background preloader

Tilaan liittyvät leikit

Facebook Twitter

EDU3D.FI / 3D-tulostaminen ammatillisessa koulutuksessa. Koulutuskeskus Salpauksen EDU3D.FI –hankkeen tavoitteet: Koulutuskeskus Salpauksen tavoitteena on tutkia ja kehittää 3D-tulostustekniikan hyödyntämistä ammatillisessa opetuksessa.

EDU3D.FI / 3D-tulostaminen ammatillisessa koulutuksessa

Tavoitteena on kohottaa Koulutuskeskus Salpauksen tietoteknistä osaamista sekä tukea opetuksen nykyaikaistamista. Kokeilemme uudenlaisen opetusmateriaalin kehittämistä, tuottamista ja uudistamista eri aloille. Hyödynnämme olemassa olevia verkkotyövälineitä tuotosten esille tuontiin ja niiden arviointiin. Tavoitteena on monipuolistaa NY-yritystoimintaa 3D-tulostuksen tuomilla mahdollisuuksilla yrityksille ja asiakkaille. 3D-tulostuksen opetuskäyttöä tullaan pilotoimaan muovi-, suunnitteluassistentti-, muotoilu ja mallinnusaloilla.

Tavoitteena on myös monipuolistaa hankkeeseen osallistuvien alojen opetusta sekä lisätä alojen vetovoimaa. Kilpa-auto kehitteillä. Oamk ja yritykset yhteistyössä. Oulun ammattikorkeakoulussa (Oamk) kehitetään uudenlaista kilpa-autoa.

Kilpa-auto kehitteillä. Oamk ja yritykset yhteistyössä

Auton ensimmäisen version, ajokuntoisen prototyypin, on tarkoitus valmistua neljässä vuodessa. Myöhemmin autosta on tarkoitus valmistaa noin kymmenen auton piensarja. Prototyyppi suunnitellaan ja rakennetaan ammattikorkeakoulun tiloissa. Piensarjalle etsitään valmistajaa mielellään Oulun alueelta. SSAB tuoosaamistaan Kilpa-autoon valmistamiseen tähtäävä NRC-hanke (National Rally Car, kansallinen ralliauto) on jo alkanut. Espoo.fi > Iivisniemen koulu sai oppilaiden suunnitteleman ja rakentaman pihan. Iivisniemen koulun uusittu meriaiheinen piha on avattu.

espoo.fi > Iivisniemen koulu sai oppilaiden suunnitteleman ja rakentaman pihan

Pihan uusiin rakennelmiin kuuluvat laituri, leikkisä köysiaita, sillat ja värikäs aita. Pihalla kokee merellisen tunnelman lapsen silmin. Iivisniemen koulun lähes kaikki 350 oppilasta ovat osallistuneet pihan suunnitteluun ja rakentamiseen. Projektin vastuut on jaettu luokittain niin, että esikoululaisten vastuulla on ollut visuaalinen ilme, 4. -luokan pihan tutkimus, 5. Matkalla Karjalassa -virtuaalikierros - joensuu.fi. Matkalla Karjalassa on Pohjois-Karjalan museon tämänhetkinen pysyvä näyttely, jonka pääteemoina ovat Karjalan historia ja kansankulttuuri.

Matkalla Karjalassa -virtuaalikierros - joensuu.fi

Yleisön suosikkipaloja, kuten Karjalan vanhat kartat ja Sortavalan pienoismalli, on säilytetty entisestä perusnäyttelystä. Silti tämä näyttely on aivan toisen näköinen ja tarjolla on paljon uuden uutukaisia teemoja: evakkojen taivalta, kartanoiden kulttuuria, teollisuutta, Joensuun kaupungin tarinoita, suomalaisuuden ydintä, saunaa, unohtamatta.

Ainutkertaisinta museossa ovat tietenkin aidot esineet. Junkers-pommikoneen moottori, yli 200 vuotta vanha jalkajousi, 12 kiloa painava raha ja rokokootyylinen silkkijakku kuuluvat näyttelyn erikoisuuksiin mutta yhtä lailla ihmisen elämästä kertovat tavallisemmat esineet: metsästys- ja kalastusvälineet, käsityöt, kanteleet sekä joensuulaisen hattuliikkeen tavarat. Huhtala_Linnaprojekti_2012.pdf. Alakoulut - Merikeskus Forum Marinum - Turku - Merihistori - Kokoustilat - Ravintola Daphne - Suomen Joutsen. Forum Marinum on monipuolinen ja kiehtova oppimisympäristö.

Alakoulut - Merikeskus Forum Marinum - Turku - Merihistori - Kokoustilat - Ravintola Daphne - Suomen Joutsen

Merimatkalle pääsee kaikkina vuodenaikoina. Alakouluille on tarjolla valmiita opetuspaketteja tai vierailu voidaan räätälöidä kokonaan ryhmän tarpeiden ja toiveiden mukaan. Museokäynti sopii hyvin paitsi historian, myös muun muassa ympäristötiedon, maantiedon, kuvataiteen, musiikin, äidinkielen ja teknisen työn opetukseen. Museokäynti pitää aina varata etukäteen tutkija Mika Kurjelta sähköpostilla tai puhelimitse. Opiskelijaelämää Lapin yliopistossa / Student life at the University of Lapland: Opetusharjoittelu huipentuu Jokivalkeisiin.

