Flori

Facebook Twitter

Ochiul Boului (Calistephus Compositae) - Flori de gradina. Ultima modificare: 2010-01-27 | Primul publicat: 2009-05-05 Vrei sa adaugi articolul la favorite?

Ochiul Boului (Calistephus Compositae) - Flori de gradina

Vrei sa stergi articolul din favorite? Adauga la favorite » Sterge din favorite » Articolul a fost adaugata la favorite! Articolul a fost stearsa din favorite! Numele plantei provine de la cuvintele greceşti „calistos” - cea mai frumoasă şi „stephos” - cunună, aluzie la frumuseţea inflorescenţei. Specii: Calistephus chinensis Plantă erbacee foarte îndrăgită, cu florile grupate în capitule purtate de tije lungi, pe care frunzele sunt dispuse altern. În funcţie de talia plantelor, distingem următoarele grupe de soiuri: cu creştere înaltă (40-80 cm), cuprinde soiuri folosite pentru flori tăiate.

Cultura Calistephus Ochiul boului se înmulţeşte numai prin seminţe. La sfârşitul lunii aprilie se poate semăna direct în teren deschis. Plantele semănate în sere şi răsadniţe pretind un repicat în ghivece cu diametrul de 5 cm sau în cuburi de 4x4 cm. Lucrări de întreţinere Calistephus. Cârciumăreasa (Zinnia) - Flori de gradina. : | Primul publicat: 2009-05-06 Vrei sa adaugi articolul la favorite?

Cârciumăreasa (Zinnia) - Flori de gradina

Vrei sa stergi articolul din favorite? Adauga la favorite » Sterge din favorite » Articolul a fost adaugata la favorite! Articolul a fost stearsa din favorite! Specii şi varietăţi Zinia: Zinnia elegans (Cârciumăreasă) Este specia cea mai răspândită în cultură din cadrul acestui gen. Zinnia angustifolia Plantă mai puţin răspândită la noi decât specia precedentă. Cultura Cârciumăresei Zinnia se înmulţeşte prin seminţe. Se plantează la loc definitiv după ce a trecut pericolul brumelor târzii, la distanţa de 25-50 cm în funcţie de soi. Lucrări de întreţinere Cârciumăreasă: Praşile: pe toată perioada de vegetaţie, cu frecvenţă mai mare imediat după înfiinţarea culturilor. Irigarea: în momentul când în sol se înregistrează un deficit de umiditate se impune intervenţia noastră pentru echilibrarea nivelului hidric pentru udări suplimentare. Combaterea bolilor şi dăunătorilor la Cârciumăreasa:

Albastrelele - Flori de gradina. Ultima modificare: 2010-10-05 | Primul publicat: 2009-06-11 Vrei sa adaugi articolul la favorite?

Albastrelele - Flori de gradina

Vrei sa stergi articolul din favorite? Adauga la favorite » Sterge din favorite » Articolul a fost adaugata la favorite! Articolul a fost stearsa din favorite! Genul Centaurea cuprinde peste 350 specii, majoritatea perene. Specii de Centaurea: Centaurea cyanus (albastrelele): Planta erbacee cu tulpina ramificata, muchiata si frunzele liniar-lanceolate dispune altern pe tulpina si la baza grupate in rozeta. are flori de culoare albastra, dispuse in capitule solitare in varful tulpinilor care ajung la 80-90 cm inaltime. intreaga planta este acoperita de perisori fini. in cultura exista numeroase soiuri divers colorate (albe, roz, rosii) cu flori simple sau involte, de inaltimi diferite. Centaurea americana Nutt: Este mai inalta decat speciile anterioare si nu are perisoare.

Cum se cultiva albastrelele? Se inmulteste prin seminte. Cum se intretin albastrelele? Pretentii fata de conditiile de mediu: Vita salbatica - Flori de gradina. Ultima modificare: 2010-09-27 | Primul publicat: 2010-09-24 Vrei sa adaugi articolul la favorite?

