background preloader

Flori

Facebook Twitter

Ochiul Boului (Calistephus Compositae) - Flori de gradina. Ultima modificare: 2010-01-27 | Primul publicat: 2009-05-05 Vrei sa adaugi articolul la favorite?

Ochiul Boului (Calistephus Compositae) - Flori de gradina

Vrei sa stergi articolul din favorite? Adauga la favorite » Sterge din favorite » Cârciumăreasa (Zinnia) - Flori de gradina. : | Primul publicat: 2009-05-06 Vrei sa adaugi articolul la favorite?

Cârciumăreasa (Zinnia) - Flori de gradina

Vrei sa stergi articolul din favorite? Adauga la favorite » Sterge din favorite » Albastrelele - Flori de gradina. Ultima modificare: 2010-10-05 | Primul publicat: 2009-06-11 Vrei sa adaugi articolul la favorite?

Albastrelele - Flori de gradina

Vrei sa stergi articolul din favorite? Vita salbatica - Flori de gradina. Solanum dulcamara - Flori de gradina. Ultima modificare: 2010-10-06 | Primul publicat: 2010-10-05.

Solanum dulcamara - Flori de gradina

Floarea copilariei mele - Gura-Leului - Flori de gradina. Imi placeau trandafirii, lalelele, narcisele, ghioceii, si, in general, plantele al caror nume il cunosteam.

Floarea copilariei mele - Gura-Leului - Flori de gradina

Exact ca atunci cand o fetita, intrebata fiind ce meserie vrea sa aiba cand va creste, raspunde cantareata sau medic, iar un baietel spune ca vrea sa fie politist sau pompier. Imi amintesc gradina matusii mele, si niste plante interesante care cresteau pe marginea aleii. Aveau multe culori si o forma ciudata. Am intrebat-o pe mama „Ce sunt astea?” Si am primit un raspuns scurt: „Gura-leului”. M-am dus la matusa, care pe atunci era tanara si exuberanta, si pe care eu o vedeam ca pe Mama naturii (avea o casa la tara, cu gradina de legume si zarzavaturi, gradina de flori, livada, stupi, cu muntele in apropiere, cu cosuri de rachita pline de fragi si ciuperci comestibile, pe care le faceam pe gratar…va inchipuiti ce impresie imi crease) si, asa cum fac copiii, am stresat-o cu intrebarea „De ce se numeste Gura-Leului?”

Liatris - Strat de flori. Petunia - Flori de apartament si terasa. Ultima modificare: 2011-03-14 | Primul publicat: 2011-03-14.

Petunia - Flori de apartament si terasa

Ghiocelul - vestitorul primaverii - Strat de flori. Pasiunea lui Richard pentru plantele cu bulbi, si mai ales pentru ghiocei, l-a condus spre salvarea unor grupuri de ghiocei de prin santuri, sau de prin mormintele lor noroioase din apropierea casei sale aflata la periferia orasului Victoria.

Ghiocelul - vestitorul primaverii - Strat de flori

„Ghioceii sunt chintesenta elegantei si simplitatii,” spune Richard. „Si nu numai ca sunt rezistenti, dar infloresc intr-o perioada a anului cand iti doresti sa vezi flori”. Richard crede ca ei sunt teribil de subapreciati, deoarece ghioceii trec adeseori neobservati, naturalizandu-se in tacere prin colturi uitate. Dar el este hotarat sa schimbe acest lucru. El cultiva mii de ghiocei pe sub copaci, de-a lungul gardurilor vii si a imprejmuirilor, precum si in opt straturi inaltate, de pe proprietatea sa de cinci acri de pamant. Richard are aceasta pasiune pentru plante cu bulbi inca din copilarie. Fiind un botanist, Richard adora sa exploreze diversitatea pe care o ofera natura. Se adimte faptul ca diferentele dintre ghiocei sunt subtile. Gazania - Strat de flori. Ultima modificare: 2011-03-21 | Primul publicat: 2011-03-21 Vrei sa adaugi articolul la favorite?

Gazania - Strat de flori

Vrei sa stergi articolul din favorite? Adauga la favorite » Sterge din favorite » Articolul a fost adaugata la favorite! Coreopsis - Strat de flori. Lacrimioare - Strat de flori. Panselute - crestere si ingrijire - Strat de flori. Lalelele, florile minuate ale primaverii. Lalelele, florile minuate ale primaverii Gingase, gratioase, multicolore, lalelele ne incanta privirile in fiecare primavara.

Lalelele, florile minuate ale primaverii

Cred ca nu am simti la fel venirea primaverii daca nu ar exista aceste minunate flori. Frumusetea lor vine din simplitate. Si merita sa ne bucuram de lalele, acum ca a venit primavara! Laleaua este floarea nationa a Iranului si a Turciei, iar motivele florale se regasesc in arta lor populara. Lalele sunt flori perene care se inmultesc prin bulbi.

Denumirea florilor vine de la cuvantul de origine persana "turban". Cultivarea lalelelor nu se poate face in aer liber in tarile cu clima tropicala, deoarece au nevoie de anotimpul rece pentru a se regenera si a creste mai viguroase in primavara urmatoare. Crini Imperiali. PLANTAREA SI INGRIJIREA FLORILOR DE FREZIE. De cand au aparut in Europa la sfarsitul sec al XIX-lea , speciile de frezie au fost tot mai mult apreciate pentru parfumul si aspectul lor delicat.

PLANTAREA SI INGRIJIREA FLORILOR DE FREZIE

Chiar daca sunt originare din , freziile pot fi crescute cu succes si pe teritoriul tarii noastre daca le sunt respectate putinele cerinte. In primul rand este esential sa cunoasteti ca inmultirea freziilor se realizeaza la sfarsitul verii prin bulbi sau seminte. Atunci, bulbii care au aspectul unor cepe mici, trebuie plantati cu partea ascutita in sus, pentru a se putea dezvolta. Daca doriti sa cultivati in gradina florile de frezie alegeti un loc aerisit care sa beneficieze de multa lumina, asigurandu-va totodata ca solul este afanat si bine drenat. Pastrati plantele bine udate pe perioada cat frunzele si florile sunt in crestere. Daca apa are tendinta sa balteasca 5-6 ore dupa ploile puternice este semn ca trebuie sa luati masuri pentru optimizarea drenajului. Cultura in conditii de apartament, in ghiveci, este destul de anevoioasa. Strelitia sau Pasarea paradisului.

Strelitia este o planta exotica originara din Africa de Sud. La inflorire are aspectul unei pasari exotice cu penajul deschis in evantai, viu colorat, de unde si denumirea de „Pasarea paradisului”, sub care este cunoscuta aceasta floare. De regula, Strelitia este intalnita in combinatii rafinate cu alte flori elegante si cu frunze, in buchete sau cosuri dar poate fi crescuta si ca planta de apartament. Descriere Strelitia apartine familiei Musaceae, din care face parte si bananierul. Planta se prezinta sub forma de tufa mare. In Romania, aceasta floare poate fi crescuta numai ca planta de interior. Garoafe - crestere si ingrijire - Strat de flori. Principalele specii de trandafiri - Arbori si arbusti. I. Grupa trandafirilor pentru parcuri si peisaje. Crizantema - Floarea de aur - Plante decorative prin flori.

Iris - Strat de flori.