background preloader

Matte

Facebook Twitter

Build-a-fraction_en. Br_1. Matematiska förmågor - Klass 9. Biennal%202012%20Bed%C3%B6mning. Förmågor i matematik | Förstelärare i Svedala. Ja, de nationella proven i matematik för åk 3 är klara för våra elever. Alla … vi lärare och eleverna drar en lättande suck, trots att vi arbetet på att proven ska ingå som en naturlig del i undervisningen, uppstår ändå en rejäl anspänning hos oss alla. Efter en första rättning (att skriva omdömen och kunskapsprofiler återstår) ser vi mycket goda resultat och kunskaper hos eleverna.

Vi har lyckats lyfta alla elever minst ett snäpp upp i nivå. Och självklart funderar vi nu på vilka framgångsfaktorer som spelar in. MetoderKommunikationBegreppProblemlösningResonemang I diskussion med eleverna kom vi fram till vad varje förmåga kunde innehålla, dessa gjordes till en presentation som du kan se här under. Dessa sattes sedan upp på väggen. De flesta lektioner både börjar och avslutas med att vi fokuserar på vilka förmågor vi ska och har arbetat med. Som exempel i arbetet med Skolverkets Matematiklyft där vi arbetar med modulen problemlösning. Alla kommentarer. Download. Undervisning utan mattebok. Min matematikundervisning är sedan fem år tillbaka helt utan mattebok för nästan alla barn.

Jag skriver nästan för i varje klass finns det oftast någon elev som av olika anledningar känner en stor trygghet i att arbeta i sin mattebok och då låter jag dem till viss del göra det. Jag upplever att vinsterna med att arbeta utan mattebok är väldigt stora och jag hoppas att fler vågar ta steget efter den stora ”Mattelyfts-satsningen” i Sverige. Matematikundervisning utan mattebok skapar en arbetsmiljö med färre stressmoment och en mer individanpassad undervisning. Hur tänker jag då? Jo, konkreta övningar kan göras utan press på att eleverna ska hinna göra en viss mängd uppgifter i boken. Genomgångar och diskussioner blir lugnare. När man arbetar med mattebok är det lätt hänt att barnet ibland arbetar vidare i boken utan att uppgifterna blir rättade. Samtidigt kräver det mycket av dig som lärare att arbeta utan bok.

Barnsidan. Matte, klockan, svenska och engelska. Tycker ditt barn att det är tråkigt att träna på multiplikationstabellen och de andra räknesätten? Här hittar du massor av roliga länkar, till övningar och roliga mattespel! Klicka nedan på den blåfärgade texten för att komma till önskat område. Du och ditt barn kommer inte att bli besvikna! Det finns även lite länkar till spel och övningar om klockan. Matematik - För de allra yngstaTiotal och entalMixade räknesättFör de lite äldre barnen Lär dig siffrorna med radioapan!

Klicka på bilden för att höra vad siffrorna heter och för att lära dig hur de ser ut. Katten musen tiotusen Minisebran Klicka på bilden för att ladda hem Minisebran . Räkna 1-5 med ankor Klicka på bilden för att spela. Räkna 1-10 med ankor Klicka på bilden för att spela. Klicka på bilden för att spela. Smälla ballonger 1-20 Smäll ballongerna i rätt ordningsföljd. Skjuta på ankor. Klicka på bilden för att spela. Skjuta på ankor. Klicka på bilden för att spela. Hjälp Nicke nyfiken att räkna kycklingar Ekorren Hajspel. Mata pingviner.