background preloader

TEDxReus

Facebook Twitter

Inscripcions. El TEDxReus 2015 posa a la venda les entrades aquest divendres. La quarta edició se celebrarà el proper 21 de novembre i espera aplegar més de 400 persones Els tiquets per assistir al TEDxReus 2015 es posaran a la venda el proper divendres, 4 de setembre, a partir de les 8 del vespre, al web de l'esdeveniment.

El TEDxReus 2015 posa a la venda les entrades aquest divendres

El preu per persona és de 25 euros i inclou un dinar. La quarta edició del TEDxReus se celebrarà el 21 de novembre al Teatra Bartrina, amb conferències i activitats durant tot el dissabte, precisament, una de les novetats, ja que anteriorment sempre s'havia fet en divdendres. En total, hi haurà quinze ponents i més de 400 assistents, en una ampliació que ha estat possible "gràcies a l'èxit de les tres edicions anteriors". Fins ara, l'assistència màxima era de cent persones. El repte de l'edició 2015 de TEDxReus és contestar a la pregunta 'Què mou el món? ' TEDxReus sur Twitter : "Les entrades pel #TEDxReus inclouen el dinar, i estaran a la venda a partir de les 8 del vespre del divendres 4. A la venda les entrades per al TEDxReus 2015. La quarta edició del TEDxReus se celebrarà el proper 21 de novembre i espera aplegar més de 400 persones.

A la venda les entrades per al TEDxReus 2015

10 tips for better slide decks. When your slides rock, your whole presentation pops to life.

10 tips for better slide decks

TEDxReus sur Twitter : "Paral.lelismes entre fer un castell i organitzar un TEDx #TEDactive #tedxreus #castellers … TEDxReus on Instagram: “Paral.lelismes entre fer un castell i organitzar un TEDx #TEDactive #tedxreus #castellers @xiquets” Música, art, ponències i pàgines web en la 3a edició del TEDxReus. Imatge de la jornada.

Música, art, ponències i pàgines web en la 3a edició del TEDxReus

Foto: ReusDiari.cat. La tercera edició de TEDxReus va engegar ahir, divendres 10 d’octubre a l’Auditori de l’Hospital de Reus, amb un mash-up, remescles de música, art i pàgines web en què durant quatre hores vuit ponents de diverses disciplines van reflexionar sobre el procés que els éssers humans ultilitzen per trobar noves respostes per als vells problemes i nous projectes.

Josep Maria Ganyet va engegar la jornada amb la creació d’una aplicació mòbil específica del TEDxReus utilitzant informació que ja existeix a la xarxa, hackejant el Twitter de l’esdeveniment. TEDxReus 2014 amb els teus ulls on Pinterest. Video by lluispalleja. Photo by lluispalleja. Activistes digitals i correu convencional. Josep Maria Ganyet. #recode – #decode – #code. 9 propostes per desxifrar el procés de comprendre per crear: code, decode, recode. 9 ponents ens acompanyaran en l’edició 2014 de TEDxReus, 9 formes particular d’aplicar en l’activitat professional i en la vida quotidiana l’habilitat per saber reconfigurar, reformular, reconstruir per crear de nou.

9 propostes per desxifrar el procés de comprendre per crear: code, decode, recode

Anna VeigaRecerca en cèl∙lules mare pluripotentsInxa pro Quartet La nova música tradicionalIsona Passola La producció cinematogràfica en un món interconnectatXavier Correig L’enginyeria: l’art de construir ponts entre la ciència i la societatJosep M. Ganyet Recode – Decode – CodeBernat Vivancos La natura compon. Miralls compositius en la horitzontalitat i verticalitat harmònicaAntonio Casals Mimbrero Neuromarketing en acció: cap a un nou model de persuasió basat en els avenços de la neurociència aplicats a la comunicació.Bibiana Ballbé Trenca les normes, Provoca el canvi. Break the rules = Be the changeMàrius Serra Això no és una cadira (canviar la mirada)