Lokakuun puolivälistä asti olemme tuhisseet Rovaniemen keskustan Lyseonpuiston lukion kuviskursseilla harjoittelussa.

Opiskelijaelämää Lapin yliopistossa / Student life at the University of Lapland: Opetusharjoittelu huipentuu Jokivalkeisiin

Minä olen opettanut lukion opetussuunnitelman pakollista kurssia KU1: Minä, kuva ja kulttuurit, sekä valinnaista tulitaidekurssia. Ihan jees. Todella kivaa on pyöriä nuorten kanssa. Ryhmät ovat sillätavoin erilaisia, että KU1 on pakollinen kurssi ja tulitaidekurssi on valinnainen. Mutta minusta tuntuu, että vaikka moni pakollisen kurssin opiskelija ei olekaan erityisen kiinnostunut kuvataiteesta eikä tunnu sitä harrastavan, niin silti jokainen syventyy lopulta työhönsä ja nauttii siitä.

Mutta siitä tulitaidepajasta. Jokivalkeat on Lapin yliopiston aikoinaan vuonna 2001 luotsaama ympäristötaidetapahtuma, joka valtaa marraskuun alulla Ounaskosken uimarannan. Tämän vuoden teema oli pohjoinen ja arktinen arkkitehtuuri ja rakennelmat: kuinka ihmiset ovat suojautuneet kautta aikojen pohjoisen oloissa? Rannalla oli jälleen paljon väkeä ja lämmin, innostunut tunnelma. Muotoiloa. Pienoismallit 3D-tulostimella.

3D-mallinnuslaitteella voimme tulostaa asiakkaille kappaleita kestävästä ja sitkeästä ABS muovista aiempaa paremmalla tarkkuudella.

Pienoismallit 3D-tulostimella

Uusi, vahvempi materiaali mahdollistaa 3D-tulosteiden jälkityöstön, esim. reikien kierteityksen. Laite tulostaa kappaleet suoraan 3D-mallinnusohjelmasta. Yhdellä tulostuskerralla saadaan myös liikkuvilla osilla kokoonpantu kappale. Tulostimen teknologia mahdollistaa tulostuksen kennorakenteena. Kennorakennetulostuksella säästetään sekä aikaa että materiaalia kappaleen lujuudesta tinkimättä.

Dimension Elite 3D-tulostimen tekniset tiedot tulostusalueen mitat 203 x 203 x 305mmsuuremmat tulosteet tehdään osissatulosteita useilla värivaihtoehdoilla3D-mallien tiedonsiirto STL-muodossa Hinnoittelu. Kotiseutu oppimisen lähteenä ja kohteena. Eeva Astala Luolavuoren koulun opettaja Mikko Wuolamo nauttii vapaa-ajallaan muotokuvien ja rakennusten piirtämisestä.

Kotiseutu oppimisen lähteenä ja kohteena

Harrastuksena hän on rakentanut kaikenlaista kesämökeistä lasten leluihin. Taide- ja taitoaineiden opetuksessa hän haluaa mahdollistaa oppilailleen onnistumisen elämyksiä. Wuolamoa kiinnostavat eri oppiaineiden opetuksen yhdistäminen ja oppilaiden motivoiminen projektiluonteiseen työskentelyyn. Luolavuoren koulun opettaja Mikko Wuolamo kuvailee elävästi yhtä monista eheyttävistä opetuskokonaisuuksistaan näin; ”Aina sanotaan, että oppilaat ovat lyhytjänteisiä, mutta pitkäkestoisen projektin salaisuus on mielekkäässä toiminnassa.”

Eheyttäen yli oppiainerajojen Eheyttävä opetus on usein ilmiöpohjaista ja oppiainerajat ylittävää. Turku 1763 -projektissa Wuolamo kertoo yhdistäneensä lähes kaikkien oppiaineiden, esimerkiksi historian, matematiikan ja liikunnan opetuksen tavoitteita. Tilat Talot & Kaupungit. ARKKI Lasten ja nuorten arkkitehtuurikoulu. Arkkitehtuurikoulu Arkki Arkkitehtuurikoulu Arkki antaa lapsille ja nuorille taiteen laajaa perusopetusta arkkitehtuurissa.

ARKKI Lasten ja nuorten arkkitehtuurikoulu

Lisäksi Arkki järjestää arkkitehtuuri-, muotoilu, kuvataide-, pienoismalli-, ja majanrakennuskursseja. Opetusta järjestetään sekä koulujen lukukausien aikana iltaisin ja viikonloppuisin että kesäloma-aikaan intensiivikursseina.