background preloader

Kuoppis-ilmiö

Facebook Twitter

Systeemiajattelu. Samu Mielonen Systeemiajattelu on ymmärtämisen apuväline, jolla voidaan kuvata monimutkaisien järjestelmien vaikuttavia osia ja näiden toiminnan yhteistulosta.

Systeemiajattelu

Toisin kuin perinteinen analyysi, se ei pyri jakamaan tutkittavaa kohdetta osiin, vaan pyrkii ymmärtämään, miten eri osaset vaikuttavat kokonaisuuteen. Systeemiajattelun avulla yritetään ymmärtää jonkin todellisen maailman osaa rakentamalla vuorovaikutusmalleja niistä asioista, jotka vaikuttavat tutkittavaan asiaan. Kuvaus Systeemiajattelua voi harjoittaa yksinkertaistetusti vuorovaikutusmallien avulla. Lue järjestelmän toiminnasta kertova kuvaus. Kuvaamalla järjestelmän systeemiseksi malliksi on mahdollista löytää ne keskeiset prosessit, joihin pyritään vaikuttamaan, mikäli halutaan saada aikaa pitkäaikaista muutoksia järjestelmään tai sen osiin. Vinkkejä Esimerkki: Systeeminen vaikutuskaavio Alla oleva esimerkki kuvaa yhteisöllisen tutkivan oppimisen järjestelmää systeemiajattelun vuorovaikutuskaaviona.

Open ideat: Avaruus-teema. Omaksi yllätyksekseni innostuin suunnittelemaan avaruus-jaksosta kaikki oppiaineet läpäisevän teemaopetusjakson.

Open ideat: Avaruus-teema

Avaruusteema on osoittautunut myös oppilaiden parissa erittäin mukaansa tempaavaksi, joten siihen kannatti satsata. Vaikka luulenpa, että mikä tahansa teema tempaa oppilaat mukaansa, jos vain opettaja on asiasta kiinnostunut ja tarjoilee opittavan aineksen oppilaiden ikäkauteen sopivasti, kuten sanaluokka-jakso tammikuun alussa osoitti. 151006 Ketterää oppimista, Scrum. UNHCR. Vastuullisuus. Fennovoima vastaa ydinvoimalaitoksensa turvallisuudesta.

Vastuullisuus

Hankkeessamme turvallisuus asetetaan aina etusijalle. Ydinvoiman tuotannon erityispiirteenä ovat sähköntuotantoprosessissa käytettävät ja syntyvät radioaktiiviset aineet. Ydinvoimalaitoksen turvallisuudessa onkin erityisesti kyse laitoksen suunnittelusta, käyttämisestä ja käytöstä poistamisesta siten, että radioaktiivisten aineiden päästöt ja vaikutukset pidetään niin pieninä kuin käytännöllisin toimenpitein on mahdollista. Fennovoima huolehtii, että ydinvoimala suunnitellaan ja rakennetaan niin, että sen käyttö on turvallista. Se pitää huolen myös rakennustyömaan turvallisuudesta. Vaaralliset rakennukset.

Lidl tarkastaa kymmeniä seiniään romahtamisvaaran takia - torstain onnettomuuden syyksi paljastumassa rakennusvirhe - Lidl. Lidl tarkastaa kymmeniä seiniään romahtamisvaaran takia - torstain onnettomuuden syyksi paljastumassa rakennusvirhe Lempäälän Lidlissä torstaina tapahtuneen onnettomuuden syyksi on varmistumassa rakennusvirhe, yhtiö tiedottaa.

Lidl tarkastaa kymmeniä seiniään romahtamisvaaran takia - torstain onnettomuuden syyksi paljastumassa rakennusvirhe - Lidl

Kovassa tuulessa kiinnikkeistään irronnut ja asiakkaan päälle kaatunut lasiseinä oli kiinnitetty paikalleen puutteellisesti ja rakennussuunnitelmien vastaisesti. Bajahill: Moottoripyöränäyttely tekniikan museossa. (Teksti Tarja Kallio, kuvat Matti Kallio) Kaksipyöräisten historia Suomessa - polkupyörästä moottoripyörään Tekniikan museossa järjestetään vuosittain kahdesta kolmeen vaihtuvaa näyttelyä, joista 13.6.2001 avattu "Kaksipyöräisten historia Suomessa - polkupyörästä moottoripyörään" on yksi.

