background preloader

Recerca de la cançó tu ja m'entens Raimon

Facebook Twitter

Centre d'Amics de Reus - Premi Poesia Catalana - Francesc Martí Queixalós. UN XIC DE POESÍA CATALANA | Just another WordPress.com weblog. SEGON DE BAT: POESIA CATALANA DE POSTGUERRA. Poesia Patriòtica. Rauxa Catalana, la botiga online del nacionalisme radical català. III Dia de la Poesia Catalana a Internet!!! | epicandmajestic. Daltabaix poètic! Lluís Calvo. Poesia catalana. Poesía. Poetry. Presentació de l’antologia poètica “La Tercera Illa. Poesia catalana de l’Alguer (1945 – 2013). Departament de Cultura. Presentació del llibre La tercera Illa. Poesia catalana de l'Alguer (1945-2013) / Activitats / Visita'ns. BiblioGaspar: Dia de la poesia catalana a internet. Demà dia 17 de març, serà el tercer any que es celebra a internet el Dia de la poesia catalana.

Aquesta iniciativa fou impulsada per la UOC l'any 2011. Omplim la xarxa de lletres, paraules i versos que expliquen com n'és de viva i plena la nostra poesia. Donem-la a conèixer, a facebook, a twitter, als webs. Recordes com ens duien aquelles mans les roses de Sant Jordi, la vella claror d'abril ? Plovia a poc a poc. Nosaltres, amb gran tedi, darrera la finestra, miràvem, potser malalts, la vida del carrer. Aleshores ella venia, sempre olorosa, benigna, amb les flors, i tancava fora, lluny, la sofrença del pobre drac, i deia molt suament els nostres petits noms, i ens somreia. Salvador Espriu OBRIM LA FINESTRA Obrim la finestra!

Obrim el balcó! Isabel Barriel. Antologia Poètica Catalana. NacióGranollers.cat: Sant Celoni segueix apostant per la millor poesia catalana. Nú Miret, ja present l'any 2012, és una de les participants de l'edició 2013 del Festival de Poesia Foto: J. Purtí Torna la millor poesia del país a Sant Celoni. La segona edició del Festival de Poesia, organitzat per l'Ajuntament del municipi, s'instal·la al Montseny aquest cap de setmana amb tot un seguit de noves propostes i de veus molt interessants.

Després d’una exitosa primera edició –amb un record excel·lent entre organitzadors i poetes assistents–, l'edició de 2013 acull 13 poetes de primer nivell, amb noms com els celonins Jordi Julià i Pau Gener, als qual s’afegeixen els de Daniel Busquets, Nú Miret, Ester Andorrà, Martí Sales, David Castillo, Anna Aguilar-Amat, Joan Vinuesa, Núria Martínez Vernis, Eduard Ramírez Comeig, Anna Gual i Jaume C. La llista de poetes i creadors participants mostra una gran diversitat de propostes de rellevància cabdal en el panorama literari català més immediat, tots ells de diferents procedències, edats i estils literaris.

La rima i el ritme - Escoltar poesia - Literatura catalana - edu365. Has escoltat mai un poema recitat? T'has adonat que fàcil és recordar-lo? Potser no tot, però algun fragment sempre queda a la memòria. No és estrany, perquè el poema conté alguns elements similars als d'una cançó: la rima i el ritme. La poesia, a diferència d'altres gèneres literaris, és un text per ésser dit. Per això, s'hi utilitzen recursos fonètics i rítmics que faciliten la recitació i l'audició del poema. El ritme del poema s'obté alternant síl·labes tòniques i àtones . Cada vers exigeix dos accents rítmics: un de fort al final de cada vers, que recau en la vocal accentuada, i un altre de més feble, entre les quatre primeres síl·labes, que pot coincidir amb la vocal tònica o àtona.

La rima s'utilitza per obtenir terminacions iguals o semblants entre dos o més versos, repetint totalment o parcial els sons entres dos o més mots, a partir de la darrera vocal accentuada. Segons el grau de coincidència entre la repetició dels sons , es poden distingir dos tipus de rima: Poesia catalana contemporània - Enllaços. Educació literària i lingüística: Dia de la poesia catalana a internet. #jollegeixo poesia catalana. UOC - Música de poetes: cançons i poesia catalana a Internet. UOC - Música de poetes: cançons i poesia catalana a Internet. Poesia en català - Poesia clàssica i contemporània. Poesia catalana d'ahir i d'avui. POESIA CATALANA. S'ha acabat el bròquil (Xavier Bosch) S'ha acabat el bròquil: Amazon.es: Jaume Barberà: Libros.

