background preloader

Madaradion

Facebook Twitter

Dubai, între cultură, tradiții și modernitate - Magazin. La plimbare prin orașul vechi După ce ai parcurs centrul orașului ”decorat” de clădirile care par desprinse din filmele SF, drumul te conduce către o zonă pitorească.

Dubai, între cultură, tradiții și modernitate - Magazin

De odată forfota și aglomerația dispar, iar liniștea le ia locul. Străduțele labirintice te conduc către piața centrală a orașului vechi Bastakiya. Aici întâlnești case modeste nu mai înalte de două etaje, cu turnuri de vânt și balconașe mici. Pe vremuri, aici era partea cea mai bogată a fostului sat de pescari, iar clădirile au fost construite de bogații negustori din Persia.

Din Bastakiya îți poți cumpăra diverse suveniruri sau cadouri pentru cei dragi lucrate manual. Cumpărături în Souq-uri Gold Souq sau Spice Souq sunt piețele tradiționale ale orașului pe care este musai să le vezi. De Mădălina Isar Sejur Dubai Citymax Bur Dubai 3*- de la 589 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Obiceiuri-si-traditii-de-revelion-in-dubai-272009. Cum este viata in Emirate, ce lucruri noi am descoperit aici, care sunt diferentele intre un trai si altul, intre mentalitati, obiceiuri si traditii. Dubai, între cultură, tradiții și modernitate - Magazin. Welcome to Dubai Culture. Dubai (2): prânzul cu un beduin. Despre tradiții și islam. Dacă vizitați Dubai-ul, nu ratați o experiență inedită: masa la Cetrul Cultural Sheikh Mohammed, în compania unui emiratez care vă povestește o mulțime de lucruri interesante despre obiceiurile beduinilor.

Dubai (2): prânzul cu un beduin. Despre tradiții și islam

Centrul Cultural Sheikh Mohammed este o organizație non-profit, care are ca scop ridicarea barierelor dintre naționalitățile și religiile diferite care se întâlnesc în Emiratele Arabe Unite și, mai ales, promovarea tradițiilor și culturii Emiratelor. Unul dintre programele derulate de centru este masa (micul dejun, brunch, prânzul sau cina) alături de un voluntar care explică o mulțime de lucruri foarte interesante. Am participat la prânz – Cultural Lunch – și, pe lângă mâncarea delicioasă, am aflat multe despre cultura beduinilor. Prânzul a început la ora 13.00, în cadrul centrului, eram vreo 30 de participanți – majoritatea turiști, dar și expați – și ne-am așezat, desculți, cum e obiceiul, pe niște perne, în jurul vaselor cu mâncare. Foto: Arhiva personală. Dubai cultura - C utare Google. Dubai City - orasul viitorului. Dubaiul are un climat subtropical, motiv pentru care trebuie vizitat mai ales in perioada noiembrie-martie.

Dubai City - orasul viitorului

Chiar daca ajungeti pe aceste meleaguri exotice in restul anului, puteti fi siguri ca nu veti uita prea usor vacanta petrecuta aici. Prima impresie La Dubai se ajunge extrem de usor. De trei ori pe saptamana, un Boeing Tarom pleaca la lasarea serii de la Otopeni si aterizeaza patru ore mai tarziu pe cel mai modern aeroport din Orientul Mijlociu - Dubai International Airport. Nu vreau sa fiu negativist, insa prima impresie despre Dubai o sa v-o faceti nervosi, obositi si plictisiti. Si asta pentru ca formalitatile de intrare in tara sunt lungi si anevoioase. Cazare Orasul va va fermeca de cum puneti piciorul in taxiul cu aer conditionat, care va va duce spre hotelul de 4* sau 5*. Cumparaturi Dar ce e de facut in acest oras?

Bonus: Vizitatorii au la dispozitie peste 25 de mall-uri, precum si piete in aer liber amenajate in jurul orasului. Stiati ca? Nota! Dubai: capitala mondială a huzurului. Foto: National Geographic.

