background preloader

Krönika

Facebook Twitter

Betyg i skolan ger bara ångest – de är helt värdelösa i verkligheten. Ekwall: "Var inte rädd, de stjäl inte fotbollen" Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Ekwall: "Var inte rädd, de stjäl inte fotbollen"

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

Peder Fredricson är Jerringprisets rättmätiga vinnare. Foto: TT, Bildbyrån och Stefan Jerrevång Silver hellre än guld.

Peder Fredricson är Jerringprisets rättmätiga vinnare

Tvåan före ettan. Niva: En man dog – det var fotbollens fel. Evyn Redar: Jag skäms över hur jag låter henne styra mitt liv. Hon och jag.

Evyn Redar: Jag skäms över hur jag låter henne styra mitt liv

Vi bor tillsammans och delar på en väldigt fin tvåa ute i Husby. Vi har delat mycket sen vi för första gången lärde känna varandra för ca tretton år sedan. För det mesta håller vi vår relation hemlig. Hemma är det oftast jag som får stå för städning, matlagning, tvätt, disk och allt sådant. Elevernas inställning som är problemet. Jag är övertygad om att det inte är den svenska skolans fel att resultaten har sjunkit och sjunker, skriver gymnasieeleven Sofia Ander.

Elevernas inställning som är problemet

I dag slår Sverige bottenrekord efter bottenrekord när det kommer till betyg och prestation i skolan. Forskare pekar på strukturella förändringar, såsom lärarresurser och specialpedagoger som lyser med sin frånvaro. Visst kan det ligga något i lärarnas ansvar och kompetens. Lästräning lika viktigt som idrottsträning. LitteraturMagazinet Debatt För en sådär hundra år sedan kom folkrörelserna igång.

Lästräning lika viktigt som idrottsträning

Man skulle sluta dricka, börja läsa och ut och idrotta. Så här ett sekel senare, känns det som idrottsrörelsen har lyckats bäst. Dokument Niva: En storstjärna utom kontroll - Atlético Madrid - La Liga. Håna de inte för att dem skriver konstigt. ”Till och med lärare öser ur sig rasistiska och sexistiska kommentarer” 11 december 2014 Taxiföraren Urban som kör mig från Luleå flygplats var tidigare svenska- och engelskalärare på gymnasiet dit jag är på väg.

”Till och med lärare öser ur sig rasistiska och sexistiska kommentarer”

Hårlössen bränner ut oss. 26 februari 2013 Ser man på.

Hårlössen bränner ut oss

Nu ska det utredas. Av Försäkringskassan. Det här med varför folk mår så dåligt, och framför allt kvinnfolk. Våra manliga politiker kan fortfarande inte begripa hur det kommer sig att kvinnor mår så mycket sämre. När vi lever i världens mest jämställda land. Men det hjälper inte. Nästan fyra av tio sjukskrivna lider av psykisk ohälsa och det är framför allt bland kvinnor mitt i livet som den psykiska ohälsan ökat kraftigt. Bland småbarnsföräldrar skulle jag kunna tänka mig att den siffran är 9 av 10.

Ibland tänker jag att det nog är hårlössens fel alltihop, att vi blir utbrända. Personligt meddelande. Till den ganska stressade blonda kvinna i grön Volkswagen Golf, årsmodell 2004, som låg efter mig på Skälbyvägen mellan Hässelby och Barkarby och vidare mot Kista norr om Stockholm strax innan klockan 12 idag.

Personligt meddelande

Jag förstår att du fann det här med att jag höll hastighetsgränsen på alla 30- och 50-sträckor oerhört provocerande. Du gjorde det ganska klart genom att köra uppskattningsvis 15 centimeter bakom min bil i närmare fyra kilometer, försöka köra om mig vid ett rödljus (innan du i sista sekund upptäckte den där Volvon och insåg att vi inte körde på en enkelriktad väg), för att sedan slutligen argt accelerera in till höger om mig när vi nådde en 70-väg och köra om mig på insidan. I drygt 100 kilometer i timmen. I bussfil. 50351_elevlosningvght09.pdf. Krönika av Natashja Blomberg / Henrik Torehammar / Jonna Sima / Anna Laestadius Larsson. ”Hemvändande hbtq-personer - en midvintermörk julhistoria” ”Karl-Bertil Jonssons ömma moder fick något religiöst i blicken, ty denna saga utspelar sig på den tid då julen fortfarande firades till minne av Kristi födelse.”

”Hemvändande hbtq-personer - en midvintermörk julhistoria”

Tage Danielssons ord om familjen som älskar sin son som han är sammanfattar julen; tiden då vi firar vi två andra rebelliska kids: Lucia och Jesus.De har mer gemensamt än att vara upphovet till skumtomtar, SMS-lån samt vinglögg och körsång före åtta på morgonen. De var nämligen barn som valde att leva, för sin tid, icketraditionella kärleksliv. Och var ändå högt älskade av sina föräldrar. Lucias mamma ville gifta bort dottern i ett arrangemangsäktenskap. Fredriks krönika: Jag vill inte läsa på en Gameboy - På stan-bloggen. Vad är en krönika? - www.plugga24.se. Www.lindaskugge.se - Så blir du en förbannat bra krönikör. Ur Veckorevyn Jag började skriva jävligt sicka texter i skolan redan på gymnasiet och en del lärare hatade dem och nån enstaka såg och uppmuntrade mig (tack Katarina Forste), sen gick jag Poppius som 20-åring och lekte mig igenom kursen och fick enbart beröm av min otroligt snälla lärare.

www.lindaskugge.se - Så blir du en förbannat bra krönikör

Jag började på Ultra Magazine som 18-åring, Expressen värvade mig som 19-åring och resten är history. I 13 år har jag levererat mellan en och tre krönikor i veckan. Varje vecka mailar unga människor mig och undrar hur de ska göra för att bli krönikör och hur man skriver en bra krönika. Så let me tell you: Responsark krönika.doc. Krönika. Ofta att jag fattar ungdomarnas ord.