background preloader

Brun

Facebook Twitter

Class Notebook. Recension av IntoWords - Läs- och skrivverktyg med inbyggd ordprediktion. TodaysMeet - Give everyone a voice. I svenska och engelska. Resans början Var står jag inom formativ bedömning?

i svenska och engelska

Min resa började då jag 2012 började arbeta igen efter ett år som föräldraledig, med ny läroplan och ett projekt som vi kallade Hitta Nya Vägar. Vi skulle hitta bedömningsmatriser utifrån förmågorna i the Big Five och hade bjudit in Göran Svanlid som inspiratör. Jag gjorde matriser utifrån de fem stora men har nu sista året gjort om den utifrån de ämnesspecifika förmågorna inom mina ämnen svenska och engelska som är läsa, skriva, tala och lyssna. Hur gör jag då i min undervisning och vart vill jag? Coaches eye - S k p Google. Apps Video & Foto. Wikis. Arkiv: juni 2014 - Sara Bruun. I januari hade jag ganska begränsade kunskaper om hur man kunde använda en iPad i undervisningen eller hur man bloggade.

Arkiv: juni 2014 - Sara Bruun

Jag hade aldrig använt Padlet eller publicerat på You Tube. Allt detta har ni i det utvidgade kollegiet hjälpt mig med. Jag skaffade ett Twitterkonto och gick med i det digitala skollyftet – #digiskol. Jag satte upp mål för mig själv och min utveckling. Det digitala skollyftet vilar på tre ben: Informationssök, bildbanker & källkritik.

GOOGLE FOR EDUCATION.

Mikronoveller

Skolappar.nu. PappasAppar. RSS and Content Curation. GAFE/Chromebooks. Wiki. Textbanken.wikispaces. Säker på nätet.

Elever i behov av särskilt stöd. Rufsa Läshund ger läslust handlar om Mälarhöjdens skola som använder sig av pedagogen och terapi-kompishundföraren Eva Svensson och hunde Rufsa för att hjälpa elever med läsproblematik att slappna av och hitta läslusten.

Elever i behov av särskilt stöd

Bokcirkel om ADHD Raoul Elebring, specialpedagog på Tullgårdsskolan, berättar om de bokcirklar han hållit för att höja kunskapen om elever i behov av särskilt stöd. Webbstjärnan. iPad i skolan. PowToon. Security Check Required. iMovie for Mac - Apple. Apps for Education: IT Guide.

Flippa klassrummet. Det är säkert många som har hört talas om Flipping the Classroom.

Flippa klassrummet

Jag har nyligen startat en Facebookgrupp som heter Flippa klassrummet. Om du är intresserad av att flippa klassrummet så är du välkommen dit för utbyte av tankar och diskussioner i ämnet. Om du är nyfiken av vad ett flippat klassrum innebär så rekommenderar jag dig först att se den här föreläsningen av Salman Khan. Andra bra länkar för att lära sig mer av är Vonsild Skole i Danmark och Daniel Barker blogg. Det finns massor av andra bra bloggar. Det flippade klassrummet är INTE: • en synonym för online videos. . • att ersätta lärare med videos. • en online-kurs. • elever som arbetar utan struktur. • elever som tillbringar hela lektionen med att stirra på en datorskärm. • elever som arbetar isolerat.

Det vända klassrummet ÄR: • ett sätt att öka samverkan och individuell tid mellan elever och lärare. • en miljö där elever tar ansvar för och är medvetna om sitt eget lärande. • en blandning av direkt instruktion och konstruktivt lärande. Skolutveckling, Lyckas med skolan genom kollegialt lärande. Digitala Skollyftet. Security Check Required. Skolappar.nu. Skapa QR-koder. Get started with Hangouts On Air - Google+ Help. Hangouts on the App Store. Explain Everything iPad app tutorial. Animoto. Puppet Pals 2: School Edition. Skapa QR-koder. Videoscribe. Under våren hittade jag appen Videoscribe.

Videoscribe

En app där man kan göra egen animerad film. Du kan skapa filmer där man ser en hand som ritar och skriver olika saker. Den finns också att använda på datorn men är då mycket dyrare att köpa. Appen kostar 45:- i Appstore. Det är en engångskostnad. Det kan vara lite svårt till att börja med att få till det som man vill ha det så jag rekommenderar att först titta på instruktionsfilmerna som Sparkol har gjort. Det finns många bilder med i programmet och det är också lätt att lägga till egna bilder/foton från kamerarullen eller till exempel Dropbox. Hur fungerar iPad? - iPad i skolan. Apptipset - iPad i skolan. Pages i undervisningen - iPad i skolan - Google Sites. Varför iPad i skolan? - iPad i skolan. Pages i undervisningen - iPad i skolan. Cloud QR - bilduppladdning och ljudinspelning. Kaizena · Give Great Feedback.

Padlet is the easiest way to create and collaborate in the world. Embedding a Voki into Powerpoint. Voki - Home. Inserting a Voki into a Powerpoint. Insert Voki into PowerPoint. Mitt lilla klassrum på nätet - Hem. Pearltrees Tutorial. HOW TO USE PEARLTREES. WordPress.com - Skapa en gratis webbplats och blogg här. Blog Tool, Publishing Platform, and CMS — WordPress. Voki. Responsverktyg. Både den som flippar sitt klassrum och de som inte gör det kan ibland vara i behov av att kunna få snabb respons på olika uppgifter, muntliga övningar, eller liknande.

Responsverktyg

Precis som med alla typer av nättjänster finns det fler än vad som går att hålla reda på. Jag tar därför bara med de jag har någon typ av koll på. Tipsa mig gärna om fler. Padlet: Fungerar ungefär som en sorts digital anslagstavla. Du skapar en digital vägg där de som har fått länken kan klistra upp bilder och små kommentarer. Voto: Voto är ett omröstningssystem som i sin enklaste form är både snabb och enkel. Socrative: Nät jag började testa digitala responsverktyg var Socrative det första jag sprang på. Plickers: Plickers är ett responsverktyg för den som inte vill, kan, eller orkar ha eleverna till att plocka fram datorerna. Mentimeter: Mentimeter har en rad olika funktioner där alla handlar om att på något sätt mäta åsikter, uppfattningar eller göra jämförelser.