σε αυτό το πρόβλημα. Διάφορες κυβερνήσεις ανά τον κόσμο προσπαθούν να ελένξουν το τι διακινείται στο Internet, με τελευταίο παράδειγμα να είναι το Ιράν, για το οποίο ακούγεται πως μέσα στη χρονιά θα αποκλείσει τους κατοίκους του από το Internet όπως το γνωρίζουμε και θα δημιουργήσει ένα δικό του, ελεγχόμενο από το κράτος δίκτυο.

Παρόλο που ο Sergey Brin έχει δίκιο σχετικά με τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τον ολοένα και αυξανόμενο έλεγχο στο Internet, όλα αυτά δεν τα λέει μόνο από την καλή του την καρδιά. A "Fireside Chat" with Google's Sergey Brin. Web freedom faces greatest threat ever, warns Google's Sergey Brin | Technology. The principles of openness and universal access that underpinned the creation of the internet three decades ago are under greater threat than ever, according to Google co-founder Sergey Brin. In an interview with the Guardian, Brin warned there were "very powerful forces that have lined up against the open internet on all sides and around the world". "I am more worried than I have been in the past," he said. "It's scary. " The threat to the freedom of the internet comes, he claims, from a combination of governments increasingly trying to control access and communication by their citizens, the entertainment industry's attempts to crack down on piracy, and the rise of "restrictive" walled gardens such as Facebook and Apple, which tightly control what software can be released on their platforms.

Revealed: US and China's cyber war gamesWashington's plan to beat web censorsChina struggle to regain control of the internetHow open is your internet? An interactive map. Οι μεγαλύτερες απειλές που αντιμετωπίζει το Internet, σύμφωνα με τον Sergey Brin.