background preloader

Exit tickets, kahoot, google classroom mm

Facebook Twitter

Bästa sajterna för att hitta högupplösta bilder. Du kan använda Compfight för att leta efter bilder som du snabbt behöver.

Bästa sajterna för att hitta högupplösta bilder

Om du vill ha slumpmässiga bilder, klicka bara på "Show me what compfight can do? "-knappen. Du kan hitta gratis högupplösta bilder utan copyrightbegränsningar. Individuellt samtal elev lärare 2. Create Surveys and Graded Quizzes with Google Drive » Teach Amazing! iMovie för Mac. Lektionsbanken.se - Lärare inspirerar lärare. DigiExam. Exit Ticket i Google Formulär. Språkutvecklande övningar med Kahoot! Med anledning av mitt förra inlägg där vi använde oss av Kahoot i elevernas språkutveckling har jag fått frågor om hur man kan använda Kahoot, om det behövs inloggning för eleverna mm.

Språkutvecklande övningar med Kahoot!

Därav skriver jag det här inlägget som enbart handlar om Kahoot och hur man kan använda sig av det i sin undervisning. Precis som alla andra verktyg tycker jag personligen inte att användandet av verktyget ska vara ett självändamål utan Kahoot bör ses som en resurs i lärandet som pågår. Använd Kahoot i det arbetsområde ni jobbar med! Google Classroom – ditt digitala klassrum. När du skapar ett Google Classroom så förflyttar du ditt klassrum ut i den digitala världen.

Google Classroom – ditt digitala klassrum

Genom ditt digitala klassrum så kan du exempelvis dela ut läxor, uppgifter, flippar eller pedagogiska planeringar. Jag undervisar i två klasser. I den ena har jag Sv och i båda har jag So. Därför har jag skapat ett digitalt klassrum för So där elever från båda klasserna ingår samt ett digitalt klassrum för Sv som den ena klassens elever är deltagare i. En negativ sak med Classroom, som Google arbetar med att lösa, är att man kan endast ha en lärare i varje klassrum. Youtube. "Första hjälpen"-kit för formativ bedömning @ Nordström Education. Respons och interaktiva tavlor. Kahoot. Kahoot!教學步驟. Kahoot! Game-based blended learning & classroom response system.

Audience Response Systems. ActivePrompt. Mentimeter. Classroom komma-igång presentation - Google Slides. Checklista för sociala medier. Hur används dina personuppgifter i sociala medier?

Checklista för sociala medier

Vad händer med det material du har publicerat? Kan du avsluta ditt medlemskonto? Skolverket har ställt samman en checklista med ett urval frågor som kan vara bra att ställa innan du börjar använda en tjänst, i skolan eller privat. Under senare år har det blivit populärt att använda sociala medier i skolan, som ett inslag i undervisningen eller som ett sätt att hålla kontakt med kollegor. Grundskoletidningen nr 5. Open digital lab. What's this? Places around us. Verktyg. Kahoot! Idag tänkte jag ge ett konkret tips på ett roligt och användbart verktyg i undervisningen, nämligen Kahoot.

Kahoot!

Har du aldrig spelat Kahoot så kan man bäst förklara det genom att säga att det är en interaktiv frågesport, där du som lärare skapar frågor och svarsalternativ och där sedan eleverna kopplar upp sig mot spelet och spelar tillsammans. Kahoot kan t.ex användas för att kolla av vilken förförståelse eleverna har inför ett arbetsområde, det kan användas för att se om eleverna förstått flippen, genomgången eller texten de läst. Tyskläraren i mitt arbetslag sa direkt att detta är något som hon hade kunnat tänka sig att använda för att snabbt kolla glosor eller ha som mindre läxförhör. Så hur fungerar det då? Give Great Feedback · Voice Comments for Google Drive.

Jing - Download. Blackboards/ Screen films. Prezi - grundkurs som får dig att komma igång. PowToon, free business presentation software animated video maker and PowerPoint alternative. World's Best Way to Make & Share Comics. Coarkboard och Glogster tillsammans med eleverna Superpedagog. Jag och mitt arbetslag är med i projektet STEPS: Strategiskt entreprenörskap i skolan.