Bajahill: Moottoripyöränäyttely tekniikan museossa

Pyörien kehityskulkuun voi käydä tutustumassa aina vuoden loppuun asti. Suurin osa vanhoista moottoripyöristä on saatu näyttelyyn lainaksi Veteraanimoottoripyörä -klubin jäseniltä. Näyttelyssä on 35 polkupyörän lisäksi esillä moottoripyörien tyypillisimpiä malleja eri vuosikymmeniltä. Ensimmäiset moottoripyörät olivat lähinnä moottoreilla varustettuja polkupyöriä.

Liikenneturva. Liikennekulttuurikomitea 1929–1938 Liikennekulttuurikomitea aloitti toimintansa syyskuun 26. päivänä 1929 ja siinä oli edustettuna Maaseudun Autonomistajain Liiton lisäksi Kulkulaitosten ja yleisten töiden ministeriö, Kouluhallitus, Maalaiskuntien liitto, Kaupunkien Liitto, Suomen Vakuutusyhdistys, Suomen Automobiilitariffiyhdistys, Suomen Automobiiliklubi, Yleinen Autoliitto ja Suomen Autoilijaliitto.

Liikenneturva

Lue lisää vuosista 1929-1938 Talja 1938–1971 Liikennekulttuurikomitea yhdistyi vuonna 1938 kolme vuotta aiemmin perustettuun Tapaturmantorjuntayhdistykseen sen liikennejaokseksi. Rauha ja turvallisuus. ”Emme säästä ponnistuksiamme vapauttaaksemme kansakuntamme sodan vitsaukselta, olivatpa sodat valtioiden välisiä tai sisäisiä.

Rauha ja turvallisuus

Sodat ovat aiheuttaneet yli viisi miljoonaa kuolonuhria viimeisen vuosikymmenen kuluessa. Tavoittelemme myös joukkotuhoaseiden synnyttämien vaarojen poistamista.” YK:n vuosituhatjulistus, II Rauha, turvallisuus ja aseidenriisunta YK perustettiin ylläpitämään maailmanrauhaa. Turvallisuus / Nokian Renkaat. Historia - Suomen suurlähetystö, Wien : Suomen pysyvä Etyj-valtuuskunta : Historia. Etyjillä on ollut Suomelle erityistä arvoa pyrkimyksissä ajaa Suomen ulkopoliittisia tavoitteita ja vahvistaa Euroopan turvallisuutta.

Historia - Suomen suurlähetystö, Wien : Suomen pysyvä Etyj-valtuuskunta : Historia

Suomella on ollut merkittävä rooli ja vastuu Etyjin ja sen edeltäjän Etykin (Euroopan turvallisuus- ja yhteistyökonferenssi) toiminnassa. Suomi valmisteli ja isännöi vuoden 1975 Helsingin konferenssin lisäksi myös vuoden 1992 seurantakokouksen ja huippukokouksen. Etykin 10-, 20-, 25- ja 30-vuotistilaisuuksia on vietetty Helsingissä. Vuonna 2015 Etyjin parlamentaarinen yleiskokouksen täysistunto järjestetään 40-vuotisjuhlan kunniaksi Helsingissä. Suurlähettiläs Antti Turunen toimi vuoden 2008 Etyjin pysyvän neuvoston puheenjohtajana. Suomi toimi Etyjin puheenjohtajana vuonna 2008. Lastenvaunujen historia: Arsenikkivaunuista turvallisuuden huipulle. S�hk�turvallisuus 100 vuotta. Turvallisuus on metsästyksen kulmakivi. Metsästäjäliiton Turvallista jahtia -hanke pyrkii lisäämään metsästyksen turvallisuutta.

