background preloader

Leikit globaalikasvatukseen

Facebook Twitter

Mikä Nenäpäivä? EFEKTI. EFEKTI -työpajat ja -vierailut Ilmoittautumisohjeet Työpajat ja esitykset varataan Lahden kulttuurikeskuksen kautta ke 5.– ma 10.9.2012.

EFEKTI

Varaukset tehdään ensisijaisesti sähköpostilla sirpa.lahtola@lahti.fi tai puhelimitse klo 10-15 numerosta 044 716 1601. Esittelytekstissä viimeisenä oleva kohta ”vierailut” kertoo, mihin kuntiin esitystä voi tilata. Kulttuurileikki - Cultionary — Kaikki erilaisia - kaikki samanarvoisia. Käsiteltävät aiheet • Mielikuvat, pelkistäminen ja ennakkoluulot Tavoitteet • Työstää ja tutkia meidän pelkistämisen tarvettamme ja ennakkoluulojamme toisista ihmisistä • Työstää mielikuvia, joita meillä on vähemmistöryhmistä • Ymmärtää, kuinka pelkistämisen mekanismi toimii • Lisätä luovuutta ja spontaania ajattelutapaa ryhmässä Kesto • 45 minuuttia - 2 tuntia (riippuen ryhmän koosta) Valmistelut • Osanottajille lista piirrettävistä asioista • Muistiinpanolehtiö ja kynä tulosten kirjaamista varten • Paperiarkit ja kynät (noin A4 kokoa) ryhmän piirustuksia varten • Tarrateippiä tai nuppineuloja piirustuksia varten Ryhmän koko • mikä tahansa Raportointi ja arviointi Tee tämä pienissä ryhmissä (ne voivat olla samat joukkueet) • Pyydä osanottajia sanomaan, oliko leikki vaikea ja miksi.

Kulttuurileikki - Cultionary — Kaikki erilaisia - kaikki samanarvoisia

Valmistaudu siihen, että ihmiset, jotka pitävät itseään huonoina piirtäjinä, voivat pitää tätä leikkiä itselleen vaikeana. Se on hyvin luova ja hauska. Sanaehdotuksia piirrettäväksi. #1. Rasisminvastaisen viikon tapahtumia voi lähestyä päiväkodeissa ja alakouluissa Minä ja maailma –teeman kautta.

#1

Tähän on koottu Minä ja maailma –teemaan liittyviä tehtäväideoita ja linkkejä. Tehtävät on valikoitu siten, että eri ikäryhmille ja oppiaineille löytyy kullekin ideoita. Tehtävät on jaoteltu aiheen mukaisesti seuraavalla tavalla: · Tutustu johonkin maahan: Tutustukaa yhteen maahan perusteellisesti esimerkiksi ryhmätöiden avulla. . · Tutustu karttaan: Kartat ovat hyvä ja mielenkiintoinen lisä tutustua maailmaan, toisiin maihin, eri kulttuureihin jne.

Kartasta voi hahmottaa vesi- ja maa-alueita, ja miettiä missä on kylmää ja missä lämmintä jne. Lapset voivat muistella ovatko käyneet jossain toisessa maassa? Onko jonkun perheenjäsen tai tuttava kotoisin jostain muusta maasta? Nukkeadoptoinnit Lapsi voi halutessa tuoda kouluun leikeistä poistuneen, hylätyn pehmolelunsa (esim. nalle) tai nukkensa, joka edustaa vapaasti valittua kansallisuutta. KANSAINVÄLISIÄ PELEJÄ JA LEIKKEJÄ. Suomenlahetysseura. Leikin ulkomaalaista leikkiä – Partio-ohjelma. Pelit ja leikit. Tansaniassa lapsilla on erilaiset mahdollisuudet viettää vapaa-aikaa kuin Suomessa.