Dubai: capitala mondială a huzurului

GALERIE FOTO. Istoria Dubaiului în imagini. Cum a evoluat emiratul de la un sat de pescari la ’’Manhattan-ul’’ Orientului Mijlociu. De Marian Floranescu Publicat la: 16.05.2012 18:13 Ultima actualizare: 16.05.2012 18:13 0 Email Centrul Cultural Sheikh Mohammed din Dubai a publicat o serie de fotografii realizate în anul 1960 care arată schimbările uimitoare prin care a trecut emiratul în ultimii 50 de ani, scrie Daily Mail.

GALERIE FOTO. Istoria Dubaiului în imagini. Cum a evoluat emiratul de la un sat de pescari la ’’Manhattan-ul’’ Orientului Mijlociu

Totul a început în anul 1959, când şeicul Rahid din Kuweit a luat decizia de a investi în zona Golfului Dubai, pentru a facilita dezvoltarea comerţului maritim. Evoluţia emiratului a cunoscut o etapă importantă în anul 1966, când aici au fost descoperite rezerve importante de petrol. Economia s-a dezvoltat rapid şi statul a început să fie invadat de comercianţi şi investitori, care au văzut în Dubai oportunitatea de a-şi extinde afacerile şi implicit de a-şi mări profiturile.

Dubai Airports. Dubai burj al arab interior - C utare Google. Hotel Burj al Arab în Dubai - trivago.ro. Burj al-Arab - Wikipedia. Burj al-Arab (arabă برج العرب, în traducere: „Turnul Arabilor”) este un hotel de lux în Dubai, fiind cunoscut drept singurul hotel de șapte stele din lume, oficial clasificarea fiind de cinci stele deluxe[1], proiectat de arhitectul britanic Tom Wright.

Burj al-Arab - Wikipedia

La 321 de metri înălțime este cea mai înaltă clădire din lume folosită exclusiv ca hotel. Este situat pe o insulă artificială, la 280 m depărtare de plaja Jumeirah, fiind legat de țărm printr-un pod privat curbat. Clasificare[modificare | modificare sursă] Deși este recunoscut ca fiind singurul hotel de 7 stele din lume, clasificarea oficială este de 5 Stele Deluxe. Proprietarul hotelului (grupul hotelier Jumeirah) nu a folosit niciodată termenul de 7 stele în conferințe de presă sau reclame[2]. Această clasificare neoficială de 7 stele pare a fi provenit de la o jurnalistă britanică care a vizitat hotelul înainte de inaugurare, într-un tur de presă și a rămas impresionată de luxul opulent al hotelului. Note[modificare | modificare sursă] Dubai burj al arab - C utare Google. Burj Khalifa. Dubai burj khalifa - C utare Google. Cazare Dubai - 833 Hoteluri în Dubai. With soaring skyscrapers, massive artificial islands, and the only seven-star hotel in the world, Dubai is certainly a city that consistently redefines luxury.

Cazare Dubai - 833 Hoteluri în Dubai

The Burj Khalifa has secured this city's status as a global trend-setter, and at nearly half a mile tall and shattering every world record, it is of course the tallest building in the world. Besides luxury accommodation, Dubai is also home to world-class shopping inside some of the most decadent shopping centers in the world. The Dubai Shopping Festival is held during the first two months of the year, and the shopping malls and local markets offer promotions to encourage shoppers. 722 hoteluri în Dubai, Emiratele Arabe Unite - Booking.com - Rezervaţi-vă camera acum! The Dubai Mall. Impresii din Dubai: Dubai Mall si Burj Khalifa - Razvan Pascu. Impresii din Dubai: Dubai Mall si Burj Khalifa Adaugat de Razvan Pascu la 25 Apr 2013 Dubai-ul s-a infipt pe harta lumii drept un oras al inaltimilor, al proiectelor megalomanice, unde intalnesti cam la tot pasul ceva ce este “cel mai mare”, “cel mai inalt”, “cel mai luxos” sau “cel mai scump”.

Impresii din Dubai: Dubai Mall si Burj Khalifa - Razvan Pascu

Cu toate acestea, nu este un loc rezervat doar celor cu foarte multi bani, ci avem si noi, cei cu o viata normala si rate de platit, acces acolo. Dubai mall - C utare Google. The Dubai Mall, Shopping, Dining, What to do in Dubai, Shopping Festival, Entertainment, Restaurants, Cafes, Hotels, Holidays, Events and Offers. Dubai - C utare Google. Wikipedia.