background preloader

KUB

Facebook Twitter

Filmbibliotek. Damen med handväskan - Sök på Google.

Tiggeri

Brian Palmer. Brian Palmer, född 1964, är en amerikansk antropolog och religionsvetare.

Brian Palmer

Han är född i Brooklyn, New York, men numera bosatt i Stockholm. År 1984 lyssnade Palmer till en föreläsning av Olof Palme på Harvarduniversitet och blev intresserad av den svenska modellen. Han lärde sig svenska och reste till Sverige för sitt avhandlingarbete. År 2004 flyttade han till Sverige för gott. [1] Han är författare till doktorsavhandlingen "Wolves at the Door: Existential Solidarity in a Globalizing Sweden" (på svenska: "Vargar vid dörren: existentiell solidaritet i ett globaliserande Sverige") framlagd vid Harvarduniversitet i USA.

Brian Palmer och Per-Anders Forstorp skrev tillsammans år 2006 en vetenskaplig grundad bok angående hur olika politiska partier idag gör en politisk makeover för att locka väljare, George W. Externa länkar[redigera | redigera wikitext] www.brianpalmer.org - Officiell webbplats Referenser[redigera | redigera wikitext] I skolan - Blogg. Utbildningsmaterial om mänskliga rättigheter. Många organisationer vill att skolan ska uppmärksamma deras frågor.

Utbildningsmaterial om mänskliga rättigheter

Vi har istället vänt på det och tagit reda på vad skolan vill ha. I ett nära samarbete med lärare har Amnesty utvecklat ett utbildningsmaterial som är anpassat efter gymnasieskolans behov. Materialet heter Ett fönster mot världen och består av tre teman. Det handlar om yttrandefrihet, flyktingar, dödsstraff och tortyr. Självklart tar det upp rättigheter och konventioner.

Texter, olika övningar, filmer och fördjupningsuppgifter ger goda möjligheter till en varierad undervisning om mänskliga rättigheter. Skapa QR-kod enkelt här! STORY — A VERY COOL PLACE. Rätt ska va rätt. 6.

Rätt ska va rätt

Trafficking Over head Danguole Rasalaite - verklighetens LiljaÖvningar och diskussionsfrågorLitteraturSåld (Efron & dotter, 2006)FilmLilja 4-everInternet Danguole Rasalaite hade tillbringat två månader som sexslav i Sverige när hon den 7 januari 2000 kastade sig baklänges från en bro ner mot den framrusande trafiken på väg E 22 i Malmö. Fyra dagar senare avled hon av de skallskador hon ådrog sig i fallet. Handel med kvinnor för sexuella ändamål är en utbredd och mycket grov form av våld mot kvinnor. ”Till sist kom jag till en bar i Kosovo, där jag blev inlåst och tvingad att prostituera mig. FN uppskattar att upp till fyra miljoner kvinnor och barn varje år faller offer för människohandel, och att merparten av dem utnyttjas sexuellt och prostitueras.

This map shows where the world’s 30 million slaves live. There are 60,000 in the U.S. Share of each country's population that is enslaved.

This map shows where the world’s 30 million slaves live. There are 60,000 in the U.S.

Click to enlarge. Data source: Walk Free Global Slavery Index. (Max Fisher/The Washington Post) We think of slavery as a practice of the past, an image from Roman colonies or 18th-century American plantations, but the practice of enslaving human beings as property still exists. There are 29.8 million people living as slaves right now, according to a comprehensive new report issued by the Australia-based Walk Free Foundation. This is not some softened, by-modern-standards definition of slavery. The country where you are most likely to be enslaved is Mauritania. Människohandel - Lagar och regler - polisen.se. Människohandel är en organiserad transport av människor som syftar till att utnyttja dem för olika ändamål.

Människohandel - Lagar och regler - polisen.se

Beskrivning av människohandel Människohandel innefattar separata moment där flera gärningspersoner samverkar, vanligen i olika länder, för att transportera offren från ett ställe till ett annat i syfte att de ska utnyttjas för olika ändamål. Fakta om människohandel Människohandel är ett brott som i många fall sker över gränserna och ibland utnyttjas offren för människohandel för flera olika ändamål och inte bara sexuella. Människohandel är ofta en del av den organiserade brottsligheten och brottet kan omfatta både ursprungsländer, transitländer och destinationsländer, men kan också ske endast inom ett land.

Trafficking. Barnaministeriet Dokumentär: Barnslav. U2 & Luciano Pavarotti - Miss Sarajevo. Regeringens webbplats om mänskliga rättigheter. Enade för mänskliga rättigheter, Undervisningsmaterial Human Rights Svenska. Unga Klara. ”HÄR BLIR VI UPPLYSTA UTAN ATT BLI UPPLÄXADE” X slår knockout på recensenterna!!

Unga Klara

”I applådtacket efter den omskakande, plågsamma, vackra och alldeles oundgängliga föreställningen ”X”, är det inte bara vi i publiken som har tårar i ögonen, även skådespelarna själva är märkbart rörda.” DN ”Och det är där som ”X” har sin styrka – konstnärligt och politiskt – att den omdefinierar, vänder på vem som säjer vad om vem. Och trots en total brist på inställsamhet bjuds vi alla med att vara med i någonting nytt.” SR Kulturnytt ”Isa Andersson ser Farnaz Arbabi skriva historia på Unga Klara” Expressen ”Just här finns den nyfikenhet, öppenhet och tolerans som många gånger fattas det offentliga samtalet. ”Pinsamma och svåra saker avhandlas i ”X”, men med en sådan intelligens och variation att föreställningen ändå blir en energikick.” ”Vänta, var det för mycket?”

Tanten med väskan 28 februari kl 23:07 - P4 Dokumentär. – Hon ville inte prata om bilden eller händelsen på torget.

Tanten med väskan 28 februari kl 23:07 - P4 Dokumentär

Det var locket på och hon tyckte inte om den. Det säger en anhörig om Danutas egen reaktion av bilden av henne med handväskan. Vem var kvinnan med väskan? Och vad hände egentligen den där dagen i Växjö 1985? – Jag tror att hon reagerade som kvinna. De mänskliga rättigheternas historia.

Länkar om slaveri och trafficking

STTP_aktuellt_augusti-2014.pdf. Workshop 2: Slaveriet nu och då.