Pelit ja leikit

Vapaa-aikaa ei välttämättä ole paljoakaan, kun perhe tarvitsee myös lasten apua hankkiakseen elantoa. Tällöin työnteko estää lapsia käymästä myös koulua. Perheillä ei ole mahdollisuutta hankkia lapsille kalliita leikkikaluja ja varusteita, joten leikit on leikittävä yksinkertaisin välinein. Tällöin ainoastaan mielikuvitus on rajana. Hyppää hetkeksi afrikkalaiseen lapsuuteen ja kokeile tansanialaisia leikkejä. Chana tatu - kolme rivissä Songean piirikunta sijaitsee Ruvuman läänissä. Oikean pelilaudan sijasta voidaan käyttää viivoilla ja kirjaimilla varustettua paperia. Säännöt muistuttavat erästä hyvin tuttua peliä, ristinollaa. Nago - pullopeli Neljä pelaajaa. Pallo heitetään yhteensä kymmenen kertaa ja tänä aikana pullon pitäisi tulla täyteen. Missä vuohi? 6-8 pelaajaa. Siemenen kätkijällä kuvitellaan olevan vuohen aitaus, johon hän vie vuohen. Afrikan leikit ja pelit - Ulkoasiainministeriö: Global.finland: Globaalikasvatus: Afrikka.

Suomen baha'i-yhteisö. Leikit auttavat lapsia oppimaan ja harjoittelemaan monia taitoja ja käsitteitä.

Suomen baha'i-yhteisö

Leikkien kautta lapset oppivat esimerkiksi tekemään yhteistyötä, tottelemaan sääntöjä ja koordinoimaan liikkeitään, ja opettaja voi käyttää leikkejä aivan kuten liitutaulua tai lukukirjaa. Tämän vuoksi leikit ovat yksi oleellinen osatekijä myös bahá'í-lastentunneilla. Suurin osa lastentunneille valituista leikeistä on hyveiden harjaannuttamista edistäviä leikkejä tai niillä on jokin muu selkeä tavoite. Oppimista ei saavuteta ensimmäisellä kerralla, kun leikkiä leikitään. Toistuvasti käytettyinä leikit auttavat lapsia löytämään ja oivaltamaan keinoja toimia halutulla tavalla. Voit kerrata joitakin olennaisia leikin merkitykseen ja ohjaamiseen liittyviä seikkoja Ruhi-instituutin kirjasta 3 Lastentuntien opettaminen taso 1 (osa 2: jaksot 8-12). Ruhi 3 -lastentuntien leikit Kirjasta 3 löytyy 15 oppituntia, joista kukin sisältää leikin.

Muut pelit ja leikit Johdanto: hyvät ominaisuudet ovat meidän aarteitamme. Kuulun maailmalle - Ohjelmapainotus 2014. Kuvaaja: Ida Ringbom Ulkomaalaiset leikit on helppo tapa tuoda uutta vivahdetta retkiin ja kokouksiin.

Kuulun maailmalle - Ohjelmapainotus 2014

Leikkejä löytyy monen projektin kautta. Esimerkiksi Woomal 2 ja Avaus tarjoavat hyvät materiaalit. Global Finlandilla on leikkipankki.Tässä myös muutama esimerkki. Lohikäärmeen häntä (Aasia) Leikkijät menevät jonoon ja ottavat edessä olevaa lantiolta tiukasti kiinni. Herra Leijona (Afrikka) Yksi lapsista on Herra Leijona. Muutaman kyselykerran jälkeen leijona vastaa: ”NYT!” Leikki jatkuu, kunnes kaikki ovat jääneet vangeiksi. Millä sormella piirsin? Yksi lapsista on piirtäjä. Jalkapalloa tarahumasa-intiaanien tapaan (Etelä-Amerikka) Jalkapalloa pelataan kaikkialla maailmassa. Muunnelma: Valitkaa 3-6 pelaajan joukkueet. Maailman pelit ja leikit - Ulkoasiainministeriö: Global.finland: Globaalikasvatus: Maailman pelit ja leikit.