background preloader

Nederlands

Facebook Twitter

Zich voorstellen (Nederlands leren - niveau A1) NT2-beginnersdoelen. Doelgericht uit de startblokken.

NT2-beginnersdoelen

Anderstalige volwassenen leren Nederlands sneller en beter als ze dat wat ze leren in de les ook direct in hun dagelijks leven kunnen toepassen. Daarom moet het NT2-onderwijs rekening houden met de rollen van inburgeraars in de maatschappij. Deze website biedt inspiratie en advies voor cursusorganisatoren, docenten, intakers en materiaalontwikkelaars die in de lessen Nederlands aan anderstalige volwassenen maatwerk willen bieden dat uitgaat van de rollen van cursisten in hun dagelijks leven en de specifieke kennis van het Nederlands die zij daarvoor nodig hebben. In Nederland en Vlaanderen volgen jaarlijks duizenden anderstaligen cursussen Nederlands als tweede taal (NT2). Ze willen Nederlands leren om deel te kunnen nemen aan de maatschappij, een bedrijf op te zetten, kinderen op te voeden, te studeren, enz.. Voor de meeste cursisten zullen taalcursussen die rekening houden met hun leerbehoeftes het meeste opleveren.

Deze website biedt: Alles over het Nederlands. Leer Nederlands online. Les3. Maken of doen? - grammatica Nederlands - Zinsbouw. Hij doet zijn job heel graag.

Maken of doen? - grammatica Nederlands - Zinsbouw

De buren maken altijd veel lawaai. Maken 1. bij maken realiseer je iets, je fabriceert of creëert iets wat er eerst niet was. De buren maken altijd veel lawaai. We zullen samen je cv maken. In deze betekenis is ‘maken’ creatiever en actiever dan het globale ‘doen’. Groepjes indelen - Scoutpedia.nl. Er zijn veel manieren voor het indelen van groepjes voor het doen van een spel.

Groepjes indelen - Scoutpedia.nl

Op deze pagina vind je een aantal tips en spelletjes om groepjes in te delen. Ook voor oudere scoutingleden zijn een aantal van onderstaande ideeën bruikbaar; voor jongeren of volwassenen die elkaar nog niet (goed) kennen kan het meteen een beetje het ijs breken. Schoenenspel[bewerken] Laat alle spelers één schoen uittrekken. Verdeel de schoenen in evenveel hoopjes als je straks teams wil hebben. Op lengte of haarlengte[bewerken] Deel de spelers in op lengte, haarlengte, haarkleur, voornaam, achternaam enzovoort en doe daar iets mee bij het indelen van de groepjes. Verjaardagsliedje[bewerken] KlasCement.be. Simple free learning tools for students and teachers.

72. Quizlet - online woordjes leren in vreemde talen. Handleiding: Quizlet - Online woordjes leren in vreemde talen.

72. Quizlet - online woordjes leren in vreemde talen.

Quizlet is een web 2.0 toepassing voor het aanleren van woorden in vreemde talen. Voordat met de woorden kan worden geoefend moet eerst een woordenlijst worden aangelegd, waarin de woorden in zowel het Nederlands als de vreemde taal moeten worden vastgelegd. Is die woordenlijst klaar dan kan direct gestart worden met het aanleren van de woorden. Welkom op oefen.be. Tellen in het Nederlands van 0 tot 20 en tientallen flashcards. Muiswerk. Etymologiebank.nl. WikiWoordenboek. WikiWoordenboek is een project om een meertalig vrij woordenboek te creëren waarin in elke denkbare taal de woordbetekenissen, de vertalingen, de etymologie en de uitspraak beschreven kan worden.

WikiWoordenboek

WikiWoordenboek is de lexicale aanvulling op Wikipedia, maar is zelf geen encyclopedie. De Nederlandstalige versie is op 1 mei 2004 gestart. Iedereen kan één van deze definities of reeks vertalingen aanpassen of bewerken. Aanmelden is geen noodzaak, maar is wel handig, wordt op prijs gesteld en leidt niet tot spam. Bezoek de hulppagina of bekijk de veelgestelde vragen om antwoorden op uw vragen te vinden. WikiWoordenboek ondersteunt het werk van de Taalunie wat betreft de spelling van het Nederlands.

Betekenis-definitie.nl - De zoekmachine voor betekenissen. Grammaire. Negatie. Oefen op het werk - Oefen je Nederlands. Een woordkalender of woordenlijst Hoor, lees of leer je een nieuw woord?

Oefen op het werk - Oefen je Nederlands

Schrijf het op een woordenlijst: een lijst met woorden die je kan gebruiken in je job. Noteer bij elk woord ook een voorbeeldzin. Je kan de woordenlijst gebruiken in je job: in vergaderingen, aan de telefoon, in gesprekken met collega’s, bij het schrijven van e-mails, enzovoort. Let op: je moet niet te ambitieus zijn. Je kan ook nieuwe zinnen en uitdrukkingen op de lijst schrijven. Gebruik de nieuwe woorden en zinnen veel, in een gesprek of in een e-mail. Vlot telefoneren Telefoneren in een andere taal is spannend. Maak een lijst met zinnen die je veel nodig hebt aan de telefoon. Je kan ook een telefoonmaatje zoeken. Om de zinnen te oefenen kan je dit spel gebruiken: ‘Hoe zeg je het aan de telefoon’.

Synoniemen en vertalingen met WORD Schrijf je een tekst in het Nederlands, en zoek je een beter woord? WORD heeft een functie met synoniemen en vertalingen! Selecteer het woord en klik op je rechter muisknop. Bijvoorbeeld: Nederlands leren / woorden. Nederlands leren / spel. Zinnen met: zorg - Tatoeba. Stap nieuw 1 TWB thema 1. Infowijzer : Nederlands leren: basis. Een selectie van studie- en oefenmateriaal voor wie een cursus Nederlands volgt of gevolgd heeft en zijn Nederlands verder wil oefenen, verbeteren of opfrissen.

Infowijzer : Nederlands leren: basis

Deze Infowijzer bevat materialen voor beginners tot halfgevorderden, waarmee je thuis zelf aan de slag kunt (= Europese referentie A1 tot en met B1). (A1 = Richtgraad 1 = niveau 1.1-1.2 / B1 = Richtgraad 2 = niveau 2.1-2.4) Infowijzers bevatten een selectie van goede boeken en websites rond een bepaald thema. Een team van bibliotheekmedewerkers stelt de infowijzers samen en toetst alle bronnen af aan vooropgestelde kwaliteitscriteria. Lidwoorden oefenen. Telefoon. LWS Focus 2.