Turvallisuus on metsästyksen kulmakivi

Haluamme muistuttaa metsästysturvallisuudesta turvallisuusaiheisilla esitteillä: Klikkaa yllä olevia linkkejä, niin pääset esitteiden pdf-versioihin. Voit tallentaa tiedostot koneellesi tai tulostaa ne. Helpoimmalla pääset tilaamalla esitteet suoraan liitolta. Ampuma-aseet - Sisäministeriö. Ampuma- ja metsästysharrastus ovat suosittuja Suomessa.

Ampuma-aseet - Sisäministeriö

Luvallisia ampuma-aseita on yli 1,5 miljoonaa ja luvanhaltijoita on yli 600 000. Risikko: 16-vuotiaana henkilöauton rattiin – perusteluna turvallisuus - Mopoautot - Auto. Risikko: 16-vuotiaana henkilöauton rattiin – perusteluna turvallisuus Liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikko ja eduskunnan liikennevaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Kalle Jokinen päästäisivät jo 16-vuotiaat henkilöauton rattiin mopoauton sijasta. Kokoomuspoliitikot esittävät nuorille harjoittelulupaa, jolla voi aloittaa itsenäisen ajoharjoittelun. Risikko ja Jokinen perustelevat esitystään sillä, että henkilöauto on turvallisempi ja myös edullisempi vaihtoehto kuin mopoauto. "Oikeassa autossa on EU:n vaatimusten mukaiset turvatyynyt, energiaa kolaritilanteessa sitovat korirakenteet ja ajonvakautusjärjestelmä. Mopoautoissa muovikorin ja kevytrakenteisen rungon antama turva törmäystilanteessa on paljon huonompi", Risikko ja Jokinen toteavat tiedotteessaan. Pienehkön henkilöauton hinta on samaa luokkaa kuin mopoauton, mutta säästöä syntyisi edullisimmista vakuutuksista.

Liikenneministeriö on selvittänyt vaihtoehtoja mopoautoilulle. "Mopoauto ei ole henkilöauton korvike vaan mopo. Mopoautojen turvallisuus puhuttaa poliisia. Keski-Suomessa on syksyn aikana sattunut muutamia mopoauto-onnettomuuksia, jotka ovat herättäneet keskustelua mopoautojen turvallisuudesta. YLE Keski-Suomi laittoi poliisin mopoauton ratin taakse ja kysyi mikä tekee ajosta riskialtista. - Jos ajatellaan 15-vuotiasta nuorta, joka mopokortin teoriakokeen suoritettuaan hyppää mopoauton ohjaimiin ja lähtee liikenteeseen, niin voihan siinä kypsyys henkilöauton tapaisella välineellä liikkumiseen olla vähän vajavaista, sanoo liikkuvan poliisin ylikomisario Veikko Stolt. Vaara ei kuitenkaan välttämättä mopoauton ratin ja penkin välissä, vaan pieni ja hidas kulkupeli voi myös aiheuttaa turhia jonoja ja häiritä muuta liikennettä.

Mopoautoille onkin vaadittu teoriakokeen lisäksi ajokoetta. Mopoautoilija näkee myös liikennekulttuurin nurjaa puolta Vuoden verran mopoautolla ajellut Teemu Varis on tyytyväinen hankintaan ja sanoo autoilijoiden suhtautumisen olevan paljon kiinni kuskista. Testi osoittaa: Mopoautojen turvallisuus "erittäin huono" Keskustele: Juna vai lentokone? Yle Uutisten Suora linja teki katsauksen lentojen ja junalippujen hintoihin. Esimerkiksi Rovaniemestä Helsinkiin lennähtää jo parikymppiä halvemmalla kuin mitä VR:n junassa istumisesta saa pulittaa.