TEDx 2014 01 Tangram. Photo by lluispalleja. TEDx 2014 03 Scrable. Reformular per tornar a crear. TEDx 2014 03 Scrable. TEDx 2014 03 Scrable. Watch?v=6LYxrsd0LY8&feature=youtu.be&utm_content=buffer7df6b&utm_medium=social&utm_source=twitter. Creativity: Lluis Bassat at TEDxReus. Lluispalleja : El caricaturista @vizcarrafanclub... La cerca de l’equilibri. Innovació, procés creatiu i sistemàtica. Al detall, a Canal Reus se’n parla. El procés creatiu en 12 mirades.

Falten només uns dies per al TEDxReus, us avancem el títol de les dotze ponències: Lluís Bassat, CreativityGanxetes del Pòrtia, Taller exprés: teixir amb els ditsMartina Millà, Emergència i autoriaJoan Reig, acompanyat a la guitarra per Sergi Esteve, Compartir la CreativitatJoan Vizcarra, Descobrint l’ànima a través de la caricaturaJosep Maria Mainat, Creant el Futur Laura Borràs, Quan les paraules cobren vida… Lluís Masana, Scientists, are creators?

El procés creatiu en 12 mirades

Francisco Andrade, Creatividad. ¿Hay algo nuevo bajo el sol? Dani Espasa, La improvisació i l’ensenyament musical Andreu Buenafuente, Ni quan dormo deixo de pensarRoberto Olivan, Crear ballant, per què no? Els assistents a TEDxReus2012 minuts abans de començar Tenim les expectatives molt altes, esperem que els dotze ponents, cadascú des de la seva disciplina professional i amb el seu propi punt de vista ens acompanyin en un complex camí de reflexió sobre què és, què implica i com es viu el procés creatiu. El procés creatiu en 12 mirades. La relación del desorden con la creatividad. Al momento de trabajar o estudiar, las condiciones en las que se encuentra nuestro escritorio podrían tener un efecto fundamental en nuestro desempeño.

La relación del desorden con la creatividad

Mientras que el orden ofrece la sensación de profesionalismo y seriedad, el desorden ofrece la impresión contraria. Sin embargo, los ambientes desordenados contribuyen a la creatividad. Pero, ¿cómo? Un estudio realizado por los investigadores Kathlee. Vohs, Joseph Redden y Ryan Rahine de la Universidad de Minnesota demostró que el desorden del espacio de trabajo no es algo negativo sino, por el contrario, ayuda al desarrollo de la creatividad. Según cuentan los investigadores en su estudio, el punto de partida para el trabajo fue el razonamiento acerca de que “el orden y el desorden son estados comunes del ambiente que activan distintas partes de la mente, y que pueden beneficiar a la persona con diferentes resultados”. El segundo experimento convocó a 48 estudiantes americanos, repartidos –de nuevo- en dos habitaciones. Lluís Masana: El científics són “creadors”?

El concepte creació fa referència a un procés a través del qual s’obté un producte final on prèviament no hi havia res.

Lluís Masana: El científics són “creadors”?

No està exempt d’una certa dosi d’improvisació, inspiració, genialitat. En general l’identifiquem força amb les activitats artístiques. Quan se’ns parla d’un creador ens ve la imatge del món de la moda, un músic, un pintor, teatre o cinema. Pensem en un científic? Montsecarta : #tedxreus al @canalreus. Inscripcions. Records que em provoquen una esgarrifança. És parlar del TEDxReus i se m’aboquen records que em provoquen una esgarrifança al cos i una humitat als ulls.

Records que em provoquen una esgarrifança

M’explico, era un 8 de novembre de 2012, dijous concretament, i quarts de sis per a ser més precisos, que em disposava a escoltar una nova ponència del TEDxReus en l’immillorable emplaçament del Pavelló dels Distingits de l’Institut Pere Mata. Sobre l’escenari, Marta Capdevila, totalment desconeguda per a mi fins aquell moment. Un TEDx és com aquella bona recepta de cuina que passa de generació en generació. Aquella recepta que aprens a fer amb cura per compatir-la i gaudir-ne en companyia.