Vita salbatica - Flori de gradina

Vrei sa stergi articolul din favorite? Adauga la favorite » Sterge din favorite » Articolul a fost adaugata la favorite! Articolul a fost stearsa din favorite! Observatorii de pasari apreciaza fructele dulci-amarui ale vitei de vie salbatice ca o sursa de hrana pentru pasari in timpul iernii. Artele si folclorul s-au indragostit si ele de vitele de vie salbatice (fie orientale, fie americane). Exista 3 plante cunoscute sub numele generic de vita salbatica: Peisagistii acorda o atentie deosebita vitei de vie salbatica. Cum sa scapi de vita salbatica Ce sa faci daca vrei sa-ti salvezi copacii si sa scapi de vita de vie salbatica?

Cum trebuie folosit acest ierbicid: Daca farmecul vitei salbatice te determina sa o cultivi pe proprietatea ta, ia cateva precautii impotriva raspandirii ei excesive. Solanum dulcamara - Flori de gradina. Ultima modificare: 2010-10-06 | Primul publicat: 2010-10-05 Vrei sa adaugi articolul la favorite?

Solanum dulcamara - Flori de gradina

Vrei sa stergi articolul din favorite? Adauga la favorite » Sterge din favorite » Articolul a fost adaugata la favorite! Articolul a fost stearsa din favorite! Explicatia este mai putin poetica. Fructele acestei plante sunt supuse unor schimbari interesante de culoare in timpul sezonului de dezvoltare. In mod interesant, ambele, atat celastrus scadens, cat si lasniciorul (solanum dulcamara) au fost considerate plante medicinale in secolul al XIX-lea. De unde vine derivatia adjectivului "dulce-amar"?

Deci, daca ambele au un gust dulce-amarui, de ce lasniciorul (Solanum dulcamara) este considerat ca fiind vita de vie dulce-amara, iar Celastrus scadens este considerata ca o falsa vita de vie dulce-amara? Floarea copilariei mele - Gura-Leului - Flori de gradina. Imi placeau trandafirii, lalelele, narcisele, ghioceii, si, in general, plantele al caror nume il cunosteam.

Floarea copilariei mele - Gura-Leului - Flori de gradina

Exact ca atunci cand o fetita, intrebata fiind ce meserie vrea sa aiba cand va creste, raspunde cantareata sau medic, iar un baietel spune ca vrea sa fie politist sau pompier. Imi amintesc gradina matusii mele, si niste plante interesante care cresteau pe marginea aleii. Aveau multe culori si o forma ciudata. Am intrebat-o pe mama „Ce sunt astea?” Si am primit un raspuns scurt: „Gura-leului”. M-am dus la matusa, care pe atunci era tanara si exuberanta, si pe care eu o vedeam ca pe Mama naturii (avea o casa la tara, cu gradina de legume si zarzavaturi, gradina de flori, livada, stupi, cu muntele in apropiere, cu cosuri de rachita pline de fragi si ciuperci comestibile, pe care le faceam pe gratar…va inchipuiti ce impresie imi crease) si, asa cum fac copiii, am stresat-o cu intrebarea „De ce se numeste Gura-Leului?” Liatris - Strat de flori. Ultima modificare: 2010-11-04 | Primul publicat: 2010-11-04 Vrei sa adaugi articolul la favorite?

Liatris - Strat de flori

Vrei sa stergi articolul din favorite? Adauga la favorite » Sterge din favorite » Articolul a fost adaugata la favorite! Articolul a fost stearsa din favorite! Liatris este o planta perena originara din America, din zona aflata la estul Muntilor Stancosi, putand sa creasca pana la o inaltime de 1,5 m, in functie de de conditiile pe care le are si de varietatea din care face parte. Liatris - inmultire Liatris se inmulteste prin tuberobulbi sau rizomi (depinde din ce subgrupa face parte). Liatris - cultivare Este usor de cultivat, preferand soarele, insa tolereaza si umbra partiala. Mentine o distanta intre plante de 30-38 de cm si uda-le doar daca solul este uscat.

Dupa cativa ani, manunchiurile de flori trebuie separate. Boli si daunatori Nu ar trebui sa ai mari probleme cu insectele. Petunia - Flori de apartament si terasa. Ultima modificare: 2011-03-14 | Primul publicat: 2011-03-14 Vrei sa adaugi articolul la favorite?