Omana ”bonuksena” junamatka vieläpä kestää noin kymmenen tuntia. Joillain alueilla pelätään jo, että halpojen lentojen myötä VR joutuisi karsimaan junaverkkoaan. Junareitin varrella olevat pienet paikkakunnat kärsisivät tästä, sillä lentämällä pääsee vain suuriin kaupunkeihin. VR:n lisäksi myös Finnair on vaikeuksissa, sillä se ei pysty kilpailemaan halpayhtiöiden hintojen kanssa. Minkä kulkupelin sinä valitset matkoillasi? Suora linja käsittelee aihetta perjantai-illan lähetyksessä. Lentoturvallisuus vuonna 2014 - Moottori. Lentoturvallisuuden vuosi 2014 oli kaksijakoinen. Kuolonuhreja vaatineiden onnettomuuksien määrä oli ennätysvähäinen 21 tapausta, mutta kuolonuhrien määrä nousi 990:een, yli kolminkertaiseksi edellisvuoteen verrattuna. Murheellisia lukuja selittävät kahden laajarunkokoneen turmat. Malaysia Airlines -yhtiön Boeing 777 -koneista toinen katosi meren yllä ja toinen ammuttiin alas Itä-Ukrainassa.

Kadonneessa koneessa menehtyneitä oli 239 ja alas ammutussa koneessa 298, yhteensä 537 ihmistä. Se on 54 prosenttia kaikista vuonna 2014 menehtyneistä. Pilotti paljastaa totuuden lentoturvallisuudesta - Matkat. Vuoden aikana lentokone nousee ja laskeutuu Yhdysvalloissa siis yli 10 miljoonaa kertaa ja Suomessakin satoja tuhansia kertoja. − Vuoden aikana tapahtuvien onnettomuuksien lukumäärän voi laskea yhden käden sormilla, rauhoittelee lentomatkustamisesta kirjan kirjoittanut amerikkalainen pilotti Patrick.

APM - Voimankäyttö- ja itsepuolustuskursseja sekä henkivartijan ammattikoulutusta Suomessa. Johan, 28 vuotta, kertoo: "Käytyäni henkivartijan peruskurssin ja sen jälkeen vielä pari erikoiskurssia sain ensimmäisen työtehtäväni. Minun piti ryhmäni kanssa mennä lentokentälle asiakastamme vastaan ja kuljettaa hänet hotelliin. Sen jälkeen seurasimme häntä kokoukseen, kaupungille, kauppoihin ja illalla vielä yökerhoon. Bodyguard Finland. Duudsonit-Jarno: Kiusaaminen näkyy minussa vieläkin - Ohjelmat. Stara. Saha3%3Au621e85b6-dfb9-487a-bc1d-23f1efaa82a3# Voit tarkistaa, löytyykö teos omasta kirjastostasi.

Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta. CLEANRIGHT. Luonnon voimalla potkua rakkauselämään. Maan antimista löytyy monia luonnon omia potenssikohottajia ja seksihalukkuuden lisääjiä. Lasten lääkemyrkytykset – vaarallisia ja vähemmän vaarallisia - Sic! - Fimea. Arseeni ja riisi. Riisiä ja riisivalmisteita on turvallista syödä osana monipuolista, vaihtelevaa ruokavaliota. Ravinnon mahdollisten haitta-aineiden, kuten raskasmetallien, saannin vähentämisessä annoskokojen kohtuullisuus on turvallisuutta lisäävä periaate. Lisaaineet. Kemikaaliturvallisuus. Kokeellinen työskentely. Turvallisuutta lisäävät tuotteet - Tikkurila Oyj. Sähkövarauksia poistava lattiapinnoitusjärjestelmä. Tuotteet aakkosjärjestyksessä - Tikkurila Oyj.

