background preloader

Problematiek NS

Facebook Twitter

Elsevier: Hoge boete NS en ProRail v... De Volkskrant: ProRail: #Treinstoring ron... ThijssenTranslations: NS overweegt tweede websit... Kees Verhoeven: Goed nieuws. In de nieuwe... De Volkskrant: Nog nooit reden de treinen... NU.nl : NS-treinen rijden steeds b... Hanno Spanninga: Bedankbrief van Minister S... WeesperNieuws: Treinverkeer #Weesp komt w... Elsevier: Minister ontevreden over c... Sign In. Economisch Nieuws: NS kan tot veertien lijnen... Twitter. VVD Assen: Schultz: geen bonussen NS-... Nieuws NL: Sneeuw bederft goede bui N... RTL Nieuws: Top NS krijgt voorlopig ge... FarshadBashir: Aptroot durfde niet door t... Reizigersver. ROVER: ProRail en NS hebben weer... FeedNL Nieuws Tweets: NS'ers lieten vrouw gewond... Polder Twits: NS laat OV-chippoorten ope... Nrc.nl: ‘Samenvoegen NS en ProRail... Nrc.nl: NS krijgt recordboete van... Jasperwillem: Arriva dreigt met claim ov... Elsevier: Acht passagiers gewond doo... Dagblad de Pers: VVD wil onderzoek naar mee...

Concessies in het Nederlandse openbaar vervoer. Aan een concessie zijn rechten en plichten verbonden.

Concessies in het Nederlandse openbaar vervoer

Soms moet een vervoerder voor een concessie betalen, soms krijgt een vervoerder er geld voor. Geschiedenis[bewerken] In 1998 werd het beheer van het Nederlandse stads- en streekvervoer gedecentraliseerd van de rijksoverheid naar de provincies en plusregio's. Met de invoering van de Wet personenvervoer 2000 op 1 januari 2001 is marktwerking geïntroduceerd. Het openbaar vervoer in Nederland wordt sindsdien per regio of per verbinding na een bepaalde periode opnieuw aanbesteed. Concessies[bewerken] Indeling gebiedsconcessies voor het Nederlandse openbaar vervoer (klik op kaart voor grotere versie).

Artikel 20 van de Wet Personenvervoer 2000 bepaalt dat OV-autoriteiten (provinciale en regionale overheid) concessies verlenen voor ander openbaar vervoer dan per trein. Er zijn verschillende soorten concessies, te weten gebieds- en lijnconcessies. Gebiedsconcessie[bewerken] Arriva. De trein die Arriva in Nederland gebruikt is de Spurt.

Arriva

Geschiedenis[bewerken] In 1938 begon de familie Cowie een reparatiebedrijf voor tweedehands motorfietsen in de Engelse stad Sunderland. In de jaren tachtig en negentig wordt het bedrijf actief in het busvervoer en in 1997 wordt het omgedoopt in Arriva plc. De letters plc staan voor: "public limited company", de Britse of Ierse versie van een Naamloze vennootschap. In 1997 zet Arriva zijn eerste stappen op het vasteland van Europa, namelijk in Denemarken. Overname[bewerken] Op 19 april 2010 werd bekend dat Arriva plc zou worden overgenomen door Deutsche Bahn voor een bedrag van € 2,7 miljard (inclusief alle schulden). Verenigd Koninkrijk[bewerken] Veolia Transport Nederland. Veolia Transport Nederland is een Nederlandse vervoersmaatschappij, onderdeel van het Franse Veolia Transport.

Veolia Transport Nederland

Geschiedenis[bewerken] In de zomer van 1997 liet Veolia Transport, toen CGEA geheten, voor het eerst van zich horen in Nederland door 70% belang te nemen in het noodlijdende Lovers Rail, dat een sterke partner zocht om de concurrentie met de toenmalige N.V. Nederlandse Spoorwegen aan te gaan. Het bedrijf was eigenaar van Personen- en Zorgvervoer Nederland (PZN), BBA, Stadsbus Maastricht en Limex. Deze merknamen zijn vervallen bij het ingaan van de nieuwe concessies in de betreffende regio's.

Nederlandse Spoorwegen. N.V.

Nederlandse Spoorwegen

Nederlandse Spoorwegen (NS) is een Nederlands spoorwegbedrijf, een voormalig semioverheidsbedrijf met een nv-status, waarvan alle aandelen nog steeds in handen zijn van de rijksoverheid. De NS maakt gebruik van het Nederlandse spoorwegnet, dat door ProRail wordt beheerd. Het Nederlandse spoorwegnet is het drukst bereden spoor van de Europese Unie[1] en na Zwitserland en Japan het drukste spoorwegnet ter wereld.[2][3] Ongeveer 6,5 procent van de gehele bevolking reist iedere dag per trein. De lengte van het spoorwegnet in vergelijking tot het aantal inwoners maakt het tot een van de dichtste netten ter wereld. De NS is tot op heden de grootste gebruiker van dit net. Geschiedenis[bewerken] Kranten Headlines : 'Opsplitsen NS echte oorza... Nrc.nl: ‘Paars I was te rigoureus... Astrid van de Laar: Prachtig inkijkje in gevol...

Jeroen Schreurs: @elmersmaling NMa heeft op... Sign In. Nederlands Dagblad: NS wil van grote stations... Edwin van der Zalm: Sterk artikel in VK: Vroeg... Luuk Koelman: "Het is het laffe, onvolwa... Elsevier: VVD: Top van NS en ProRail... Spitsnieuws: Concurrentie spoor funest... Benjamin Kamps: Wie doet wat op het spoor... RTL Nieuws: NS verzweeg bewust de inze... Amsterdam Nieuws: Door storing NS chaos op S... Elsevier: Oorzaak van treinstoring b...

ProRail: Door een seinstoring rijde... Seinstoring legt treinverkeer rond Breda plat. RTV Utrecht: De seinstoring bij Amsterd... Storingen bij NS. AT5: Reizigers die zijn gedupee... Johan Boef: En zo ziet de redactie er... Lobke Jansen: Same here, kakzooi! @Daalm... AT5: TCA zette vanochtend 200 t... Dagblad de Pers: Fotogalerij: Wachten, wach... ParoolAmsterdam: Verkeersdrukte rond Amster... Ineke van Gent: Is de afstemming tussen #p... Facebook. Sign In. Rachid Finge: De communicatie tussen NS... Facebook. Sign In.