background preloader

4. Tekstien rakenteita

Facebook Twitter

Erilaiset jäsennystavat. Sananvapautta puolustamaan. Yksi demokratian tärkeimmistä perusperiaatteista on sananvapaus – vapaus arvostella, vapaus puolustautua, vapaus perustella.

Sananvapautta puolustamaan

Paras väite voittakoon. Demokratianvastaisten voimien pyrkimyksiin on aina kuulunut sananvapauden rajoittaminen. Diktatuureissa on käytetty sääntöjä, rangaistuksia ja pelottelua. Arabiemiirikunnat - Matkat Arabiemiirikuntiin - Aurinkomatkat. Seitsemästä emiraatista koostuva Yhdistyneet Arabiemiirikunnat sijaitsee Arabian niemimaan koillisosassa, Omanin- ja Persianlahden rannalla.

Arabiemiirikunnat - Matkat Arabiemiirikuntiin - Aurinkomatkat

Huippumoderni lomamaa upeine hiekkarantoineen, erinomaisine golfkenttineen, huvittelu- ja ostosmahdollisuuksineen tarjoaa vierailijoille ainutkertaisia lomaelämyksiä. Arabiemiirikunnissa lomailet luksushotelleissa, joista löytyy sopiva vaihtoehto niin lasten kanssa tai aikuisten kesken matkustaessa. Dubai ja Abu Dhabi tunnetaan valtavista ostoskeskuksistaan, pilvenpiirtäjähotelleistaan ja mielikuvituksen rajoja hipovista rakennushankkeistaan. Rauhallisemmassa Ras al Khaimahin kaupungissa voi edelleen aistia perinteisen arabitunnelman. Yhdistelmämatka Ras al Khaimah–Dubai tuo molempien kaupunkien parhaat puolet tutuiksi. Varaa unelmiesi loma - Matkatoimisto Aurinkomatkat. Vertailu: Valmismatka vs. omatoimimatka. ... ja loma on lähempänä kuin luuletkaan. HS: Venäjänkielinen Suomi ruotsinkielistä laajempi. Varsinkin maantieteellisesti niiden kuntien osuus, joissa suomen jälkeen seuraavaksi eniten puhutaan venäjää, on selvästi laajempi kuin niiden kuntien, joissa ruotsi on joko kunnan ykkös- tai kakkoskieli.

HS: Venäjänkielinen Suomi ruotsinkielistä laajempi

Kun lasketaan kuntien lukumäärää ero on pienempi: ruotsin asema on vahvempi noin sadassa manner-Suomen kunnassa ja venäjän hieman reilussa sadassa. Lisäksi kuntia, joissa molempia on vähän on yli 60. Kunnat, joissa puhutaan usein ruotsia, kulkevat nauhana Enontekiöltä länsirajaa ja -rannikoa pitkin Loviisaan. Itä- ja Kaakkois-Suomi näkyy kartassa alueena, jossa venäjä on kunnan itseasiallinen kakkoskieli. Miehen kunnia sisilialaiseen tapaan. Davide Enia: Maan päällä (Cosi in terra).

Miehen kunnia sisilialaiseen tapaan

Suom. Leena Taavitsainen-Petäjä. Siltala. 343 s. 33 e. Italialainen Davide Enia (s. 1974) ei aivan tarjoa täyttä tyrmäystä, mutta melkein. Hän kirjoittaa taitavasti ja tehokkaasti. Untitled. Cimo.fi - Blogiarkisto. Kuva: Hannu Piirainen Suomi on monikulttuurisempi kuin koskaan ennen.

Cimo.fi - Blogiarkisto

Vaikka olemme moneen muuhun Länsi-Euroopan maahan verrattuna yhden yhtenäiskulttuurin maa, ajatus pienestä, eristäytyneestä kansasta, jolla ei ole ollut yhteyksiä muuhun maailmaan, on pelkkä rakennettu myytti. Vedenjumalattaren kosketus. Länsiafrikkalaisessa Beninissä palvottu Mami Wata on nautinnonhaluinen jumalatar, joka pitää muun muassa ginistä.

Vedenjumalattaren kosketus

Julkaistu numerossa 4 Aurinko paahtaa kuumasti selkään Grand Popon pölyisellä kylätiellä. Vedenjumalatar Mami Watan temppelissä on alkamassa talvipäivän seisauksen rituaali. Minä Toivon Jonna Tervomaa LYRICS. Minä Toivon Jonna Tervomaa Olen käynyt joessa kylpemässä oranssissa teltassa lempimässä tiedän miten vislataan näin elävän Kekkosen Tarkoitus on elää ja kerran kuolla henkeen kaikki vetää ja sormet nuolla tehdä jotain hyvää kun voi oi, sehän menee kiertoon Kuka riemun löytää, sen pitäköön lipun salkoon nyt heti vetäköön kumpi voittaa historia vai tulevaisuus kertosäe: Uusi ja uljas on aamu kun parvekkeelta katselen uudestisyntynyt maisema sinne pian mä astelen Minä toivon rumpujen pärinää ikinälkäistä elämää ja toivon koskien kohinaa koko pitkää sinfoniaa Kaupungissa käynyt oon eksymässä muodon vuoksi anteeksi pyytämässä ihastunut ihmiseen ja nukahtanut viereen Kuka riemun löytää, sen pitäköön lipun salkoon nyt heti vetäköön eläköön ei historia vaan tulevaisuus kertosäe Minä toivon selkäni värinää toivon rakkautta repivää minä toivon kaaosta, kapinaa ensiaskelten vapinaa Minä toivon huomisen tulevan toivon soihtujen korkeina palavan toivon taivaan täydeltä satavan koko pitkää sinfoniaa.