LA TRINCA. ALÇA MANOLO! CONCHITA VELASCO - CHICA YE YE. La Trinca - Quiero una novia pechugona. Blog Recorregut de la trinca. Veles e vents han mos desigs complir (Ausiàs March - Raimon) Veles e vents han mos desigs complir, faent camins dubtosos per la mar. Mestre i ponent contra d'ells veig armar; xaloc, llevant, los deuen subvenir ab llurs amics lo grec e lo migjorn, fent humils precs al vent tramuntanal que en son bufar los sia parcial e que tots cinc complesquen mon retorn. Bullirà el mar com la cassola en forn, mudant color e l'estat natural, e mostrarà voler tota res mal que sobre si atur un punt al jorn.

Grans e pocs peixs a recors correran e cercaran amagatalls secrets: fugint al mar, on són nodrits e fets, per gran remei en terra eixiran. Amor de vós jo en sent més que no en sé, de què la part pitjor me'n romandrà; e de vós sap lo qui sens vós està. A joc de daus vos acompararé. Io tem la mort per no ser-vos absent, perquè amor per mort és anul·lat: mas jo no creu que mon voler sobrat pusca esser per tal departiment. Aprés ma mort, d'amar perdau poder, e sia tost en ira convertit. Ausiàs March, diferents poesies. Ausiàs March, Qui és? Ausiàs March (Regne de València,[1] 1400 - València, 3 de març del 1459)[2] va ser un poeta i cavaller valencià medieval. Originari d'una família de la petita noblesa amb aficions poètiques. Va ser un dels poetes més importants del Segle d'Or valencià. La seva poesia, en llengua catalana, tingué una repercussió notable en la lírica castellana del segle XVI al XVIII.

Biografia Per a Pere March, que tenia quasi 60 anys, aquest fill tardà es degué convertir en el seu preferit, ja que poc abans de morir instituí Ausiàs com a hereu universal dels seus béns, quan només tenia tretze anys, esdevenint el cap de la branca valenciana de la família.[2] Després de la mort del pare el 7 de juny del 1413, Ausiàs, amb tretze anys, quedà sota la tutela de sa mare Elionor. A poc a poc aniria assumint les responsabilitats i honors del seu llinatge.

L'expedició a Sardenya Article principal: Setge de Bonifacio L'expedició a Tunis Retorn a Gandia Vida amorosa El final de la vida de March Obra Influències biogràfiques. Veles e Vents - Raimon - Palau Sant Jordi 1993. Lletra de la cançó | kumbaworld. Lluis Llach - L'estaca (Letra en Catalán y en Castellano).wmv. AY! LA CENSURA... S'està acabant el bròquil¡ Lletra de El bròquil (la tortura), de l'àlbum Gent normal/ No t'enyoro/ El bròquil (la tortura) de Manel - Viasona. El bròquil Manel. Josep Lleixà: El broqui s'està florint, tu ja m'entens. El broquil s'està florint, tu ja m'entens, s'acabat el broquil, tu ja m'entens: Doncs si, sembla que el broquil s'esta flrorint. Quan un cos està malat, ho te febra, o li surten ronxes o pus. Al Govern espanyol, li està passant això mateix ... no te tant de medicament per solventar els problemes que fins ara havia solventat amb una aspirina. Ara la malaltia es greu i de dificil soluciò.

Fer cirugia li es molt arriscat, son molt els camp que te que atacar: Els traballadors del camp andalusos que demanen justicia social, els miners del nord que que estàan fns els pebrots, naltros els catalans que ja estem decidits a fer el nostres propi camí, o sigui el de la Independencia, Les protestes continuades dels emprenyats a les portes del Congrès a Madrid i mes mes exemples de que un sistema podrit a la curta o la llarga cau. Partits d'implantació estatal i de submissió central » Opinió » Opinió » dBalears. El conseller Carles Manera esperava que els diputats fossin "conscients de la importància històrica que té per a aquestes illes" el Fons de competitivitat. Carles Manera no és un polític que es llenci a risc-a-l'aventura, perquè sap que se n'espera que els números quadrin, de forma que és improbable que fes aquesta declaració traint el sentir general del Govern. Per tant, podem preguntar-nos si confiava que els diputats socialistes al Congrés votarien a favor de la moció de CiU per reclamar l'avançament d'aquest fons, i així desembossar una situació que compromet la viabilitat econòmica de la comunitat illenca.

Si podem respondre'ns que sí, el conseller deu dur dos dies de ràbia sorda, d'ira continguda, com se sol dir, perquè els diputats illencs del Grup Socialista al Congrés han servit amb el seu vot els interessos del PSOEspañol i no els de la ciutadania d'aquesta comunitat, amb el govern d'Antich al front. Lletra de Tu ja m'entens, de l'àlbum Poèsica de Projecte Mut - Viasona. DISCOGRAFÍA DE RAIMON.