Coarkboard och Glogster tillsammans med eleverna Superpedagog

Under vårt senaste möte diskuterade vi bedömning för lärande och tydliggörande av mål och kunskapskrav. När vi avslutade vår STEPS-eftermiddag fick vi alla en läxa: att testa ett nytt sätt att presentera/tydliggöra målen/kunskapskraven för eleverna. Så igår tänkte jag att jag skulle vara en duktig elev och göra min läxa. Ett nytt arbetsområde skulle startas i engelska, årskurs 7. Vi ska jobba med avsnittet som kallas ”In the house”. Webbinarium om IKT i skolan. Glogster EDU: A complete educational solution for digital and mobile teaching and learning. Hur använder man ett digitalt responssystem? Prezi. Canva och årshjul. Har nu testat Canva ett par gånger och är helt såld!

Canva och årshjul

Har tittat på Canva tidigare men inte hunnit med att kika vidare utan den blev liggande i min "testa-sen"-mapp. Men för några veckor sen tipsade Niclas Vestlund i fbgruppen "IKT-verktyg", som jag har startat, om Canva och jag kikade på hans instruktionsvideo och kände genast att jag fick flytta upp denna på prioritetslistan =D Canva.com är grymt!

Man kan göra posters, inbjudningar, facebookcovers osv, det finns färdiga mått att välja mellan, men man kan också välja egna mått på bilden. Screencast. Screencast-o-Matic. Padlet – ett favoritverktyg! Häromdagen fick jag en fråga på Twitter om jag hade skrivit någonstans om hur jag använder Padlet i undervisningen och kom då på att jag nog bara beskrivit detta i en artikel om digitala ytor för återkoppling i Grundskoletidningen (nr 6 2013).

Padlet – ett favoritverktyg!

Därför kommer här en lite bättre förklaring: Jag använder många digitala verktyg för att förbättra och effektivisera redan fungerande pedagogiska metoder och arbetsformer, till exempel ett formativt arbete. Ett exempel är att använda digitala ytor för avstämning, till exempel via så kallade exit tickets. Exit tickets är ett bra sätt att ge eleverna möjlighet att förklara hur de till exempel har uppfattat eller tillgodogjort sig undervisningens innehåll. Exit tickets kan se olika ut och formuleringarna skiljer sig åt beroende på vad man vill att de ska reflektera över. Popplet. Att använda exittickets som en del av formativ bedömning.

Under hösten har vi arbetat med kollegialt lärande och jag har ingått i en grupp som arbetat med hur man kan använda Blooms taxonomi för att ställa rätt frågor (se bilden nedan).

Att använda exittickets som en del av formativ bedömning

Vi undrade hur vi kan ställa frågor som utvecklar elevernas lärande på bästa sätt. Syftet för oss var att:Ta eleven vidare till nästa kunskapsnivåAnpassa frågorna till lektionens syfteBli medvetna om vilka frågor vi faktiskt ställer i klassrummetSynliggöra elevernas kunskapsutvecklingFörebygga slentrianfrågeställandeArbeta igenom ett problemområde från fakta till analys och värdering. Som inspiration läste vi Christians Lundahls bok Bedömning för lärande s.116-125. För mig var fokus att definiera kunskapsnivån för varje lektion enligt Blooms taxonomi och sedan avsluta lektionen med en exitticket med en eller flera frågor kopplade till den kunskapsnivå vi arbetat med under lektionen. Tips och idéer för lärare. På mina fysiklektioner har jag börjat använda ”exit tickets” – lappar där studenter svarar på ett par frågor om hur de upplevt lektionen.

Tips och idéer för lärare

Jag använder mig av tre frågor: Tre saker jag lärt mig på lektionen.Något jag inte riktigt lärde mig på lektionen.Något som inte var med, som jag önskar att jag lärt mig. Tanken är både att jag som lärare ska få lite återkoppling på min undervisning, men ännu mer att eleverna ska reflektera över vad de lär sig (eller inte). Engagera eleverna i litteratursamtalet med hjälp av digitala responsverktyg (äldre version)