Petunia - Flori de apartament si terasa

Vrei sa stergi articolul din favorite? Adauga la favorite » Sterge din favorite » Articolul a fost adaugata la favorite! Articolul a fost stearsa din favorite! Petunia face parte din familia Solanaceae si cuprinde peste 26 de specii. Petunia este originara din America de Sud. Specii petunia cultivate: Petunia hybrida Este specia careia ii apartin varietatile si soiurile existente in cultura diin obtinuta prin incurcisarea dintre Petunia axilaris B.S.P. si Petunia violacea Lindl. Iata cateva varietati si soiuri de petunie cultivare: Ingrijirea petuniilor Petunia este o planta pretentioasa la caldura.

Se recomanda urmatoarele lucrari de intretinere practicare in ingrijirea petuniilor: prasile - se practica pentru a distruge crusta si buruienile. Inmultirea petuniilor Petunia se inmulteste prin seminte. Ghiocelul - vestitorul primaverii - Strat de flori. Pasiunea lui Richard pentru plantele cu bulbi, si mai ales pentru ghiocei, l-a condus spre salvarea unor grupuri de ghiocei de prin santuri, sau de prin mormintele lor noroioase din apropierea casei sale aflata la periferia orasului Victoria.

Ghiocelul - vestitorul primaverii - Strat de flori

„Ghioceii sunt chintesenta elegantei si simplitatii,” spune Richard. „Si nu numai ca sunt rezistenti, dar infloresc intr-o perioada a anului cand iti doresti sa vezi flori”. Richard crede ca ei sunt teribil de subapreciati, deoarece ghioceii trec adeseori neobservati, naturalizandu-se in tacere prin colturi uitate. Dar el este hotarat sa schimbe acest lucru. El cultiva mii de ghiocei pe sub copaci, de-a lungul gardurilor vii si a imprejmuirilor, precum si in opt straturi inaltate, de pe proprietatea sa de cinci acri de pamant. Richard are aceasta pasiune pentru plante cu bulbi inca din copilarie. Fiind un botanist, Richard adora sa exploreze diversitatea pe care o ofera natura. Se adimte faptul ca diferentele dintre ghiocei sunt subtile. Gazania - Strat de flori. Ultima modificare: 2011-03-21 | Primul publicat: 2011-03-21 Vrei sa adaugi articolul la favorite?

Gazania - Strat de flori

Vrei sa stergi articolul din favorite? Adauga la favorite » Sterge din favorite » Articolul a fost adaugata la favorite! Articolul a fost stearsa din favorite! Gazania este planta cu talie medie originara din Africa de Sud. Gazania este o planta utilizata in decorul teraselor, ferestrelor, balcoanelor. Gazania ingrijire Pentru a inflori gazania are nevoie de mult soare si de un sol usor bogat in humus. Dintre lucrarile de ingrijire ale gazaniei mentionam urmatoarele: prasile - facute cel putin odata pe luna pentru distrugerea crustei si buruienilorfertilizare - in functie de sol. Specii Gazania Cea mai cultivata specie gazania este Gazania splendens. Planta infloreste din iunie pana in octombrie. Dintre speciile cultivate enumeram: Chansonette si Daybreak. Cultura Gazania Gazania se inmulteste prin seminte. Coreopsis - Strat de flori. Ultima modificare: 2010-10-28 | Primul publicat: 2010-10-28 Vrei sa adaugi articolul la favorite?

Vrei sa stergi articolul din favorite? Adauga la favorite » Sterge din favorite » Articolul a fost adaugata la favorite! Articolul a fost stearsa din favorite! Coreopsis face parte din familia asteraceae si seamana cu floarea-soarelui si cu margaretele. Coreopsis are acest nume deoarece fructele sale uscate arata ca niste insecte (”coreopsis” in greaca inseamna ”insecta”). Coreopsis - inmultirea Coreopsis se dezvolta din seminte, putand fi plantate in gradina de flori primavara devreme. Coreopsis - cultivare si ingrijire Plantele de coreopsis nu sunt pretentioase si, odata ce au prins radacini, vor inflori multi ani la rand.