Minä Toivon Jonna Tervomaa LYRICS

Höpökieltä, korulauseita ja kielikukkasia - näkyväksi tekeminen on vaikeaa. Olipa hauska ja tärkeä juttu kulttuurin pöppökielestä Helsingin Sanomissa!

Höpökieltä, korulauseita ja kielikukkasia - näkyväksi tekeminen on vaikeaa

Totisesti usein tarvitaan selkokielen asiantuntijaa kääntämään käsitteellinen ja lainasanoja viljelevä taidepuhe suomeksi. Kun taide yksinään ei riitä, taiteilijat ja heidän hännysheikkinsä peittävät taiteen korulausein ja höpökielen kuvin ikään kuin niiden avulla teos kohoaisi ylevämmäksi, paremmaksi ja koskettavammaksi. Vai mitä sanotte tästä valokuvanäyttelyn tekstistä: Valokuvallinen indeksi on osoittautunut todellisuussuhteen takaajan sijaan ennemminkin johonkin intensiteettiin osoittavaksi eleeksi.

(HS 7.9.) Tuon ja vastaavanlaisen muun kielikukkastaiteen äärellä sitä tuntee itsensä äkkiä keskinkertaistakin tyhmemmäksi. Ajatusten miljoonalaatikko. Kaija Kärkinen & Ile Kallio – Jan Lyrics. Tapio Rautavaara : "Kulkuriveljeni Jan" Lyrics. (Säv.

Tapio Rautavaara : "Kulkuriveljeni Jan" Lyrics

Tapio Rautavaara, san. Helena Eeva) Kielijelppi: Lähteeseen viittaaminen. Lähdeviitteet [ja lähdeluettelo] kuvaavat sitä polkua, jota myöten työn tekijä on päätynyt tuloksiinsa.

Kielijelppi: Lähteeseen viittaaminen

(Luostarinen & Väliverronen 1991: 226.) Tieteellinen kirjoittaminen on muun ohella vuoropuhelua aikaisemman tutkimuksen ja kirjoittajan oman ajattelun kanssa. Käytetyt lähteet voivat olla muun muassa kommentoinnin kohteita, taustatiedon lähteitä tai vertailukohtia. Lähteiden käyttö tekee tieteellisestä tekstistä moniäänisen. Omat ja vieraat ajatukset täytyy erottaa toisistaan. Lainausten esittäminen [Nykyajan kielenopas] Ennen kuin käsittelemme lainausmerkkien käyttöä, tarkastelemme erilaisia tapoja osoit­taa teksti lai­na­tuk­si. Kaikissa tavoissa ei käy­te­tä lainaus­merk­kejä. Tässä käsiteltävät varsinaiset lainaukset on erotettava (jäljempänä käsiteltävästä) kielen­aines­ten mainitsemisesta, jossa myös saa­te­taan käyttää lainausmerkkejä (esimerkki: sa­nas­sa ”kissa” on viisi kirjainta).

Lainaus vai selostus? Oletetaanpa, että Pekka sanoo: ”Olin viime yönä kalassa, ja sain kolme lohta.” Monikulttuurisuus ei ole pahasta! Tänään alkaa kansainvälinen Rasisminvastainen viikko, jolla otetaan kantaa yhdenvertaisuuden ja monimuotoisuuden puolesta sekä vastustetaan rasismia ja etnistä syrjintää. Kampanjassa ovat mukana näyttelijä ja juontaja Eppu Salminen ja kirjailija Jari Tervo, joiden mielestä rasismi ei lopu itsestään, vaan siihen on puututtava. Kotimaa. Tasa-arvo on Suomen unelma. "Kysyit, onko ehkä olemassa yhteistä suomalaista unelmaa. Itse toivon, ettei sellaista ole eikä tule. Toivon, että jokainen unelmoi vain ja ainoastaan itselleen sopivista asioista ja antaa muiden tehdä samoin. " Näin vastasi Marko Kettunen tällä palstalla esittämääni kysymykseen, mikä voisi olla suomalainen unelma, joka innostaa vanhoja ja uusia suomalaisia (HS 28. 4.).

Sain kymmeniä sähköposteja (kiitos!) , joissa lueteltiin meitä yhdistäviä asioita. Fingerpori 10.4.2013. Karlsson 19.4.2013. Viivi ja Wagner 22.3.2013. Huilipaikat 12.4. Enontekiö haluaa työuupuneita poliiseja. Enontekiö haluaa työuupumuksen vaivaamia poliiseja lisäämään kunnan turvallisuutta. Enontekiön kunnanjohtaja Mikko Kärnä vaatii viranomaisilta ja valtiolta luovia ratkaisuja Kilpisjärven turvallisuustyhjiön täyttämiseksi. Kotimaa 4.4.2013 klo 11:31päivitetty 4.4.2013 klo 12:31 - Mikäli resurssit eivät nykyisiä toimintatapamalleja soveltamalla riitä, on kehitettävä uusia malleja. Enontekiöltä tuli luova tarjous. Hienoa. Tällaisia luovia ehdotuksia ja malleja lisää, ajattelin kun luin Suomen­maas­sakin julkaistun uutisen Enontekiön kunnan­joh­tajan Mikko Kärnän esittämästä poliisin työkokeilusta. Kärnä esitti, että työuupumuksen rajoilla kamppailevia poliisimiehiä sijoi­tet­tai­siin partio kerrallaan Kilpis­jär­velle.

Fingerpori 16.11.2012.