background preloader

Sommarpratarna

Facebook Twitter

PROJEKT Brev till samhället. Den här texten är ett svarsbrev utformat för att du ska kunna följa mina tankar och steg För att du ska kunna greppa kontexten har jag bett en medarbetare att skriva om texten Det kanske rimmar bättre med din takt och dina toner När jag skriver själv blir det gärna alltför likt propositioner Härmed offentliggör jag min ställning i sakerna Nu till hakarna.

Du rappar om att fler våldsbrott begås med vapen Det är sant att många vapen används i brott Att ändra på detta borde falla på varje människas lott Vaket ser jag på saken Vapen ska med insikt, kunskap och rättvisa bekämpas Och lagar ska självfallet tillämpas Mycket görs, men vi måste tänka kallt och göra allt. Du rappar om den ”ondskefulle presidenten av USA” Herr Timbuktu, här måste du dig besinna I grunden är ingen ond, varken man eller kvinna! Du undrar om jag vill snacka. Ja, jag pratar gärna med dig! Du är mer än välkommen till Björkvik att hänga en stund med mig bara säg. #talasomTED | GÖR ERT EGNA #TALASOMTED. Lärarmaterial och handledning #talasomTED Här finns lärarhandledning, grafik och helt enkelt ett litet start-kit för er att komma igång med just ert #talasomTED. Allt detta får användas med licensen CC BY-SA och det betyder lite förenklat att ni får använda allt material och göra om det hur ni vill så länge ni fortsätter att dela på lika villkor.

Lärarhandledning Lärarhandledning #talasomTED PDF Grafiska element Logo#talasomted i Minecraft Ljud och musik TalasomTED temamusik Video och sändning Kort genomgång av utrustningen vi använde Lärarmaterial och handledning #livsviktigpoesi Här finns lärarhandledning, grafik (snart) och helt enkelt ett litet start-kitt för er att komma igång med just ert #livsviktigpoesi. Allt detta får användas med licensen CC BY-SA, dvs ni får använda allt matrial och göra om det till ert egna så länge ni fortsätter att dela på lika villkor. Lärarhandledning som PDF. Sommarpratare fast på gör det själv nivå. Jag hade en liten tanke om att det hade varit kul att låta elever göra sin egna "sommar" program.

Det är ju så enkelt egentligen. Musik och prat blandat. Välj att berätta om något ur ditt liv eller prata om något som engagerar dig. Klockren uppgift helt enkelt. Det är säkert massor av lärare där ute som har gjort detta redan. Men där är några tips som jag vill dela med mig av. Musiken är ju en viktig del så där började jag. När man använder musiken så ingår det att man talar om var man har fått den ifrån. Sedan kommer det till det man skall prata om. Jag valde ett ämne som jag brinner för. Att det blev skolan jag pratade om är väl knappast någon överraskning. Sedan var det bara att starta GarageBand och köra på. Efter detta var det bara att exportera det som mp3 och sedan en uppladdning till soundcloud för att sedan kunna bädda in resultatet här. Nu är det eran tur :) Sommarpratarna.

Undervisar du en 9:a i svenska just nu? Här kommer världens bästa tips på hur du kan avsluta terminen på ett minnesvärt sätt. Det var två år sedan som jag hade niorna som jag gjorde detta med, så en del detaljer har jag nog glömt bort men jag ska försöka berätta om det i stora drag. Jag bestämde att vi skulle göra ett Sommarpratarprogram. Vi inledde det hela med att lyssna på delar av olika program från Sommar i P1 (alla gamla program finns att ladda ner på I grunden kan man säga att de utgick från den skrivuppgift som många svensklärare känner igen som "Boken om högstadiet".

Så här känns det att sluta skolan Om jag fick göra om nian skulle jag… 6:an 7:an 8:an 9:an Då gjorde jag bort mig Vad jag kommer att sakna Därför gick det snett med… Jag är stolt över.. Viktiga personer för mig.. Händelser som har format mig som människa.. Innan de började skriva var vi överens om att det var bättre att skriva mycket om få rubriker än lite om många rubriker.