La prima plantare este indicat sa pui ingrasamant in sol; in privinta apei, este indicat sa le uzi din cand in cand. Lacrimioare - Strat de flori. Ultima modificare: 2011-03-28 | Primul publicat: 2011-03-23 Vrei sa adaugi articolul la favorite? Vrei sa stergi articolul din favorite? Adauga la favorite » Sterge din favorite » Articolul a fost adaugata la favorite! Articolul a fost stearsa din favorite! Lacrimioarele sunt plante ce se remarca prin parfumul si delicatetea florilor. O veche legenda spune ca lacrimioarele au aparut din lacrimile Evei, atunci cand a fost alungata impreuna cu Adam din Gradina Edenului. Lacrimioara (Covallaria majalis) este o planta mica (20-30 cm) cu frunze mari, ovale si ascutite la varf. Se cultiva in special: Variegata - cu frunze panasate si Rosea cu flori roz. Ingrijire lacrimioare Lacrimioarele prefera semiumbra dar pot fi plantate si la soare daca solul dispune de umiditate suficienta.

Lacrimioarele se inmultesc prin mugurii stoloniferi. Florile se revolteaza foarte devreme, dimineata prin smulgere. Panselute - crestere si ingrijire - Strat de flori. Ultima modificare: 2010-10-28 | Primul publicat: 2010-05-10 Vrei sa adaugi articolul la favorite? Vrei sa stergi articolul din favorite? Adauga la favorite » Sterge din favorite » Articolul a fost adaugata la favorite! Articolul a fost stearsa din favorite! Panselutele infloresc primavara, intr-o mare varietate de culori luminoase si stralucitoare.

Panselute - inmultire Panselutele sunt inmultite prin seminte. Seamana-le la inceputul sezonului si acopera-le cu putin pamant, apoi uda-le o singura data, deoarece germineaza greu. Panselute - crestere si ingrijire Panselutele prefera un climat temperat dar se vestejesc in canicula din mijlocul verii. Odata ce plantele au prins radacina, vor creste chiar daca nu sunt ingrijite. Lalelele, florile minuate ale primaverii. Lalelele, florile minuate ale primaverii Gingase, gratioase, multicolore, lalelele ne incanta privirile in fiecare primavara. Cred ca nu am simti la fel venirea primaverii daca nu ar exista aceste minunate flori. Frumusetea lor vine din simplitate. Si merita sa ne bucuram de lalele, acum ca a venit primavara!

Laleaua este floarea nationa a Iranului si a Turciei, iar motivele florale se regasesc in arta lor populara. Lalele sunt flori perene care se inmultesc prin bulbi. Denumirea florilor vine de la cuvantul de origine persana "turban". Cultivarea lalelelor nu se poate face in aer liber in tarile cu clima tropicala, deoarece au nevoie de anotimpul rece pentru a se regenera si a creste mai viguroase in primavara urmatoare.

Asa cum am spus la inceput, inmultirea lalelelor se face prin bulbi. Usor de ingrijit, lalelele pot fi o adevarata splendoare pentru gradinile dumneavoastra. Asteptam comentariile voastre. Crini Imperiali. PLANTAREA SI INGRIJIREA FLORILOR DE FREZIE. De cand au aparut in Europa la sfarsitul sec al XIX-lea , speciile de frezie au fost tot mai mult apreciate pentru parfumul si aspectul lor delicat. Chiar daca sunt originare din , freziile pot fi crescute cu succes si pe teritoriul tarii noastre daca le sunt respectate putinele cerinte. In primul rand este esential sa cunoasteti ca inmultirea freziilor se realizeaza la sfarsitul verii prin bulbi sau seminte.

Atunci, bulbii care au aspectul unor cepe mici, trebuie plantati cu partea ascutita in sus, pentru a se putea dezvolta. Daca doriti sa cultivati in gradina florile de frezie alegeti un loc aerisit care sa beneficieze de multa lumina, asigurandu-va totodata ca solul este afanat si bine drenat. Pastrati plantele bine udate pe perioada cat frunzele si florile sunt in crestere. Daca apa are tendinta sa balteasca 5-6 ore dupa ploile puternice este semn ca trebuie sa luati masuri pentru optimizarea drenajului.

Cultura in conditii de apartament, in ghiveci, este destul de anevoioasa. Strelitia sau Pasarea paradisului. Garoafe - crestere si ingrijire - Strat de flori. Principalele specii de trandafiri - Arbori si arbusti. Crizantema - Floarea de aur - Plante decorative prin flori. Iris - Strat de flori.