Leikki – Pompelipedia. Leikillä on tärkeä rooli yhteishengen rakentamisessa leirillä. Se on omiaan myös purkamaan ylimääräistä energiaa oppituntien välillä ja päivän päätteeksi, sekä tietysti nostamaan leikkijöiden suupieliä ylöspäin. Hyvin valittu leikki voi myös liittyä päivän muun työskentelyn teemaan ja tukea sitä. Näin Kreikan kriisi vaikuttaa Suomeen. Ukrainan kriisi. Kriisit - Tukiverkko. Kriisillä tarkoitetaan yleensä tilannetta, jolloin elämässä tapahtuu suuri muutos. Tällöin ihmiseltä vaaditaan sopeutumista muutokseen ja ihmisen psyykkiset voimavarat otetaan käyttöön, jotta vaativasta elämänmuutoksesta selviydytään.

On olemassa erityyppisiä kriisejä. Kehityskriisit ovat normaaleja elämään kuuluvia siirtymävaiheita. Suomen Mielenterveysseura. Pakkoyrittäjä tekisi mieluummin töitä jonkun palkkaamana: "Olisi tietty turvallisuuden tunne" Turvallinen vanhemmuus - Ensi- ja turvakotien liitto. Syysvaatteita esille: Pian viilenee – ”Sunnuntaina kylmää ilmaa pohjoisesta” Asiantuntija: Suomessa turvallisuuden tunne romahtanut. Ebola. Mittaa stressitasosi vaatteista – älytekstiilit tulevat. Vaatteet, jotka mittaavat lihastyöskentelyä. Shut up and take my money. EU pyristelee irti tuontienergiasta – energiamerkinnät halutaan yhtenäistää - Energiapolitiikka. EU:n energiapolitiikka 2030. Energiateollisuus.   Suomen johtava matkailualan ammattilehti. Euroopan Tulevaisuus: Islam. EU. Tältä näyttää bussikyyti ilman kuljettajaa – hyppää mukaan! Rekkakuski tyrmää ilman kuljettajaa ajavat rekat: "Humpuukikeskustelua" - Auto.

Lehdistötiedote Vuorovaikutteiset robotit ihastuttavat ja pelottavat - Uutiset - KÄKÄTE. Kirahvi-robotti tuo turvaa. Ennakointi. Ennakointi - Suomen Akatemia. Korjaushankkeiden lykkääminen käy kalliiksi - Rakennuslehti. Tutkimusraportti: Lasten ja nuorten ennakoiva liikenneturvallisuustyö. Ennakointi ja ennakointimenetelmät. Tähdet ja avaruus: Vaarallisia asteroideja ja komeettoja etsivä teleskooppi aloitti työnsä. Iso, kallis ja vaarallinen - kuvaraportti sukkulalennoista ja avaruusasemista.

Puutarhan vaarat – mitä koirasi syö pihalla? 10 yllättävää ruoka-ainetta, joita ei pidä syöttää koiralle. Trafi.fi - Vaaralliset aineet. Näissä lajeissa loukkaannut varmimmin. Lasten oikeudet kehitysmaissa. Lapsen oikeudet. Kiinassa "taakse jätetyt" tytöt oppivat sanomaan EI. 2016 Ford GT Supercar tulee Suomeen. Talven aikana 100 000 turvapaikan hakijaa Suomeen? - Aihe vapaa - Keskustelu - Vauva. Liikenne- ja viestintäministeriö. 2015591-9-1. MISSION SYYSMYRSKY 2016.

Judon perusteet 28.2.-1.3.15 Nummela - Etelä-Suomen judo ry. Parhaat raketit tukun hintaan! - Rakettitukku. Nummelan ratapihalle suunnitellaan jälleen alikulkua. Varautuva, turvallinen koulu - Laurea-ammattikorkeakoulu. Safety Security Rescue. Suomi kyberturvallisuuden edelläkävijä vuonna 2016 - ensi vuonna? #kyberturvallisuus @aamulehti. Ruotuväki-lehti > Uutiset "Kyberturvallisuus piiskaa tietoturvateollisuutta"

Trafi.fi - Kaikki ajokortit myönnetään pitkäaikaisina 1.1.2016 lähtien. Turvallisuus-ilmiö.