Un TEDx és com aquella bona recepta de cuina que passa de generació en generació.

Una recepta que s’enriqueix amb els millors ingredients de cada casa i amb el segell que cadascú li posa per fer-la especial i seva. Roberto Olivan: crear ballant, per què no? Des que tinc ús de raó sempre m’he guiat pels impulsos interiors que m’han portat a fer el que faig i a ser qui sóc avui en dia. Sovint l’impediment amb què em trobava de jovenet era el del qüestionament de “per què” insistia a fer una cosa tan estranya, quan hi havien moltes altres coses normals a fer.

Bé, aquesta intuïció que em va guiar a trobar el meu camí forma part de totes aquelles coses que són immaterials i intangibles, i que són complexes d’explicar, però que solen acabar donant molt sentit vital a l’existència d’un individu. La història que vinc a contar no és només la meva història, és a la vegada un somni comú fet realitat, que parteix del conjunt de moltes històries de molta gent que, com jo mateix en el seu dia, van dedicar-se a allò que realment sentien tot i els obstacles socials trobats.

Lleuger d’equipatge. Quan anem a un congrés sol ser majoritàriament per interès professional. Hi anem indefugiblement amb la motxilla carregada a l’esquena, sabent de què aniran els trets, qui els dispararà i creant-nos expectatives sobre què pot o no pot interessar-nos. És difícil doncs que ens sorprenguin tots els ponents al llarg de les hores que dura l’acte, siguin quatre, vuit o vint-i-quatre. Encara en molts casos, aquests actes mantenen al llarg del temps alguns patrons invariables que sovint els organitzadors no poden capgirar.

Parlo de presentacions, siguin llargues o breus, que esgoten el temps i que ens deixen sense el gust de les conclusions finals. Dani Espasa, la improvisació i l’ensenyament musical. Des de fa una temporada tinc l’oportunitat de donar classes d’improvisació als alumnes de música clàssica de l’Escola superior de música de Catalunya. La meva experiència en la improvisació en el camp de la música antiga i moderna em dóna eines per a cultivar la creativitat dels alumnes. Un dels mals endèmics en el músics especialitzats en música clàssica és la dependència de la partitura i el poc hàbit en sortir-se del guió, cosa que fa uns segles era molt menys habitual. Sé on era la tarda del 8 de novembre de 2012. Puc dir on era la tarda del 8 de novembre de 2012, però no què vaig dinar ahir. Dic amb certesa que era al TEDx que es realitzava a Reus per primer cop.

Puc dir que posava els dos peus alhora dins del mil·leni de les càbales de Calvino, Wurman i fins i tot Maeda -entre altres ments complexes que generoses d’experiència, coneixement i idees. D’alguna manera dic que aquest mil·leni és, com a mínim, de l’Italo Calvino de les Lezioni americane, un cicle de conferències a l’entorn de la literatura que havia de fer a Harvard el 1985 i que una mort (infal·lible) li va impedir de dir. Però no d’escriure. De sis, cinc: lleugeresa, rapidesa, exactitud, visibilitat i multiplicitat. Dic que somric cada cop que me’l trobo referenciat en una bibliografia.

El TEDxReus convoca un càsting per seleccionar dos dels ponents de l’edició d’enguany. Buscant el sentit del procés creatiu. Comencem a remenar buscant idees, opinions i formes d’entendre el procés creatiu. El TEDxReus convoca un càsting per seleccionar dos dels ponents de l’edició d’enguany. Reusdigital.cat diari de Reus. Notícies i actualitat del Camp de Tarragona. Lluís Pallejà. El TEDxReus convoca un càsting per seleccionar dos dels ponents de l’edició d’enguany.